Haathistoricus Han van der Horst: "FvD is een SGP zonder God en Thierry Baudet een haatimam"

Haathistoricus Han van der Horst: "FvD is een SGP zonder God en Thierry Baudet een haatimam"

Vandaag publiceerde Joop.nl een stukje over Forum voor Democratie met veel poes pas. Mooie termen kwamen voorbij en Han van der Horst liet er geen gras over groeien om zijn afschuw voor de partij van Baudet kenbaar te maken. Hij maakt zelfs een vergelijking met Star Wars, Darth Vader en 'het Keizerrijk'. Ja, dan weet je dat de argumenten op beginnen te raken.

De historicus stelt dat er twee verschillende stromingen binnen de partij van Thierry Baudet zijn. Hij baseert zich voor de onderbouwing van deze stelling op de verbale reactie vanuit het publiek op uitspraken van Vaclav Klaus tijdens de Renaissance Lezing. Een man waar de haathistoricus geen goed woord voor over heeft en een 'akelig communistisch rotjongetje' noemt. Zo stelt Van der Horst het volgende:

"Václav Klaus kreeg tijdens zijn lezing voor een bewonderend gehoor van FvD-ers nogal applaus toen hij het opnam voor het kerngezin van man vrouw en kinderen, dat volgens hem bedreigd wordt door ondermijnende verschijnselen zoals het homohuwelijk. "

Links is overduidelijk bezig met het creëren van een frame. De partij zou zogenaamd verdeeld zijn tussen een 'extremistische' groep en een 'gematigde' groep. Deze stelling wordt niet onderbouwd, maar wordt gebaseerd op het fenomeen 'geklap tijdens een toespraak'. Ja u leest het goed: geklap tijdens een toespraak waar slechts een handjevol leden aanwezig was is blijkbaar voldoende voor deze 'analyse'. Dat dames en heren, is het niveau:

"Het FvD is verdeeld tussen Baudettianen en Ottenijnen."

Prachtig gevonden die woorden, maar wat betekenen ze? Herken je één van beide groepsleden aan de kleur armband die zij dragen? Heel bijzonder. Deze woorden zijn nog nooit door FVD'ers zelf ter berde gebracht. Haathistoricus Han van der Horst weet het blijkbaar wél, maar laat dan jammer genoeg niet zien hoe wij de twee stromingen binnen de partij kunnen herkennen. Verder verzand hij al vrij snel in metafysisch gezwam. Allemaal op basis van het geklap tijdens een lezing. Wat ongelofelijk knap!

De haathistoricus vervolgt met het uit het verband trekken van de lezing, de gasten en de partij door zonder context of citaten te spreken over de lezing:

"Genderisme en feminisme – donderend applaus – waren net zo goed instrumenten om de volkeren te ondermijnen. Zij vormden een destructieve aanval op de menselijke natuur en het gezin, medegefinancierd door foreign based and foreign financed NGO´s. Zo worden de verschillen tussen de geslachten ontkend. "

Let vooral op de nadruk van de woorden 'foreign based and foreign financed NGO's'. George Soros, Steve Bannon? Nogal wiedes dat de 'gemiddelde' Nederlander met een budget van €30.000,- per jaar ontevreden is wanneer hij de propaganda van rijke miljardairs in het bushokjes zien hangen, als politieke advertenties op Facebook voorbij ziet komen en tijdens de reclameblokken op televisie. Zijzelf hebben niet de mogelijkheid om hun politieke ideeën op zo'n massamediale schaal te verspreiden. Dat men daar bedenkingen bij heeft is niet vreemd.

Het is opmerkelijk dat op een 'links blog' als Joop.nl de ongelijkheid hierin wordt ontkend.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties