Beelden! Geert Wilders weigert af te treden ondanks desastreuze verliezen: ‘PVV c’est moi’

De speculaties rondom een eventueel vertrek van Geert Wilders als leider van de PVV blijven aanhouden. Zeker nu blijkt dat de PVV uit het Europees Parlement verdwijnt en haar geluid daar niet langer kan laten horen in Brussel. Het was na de uitslag van de Provinciale Statenverkiezingen de zoveelste domper. DDS-redacteur Tim Engelbart merkte kort geleden op dat Wilders beter kon opstappen. Wilders is het daar dus niet mee eens. 

Op de beelden is te zien dat Geert Wilders zéér stellig is over zijn positie binnen de partij. ‘Ik ben de PVV’ zo stelt hij net zoals de absoluut koning Lodewijk XIV ooit de befaamde woorden ‘l’etat c’est moi’ uitsprak.

Wilders vindt wel dat hij meer zichtbaar moet zijn, maar tevens dat hij nooit de leiderschapsrol zomaar naast zich neer legt. “Ik zal nooit aftreden. Nooit” zei Wilders. “In goede tijden en slechte tijden” zo vervolgende hij. Maar wat is eigenlijk het nut van zo’n partijleider, die ook als het niet gaat gewoon grote leider wil blijven. Het kan natuurlijk. Het kan. Maar daar is dan ook alles mee gezegd.

Enige zelfreflectie heeft Wilders wel. Zo spreekt hij over “terechte kritiek” wanneer hij verwijst naar het feit dat de partij niet voldoende zichtbaar is geweest tijdens de campagne. Toch was Wilders meer zichtbaar dan de SP dat in eenzelfde stemming verkeert. Marijnissen kwam nauwelijks in het nieuws tijdens de Provinciale Statenverkiezingen, maar haalde een soortgelijke score als Wilders. Sterker nog: Wilders kwam groot in het nieuws in vrijwel alle kranten vanwege een mogelijke aanslag op zijn persoon.

De PVV’er was dus zeker niet onzichtbaar. Dat media zijn vertrek bevragen komt wellicht vanwege enige Wilders-moeheid in de samenleving. Niet alleen bij de kiezer, maar dus ook binnen zijn partij. Zo doen PVV’ers momenteel moeilijk omdat ze een beetje Wilders moe zijn. De daadwerkelijke redenen zal hij wel weten, maar vooralsnog deren deze hem allerminst. De grote blonde leider moet dus zeker iets gaan bedenken om zichzelf opnieuw aantrekkelijk te maken voor de kiezer.

De partij is ook zeker niet passé, maar wel toe aan een face-lift.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

84 reacties

 1. Ragmilla

  De schapen hebben een nieuwe hoeder.

 2. EU kok

  Quote : De grote blonde leider moet dus zeker iets gaan bedenken om zichzelf opnieuw aantrekkelijk te maken voor de kiezer.
  .
  Ik stel een nieuw kapsel voor: eminent grijs.

  1. m.van.rosmalen

   Ben jij ook zo’n loser die achter uiterlijke kenmerken aanrent en daar je stem op baseerd.
   Triest hoor

 3. Peter Oudshoorn

  Voor mij mag Wilders blijven. Wel moet hij een flink aantal brainstormsessies op de heide beleggen over een nieuwe communicatie-aanpak van zijn boodschap: aan de inhoud mankeert niks.

  1. F.C. Labrouste

   Dat valt te betwijfelen. De populistische partijen in Europa die het wel goed deden, het RN en het VB, realiseerden dat door inhoudelijke aanpassingen: verzachting van de islamofobe retoriek en het niet meer afwijzen van het lidmaatschap van de EU.

   Wilders bleef hangen in een rabiate islamofobe retoriek en bleef vasthouden aan een Nexit. De kiezer wenst hem daar niet meer in te volgen.

   1. Peter Oudshoorn

    Dat zeg ik: zijn communicatie moet veranderen. Zachter, diplomatieker, meer en betere argumenten, minder grof, meer uitleg over feiten, kosten etc.: you name it – maar de boodschap hoeft niet te veranderen.

    1. F.C. Labrouste

     Nee, dat zegt u niet: u meent dat hij zijn toonzetting moet aanpassen. Ik geef aan dat hij een inhoudelijke wijziging zal moeten aanbrengen om politiek te overleven.

     1. Sealgaire

      Aldus, sprak de glibber, genaamd dopper/flopper of lul, die zelf weinig tot niets heeft bijgedragen aan de samenleving. Zit al jaren in het uitkeringscircuit en heeft een ieder, op dit forum, van zich vervreemd, door zijn pedante en vervelende wijze van reageren. Zit de laatste dagen van zijn leven geïsoleerd (wonend drie hoog achter) van de echte wereld. Een van huis uit, fout en antisemitisch stuk nageboorte, die ook niet schroomt, om het met onfrisse clubjes eens te zijn. Zijn familie heeft jaren geleden, de handdoek al gegooid, om zich nog enigszins om hem te bekommeren. Mijn reactie zal dan ook zijn ‘’blablabla blaaskaak’’. En vooral tiktaktiktaktiktak.
      Geef die aarsmade toch geen repliek! Behalve, Blablabla Blaaskaak. Je hebt hem financieel al 24/7 op je rug zitten.

     2. Peter Oudshoorn

      Dat zie je dan helemaal verkeerd Rien LaBrouste. Communicatie is alles, belangrijker nog dan de boodschap. En als de PVV-communicatie sterk verbetert, minder hetzerig wordt, begripvoller, minder radicaal, empathischer en vriendelijk zonder de wezenlijke inhoud aan te passen, wint Wilders het op alle fronten.

     3. F.C. Labrouste

      @Oudshoorn,

      Dat ‘minder radicale’ heeft dan mogelijk betrekking op de inhoud: minder discriminerend naar moslims en acceptatie van het lidmaatschap van de EU.

     4. Sealgaire

      Niemand moet je, niemand zit op je te wachten en zien je het liefst gaan. Blablablabla blaaskaak, pisvlek en eenzame speklap.

   2. logisch denken

    QUOTE

    F.C. Labrouste 40 minuten ago Beantwoorden
    Dat valt te betwijfelen. De populistische partijen in Europa die het wel goed deden, het RN en het VB, realiseerden dat door inhoudelijke aanpassingen: verzachting van de islamofobe retoriek en het niet meer afwijzen van het lidmaatschap van de EU.

    ENd

    Zijn er nu wel middenpartijen die het goed gedaan hebben. In je eerdre berichten heb je dit nog verworpen. Overigens past de islam niet in het westen zoals de islam dagelijks zelf bewijst. De omslag dat een meerderheid in het westen de islam verwerpt kan nooit meer lang op zich laten wachten. De dominantie van die ideologie in de straten van Nederland is ongekend , ongehoord en totaal onwenselijk.

   3. Scheve Tinus

    Wat doe jij hier eigenlijk?

    Redactie kan iemand deze trol verwijderen? Het is duidelijk dat het hier om de zuigtrol R.N. gaat. Aangezien deze persoon al meerdere keren een ban gehad heeft lijkt het me niet de bedoeling dat deze steeds onder een andere naam weer terug komt.

    Dat is een beetje hetzelfde als uit de kroeg getrapt worden en dan vervolgens met een masker op weer naar binnen gaan.

    1. Sealgaire

     Ach ja, Noppie slaat altijd terug, met de kracht van een vlindervleugeltje. Niets om over na te denken. Het lijdt een armzalige leventje, waar zijn toekomst alleen maar zwarter wordt. Hij geeft altijd een pot vaseline binnen handbereik, want als oude PC-rukkertrol, is dat noodzakelijk voor hem, zit in de leeftijd.

   4. Jantje

    Islamfobie bestaat niet.
    De angst voor islam is zeer terecht, blijkt al 1400 jaar lang en meer dan 270 miljoen doden verder.

 4. marco1

  Een goede kapitein blijft ook als het ondergaat tot het laatst op het schip.

  1. EU kok

   Dus Wilders is een goede maar eenzame kapitein.
   Blub, blub,blub.

   1. marco1

    Daar hoort eigenlijk nog viool muziek bij om in de juiste stemming te komen.

  2. Korporaal Monty

   @marco1
   Ik heb het al eens eerder geschreven. Een partij lijkt op een schip. Commandant, Eerste officier, kader en bemanningsleden.
   De Commandant heeft de leiding en vertrouwd op zijn bemanning zij allen varen het schip en iedereen is belangrijk. De cdt en officieren zetten de koers uit naar een doel en een ieder zorgt dat ze de bestemming halen.

   Echter is Wilders geen kapitein hij geeft geen leiding over een schip.
   Wilders is de stuurman van een roeiboot. Hij alleen bepaald de koers. Hij heeft ook geen bemanning alleen maar roeiers die naar hem opkijken met de rug in de richting waar de stuurman naar stuurt.
   Je hebt er ook niks te vertellen je mag alleen roeien of er uitstappen.

   Momenteel heeft hij niet zoveel roeiers meer en ze zitten elkaar ook nog eens met de riemen in de weg. Wilders heeft niet eens een slagroeier.

   Daar waar anderen door groeien blijft Wilders al 15 rond roeien.

   1. Peter Oudshoorn

    Monty, je vergelijking van een politieke partij met een schip is onzinnig, absurd en primitief. De rest van je betoog is dus vanzelf kolder die nergens op slaat.

    1. Korporaal Monty

     “je vergelijking van een politieke partij met een schip is onzinnig, absurd en primitief”

     Nee hoor.
     De Commandant heeft de leiding over een schip. Indien hij verzaakt of zijn taak niet meer kan uitvoeren kan de bemanning hem vervangen door de Eerste officier en zodoende toch het gemeenschappelijke doel halen.

     Wilders is stuurman, als hij zijn roeiboot verlaat gaat het bootje nergens heen wie neemt het roer over?
     Er zitten alleen roeiers in geen bemannings’leden’.

     1. Peter Oudshoorn

      Monty is bij de zeeverkenners geweest en voelt zich nog steeds een marinier in de dop. Ahoy, we kiezen het ruime sop landrotten!

     2. Korporaal Monty

      Peter Oudshoorn
      “Monty is bij de zeeverkenners geweest”

      Nee ik werk al ruim 3 decennia bij de Marine en weet dat leidinggevenden vertrouwen moeten hebben en geven aan hun bemanning.
      Iets wat Wilders niet kan en doet.

      Zelf een zeeverkennnertje van een zeilsloep.kan en durft meer leiding te geven en te nemen over zijn bootje dan Wilders.

      Hij kan alleen maar de koers bepalen van zijn roeiboot de snelheid bepalen roeiers en dat zijn er niet zoveel meer.

     3. Peter Oudshoorn

      Monty, jij hebt last van een Wilders-obsessie. In iedere reactie van je komt zijn naam wel een keer voor, ook als het off topic is. Praat er eens over met je psychiater, zou ik zeggen.

     4. toetssteen

      @Peter Oudshoorn
      Dat had Monty al toen hij op Powned reageerde als ‘matroos Monty’.

     5. toetssteen

      @Oudshoorn
      Slabbetje is Monty.

     6. Korporaal Monty

      @Peter Oudshoorn
      “Monty, jij hebt last van een Wilders-obsessie”

      Nee hoor dat lijkt zo.
      Ik reageer niet meer of minder dan anderen op Wilders. Als je de diverse artikelen leest kom je tot de conclusie dat er vaak dezelfde mensen reageren. Hebben die ook een obsessie?

      Misschien val ik op omdat ik wat minder positief ben over Wilders dan de meeste mensen hier op dit forum.

  3. Brazil

   LOL, Wilders de grootste loser ever blijf gewoon zitten.
   Hahahahahahaha geweldig gewoon hilarisch 🙂

   1. logisch denken

    buma de grootste loser wordt gewoon benoemd tot burgemeester
    Hahahahahahaha geweldig gewoon hilarisch 🙂

 5. Meriadoc Brandebok

  Elke politiek leider zou bij zo’n afstraffing de biezen moeten pakken. Wilders roept altijd dat ministers moeten opstappen als zij de fout in zijn gegaan; nu staat de man met de hamer achter zijn rug.

  Het is een psychologisch effect dat mensen op den duur uitgekeken raken op een leider op wie zij heebben gestemd. Het is als een oude computer: op den duur slijt het apparaat en wil men graag een nieuwe aanschaffen.

  1. plakband

   Helaas, er is geen betere.
   Stem PVV voor het te laat is voor Nederland.

  2. m.van.rosmalen

   Wilders is niet de fout ingegaan
   Zijn kiezers hebben een grote fout gemaakt door over te lopen naar een loser die mooi kan lullen.

   1. Peter Oudshoorn

    Helemaal correct en mee eens Van Rosmalen.

    1. Korporaal Monty

     Even terug vond je toch dat Wilders iets moest veranderen,

     “En als de PVV-communicatie sterk verbetert, minder hetzerig wordt, begripvoller, minder radicaal, empathischer en vriendelijk”

     Dus zo goed doet hij het in jou ogen ook weer niet.

     1. Robert75

      Dat is weer het argument beginnen over de toon. Ik dacht dat Nederland inmiddels doodmoe werd van debatten die gesmoord worden doordat ze weer over toon van het debat beginnen. Wil je grote problemen oplossen moeten er harde woorden vallen.

