Taalvirtuoos Sigrid Kaag (D66) beweert in Iran ‘onder druk’ hoofdoek gedragen te hebben

Sigrid Kaag enkele jaren geleden. Bron: Friends of Europe / Flickr.
Foto: Sigrid Kaag enkele jaren geleden. Bron: Friends of Europe / Flickr.

Minister Sigrid Kaag (D66) heeft een grote aanleg voor het spreken en verstaan van diverse talen. Of menselijke dialecten zoals Noam Chomsky het zou noemen. Hierdoor is Kaag voor Nederland waardevol in het diplomatieke wereldje, maar ze kan niet alles maken. Onlangs nog was ze in Iran en kreeg ze veel hoon vanwege het dragen van een hoofddoek. Nu blijkt dat ze dit onder dwang moest dragen. 

Sigrid Kaag zou onder dwang een hoofddoek hebben gedragen in Iran. Zo vertelde ze tijdens het jongerencongres van de CDA-jeugd.

De uitspraak kwam haar wel op kritiek te staan. Onder meer van OpinieZ-scribent Rutger van den Noort:

Of het nu onder dwang was of dat het goed uitkomt om nu het Iraanse regime onder druk te zetten doet er niet toe. Druk kan ook vanuit haar eigen ministerie zijn gekomen natuurlijk ‘het is slechts één keertje Sig!’ of vanuit de handelspartners ‘niet aanstellen, we moeten gewoon geld verdienen’. In ieder geval is de minister bekend vanwege haar taalkundige prestaties.

Kijk maar eens op de video hieronder:

In totaal spreekt de minister dus zes talen en op de beelden is te zien hoe ze geniet van de interactie met andere taalgebruikers. Ze is geen lichtgewicht in het diplomatieke wereldje. Als we kijken naar haar curriculum vitae zien we een aantal bekende universiteiten terugkomen. Waaronder Oxford. En namen als Koninklijke Shell, de Verenigde Naties. Getrouwd is ze ook, met Anis al-Qaq waarmee Kaag en de Palestijnse leider Yasser Arafat gezamenlijk poseren op een foto.

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

68 reacties

 1.   

  Dit wisten we toch al lang?
  Als je als vrouw Iran in wilt moet je een hoofddoek dragen die ongeveer de helft van het haar bedekt.
  Met de haar kenmerkende nuchterheid heeft Kaag al eerder gezegd dat het héél simpel is: zonder zo’n halve hoofddoek kom je als vrouw het land niet in. Dan had ze een scène kunnen maken op het vliegveld, alvorens met de eerstvolgende vlucht naar huis te worden gestuurd. En de belastingbetaler had voor niets het retourtje betaald.

  Die “dwang” is dus simpelweg dat ze aan Iraanse wetten moest gehoorzamen om het land in te mogen en te dien waar voor ze er heen tegenaan was – en dat was niet stennis maken.

  1.   

   Da’s nou vreemd, ik heb wel eens andere foto’s gezien van vrouwen die daar total geen problem door kregen in Iran! Kaag is een vieze-harige-arabieren-kontelikker!

   1.   

    “Kaag is een vieze-harige-arabieren-kontelikker!”

    Veel sterkte toegewenst, PMG.

   2.   

    Dan moet u wel zeggen waar u die foto’s hebt gezien want anders kunt u wel van alles roepen.

    Toen ik naar Iran ging was het een hele verkleedpartij op het vliegveld. Ik herinner me een onopvallende jonge vrouw die ter plaatse veranderde in een Oosterse prinses.

   3.   

    Zo ist

   4.   

