Column Jan Roos: Waarom plant Klaver zich voort? Weet je wat zo’n koter de rest van zijn leven aan CO2 uitstoot?

Jan Roos kijkt met gemengde gevoelens naar het bericht van eerder deze week, dat Jesse Klaver voor de derde keer vader is geworden van een gezonde zoon. “Links lullen, rechts wiegjes vullen,” aldus Jan. Die wijst op hoe slecht voor het milieu al die nieuwe kinderen wel niet zijn.

Vanaf deze plek wil ik Jesse Klaver van harte feliciteren met de geboorte van zijn derde kind. Ik ken het heerlijke gevoel van het vaderschap, aangezien ikzelf ook ben gezegend met drie kinderen. Alleen denk ik dat ik toch wel meer van hun geboorte en leven geniet dan Jesse ooit zal doen. Tenminste als hij werkelijk gelooft in wat hij dag in dag uit over ons heen strooit, zoals een dominee over zijn zondige kudde volgelingen.

Want nu wij ons moeten schamen voor vliegvakanties, bloemen op moederdag en dat ons dak niet vol ligt met zonnepanelen, vraag ik me toch af waarom Klaver zich aan het voortplanten is. Want als iets schadelijk is is het wel een nieuw leven. Weet je wat zo’n koter de rest van zijn leven aan CO2 uitstoot? Het staat gelijk aan drie transatlantische heen-en-weer-vluchten per maand, jaar na jaar.

En dat is het vreemde aan al die klimaatvogels. Ze hebben de hele dag hun mond vol over oorzaken van de “opwarming van de aarde”, maar over overbevolking hoor je ze vrijwel nooit. Terwijl dat toch echt de oorzaak is van de verhoogde CO2 in onze atmosfeer. Bij GroenLinks is het doodnormaal om je bakfiets vol te paren. Niemand spreekt elkaar daar aan op dit onverantwoorde gedrag. En dat bevreemdt mij zo. Want dezelfde mensen willen ook dat de hele derde wereld lekker blijft doorfokken. Afrika gaat van één naar vier miljard inwoners. Dat is misschien leuk omdat ze daar niet meer en masse van de honger sterven, maar voor het klimaat een regelrechte ramp. Zolang de alarmisten geen condooms richting Afrika sturen in plaats van eten zal het allemaal wel meevallen.

Als Jesse Klaver zich al geen moer aantrekt van de CO2-voetafdruk van zijn koters, waarom zou ik dan een warmtepomp aanleggen of met de trein op vakantie gaan? Dat zijn druppels op de gloeiende opwarmingsplaat vergeleken met al die kinderen. Pas op het moment dat de Klavertjes onder ons stoppen met nageslacht bakken ben ik van hun gelijk overtuigd. Tot die tijd is het links lullen, rechts wiegjes vullen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

44 reacties

 1. Zouaaf

  Wat een zemelstuk van Jan Roos. Maar goed, het betaalt. Dat is de achterliggende gedachte van Jan. Er moet tenslotte wat op digitaal papier komen.

  1. zeurpiet2

   jeetje, kijk uit hoor. Deze mislukte zoetwatermatroos blokkeert je meteen.
   Niet dat je er iets aan mist hoort. Hij is nooit geworden wat hij wilde. Volgens mij komt dat omdat die roos niet zonder rancune kan. Daardoor is hij prutser in de marge en wordt totaal niet serieus genomen. Zelfs een eventuele boodschap van algemeen nut sneeuwt onder door zijn hatelijke en afstotende gedrag. In zijn geval is het zeer zeker de toon die de boodschap verziekt.

 2. Joop Klepzeikert

  Zwakzinnig links is zo hypocriet als het maar hypocriet kan zijn.
  Zeggen voor het klimaat te strijden, maar blijven wel geld in Aapfrika pompen, zodat ze daar steeds meer koters kunnen fokken en dus ook steeds meer vervuilen. Zeggen de vervuiling in ons land tegen te willen gaan, maar zijn wel pro massa-immigratie, waardoor de vervuiling steeds erger wordt.
  Ook fokken ze behoorlijk meer koters dan de gemiddelde Nederlander, omdat het zoveel extra gratis geld voor ze oplevert.
  Ze krijgen onderhand zoveel gratis geld per koter dat daar minstens €200,- per maand van over blijft, om nog luxer van te kunnen leven dan ze al deden van hun erebaantjes of uitkeringen.

  1. Houtvuur1990

   Wat een zeikerd is die Joop.
   Duidelijk een mislukkeling die zelf vreet van de staat.

   1. Joop Klepzeikert

    Hé Rien, alweer een nieuw trol account aangemaakt? Kneusje.

 3. Ragmilla

  Jesse Klaver moet doen wat hij wil doen. Waarom zou iemand je niet tot nadenken willen aanzetten over je vlieg gedrag bijvoorbeeld. Of je je er iets van aantrekt is een tweede. Onzekere man misschien? Die denkt iets fout te doen.

  Ik moet zoveel achtergronden van mensen uitzoeken voor het reageren hier, af en toe wel grappig wat je dan te weten komt.

  1. Top

   ”Ik moet zoveel achtergronden van mensen uitzoeken voor het reageren hier, af en toe wel grappig wat je dan te weten komt.”

   Dan heb je blijkbaar weinig om handen, behalve ze elke maand op te houden voor een aalmoes?

   1. DeBruijn

    @ Top

    Als jij een aalmoes op gaat halen(nergens blijkt uit dat zij steun trekt)? Maar je bent zeker bang dat je haar tegenkomt als jijzelf gaat?

  2. DeBruijn

   @ Ragmilla / Satty / Regina

   Jij wilde ook je vliegvakanties niet opgeven, weet je nog.

   Dus wie de schoen past, trekt hem aan.

   Overigens is het vlieggedrag, één woord.

  3. ikweetwatikwil

   Zo, Ragmilla . Achtergronden uitzoeken van mensen hier???? Wat komt mij dat bekent voor.

  4. Marija

   Hoe doe je dat?

   1. ikweetwatikwil

    Geen idee . Ik weet dat er in de oorlog ook mensen waren die dat deden Marija

 4. Rien Noppen

  Arme Jan!

  1. Top

   Blablabla. Blaaskaak/pisvlek.

  2. DeBruijn

   @ Rien Noppen

   Inderdaad en vergeet ook arme Top niet.

  3. Kees

   Hoe is het met het bankgeheim in Zwitserland, nopje?? Al een schone luier aan?

 5. Hans Brusselmans

  Jan Roos heeft natuurlijk het grootste gelijk van de wereld met zijn column, de overbevolking is een van de grootste problemen op milieu gebied en figuren zoals Klaver die menen drie kinderen te kunnen verwekken zouden zich de ogen uit de kop moeten schamen daar zij op die manier flink meewerken aan die overbevolking.

  Wil je drie kinderen prima hoor, maar hou dan je mond over milieu problemen…..

  1. DeBruijn

   Als overbevolking erg is, dan kunnen de mensen die dat roepen ook zelf hun plaats opgeven op deze wereld.

   Oh nee, wacht dat moeten altijd anderen doen.

   Egoïstisch?

   1. Seneca

    @deBruijn
    dit is kletskoek wat u beweert. wij zijn nu eenmaal op de wereld. het punt dat aangeroerd wordt is: als je constant op de barricaden staat om je overtuiging uit te dragen en als je eigen – privé – acties daar diametraal tegenover staan, dan heb je iets uit te leggen. overbevolking is het probleem en als u dat niet wilt onderkennen, soit, maar het probleem is wel levensgroot aanwezig.

    1. DeBruijn

     Seneca,

     Waar is overbevolking een probleem dan?

     Ongeveer een kwart van de mensen gebruiken 80%- van de grondstoffen. Lekker eerlijk, toch?

     Er is zat ruimte op aarde. Er zijn landen die 100 groter dan Nederland zijn, waar 250.000 mensen wonen, en waar gewoon een ruimte zat is voor land- en tuinbouw.

     Canada is 271x Nederland en daar wonen 35 miljoen mensen, Rusland is nog groter, daar wonen 160-170 miljoen mensen. Nederland is vrij druk, maar demeeste ruimte blijft onbenut. En mensen zijn zelf zo dom om op een kluitje te gaan wonen.

 6. Rien Noppen

  ” Als Jesse Klaver zich al geen moer aantrekt van de CO2-voetafdruk van zijn koters, waarom zou ik dan een warmtepomp aanleggen of met de trein op vakantie gaan”

  De logica van malle Jan.

 7. Dragonmaster969

  helemaal juist. hypocriet die Yesser Feras.

  1. Original NL

   Die yesser naait gewoon zijn eigen stemvee bij elkaar…hoe zat dat ook weer met de baarmoeder en de islam?

 8. DeBruijn

  Wel heel flauw van Jan om over een pasgeboren kind te beginnen en dat te koppelen aan het milieu. Als je echt niet beter kan, dan zou ik eerst maar even rustig op vakantie gaan om na te denken.

  Overbevolking wordt regelmatig ter sprake gebracht. Maar is overbevolking wel het probleem? Onderzoeken hebben aangetoond dat er voldoende landbouwgrond is om 9 miljard mensen te eten te geven.

  Het echte probleem is natuurlijk dat wij in het westen (inclusief Rusland en China), natuurlijk door willen gaan op de oude voet, maar dat kan alleen als de anderen niet hetzelfde welvaartsniveau als wij bereiken.

  Dus laten we zelf maar wat gaan minderen, zodat er ook nog grondstoffen voor anderen overblijven.

  Of is dat teveel gevraagd?

  1. Original NL

   Quote…Of is dat teveel gevraagd?
   Ja!
   En als die 9 miljard zijn bereikt…wat dan..op naar de 10 miljard??
   Zie nu al weilanden vol met zonnepanelen ..dus maar weer een stuk natuur opofferen voor de landbouw?

   1. DeBruijn

    Landbouw wordt niet opgeofferd voor zonnepanelen, hooguit een stuk weiland. Daar zit het verschil.

    Ooit wel eens van de Sahara gehoord? Daar willen ze enorme parken aanleggen met zonnepanelen, waar niemand er last van heeft.

    Eerst maar even onderzoek doen.

 9. jorisxl

  Weer zo’n CO2 uitstoten er bij een ramp voor het milieu.

 10. Seneca

  welke mening men ook over Jan Roos mocht hebben, de man heeft ontegenzeggelijk gelijk. diverse reacties op dit topic hebben last van na ijver, mogen de persoon Jan Roos niet, maar reaguurders dat is niet de bedoeling van dit blog. de bedoeling is om een discussie over de stelling van Jan Roos te voeren en het mondt uit in vervelende reacties die werkelijk nergens op slaan. het grootste probleem van de wereld is overbevolking. zolang men daar in de katholieke/christelijke en moslim wereld geen aandacht aan wilt besteden, dan zijn alle maatregelen die genomen worden: dweilen met de kraan open.

 11. Baron von Munchhausen

  Zoals bekend: Goeroes (Yasser Klaver) verbieden alles, behalve voor zichzelf. Zie b.v. klimaat dwaas AL Gore; heeft prive-vliegtuig!

 12. Marija

  Leuk geschreven jouw bijdrage Jan en ook waar.
  Overbevolking is het grootste probleem.

 13. Cootje

  De enige goede remedie dat een noord Koreaan gek doet, praat niemand meer over kindertjes en het klimaat word gewoon opgelost

 14. Cootje

  Klaver heeft het kleurtje van allochtone ouders maar. Het socialistische geld wat ze er mee verdienen is om hun kinderen niet op een zwarte school te hoeven deponeren. Want daar kunnen ze niets leren, en verder is een kindje nooit weg het is makkelijk voor een boodschapje

 15. Cootje

  Volgens mij zijn deze kinderen biologisch verwekt , met het licht uit en de geitenwollen sokken aan. Met een zacht licht kaars vuurtje op de achtergrond , broek tot de enkels oogjes dicht en denken dat je je plicht doet , komen mooie eikels van die worden gehersenspoeld door een fanaat , die de juiste ingangen had in het banen Carrousel . Alleen daarom mag de zee 7 meter hoger worden waar socialisten en aanverwanten zijn geweest groeit nooit geen gras meer

 16. RvdBe

  Overbevolking is gewoon het probleem: de aarde raakt uitgeput en de co2 belasting zal toe nemen.
  Dat onze groene messias dan zelf 3 koters op de wereld zet en vervolgens de “anderen”wil verplichten tot allerlei geld verslindende maatregelen is redelijk hypocriet.
  Net zoiets als die groene d66er met zijn vlieggedrag die gewoon een paar tientjes meer wil neerleggen voor zijn vliegtripjes en zo lekker groen aan het vliegen is (volgens hem dan).

 17. Piet51

  Jan Roos heeft zelf ook drie kinderen, maar hij doet soms wel een bescheiden, maar mislukte poging om iets aan de overbevolking te doen door andere jongelui een hersenschudding te slaan.

  1. DeBruijn

   @ Piet51

   Hij zal vast wel willen dat Nederlanders wel 3 kinderen krijgen, want anders heeft hij niemand om zijn AOW te betalen over een aantal jaren.

   Moslims krijgen over het algemeen meer kinderen, dus ik had juist verwacht dat hij autochtone op zou roepen om ook veel kinderen te krijgen, zodat we onze meerderheid niet zouden verliezen.

   Het is dus net uit welke hoek de wind waait…

 18. bejaarde

  Ik ben het met Jan Roos eens.
  De aarde gaat ten onder aan de overbevolking wereldwijd, niks meer en niks minder (incl. natuurlijk de uitputting van de bodem, want die moet al het benodigde voedsel maar opbrengen.

 19. Augustus

  De propaganda richting het ontgaan van voortplanting is enkel gericht op niet-joodse blanken, zo simpel is het.

  1. Seneca

   @augustus
   het zal wel aan mijn gebrek van intelligentie te wijten zijn, maar ik kan geen chocola van uw reactie maken. wilt u zo vriendelijk zijn e.e.a. toe te lichten of roept u maar iets en slaapt dan lekker verder?

 20. Politiek Profeet

  Ook Yassar geeft gevolg aan de moslim oproep wereldwijd om de baarmoeder te gebruiken om allah,s soldaten te creeeren, meisjes kunnen tegen kamelen en geitentarief verhandeld worden

 21. logisch denken

  politici zijn net mensen. Ze hebben dezelfde wensen als burgers. Helaas hebben ze 1 streepje voor op die mensen waarvan het grootste deel gewone arbeiders zijn. Ze hebben zichzelf een zeer riant salaris toebedeeld waardoor ze alle wetjes die ze zelf bedenken ruim kunnen betalen. Politici leven dus als god in Nederland met riante vergoedingen waardoor ze geen enkele pijn voelen van hun beleid. Hypocriete mensen dus die anderen graag de wet voorschrijven maar zorgen dat ze zelf buiten schot blijven.

 22. Kristalix

  Yasser plant zich voort. Slechte zaak.

 23. Pescador

  Het zou sekte leiders verboden moeten worden zich voort te planten , dat kind heeft de rest van zijn leven een verschrikkelijk trauma, ik hoop dat hij daardoor op latere leeftijd geen zelfmoord neigingen krijgt

 24. DidiMadloba

  Het is een goed journalistiek gebruik dat je van de kinderen van politici afblijft.

  En verder maak ik mij eerder zorgen over het CO2 dat Jan Roos uitstoot.

  Enfin, ik heb net weer een paar flessen spuitwater gekocht. Vol CO2.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.