Beelden! Macron geeft Frans leger toestemming te schieten op 'Gele hesjes'-demonstranten!

Geen categoriemrt 23 2019, 19:00
Het wordt er niet mooier op in Europa! Zeker niet nu demonstranten in Frankrijk worden behandeld alsof ze in Rusland wonen. De Fransen zetten namelijk het leger in tegen de 'Gele hesjes'-beweging! Ordediensten hebben de vrijheid om het vuur te openen 'als dit nodig is'.
De gewelddadige acties van de 'Gele hesjes' zijn natuurlijk niet oké, maar mensen zijn enorm boos. En niet iedere demonstrant is lid van het Zwarte Blok, de extremistische beweging die de 'Gele hesjes' heeft geïnfiltreerd. Ironisch gezien lijken deze lieden veel gelijkenissen te hebben met de zwarte stormtroepen van Macron.
In ieder geval is het stichten van brandjes niet voldoende om soldaten in te zetten en eventueel op scherp te schieten. Waarbij burgers om het leven kunnen komen. Als dat nodig is dan heb je als overheid al lang en breed gefaald. En niet zo'n beetje ook.
Normaal gesproken worden militairen niet ingezet om repressie van burgers te garanderen. Maar in het Frankrijk van Emmanuel Macron dus wel. Critici stellen dat de Franse overheid in paniek handelt en het bejubelde 'nationaal debat' is onvoldoende gebleken om de crisis in het land te bezweren.

De mensen waarop het Franse leger 'mag schieten als het nodig is'

Het is niet de eerste keer dat Macron onder vuur ligt. Eerder al kreeg hij terecht klachten van mensenrechtenorganisaties vanwege het gebruik van verboden wapens en extreem politiegeweld. En na zijn skivakantie kon hij niet veel meer dan zeggen dat álle demonstranten van de 'Gele hesjes'-beweging medeplichtig zijn aan het geweld: 'iedereen aanwezig is medeplichtig'
In plaats van zelfreflectie zien we verharding. Het is een opmerkelijke hypocrisie. Terwijl massa's aan migranten Frankrijk binnenstromen en hen nauwelijks een strobreed in de weg wordt gelegd, worden Franse staatsburgers hardhandig aangepakt als ze hun stem verheffen. Macron laat zich met de inzet van het leger nu flink achter de kaarten kijken.
Als dit de bewierookte 'Europese leider' moet zijn die onlangs nog sprak over 'Europese waarden' in alle Europese kranten dan mogen we onze borst natmaken. Laten we alsjeblieft premier Mark Rutte naar Brussel sturen om Macron te stoppen. Dan slaan we twee vliegen in één klap!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten