VVD'er Jan Markink komt uit de kast: 'klimaatneutraal maken Gelderland kost mogelijk €200 miljard'

Geen categorieapr 24 2019, 19:03
Op de website van Omroep Gelderland lezen we wat dhr Markink letterlijk heeft gezegd:
De VVD'er zou dit hebben gezegd tijdens de formatiegesprekken. Per inwoner kost het implementeren van het Klimaatakkoord dan zo'n €100.00,- en per huishouden zo'n €220.000,- Of een klimaatneutrale begrafenis onderdeel is van de berekening weten we niet. Daarvoor zouden we bij de Groene Khmr van Jesse Klaver moeten vragen wat de plannen zijn.
Volgens de VVD'er is het bedrag dan ook te hoog om daadwerkelijk aan de slag te gaan. Maar aangezien de Klimaatwet toch wordt geratificeerd in de Eerste Kamer (waarschijnlijk) en de wet moet worden gehandhaafd is het de vraag hoe het 'waargenomen probleem' dan wordt opgelost? Want de Klimaatwetsdoelstellingen moeten worden gehaald! Toch?
Overigens behelst het wel een schatting van dhr. Markink:
Het energiebedrijf Nuon werd door de provincie verkocht en hierdoor zit de provincie nog op een mooie reserve van 3 miljard euro, maar dat is onvoldoende om de kosten van de verduurzaming te betalen. GroenLinks is ondertussen in paniek en reageert niet op de uitspraak van de VVD'er.
GroenLinksert Janet Duursma reageerde als volgt:

"Dit is niet het goede moment om te reageren"

Forum voor Democratie is verbaasd over de uitspraken gezien het feit dat Thierry Baudet al maanden voor gek wordt verklaard vanwege zijn 'berekeningen'. Baudet schatte de landelijke kosten van het handhaven van de Klimaatwet en het doorvoeren van de plannen van het Klimaatakkoord op zo'n 1.000 miljard euro.
We verwijzen de GroenLinks-lezers graag naar eerdere artikelen over het Klimaatakkoord en de Klimaatwet. Wellicht handig voor mevrouw Duursma om door te lezen alvorens te reageren. Het moment dat men moet reageren nadert...
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten