‘Eierstokken die hardst klapperen als Baudet over vrouwtjes praat? Stereotype kinderloze carrièrejaagsters!’

Wat hebben we het toch goed met zijn allen! Vooral vrouwen hebben niets te klagen dankzij de emancipatie. Ze hebben stemrecht, het recht om te werken en geld te verdienen, ook na de geboorte van hun kind, zijn baas over eigen buik en mogen de pil slikken. Dat vrouwen niet voor vol worden aangezien op het werk, werkgevers na de geboorte van een kind bepalen hoeveel de vrouw nog mag werken en ze minder kansen hebben om op het niveau van hun capaciteiten te functioneren, is bijzaak.

De eierstokken die het hardst klapperen als Baudet het zogenaamd over de ‘vrouwtjes’ heeft, lijken die van dé stereotype geëmancipeerde vrouwen: ze zijn single, ongehuwd, gescheiden, kinderloos, narciste, carrièrejaagster en ‘eenkind’-politica. Ze lijken zo hypersensitief dat ze direct aanslaan zodra die man in beeld verschijnt. Je kan je niet voorstellen dat een van hen ooit fulltime borstvoeding heeft gegeven, terwijl ze fulltime daarnaast werkte, een huishouden runde, de zorg over andere kinderen had en daarbij katoenen luiers stond uit te wassen omwille van luieruitslag. Tegenwoordig willen gemeenten je aan dat katoengeweld in het licht van een beter milieu en klimaat.

Echte vrouwen daarentegen voelen zich niet aangesproken en vragen zich af in welke wereld die geëmancipeerde kijfvrijsters leven. De geliberaliseerde geëmancipeerde werkelijkheid in Nederland is namelijk als volgt: de meeste mannen en vrouwen moeten tegenwoordig beiden werken om hun gezin te kunnen onderhouden en hun rekeningen te kunnen betalen. Daarbij is het gezamenlijk inkomen in de meeste gevallen te laag om hulp in de huishouding in te huren. En oma zit tegenwoordig ook liever op de elektrische fiets met opa of achter de iPad, omdat ze voor hun 60e, toen moederlief wel nog thuis kon zijn voor de kinderen, zó hard hebben gewerkt.

De realiteit is dat een groeiend aantal koppels zelfs niet meer rond komt op basis van twee banen en er nog een derde en zelfs vierde moeten bijnemen. Dankzij Femke Halsema wordt daarbij de aanrechtsubsidie wegbezuinigd, waardoor gezinnen steeds verder in de knel komen. Sterker nog, er wordt tegenwoordig op je neergekeken als je bewust fulltime huisvader of -moeder bent. Alsof je hele dagen dan lui thuis op de bank uit je neus zit te vreten. Tenslotte is een kind naar de opvang doen toch hetzelfde als opvoeden?! Kinderen hoeven zich voor een gezonde emotionele ontwikkeling helemaal niet veilig te voelen. Constant je emoties beheersen als kind op de opvang is vele malen gezonder dan leren voelen wat je voelt en waarom je dat doet. Laat staan dat samen leven en ruzie maken met broers en zussen een functie heeft.

Daarbij is het onderwijs ook lang niet meer zo inclusief als vroeger. De dertig procent kinderen die niet gemiddeld intelligent zijn, zijn alleen nog maar verzekerd van passend basisonderwijs als pap en mams hen naar de stad willen brengen 50 kilometer verderop. Dan moeten deze zorgzame ouders wel het schoolgeld kunnen ophoesten, omdat de overheid het vertikt om voor deze kinderen het onderwijs te financieren. En dan nog is het voor slimme kinderen vaak nog steeds een lapmiddel en vervelen ze zich hooguit iets minder op school. Leve de liberalisering! Leve de emancipatie!

Als hun lieve ouders daarbij het meeste geld willen overhouden, dient een van hen zijn werkuren in de schooltijden te persen. Anders worden rekeningen onbetaalbaar door opvang en extra vervoer, omdat ze onderaan de streep nog minder overhouden. Ook al is mams het hoogst van beiden opgeleid, beide ouders komen er al gauw achter dat desondanks dat vrouwlief minder doorgroeikansen krijgt aangeboden zodra ze zich voort heeft geplant.

Kinderen worden er daarentegen niet goedkoper op. Van een tekort aan talent of doorzettingsvermogen is geen sprake. Voordat je het weet transformeert je leidinggevende zich tot een tweede vader, die je op ouderlijke toon wel eens duidelijk laat weten wat goed voor je is. Was je als vrouw blij het huis uit te zijn en je zelfstandigheid te vieren, poppen er in een keer allerlei kikkers op in je leven zodra je zelf moeder bent. Op dat punt rijdt Baudet dan ook een scheve schaats. Vele vrouwen voelen zich genoodzaakt tot vrouwendingetjes omdat ze al gauw door hebben dat voor de rest alle kansen haar worden onthouden. Al klopt het wel dat biologisch gezien heel veel op de schouders van vrouwen terecht komt. Hoe goed de ouder-kindrelatie met de vader ook is, als het kind zich heeft bezeerd, is in vele gevallen toch moeder aan de beurt.

Moet je trouwens nagaan hoe zwaar het voor ouders is die een kind hebben met een chronische ziekte, waardoor ze wekelijks naar het ziekenhuis in de stad moeten voor medische zorg. Je kan wel in de stad gaan wonen, maar wil je je niet blauw betalen aan een zwaar gedateerd huis en dus achterstallig onderhoud, dan betaal je tegenwoordig zelfs in het noorden van Nederland bijna vijf ton voor een nieuwe rijtjeswoning met amper tuin. Als dan een van hen door een recessie zijn baan verliest, weet je helemaal dat je mag verhuizen.

Ondertussen rent de gescheiden buurvrouw haar benen onder het lijf vandaan, omdat ze naast werk, zorg voor de kinderen en het huishouden, ook nog de mantelzorg van haar ouders op haar schouders draagt.

Als manlief thuiskomt, mogen de meeste vrouwen nog blij zijn dat hij zich om de kinderen bekommert of een potje voetbal speelt, terwijl zij achter het fornuis aardappelen staat te koken die hij anders laat aanbranden. Laat staan dat je die mannen een strijkbout toevertrouwt. En ja, er zijn mannen die een schortje achter dat aanrecht ook geweldig staan en zich profileren als echte huiselijke vaderprinsen als ze thuis komen, maar uit meerdere bronnen heb ik vernomen dat dat eerder een minderheid is.

De man die wel de huishoudelijke handen uitsteekt, gooit dan niet meer zijn benen omhoog als hij thuiskomt terwijl hij een biertje krijgt aangeboden. Dat heeft als enige voordeel dat de kans minder groot wordt dat ze als koppel bezwijken onder de liberale toegenomen verplichtingen en uiteindelijk uit elkaar gaan.

Hoe komt het toch dat al die vrouwen burn-/bore-out raken: bureaucratische ondermaatse verveling op het werk gevolgd door een jonglerende drukte thuis?! Wat worden wij vrouwen sinds de emancipatie toch serieus genomen. Zelfs dé geëmancipeerde vrouw lijkt aan haarzelf te twijfelen. Waarom heeft ze het anders over ‘baas in eigen buik’ in plaats van ‘baas over eigen vagina’? Is met zo’n instelling verbazing dan nog wel op zijn plek als mannen daarop reageren met de opmerking: “van zo’n muts wil je geen kind”. Voor de zogenaamd geëmancipeerde vrouwen lijkt het slechts te gaan om op vijftig verschillende manieren twerkend en schaars gekleed met regelmaat van bedpartner te wisselen. Als het moeilijk wordt ruil je die kerel toch gewoon in. Voor hem, zoveel anderen. Het zijn tenslotte allemaal roofdieren die willekeurig kwetsbare vrouwen aanvallen. Daarbij lijken ze zelf ook niet te malen om het vermoorden van een ongeboren kind. Voor hen is het een voorrecht dat je leven chemisch verbrandt of uit mekaar scheurt als het lastig wordt. Het gaat erom dat zij haar zin kan doordrijven. In voorkomen, zijn ze niet geïnteresseerd.

Desondanks zijn er legitieme redenen om op een verantwoorde wijze abortus toe te staan. De Nederlandse wet voorziet daarin. Daarbij heeft ook ongeboren leven rechten.

Emancipatie is dan ook veel meer dan werken, financiële onafhankelijkheid, vrije seks en je nukken botvieren. Het is een samenleving die tegemoet komt aan de rechten en plichten van vrouw én man. Emancipatie is daadwerkelijk je vrij kunnen voelen en zijn in een samenleving met anderen en daarbij de keuzes kunnen maken die het meeste recht doen aan wie je bent… en dat is voor iedereen verschillend.

Als je daarbij kijkt naar hoe de landen om ons heen en ten noorden van Nederland gezinnen ondersteunen, de hoekstenen van de samenleving, dan heeft ons land gezien bijvoorbeeld het gesteiger rond uitbreiding van vaderschapsverlof nog een hele weg te gaan. Nederland dwaalt zelfs gestaag verder af: stijgend aantal echtscheidingen, burn-outs, thuisblijvers en kinderen en jongeren met psychische gezondheidsklachten. En dan hebben we onze huizen ten behoeve van het klimaat nog te verduurzamen…

Vicki Van Lommel is milieudeskundige op het gebied van duurzaamheid, klimaat, energie en circulaire economie

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

30 reacties

 1. m.van.rosmalen

  Wat een foto.
  Een op zichzelf geilende ijdeltuit.
  Niks meer en niks minder.
  Mag ik even kotsen

  1. Kim Verlouw

   Al kots je jezelf helemaal onder, Rosmalen, niemand die daar mee zit. En ook niet met je gespeelde haat naar Baudet omdat hij een andere mening heeft. We weten het nu wel.

   1. m.van.rosmalen

    Och Kim geilt ook al op Sjerry
    De haat is trouwens niet gespeeld hoor.

    1. Kim Verlouw

     Dan ben je een behoorlijk hatelijk persoontje. En er zijn voor fatsoenlijke mensen wel meer opties dan geilen en haten.

     Succes ermee!

     1. m.van.rosmalen

      Nogal fatsoenlijk om over te lopen.
      Die kun je beter kwijt zijn dan rijk.
      Ned bestaat vooral uit egoisten.

  2. Kapitein Haddock

   m.van.rosmalen
   Emmertje nog niet vol?

  3. Kapitein Haddock

   m.van.rosmalen

   Jaloers???
   Een lekkere tante krijgen is niet voor iedereen weggelegd!
   Zeker als je een Nicker bent!

   1. m.van.rosmalen

    Geef mij maar een lekkere kerel.
    Eentje met echte ballen , zijn tegenwoordig maar zeldzaam.

    1. Bosche draak

     Die kunnen wel beter krijgen dan manwijf van Rosmalen.
     Gaat lekker scharen onder je Geert poster gedrocht!!

 2. Ragmilla

  Aan wie ligt het in veel gevallen dat mensen niet kunnen rondkomen? Mensen willen meer uitgeven dan ze binnenhalen.

  1. marco1

   De 1 verdieners met gratis personeel was zo een heel slecht tijd niet Ragmilla.

  2. Bosche draak

   De afgelopen 10 jaar zijn de lonen amper gestegen terwijl de vele lasten (vaste en vloeiende) wel met regelmaat zijn toegenomen.
   Het is dus meer een kwestie van dat er steeds minder binnenkomt terwijl er steeds meer uit moet.
   Je hoeft geen rekenwonder te zijn om te merken dat het dan steeds moeilijker wordt je broek op te houden.

 3. Ruiter

  Enneus Heerma, de vader van de oas gekozen CDA fractievoorzitter Heerma, stelde zo’n 25 jaar geleden voor om een ministerie van gezinszaken in te stellen. Heel toenmalig links (PvdA, D’66, GroenLinks) hoonde hem weg.

  De helaas te vroeg overleden visionair had echter groot gelijk. Anno 2019 zit meer dan 1 miljoen gezinnen in problematische schulden en lijden ruim 400.000 kinderen in Nederland armoede.

  Een grof schandaal in een welvarend land, waar multinationals en grootindustrie geen euro (winst)belasting betalen.

 4. F.C. Labrouste

  “Ing. Vicki Van Lommel is milieudeskundige op het gebied van duurzaamheid, klimaat, energie en circulaire economie.”

  Een heuse HBO-opleiding op een belendend vakgebied.

  1. Sealgaire

   Blablablabla, niemand moet je, niemand zit op jou te wachten, masochist en vette speklap en pisvlek

 5. fusilier

  Af en toe je mobiele telefoon uitzetten verricht wonderen. Werkt heel goed tegen een burn out

 6. Caro

  De auteur zou zich beter kunnen focussen op de vechtscheidingen als vrouw.
  Dan is hiermee wat mij betreft de discussie klaar.

 7. toetssteen

  Grote genade welk een beroerd artikel! Ik weet niet eens waar te beginnen omdat het zo rammelt dat ik werkelijk niet snap dat dit op DDS wordt geplaatst.
  Bossen vrouwen stemmen op Klaver, om reden van wat?
  In mijn naaste omgeving werken zowel man als vrouw 4 dagen waardoor elk 1 dag in de week (plus het weekend), voor een kleine zorgt. 3 dagen kinderopvang, prima toch!

  Wat Baudet bedoelde met zijn uitspraken was de dwang op zowel man als vrouw, dat moet niet! Zíjzelf moeten beslissen in vrijheid!
  O, en opa’s en oma’s zat die op willen vangen, maar wat nu als beiden ook werken?

 8. hansishier

  5 ton voor een rijtjeshuis in het noorden met amper een tuin??? Ga toch weg man, wat een fucking onzin: Funda, oostwold, huningaweg 15, prachtige herenboerderij uit 1890, monumentenlijst, €350.000, 217m2 woonoppervlak, 17.000m2 grond. 2 schuren resp 600 en 900m2.

 9. hansishier

  Leuke meiden op de foto, dat dan weer wel. Wel een beetje jammer van die gamo hunter luchtbuks, pak dan een sako trg-42 in .338 lapua Magnum met een fatsoenlijke scope

 10. Beukman

  Het lukt me niet om te bepalen waarover dit stuk gaat. Het lijkt een lange klaagzang op van alles en nog wat, maar wat is de focus?
  De enorme lengte werkt ook niet mee. In een gedrukte krant moet een stukkiesschrijver zijn boodschap kwijt in 300 woorden, 400 als ie geluk heeft. Die beperking werkt zuiverend: schrijven is immers schrappen, & kill your darlings.

  Het gevaar van een online medium is dat die beperking niet nodig lijkt, er is ruimte zat. Welnu: Vickie’s stuk had beslist aan urgentie en leesbaarheid gewonnen als ook zij haar boodschap had moeten proppen in 300 of desnoods 400 woorden ipv de 1350 die ze nu heeft gebruikt.

  Sorry Vickie, hier is een ouwe rot in het vak, die al van zijn eerste hoofdredacteur leerde dat zachte heelmeesters stinkende wonden maken.

  1. F.C. Labrouste

   In elk geval is er weinig aanleiding inhoudelijk op dit gebabbel in te gaan.

   1. Sealgaire

    Blablablabla, niemand moet je, niemand zit op jou te wachten, masochist en vette speklap

    1. Jackpot

     Niemand zit te wachten op dit soort kinderachtige berichtjes zonder inhoud.

  2. Kapitein Haddock

   Beukman

   “………..zachte heelmeesters maken stinkende wonden……”
   Volle emmertjes, ongeleegd, gaan ook stinken!
   PS
   Waarom bent u een van de Nickers?
   Aandacht te kort?

  3. Kapitein Haddock

   Nicker Beukman/Noppen/ etc,.

   Jaloers???
   Een lekkere tante krijgen is niet voor iedereen weggelegd!
   Zeker als je een Nicker bent!

 11. Kapitein Haddock

  De Nickers hebben het heel druk!
  Bijna alle reageerders zijn Nickers!!!
  Wordt tijd om DDS te verlaten!
  Kunnen de Nickertjes lekker hun gang gaan!
  PS
  Nederland verbergt toch echt heel veel klootzakken/boerenlullen/losers/verliezers/etc,.

 12. Rosasolis

  In onze westerse wereld hebben vrouwen het nooit zo goed gehad als tegenwoordig.
  Eindelijk is het doel van een man-vrouw maatschappij, met gelijke rechten en plichten bereikt. Het is een erkende feit, en bestaat in alle delen van onze maatschappij. Laat wij allemaal ervoor zorgen dat het zo blijft. Hoog opgeleide vrouwen krijgen nu in ieder vak de hoogste posities, en als zij gewone medewerkers werken, worden zij gerespecteerd door hun mannelijke collega’s. Vorige week heeft min. Grapperhaus verklaard dat aanval op vrouwen, en alle vormen van vrouwen discriminatie wordt nog harder gestraft.
  Vrouwen mogen niet meer een lagere salaris dan hun mannelijke collega’s krijgen.
  Hoewel niemand houdt van abortus, soms is het nodig, bijv. als de vrouw ziek is of dat baby is ernstig misvormd. Afgelopen zaterdag was er een artikel in Trouw over het lot van vrouwen in 2 of 3 staten in Amerika. Waar geen legale abortus meer wordt uitgevoerd. Ook niet als zij verkracht werden, ernstig ziek zijn, of dat het niet goed met de baby gaat.
  Het gaat veel beter in enkele Europese landen voor vrouwen rechten, ook in de nog steeds Katholieke Ierland, waar een nieuwe wet werd aangenomen: abortus in een vroege stadium is nu toegestaan.
  Last but not least, iets gezellig. Vandaag kregen we de nieuwe folder van Blokker:
  vol met allerlei voetbal spul die onze vrouwen voetbal kampioen team sponsoren.
  Die mooiste van alles vond ik een oranje shirt met een prachtige LEEUWIN kop…Niet die oude bekende voetbal leeuw, maar nu is het de Nederlandse Leeuwin. Hoewel ik helemaal geen voetbal fan ben, vind ik het geweldig dat onze vrouwen team in het zonnetje worden gezet, ze hebben het verdient.

  1. Bosche draak

   Vrouwen hebben het inderdaad het beste in het westen.
   Dus dames minder klagen en meer dragen

 13. Drollevanger

  Mijn vrouw was het grootste deel van de dag thuis, en een paar avonden in de week paste ik op de kinderen. Zij werkte weliswaar, maar niet persee voor de centen. Als we geld te kort kwamen maakte ik overuren.
  Thuis was vrouwlief de baas, en ik zorgde voor de centen en de houtkachel. Groente kwam uit de moestuin.
  Prima geregeld, en we hielden er ook nog een eigen huis aan over voor de oude dag.
  Maarja, nu hebben wij Rutte.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.