Taalvirtuoos Sigrid Kaag (D66) beweert in Iran 'onder druk' hoofdoek gedragen te hebben

Geen categoriemei 11 2019, 21:00
Minister Sigrid Kaag (D66) heeft een grote aanleg voor het spreken en verstaan van diverse talen. Of menselijke dialecten zoals Noam Chomsky het zou noemen. Hierdoor is Kaag voor Nederland waardevol in het diplomatieke wereldje, maar ze kan niet alles maken. Onlangs nog was ze in Iran en kreeg ze veel hoon vanwege het dragen van een hoofddoek. Nu blijkt dat ze dit onder dwang moest dragen.
Sigrid Kaag zou onder dwang een hoofddoek hebben gedragen in Iran. Zo vertelde ze tijdens het jongerencongres van de CDA-jeugd.
De uitspraak kwam haar wel op kritiek te staan. Onder meer van OpinieZ-scribent Rutger van den Noort:
Of het nu onder dwang was of dat het goed uitkomt om nu het Iraanse regime onder druk te zetten doet er niet toe. Druk kan ook vanuit haar eigen ministerie zijn gekomen natuurlijk 'het is slechts één keertje Sig!' of vanuit de handelspartners 'niet aanstellen, we moeten gewoon geld verdienen'. In ieder geval is de minister bekend vanwege haar taalkundige prestaties.
Kijk maar eens op de video hieronder:
In totaal spreekt de minister dus zes talen en op de beelden is te zien hoe ze geniet van de interactie met andere taalgebruikers. Ze is geen lichtgewicht in het diplomatieke wereldje. Als we kijken naar haar curriculum vitae zien we een aantal bekende universiteiten terugkomen. Waaronder Oxford. En namen als Koninklijke Shell, de Verenigde Naties. Getrouwd is ze ook, met Anis al-Qaq waarmee Kaag en de Palestijnse leider Yasser Arafat gezamenlijk poseren op een foto.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten