Beelden! Knetterdroge Johan Derksen: ‘Ajax won, maar daar is alles mee gezegd’

En wat waren er een aantal op hun teentjes getrapt nadat de ‘zure’ Johan Derksen droge opmerkingen maakte over de wedstrijd van gisteravond tussen Ajax en Tottenham Hotspur. De Amsterdammers wonnen netjes met 0 – 1 en lijken daarmee steeds meer kans te hebben op een glorieuze tocht door de Champions League. 

Echter was Johan Derksen zeer nuchter: ‘ze hebben gewonnen, maar daar is alles mee gezegd’. Zo ervoeren miljoenen kijkers het gisteren natuurlijk niet. Het waren 90 minuten lang billen knijpen. Voor Ajax staat veel op het spel. Niet alleen verdedigt de club de Amsterdamse eer, maar ligt er ook een flinke som met geld klaar als ze de Champions League winnen. En roem natuurlijk, want het is al meer dan twintig jaar geleden dat dit voor het laatst lukte.

Dat was in 1995 tegen de Italiaanse club Juventus. Met namen als Marc Overmars, Patrick Kluivert, Frank en Ronald de Boer en Edwin van der Sar. Jeugdhelden. Kippenvel. En nu staat er een nieuw Ajax dat het vooralsnog keurig doet. Op de beelden zien we een Johan Derksen die het feestje probeert te temmen.

Nou Johan, normaal vinden we je een prima gozer. Maar nu maak je het écht een beetje te gortig. Doe nu niet alsof het niets is wat Ajax gisteren liet zien. Ja, ja, je hebt technisch gezien helemaal gelijk. Ajax heeft ‘slechts een wedstrijd gewonnen’, maar dat is niet waarom je in de studio zit toch? Om van die wedstrijd ‘slechts een spelletje’ te maken?

Volgens Derksen ‘hadden ze het direct kunnen pakken, slordig, veel balverlies’ en ‘het was eigenlijk heel bedroevend’. Goed, we mogen inderdaad niet klagen, maar Derksen heeft ook wel weer een punt. De tweede helft was inderdaad minder goed dan de eerste helft. Hopen dat men bij Ajax luistert naar Derksen en niet in een illusie gaan geloven terwijl ze de buit nog niet binnen hebben, want: ‘je moet de beer pas verkopen als je hem geschoten hebt’.

 

 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

13 reacties

 1. Nog1

  Hij heeft gelijk. Na het oponthoud vanwege de blessure van Vertonghen speelde Ajax niet goed meer.

  En dat is een goed teken; dat zelfs een slecht Ajax nog altijd beter is dan een thuisspelend Tottenham.

  1. Rien Noppen

   Ajax ging in de tweede helft teveel mee in het lange-ballen-spel van Tottenham. Daardoor kwamen ze niet meer aan hun eigen spel toe. Ten Hag zei terecht dat ze veel meer hadden kunnen bereiken met iets meer rust aan de bal.
   Wel mooi om te zien dat dit Ajax ook taai kan verdedigen.

   Ik acht het nagenoeg uitgesloten dat ze in Amsterdam de finale niet zullen bereiken.

 2. Dik

  Als je wint heb je gewonnen, maar dat is logisch.

 3. Rien Noppen

  “‘ze hebben gewonnen, maar daar is alles mee gezegd’.”
  Daar is heel erg veel mee gezegd: winnen in een uitwedstrijd in de halve finale CL is een indrukwekkende prestatie.

 4. Catalaanse kok

  Echter was Johan Derksen zeer nuchter: ‘ze hebben gewonnen, maar daar is alles mee gezegd’
  .
  Heeft hij het over het FvD?

  1. Fortiori

   ☝️ 😀

 5. Regina

  HAAL HET GELD WAAR HET ZIT BELAST DE RIJKEN! HAAL HET GELD WAAR HET ZIT BELAST DE RIJKEN! HAAL HET GELD WAAR HET ZIT BELAST DE RIJKEN! HAAL HET GELD WAAR HET ZIT BELAST DE RIJKEN! HAAL HET GELD WAAR HET ZIT BELAST DE RIJKEN! HAAL HET GELD WAAR HET ZIT BELAST DE RIJKEN! HAAL HET GELD WAAR HET ZIT BELAST DE RIJKEN! HAAL HET GELD WAAR HET ZIT BELAST DE RIJKEN! HAAL HET GELD WAAR HET ZIT BELAST DE RIJKEN! HAAL HET GELD WAAR HET ZIT BELAST DE RIJKEN! HAAL HET GELD WAAR HET ZIT BELAST DE RIJKEN! HAAL HET GELD WAAR HET ZIT BELAST DE RIJKEN! HAAL HET GELD WAAR HET ZIT BELAST DE RIJKEN! HAAL HET GELD WAAR HET ZIT BELAST DE RIJKEN! HAAL HET GELD WAAR HET ZIT BELAST DE RIJKEN! HAAL HET GELD WAAR HET ZIT BELAST DE RIJKEN! HAAL HET GELD WAAR HET ZIT BELAST DE RIJKEN! HAAL HET GELD WAAR HET ZIT BELAST DE RIJKEN! HAAL HET GELD WAAR HET ZIT BELAST DE RIJKEN! HAAL HET GELD WAAR HET ZIT BELAST DE RIJKEN! HAAL HET GELD WAAR HET ZIT BELAST DE RIJKEN! HAAL HET GELD WAAR HET ZIT BELAST DE RIJKEN! A ANTI ANTI KAPITALISTA! A ANTI ANTI KAPITALISTA A ANTI ANTI KAPITALISTA! A ANTI ANTI KAPITALISTA A ANTI ANTI KAPITALISTA! A ANTI ANTI KAPITALISTA!

 6. Siemien

  Derksen heeft gelijk, het was de 2de helft niet best, wel had Ajax met 0-2 kunnen winnen..

 7. Brazil

  Door die val is Derksen behoorlijk de weg kwijt.

 8. Kapitein Haddock

  Regina:
  Eindelijk een Dame die ook strijd tegen het ongebreidelde zakkenvullerij van de Linkse Meute!
  Ik hou van Regina!

 9. ikweetwatikwil

  Fijn dat ze gewonnen hebben, maar ze hebben de 2de helft niet best gespeelt. Derksen heeft gelijk. Hij analyseerde de wedstrijd prima. En daar zat hij er voor.

 10. Beukman

  Ze hebben de tweede helft slecht gespeeld? Welnee, ze hebben de boel achterin dichtgehouden op het moment dat de tegenstander volop in de aanval ging.
  Dat gebeurde professioneel; Ajax heeft amper een kans weggegeven.
  Hiermee heeft de ploeg laten zien sterk te zijn in de omschakeling, en van alle markten thuis te zijn.

 11. Bolland

  Nipte overwinning Tottenham? Ze gingen eruit door een geweldige Moura met een hattrick

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.