    Kaag stelt zich altijd tegen Israel op en is duidelijk pro Palestijns. Daarmee staat ze lijnrecht tegenover mij. Ze is met een Palestijn getrouwd en dat maakt haar voor mij alles behalve neutraal. Toch geloof ik dat als je als vrouwelijke diplomate iets wilt bereiken in een moslimland, je je moet aanpassen. Draag dan maar een hoofddoek. MAAR, moslims in NL moeten zich wat mij betreft ook aanpassen. Belachelijke kleding hoort hier niet thuis. Respect voor andersgelovigen/homo’s ontbreekt eveneens en ik zie ze graag vertrekken, op de enkeling die zich wel aangepast heeft, na. Dat Maxima bij bezoeken aan moslimlanden ook een hoofddoek draagt, vind ik verkeerd. Ze staat symbool voor de Nederlandse identiteit (al ontkent ze het bestaan daarvan) Zij zou zich moeten kleden zoals het hier gebruikelijk is. Een Saoedische koning op bezoek in NL zal ook zijn typische kleding dragen en hij zou het absurd vinden zich aan ons aan te passen. Daarom vond ik het absurd dat Maxima zich aanpaste. Een diplomate heeft m.i. echter een andere functie dan een koningin.

   5.   

    Melania Trump laat zich in dat soort landen niet knechten door achterlijke godsdienstige kledingwetten en bepaalt haar eigen garderobe zelf. Zie de verschillen!

  2.   

   DidiMadloba

   Een linkse softe ” alles begrijpende” reactie van u .
   Buitenlanders worden NIET opgelegd om een Hoofddoek te dragen!
   Kaag deed dit verplicht, in opdracht van haar Palestijnse Moslim man!
   T’ is maar dat u het weet!

   1.   

    Niks “begrijpend”, gewoon feitelijk.
    Of u redeneert zoals op de vraag ‘kun je in Nederland 150 rijden op de snelweg?” Het antwoord is dat dat ‘s avonds laat best zal lukken als de wegen leeg zijn.
    Maar je moet wel een vette boete betalen en riskeert je rijbewijs.

    De Iraanse politie heeft het niet per se gemunt op westerlingen, maar als Kaag daar beroepshalve komt zullen ze strikter zijn.

    Mannen moeten een lange broek aan maar ik ontmoette een Belg die vrolijk in korte broek door het *warme) land fietste.

  3.   

   @ DidiMadLoba

   Dan snap ik vrouwen uit Europa niet dat zij naar zulke landen op vakantie gaan, waar vrouwen tweederangs zijn en moeten gehoorzaam zijn aan de mannen.

   Hier in Nederland hebben we het ook al. Jonge meiden in Den Haag die zonder hoofddoek willen lopen, maar na 5 meter buiten de deur worden zij door de buurman, neef of broer aangesproken dat zij terug naar binnen moeten om de hoofddoek te gaan halen. Anders zwaait er wat.

   Heeft een tijdje terug nog een heel artikel in het AD gestaan van twee jongen vrouwen, mochten niet herkenbaar in beeld.

   Triest!

  4.   

   Onderwijl zitten in Iran werkelijk vooruitstrevende vrouwen in de gevangenis omdat ze weigeren zich in te laten zwachtelen.

 2.   

  Het staat buiten kijf dat Sigrid Kaag een competente vrouw is en dat zeg ik, terwijl ik geen fan van haar ben.

  1.   

   = competente minister.

  2.   

   Het bijzondere van D’66 is dat ze tenminste vier kandidaten hebben die succesvol lijsttrekker zouden kunnen zijn: Jetten, Kaag, Ollongren en Paternotte.

   1.   

    Inderdaad.

   2.   

    In Ollongren zie ik de toekomstige MP

    1.   

     Het bijzondere is dat ze het alle vier zouden kunnen.

     D’66 is op dit moment een bak met politiek en bestuurlijk talent.

     1.   

      Aldus sprak speklap, steenpuist, smeerpijp, leugenaar, blaaskaak en pisvlek.

     2.   

      Onbegrijpelijk @Sealgaire, waarom u steeds weer opnieuw in herhalingen vervalt. Zijn het stemmen in uw hoofd die u aansporen ? Een gevaarlijke ontwikkeling mijns inziens.

     3.   

      Blablablablabla.

 3.   

  Geen lichtgewicht is een understatement, Kaag is namelijk een diplomatiek zwaargewicht waar we als Nederland bijzonder trots op mogen zijn.

  1.   

   Aldus de pisvlek en masochist , een zelfkastijder. Hij ervaart het gekweld worden als prettig. Nadeel van die aandoening is dat de vele klappen en beledigingen die hij hier krijgt alleen maar stimulerend werken. Daarnaast, en dat is ook al vele malen genoemd, zit er een parafile kant aan dit gezwel. Als er door deze parafilie grote problemen ontstaan tussen de masochist en de omgeving, is er sprake van een psychische aandoening. Deze aandoening of stoornis is psychotisch van aard en gaat in zijn geval gepaard met narcisme.

 4.   

  Toevallig spreek ik ook 6 talen en zo zijn er die 13 talen spreken maar iedereen kan met Google translate vertalen en de meeste mensen in de politiek (en olie, zoals ik) spreken: Angels. Helemaal niets bijzonders dus. Dit mens is gewoon een arabierenpijper en liegt dat ze barst en zoals altijd, ze doen het allemaal zelf, het blijkt dus dat zelfs vrouwelijke ministers zich laten onderdrukken? Mitoetje??? De nieuwe voorbeeldfunktie dus, eens kijken wat mijn vrouw daarvan vindt vanavond ……..

  1.   

   Oh, u bent pompbediende bij Q8.

  2.   

   U beweert in de olie te zitten. Een grote smoel over Kaag maar indirect het salafitisch terrorisme financieren. Nu snap ik uw gedweep met FvD. U gaat nu beweren geen zaken te doen met SA maar u heeft uiteraard invloed op de opec.

   1.   

    Ik beweer helemaal niet dat ik in de olie zit, ik werk in de olie industrie en heb in meerdre landen gewoond en weet dus heel wat meer dan de meeste heikneuters hier die niet verder gekomen zijn dan een of ander strand van een zonnig land waarvan ze niet eens precies weten waar het ligt.
    Als mede-afnemer van olieprodukten bent uzelf net zo schuldig dus muil houden!

    1.   

     U faciliteert. Ik ben gedwongen. Een groot verschil. U past zo in het midden oosten daar gaan ze ook zo onfatsoenlijk met elkaar om en mogen andersdenkenden niet gehoord worden. U bent besmet.

     1.   

      @ Ragmilla

      Net zoals Satty die hier mensen voor moordenaars uitmaakt bedoeld u, dat is heel fatsoenlijk. Of achterbaks noemt als zij haar zin niet krijgt.

     2.   

      Blablablablabla.

     3.   

      Raggemaar , u bent besmet?
      Daar zou je eens aan moeten denken iedere keer
      als je weer voor iemand moet bukken .

 5.   

  Gelukkig wordt je hier niet gedwongen om Rutte een hand te geven.

  1.   

   Nee, hier mag je hem uitschelden voor kankerleier, en wensen dat hij wordt opgehangen, en je wordt nog beloond met een audiëntie op het Torentje.

   We leven in een mooi land.

   1.   

    Raak!

    1.   

     Jij bent Dopper en bent uit het zelfde soort hout is gesneden als Volkert van der Graaf. Opruien opstoken beledigen en als het je niet bevalt feiten verdraaien naar eigen gewin en als je deze dan onderuit haalt geen reactie meer ontvangen / trol alert krijgen.

     Het feit dat jij nog geen ban hebt omdat je bij vrijwel elke post die je hier plaatst complete onzin uitslaat gezien mag worden als een wereldwonder.

   2.   

    @ Meriadoc Brandebok

    Inderdaad en dan hebben ze het nog over fatsoen hier ook.

    Of je wordt een moordenaar genoemd, die mensen heb je hier ook. Komen steeds terug met een ander account. Of een psychopaat die telkens hele stukken tekst 20x per dag plakt en dan zegt dat anderen het forum vervuilen.

    1.   

     Aldus sprak de hypocriete parasiet en supporter van de speklap, steenpuist, smeerpijp, leugenaar, blaaskaak en pisvlek.

 6.   

  Kaag, een van de weinige ministers die vaktechnisch haar ambtenaren de baas is.

 7.   

  Noam Chomsky, daar had ik hier geen verwijzing naar verwacht. Sociaal libertarisch anarcho syndicalisme. Linkser kan niet.

 8.   

  t Mensje had toch duidelijk kunnen maken dat wij in europa zonder hoofddoek rondlopen? Of is ze zeteltjes aan het werven….

 9.   

  Enfin,……daar gaan we weer: de zoveelste vrouwelijke leugenares van D66.
  Getrouwd met een Palestijn en zelf ook Moslima!
  In Iran voor buitenlandse bezoekers hoofddoek NIET verplicht! Voor Kaag wel; zij dient zich onderdanig te gedragen t.o. de man!

  1.   

   Quote : Getrouwd met een Palestijn en zelf ook Moslima!
   .
   De Kapitein liegt er weer aardig op los.
   Kaag is Roomskatholiek.

   1.   

    Catalaanse kok

    He, uitgekookte kok:
    ze was katholiek! Dus,…… niet meer liegen!

    1.   

     Nee, haar Wikepedia-pagina vermeldt dat ze katholiek is. Je lult dus maar wat, Kapitein.

     1.   

      Aldus, sprak de glibber, aarsmade, genaamd dopper/flopper of lul, die zelf weinig tot niets heeft bijgedragen aan de samenleving. Zit al jaren in het uitkeringscircuit en heeft een ieder, op dit forum, van zich vervreemd, door zijn pedante en vervelende wijze van reageren. Zit de laatste dagen van zijn leven geïsoleerd (wonend drie hoog achter) van de echte wereld. Een van huis uit, foute en antisemitisch stuk nageboorte, die ook niet schroomt, om het met onfrisse clubjes eens te zijn. Zijn familie heeft jaren geleden, de handdoek al gegooid, om zich nog enigszins om hem te bekommeren. Mijn reactie zal dan ook zijn ‘’blablabla blaaskaak’’. En vooral tiktaktiktaktiktak.

     2.   

      @ Sealgaire de psychopaat

      ‘Mijn reactie zal dan ook zijn ‘’blablabla blaaskaak’’. En vooral tiktaktiktaktiktak.’

      Ja, jouw reacties zijn altijd van een bijzonder hoog niveau, heel fatsoenlijk en je herhaalt hier nooit twee keer hetzelfde……..nee dat doe je wel 1000x.

      Inhoudelijk heb je niets te melden, alleen als een kleinkind maar blijven blèren, omdat je zelf niet mee kan doen met een normale discussie.

      Calimero gedrag? Alleen had hij wat meer fatsoen in zijn lijf.

     3.   

      Aldus sprak supporter van de speklap, steenpuist, smeerpijp, leugenaar, blaaskaak en pisvlek.

   2.   

    Kok teveel pado`s vandaag ,
    Katholiek en roomser dan de paus erger bestaat niet
    dat stapt in bed met de duivel.
    In de islam mag en is er geen moslim die trouwd
    met iemand van een ander geloof of hij moet zelf
    afstand van de islam nemen.
    Zo ja zij is 100% moslim geworden.

 10.   

  Kaag is gehuwd met Anis al-Qaq

  1.   

   Ook wel eens verkeerd geschreven als: Anus met-Kwak

   1.   

    En je spreekt Qaq uit als KAK.

 11.   

  Deze vrouw Kaag-al Qaq is als D66 vertegenwoordigster, gewoon onderdeel van het Linkse Demoniserende Rutte kartel.
  Het interesseert haar geen Iraanse bal, wat de buitenwereld van haar denkt.
  Dit soort heeft één doelstelling IK, IK, IK en de rest is niet belangrijk.
  Stem in Mei een anti EU partij.
  Stem PVV of FvD.

 12.   

  Ondanks dat ze super intelligent is laat ze zich volkomen kleineren door zo’n mafketel van een arabier.
  Ze had volkomen lak moeten hebben aan deze mafkees.
  Nou heeft ook zij laten zien hoe onderdanig de vrouw is in dat rot land.
  Ik was als westerse vrouw zonder hoofddoek met opgeheven hoofd hem tegemoet gekomen.
  Dit onderdanige gedoe BAH!!!!!!

  1.   

   Een sarong met een gebatikte hoofddoek zou u best elegant kunnen staan.

 13.   

  Wat moslims allang weten ,is dat vrouwen als eerste zich onderwerpen (islam)

 14.   

  Kaag heeft de keuze:
  Deals sluiten met hoofddoek of
  Niets bereiken zonder hoofddoek.
  .
  Rechts zegt: handel is handel.
  Links zegt: principes zijn belangrijker dan (andermans) geld.
  .
  DDS reageerders zijn overduidelijk niet echt rechts.

  1.   

   Geert Wilders is ook niet rechts. Zijn ideeën, zijn vele malen socialer en logischer, dan die van de Groene Khmer. Hij wil ons en ons land graag beschermen tegen een invasie van moslims, die ons land willen leegvreten en er een islamitische staat van willen maken.
   Als het programma van Geert wordt uitgevoerd, dan heeft iedereen het goed en kan op tijd met pensioen. Aangezien links ons wil laten doorwerken, tot dik in de 70 om kansparels te sponsoren. Daarom zijn partijen als de PVV en het FvD hard nodig, puur ter bescherming van het Nederlandse volk.

   1.   

    Klopt, PVV is links en nationalistisch.

    1.   

     Sokpop en bejaarde ouweho*r.

   2.   

    Het verschil van Wilders en de oude linkse partijen is dat Wilders voor de arbeiders op komt en de oude linkse partijen enkel en alleen voor werkschuwe parasieten.
    Zelfs de SP was in de jaren 80 nog fel tegen de ‘gastarbeiders’. Vooral toen bekend werd dar 99% zich bij het GAK meldde zodra ze een vast contract in handen hadden.

  2.   

   @ Catalaanse kok

   Met bepaalde landen moeten we helemaal geen handel drijven!

 15.   

  En maar buigen voor de islam, een overloper, dat is de juiste term hiervoor.

 16.   

  Kaag, wat een walgelijk mens en die moet voor NL spreken, foutje bedankt.

  Het is een slimme terroriste die Israël dood wenst, moslims lief heeft en voor de rest een masker draagt om macht uit te oefenen als politiek mens.
  Getrouwd met een andere terrorist en samen verdienen ze goed aan argeloos NL.

  Los van het bezoeken van Iran, momenteel het grootste terroristen bolwerk.
  Je moet Iran helemaal niet bezoeken, je moet er niet overleggen of contact mee maken.
  Iran wil een Jihad, Israël vernietigen, Amerika vernietigen en de wereld overheersen, te beginnen met alle Arabische landen. S.v.p. een neutronenbom erop en dan gebruiken als gevangenis voor andere Arabische lieverdjes.
  En sorry voor die paar goed bedoelende Iraniërs die het anders willen, sommige zelfs omdat ze niet zo oorlogszuchtig zijn.
  Niet omdat de meeste anders denken maar alle boycot van hun economie zat zijn en niet willen leven onder het bewind van gestoorde haatbaarden.

  1.   

   Veteraan

   Kaag nu op WNL. Uiteraard geen woord over oorlogszuchtig Iran of vrijwillig dragen (Kaag) hoofddoek. Laat staan iets over de Islam en haar liefde voor de Palestijnen.

 17.   

  Geweldig het ondersteunen van de sharia, waar feministen jaren voor gevochten hebben, verkwanselt ze en één keer. Ze liegt dat ze barst. Niets onder druk, dan moet je er niet gaan staan. Ze spreekt met twee tongen. Het Rutte-model.

 18.   

  Kaag al Kak beweert wel meer, wat achteraf niet waar blijkt. Ook verzwijgt ze regelmatig dingen, zoals honderden miljoenen aan gemeenschapsgeld weggeven aan Hamas.
  Dat wijf is een trekpop van islamitische terroristen.
  Dat ze meerdere talen spreekt is mooi voor haar, maar hebben wij niets aan. Zij dient niet het Nederlands belang, maar enkel en alleen dat van moslimterroristen.

 19.   

  ISLAMPIJPERS HANTEREN ANDERE WAARHEDEN!!!!
  VRESELIJK ANTISEMITISCH GEDROCHT !!!

 20.   

  Illuminatie pionetje..

 21.   

  Zou Thatcher nooit gedaan hebben..

  Die had die Iraniers op de knieeen gezet.

  Bertus,

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!