Beelden! Derk Jan Eppink (FVD) staat open voor eurosceptische oppositie “samen met de SP”

Derk Jan Eppinks (FVD) ziet samenwerking met de SP op Europees niveau wel zitten zo blijkt uit een recent interview met UP! Network NL. De meest recente samenwerking tussen links en rechts was tijdens kabinet Rutte 2, toen de PvdA en VVD samen het pluche bestreken, niet al te best maar dat was in Den Haag. In Brussel geldt een geheel andere dynamiek:

Het lijkt wellicht verrassend maar Derk Jan Eppink vindt het niet al té verbazingwekkend. Volgens Eppink is de SP namelijk óók eurosceptisch, maar dan ter linkerzijde van het spectrum zoals FVD dat ter rechterzijde is. “Samenwerking tussen Forum en SP?” vroeg de interviewer verbaasd, “Ja, we willen een brede coalitie opzetten die in de oppositie zit en dat kan óók met de SP”.

Heel vreemd is het natuurlijk niet. Veel gekker zou het zijn als FVD zou samenwerken met GroenLinks dat zeer eurofiel is en het bestuurlijke apparaat van Brussel inzet om machtspolitieke spelletjes te spelen. Zoals Judith Sargentini (GroenLinks) heeft laten zien bekwaam te kunnen doen door Hongarije en Polen tot persona non grata te verklaren in de Unie. Iets waar Eppink geenszins achter staat gezien zijn uitingen in de pers.

Natuurlijk zullen er wel verschillen zijn tussen de visie van FVD en SP op economisch gebied. FVD zal daar liberaler in staan als de SP en ook niet zo snel voor hogere belastingen pleiten, maar als het gaat om nationale soevereiniteit en nationale belangen dan lijken de twee partijen elkaar wél te kunnen vinden. En er bestaat ook nog zoiets als nationaal-economische belangen, dus dat komt zowel FVD als SP goed uit. Maar of de twee partijen het ook in Den Haag zo goed zouden kunnen vinden is nog maar afwachten. Ach, de verkiezingen voor de Tweede Kamer zijn nog ver weg.

Verder zien we op de beelden hoe de interviewer van Up! poolshoogte neemt op het partijkantoor van Forum voor Democratie in Amsterdam en daar in gesprek gaat met Michiel Hoogeveen. Hij is een bezige bij en naast Statenlid van de Provincie Zuid-Holland eveneens kandidaat Europarlementariër.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

12 reacties

 1. Caro

  @ DDS,

  Houden jullie ook nog het ” verleende ” etnisch profileren van de belastingdienst bij?

  1. Ab Infinitum

   Een scherpe, maar terechte vraag !

 2. Robert75

  Raar zeg dat hij niet de voorkeur heeft om samen te werken met de PVV. Het lijkt mij dat het standpunt van de PVV nog dichter bij het standpunt van het Forum ligt dan het standpunt van de SP. Dan gaat werken nog gemakkelijker. Of is de PVV een vies woord ?

 3. Ragmilla

  Sowieso niet verbazend aangezien de SP zich ook als nationalistische partij profileert, zonder het alt right randje gelukkig. Laten we hopen dat SP verstandig is en zich van FvD distantieert. Het verleden van SP stemt weinig hoopvol op dat gebied.

 4. Kapitein Haddock

  De Linkse Ministeries zijn de baas in Nederland!
  Niets meer en niets minder!
  Zie Ministerie V & J.
  De zeer Linkse zakkenvullende Asielindustrie, wortelend in ALLE, Ministeries heeft gewonnen!

 5. PMG

  Strak plan, oppositie voeren, Wilders kan zo meedoen maar wil dat denk ik niet, voert eigen strijd en dat helpt net zo goed.

  Maar stem FVD voor een totaal pakket.

  1. Robert75

   Waarom zou Wilders met hem mee moeten doen hij kan ook met Wilders meedoen. Maar ze willen niet met Wilders kerel. Vanmorgen bij WNL vroegen ze dat ook waarom sluit je je niet aan bij de groep wij Wilders bij zit en ga je bij het ECR die in wezen wat anders wil als het Forum. En toen was het antwoord ook al zo onduidelijk.

   Het was een beetje blahblah Le Pen blahblah Salvini, Blahblah FPO Blah

  2. Robert75

   Het is een slappe knieën partij. Als ze ballen hadden gehad dan waren ze inderdaad samen gegaan met de fractie waar ook de PVV bij zit. Dat zijn leiders met ballen, Salvini, Le Pen en Wilders. Wilders doet het gewoon en wat de rest er van vind interesseert ze geen reet. Bij het Forum durven ze niet met die mensen samen te werken want daar hebben ze de ballen niet voor.

   1. Peter Oudshoorn

    +++++10

   2. PMG

    Voor mij zijn er grenzen. De Koran verbieden in Nederland gaat hem nooit worden, de islam is de 2de club wereldwijd na het christendom. Er is vrijheid van meningsuiting en iedereen weet dat het onmogelijk is om alle moslims Nederland uit te zetten. Nu weet ik dat je hoog moet mikken maar om nou met Le Penn samen iets te gaan doen is voor mij stap te ver en verder regeert Geert als dictator en dat helpt ook niet echt. Ook het ontbreken van standpunten die niet op de achterkant van een sigarendoos passen helpt niet mee. Nogmaals, ik heb heel veel respect voor de man maar denk dat het FVD net wat meer in de melk te brokkelen kan krijgen.

    Stem FVD of PVV!

    1. Robert75

     Voor jouw zijn er misschien grenzen maar voor de islam niet hoor. Islam kent geen grenzen die houden pas op als hun doel bereikt is. En dat doel is wereldoverheersing. En dat doel zullen ze met alle mogelijke middelen proberen te bereiken dan wel goed schiks dan wel kwaad schiks. Desnoods blazen ze zichzelf gewoon op om dat doel te bereiken. Die deinzen nergens voor terug. Grenzen bestaan niet in islam.

     En koran verbieden ben ik natuurlijk helemaal voor. Hoewel Wilders dat nooit zo gezegd heeft. Wilders vind namelijk dat de koran het zelfde behandeld moet worden als Mein Kampf. Dat boek is gewoon verboden hoor. Dat boek mag je in je bezit hebben maar je mag het niet verkopen. Want in wezen is het natuurlijk gewoon belachelijk dat het tegenwoordig gemakkelijker is een koran te bemachtigen dan een Bijbel. Je moest eens bij ons in de boekenwinkel kijken. Daar liggen 2 Bijbels en er naast een stuk of 10 korans. Voor 5 Euro heb je tegenwoordig een koran. Een beetje Bijbel kost je wel wat meer.

     Daar moest je eens over nadenken. Een boek die oproept tot haat, tot discriminatie, tot vrouwenonderdrukking, tot moord, tot terrorisme en tot oorlog tegen alles wat niet islamitisch is. Zo’n boek is hier te koop voor 5 eurootjes.Dat boek waar ze de inspiratie vandaan halen om aanslagen te plegen tegen de westerse bevolking. Waar ze de inspiratie vandaan halen om oorlog te voeren tegen de westerse bevolking. Dat boek. 5 euro jongens. Willen we islamitisch terreur bestrijden dan moet je toch echt beginnen bij de bron. Daar waar ze hun inspiratie vandaan halen. En dat is toch echt de koran hoor. Als we dat echt willen bestrijden dan is een koran verbod onvermijdelijk.

     Alle moslims het land uit. Ik weet niet precies waar je het vandaan hebt gehaald maar dat komt niet van Wilders in ieder geval.

     Met Marine Le Pen daar is niets mis mee dacht ik zo. Sterker nog het is tamelijk hypocriet van het Forum om hunzelf min of meer te distantiëren van Le Pen. Baudet heeft namelijk vele ontmoetingen gehad met Jean Marie Le Pen. Dus niet met dochter Le Pen maar met holocaust ontkenner Le Pen. Maar laat me raden. Daar heb je natuurlijk geen moeite mee. Je zult wel een of andere flut reden kunnen bedenken natuurlijk.

     En standpunten en sigarendoos zal wel iets te maken hebben met het a4tje van de PVV. Ja daar komt ook altijd kritiek op. Luie Wilders, Luie PVV’ers weet ik het wat allemaal. Maar zal ik je nu eens vertellen dat het Forum tijdens de laatste Provinciale Statenverkiezingen in menig provincie nog niet eens de moeite had genomen om überhaupt een verkiezingsprogramma te schrijven. Mee doen met verkiezingen zonder programma. En waar bleven de kritische noten ? Heb jij ze gezien ? Ik niet hoor.

     Maar altijd makkelijk meedoen zonder programma. Dan kan je met alle winden meewaaien natuurlijk. Precies wat ze doen in de provincies. Met alle winden meewaaien, vooral de winden van het partijkartel natuurlijk. Met de wind van PVV daar zullen ze niet meewaaien, ondanks 90% van hun verkiezingsprogramma letterlijk is overgenomen van de PVV. Maar met die wind waaien ze niet. Nee ze gaan er alleen maar pal in staan. De wind uit de zeilen houden dat kunnen ze wel goed

     1. Ab Infinitum

      If you can’t beat them, join them !
      Moslims: 2,1 miljard Christenen: bijna 2 miljard
      Aan u de keus, zeg ik als ongelovige…

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.