     2. Peter Oudshoorn

      Volgens mij zit er geen tegenspraak in de beweringen die ik doe, Monty. Ik ben het met Van Rosmalen eens dat domme PVV-kiezers zijn overgelopen naar een gozer die glad kan lullen, Baudet dus. Tegelijkertijd tijd vind ik dat Wilders in zijn communicatie sterker moet worden zonder de inhoud van de boodschap aan te passen.

   2. Beukman

    @Rosmalen
    Een bekend staatsman sprak ooit: Een politicus krijgt de kiezer die hij verdient.

   3. F.C. Labrouste

    Ik begrijp dat de kiezer het niet goed ziet.

    1. logisch denken

     Als je refereert aan de Nederlandse uitslag van de EU verkiezingen ziet de kiezer het zeker niet goed en heeft een nepsocialist de winst opgeeist en heeft een charlatan zijn concurrent weggespeeld. De kiezer heeft zich dus aardig latren leiden door misplaatst moraal

    2. Peter Oudshoorn

     De kiezer is dom. Ik heb in deze panelen al vaker gepleit voor het afleggen van een test/examen alvorens te mogen stemmen: globale kennis van de staatsinrichting, partijprogramma’s en politieke richtingen lijkt me een minimale vereiste.

     1. F.C. Labrouste

      Dit voorstel lijkt me weinig realistisch, Oudshoorn, maar als het werkelijkheid zou worden zullen de populistische partijen daarvan de eerste slachtoffers zijn.

     2. Peter Oudshoorn

      Algemeen kiesrecht is ook niet realistisch: iedere debiel mag stemmen en je ziet dan wat er gebeurt – plofkip Timmerfrans wint.

     3. F.C. Labrouste

      Ik denk, Oudshoorn, dat u ermee zult moeten leven dat de politicus die de kiezer het meest geloofwaardig weet te overtuigen de verkiezingen wint. Het is duidelijk dat Wilders, Jetten en Marijnissen daar deze keer niet goed in slaagden en Timmermans, Baudet en Klaver wel.

     4. Sealgaire

      Blablablabla blaaskaak en pisvlek, de masochist en zelfkastijder. Niemand moet je, de vette speklap.

 6. Heras

  PVV moet zeker blijven. Ik vind hem (gelukkig) strijdlustig genoeg om weer gezien te worden en weer door te gaan.
  Wie weet; over 2 jaar…

  1. Brazil

   Zowel Wilders als de PVV gewoon opzouten, niemand zal ze missen.
   Hahahahahahaha geweldig gewoon hilarisch 🙂

 7. Jumping

  Rutte kwam vandaag ook in het nieuws, had iets met het achterhouden van informatie richting tweede kamer te maken.
  Een doodzonde maar ja LINKS IS LINKS.
  EN RUTTE IS LINKS.

  1. logisch denken

   QUOTE
   Rutte kwam vandaag ook in het nieuws, had iets met het achterhouden van informatie richting tweede kamer te maken.END

   Schandelijk hoe dit weer boven tafel is gekomen. Blijf lekker stemmen op het partijkartel en laat je helemaal fileren

  2. Marija

   Rutte heeft een accoord gesloten met klaver over de milieuplannen, nog voor de nieuwe coalitie een feit is. Dat is niet erg netjes en Thierry Baudet gaat proberen hier een stokje voor te steken. Succes Thierry, wij zitten niet te wachten op die idiote maatregelen die ons klauwen goed gaan kosten.

   1. Marija

    Verbetering: die ons klauwen met geld gaan kosten.

 8. Korporaal Monty

  Misschien moeten ze een ledenraad vergadering houden en andere leden naar voren schuiven zoals iemand gisteren opperde.

  Ik weet de uitslag al.

 9. Sprookjesfiguur

  @ DDS

  Bla bla bla… Blijkbaar is FVD wel heel afhankelijk van de PVV kiezer. Alles uit de kast om Wilders te demoniseren. Elke dag vol op het orgel. Alleen maar om PVV stemmers te overtuigen. De Dagelijkse Propaganda.

  1. Brazil

   Ja Tokkies zijn overgelopen naar het FvD, hahahahaha dat ik dit nog mag meemaken geweldig gewoon hilarisch 🙂

 10. Ruiter

  Als Wilders aftreedt, houdt de PVV direct op te bestaan. Zo simpel is dat. Want hij is enig lid.

  Bovendien, wat moet hij dan gaan doen? Geen bedrijf of (overheids)organisatie wil hem in dienst nemen, want veel te groot veiligheidsrisico.

  Nee, Wilders blijft tot aan zijn pensioen Kamerlid. Misschien wel tot zijn dood…Er zullen altijd voldoende mensen op hem blijven stemmen.

  1. F.C. Labrouste

   Wilders zinspeelde vandaag al op zijn pensioengerechtigde leeftijd. Ik denk inderdaad dat hij de PVV ziet als een vaste baan tot zijn pensioen en erop vertrouwt dat hij die door stug te blijven zitten als Kamerlid gaat halen. Ik denk dat hij goed inschat dat er altijd voldoende trouwe PVV-ers zullen blijven om de kiesdeler te halen.

   1. toetssteen

    FC
    Ja joh en het komt niet bij u op dat hij als hij wat gespaard heeft ergens wat vrijheid te snuiven?

    1. F.C. Labrouste

     Die keuze maakt hij niet, mogelijk ook omdat hij onvoldoende heeft gespaard.

   2. logisch denken

    Als u de naam Wilders weghaalt en ervan maakt linkse hypocriete bestuurders en kamerleden heeft u de historie aardig weergegeven.

  2. toetssteen

   @Ruiter
   Hoeveel mensen zijn lid van een partij. Hoeveel zijn van die paar procent actief lid? Het gaat helemaal nergens over!!!

   Veeleer denk ik dat Wilders zijn eigen leven offert om andere in de schaduw te houden. 24/7 gun je helemaal niet en niemand.

 11. DutchOutlaw

  Waarom de PVV verloren heeft licht echt niet geheel aan Wilders. Gelukkig zijn er nog mensen (net als ik) die wél op de PVV hebben gestemd. Maar dit bleek niet genoeg te zijn want maar liefst 65% van de PVV stemmers bleef thuis en ging niet stemmen!
  Kortom…dit zijn de figuren die op social-media de nodige gal weten te spuwen over het feit dat in Nederland het één en ander verkeert gaat (zoals islamisering en de massa-immigratie). Máááár dan krijgen ze de kans om de PVV een handje te helpen door op de PVV te stemmen en dan vertikken ze het massaal en blijven ze op hun luie reet zitten en vinden ze het allemaal wel best. Het is echt om je kapot te schamen.
  Dat zijn nu van die figuren die zeggen dat ze voor hun land opkomen. Walgelijk!!!!
  En het blijkt ook maar weer de Nederlanders een “kuddevolk” zijn. Want ja Baudet praat wel lekker als een gladjanus en staat hoog in de peilingen,dus gaan we er massaal achteraan rennen. Maar menig PVV-er die overgestapt is naar het FVD van Baudet zal nog wel eens van een koude kermis kunnen terugkomen. Want het FVD vertoond hier en daar al wat scheuren. Wilders en de PVV valt niks te verwijten,ze hebben alleen heel veel last van het FVD die in dezelfde vijver vist,en heeft ook veel last van brullende PVV-stemmers die het het allemaal wel beter weten en hoe de problemen aangepakt dienen te worden,maar even naar een stembureau lopen ho maar!!! Dus dit soort figuren moeten gewoon hun mond houden als er weer wat is.
  Ga eerst maar eens stemmen voordat je gaat meepraten.
  In de overige EU landen hebben Wilders zijn bondgenoten het wel goed gedaan,want die komen tenminste wel op voor hun cultuur en land en sommige landen hebben ook de stemplicht (zou in Nederland óók moeten worden ingevoerd).
  Maar dat Nederlanders een slap volkje zijn blijkt maar weer,want wie verwacht er nou dat ene Timmermans (PvdA) de grootste wordt? Deze man staat voor alles wat er verkeerd gaat in de EU. Wat een afgang voor ons Nederlanders. Te triest voor woorden.
  Nee Wilders valt niks te verwijten,sommige niet-stemmers moeten toch eerst naar zichzelf kijken. Ook al interesseert de EU je geen ene moer ga a.u.b. wel stemmen want je ziet wat er van komt. En om af te sluiten: Wilders maakt echt wel een comeback geloof me maar…..

  1. Korporaal Monty

   “want maar liefst 65% van de PVV stemmers bleef thuis en ging niet stemmen”

   Je kan ook stellen dat Wilders niet zijn best heeft gedaan om deze mensen te motiveren en te stimuleren om te gaan stemmen.
   Het was hem gelukt om de tweede partij van Nederland te worden dus hij kon het wel.

   Wilders heeft gewoon verzaakt om campagne te voeren voor zijn achterban.
   Hij hielp liever zijn vrienden in Europa aan de overwinning waar hij nu niet mee mag samenwerken.
   Wilders heeft de verkeerde prioriteiten gesteld.
   Daarom hebben mensen niet op hem gestemd.

  2. toetssteen

   Zow hé D O. En waar is het bewijs?
   Ik heb samen met de vrouw en zoons wel gestemd overigens, maar goed, ik voorzag al na de PS verkiezingen dat er een laksheid op zou treden.

  3. Brazil

   Ja lekker thuisblijven met een biertje op de bank en de Tokkiezender
   SBS 6 kijken, echte PVV stemmers.
   Hahahahahahaha geweldig gewoon hilarisch 🙂

 12. Robert75

  Echte strijders zijn geen weglopers maar die blijven aan het front staan. We zouden nooit een oorlog kunnen winnen als ze bij de eerste de beste kogel die ze om de oren vliegt al gelijk het bijltje erbij neergooien en hard wegrennen.

  1. Korporaal Monty

   En die weglopers wil je ook niet meer terug hebben toch?

   Voor je het weet steken ze je zo weer een mes in de rug.

   Maar waar haal je dan de stemmers vandaan?
   En met wat voor verhaal? Het zelfde als de afgelopen 15 jaar?

   1. Robert75

    Ja want met dat verhaal heeft die 2 jaar geleden 20 zetels mee gewonnen. 1,3 miljoen mensen kozen voor de PVV met dat verhaal wat die al 15 jaar verkondigd. Dus ga mij niet vertellen dat het aan het verhaal ligt. Nee het zijn inderdaad de overlopers die zomaar ineens de behoefte hadden om over te stappen.

 13. Ome Wim

  De meeste stemmen op de PVV zijn proteststemmen geweest tegen het destructieve immigratiebeleid en de slappe aanpak van criminele immigranten door de gevestigde orde, de FvD met Baudet komt net als de PVV op voor de Nederlander en onze cultuur doch is veel gematigder dan Wilders en genuanceerder met zijn uitspraken, logisch dat veel kiezers daarom zijn overgestapt want niemand is gebaat bij haat zaaien tussen twee culturen door grove en beledigende uitspraken als “kopvodden tax”, “Korans verbranden” en “alle moskeeën sluiten”, klinkt flink in de kroeg of in een gesprek op straat met de buren maar politiek gezien snijdt het geen hout.

  1. Caesar Lion Cachet

   LS…

   Ik had ooit een wijze Ome Wim !

 14. Raveltje

  Wij hebben PVV gestemd en vindt dat Wilders moet blijven.
  Hij heeft al zolang gewaarschuwd dat het fout zou gaan
  En we weten nu dat het fout zal gaan

  1. Brazil

   Wilders is een fout ventje en daarom gaat het ook fout, 0 zetels en
   bij de tweede kamer verkiezingen op naar 0 zetels, YESSS !!!.
   Hahahahahahaha geweldig gewoon hilarisch 🙂

 15. Bolkestein

  En ondertussen heeft de oude EK ons nog even dar klimaatgedrocht welke ons € 1.000.000.000 gaat kosten door de strot heen gedouwd. Wird he daar blij van? Hier had je bij na moeten denken vorige week. In plaats van PvdA te gaan stemmen of thuis te blijven.

 16. Bolkestein

  Tot hoe kort geleden werd Erik ten Hag weggehoond? Wie vandaag wordt weggehoond kan morgen op het schild worden gehesen. En laten we eerlijk zijn: Geert Wilders heeft op veel punten gewoon gelijk. Het zal ons gaan berouwen dat we vorige week de kartelpartijen niet weggestemd hebben. En we hadden alternatieven, te weten PVV of FvD.

 17. NoDoubt

  Ik denk dat Wilders nog steeds volgers heeft. Onderzocht is dat veel mensen die een Nexit willen niet gestemd hebben. Dat is echter anders als er landelijk gestemd moet worden. Het zou zo maar kunnen zijn omdat hij constant is, dat dezelfde groep op hem blijven stemmen. Wel zal hij met zijn partij meer naar de groep kiezers moeten en op straat zich meer laten zien. In het buitenland is hij zeer gewaardeerd en populair door zijn standpunt. Hij zal niet verdwijnen.

  1. F.C. Labrouste

   Als mensen die een Nexit wensen niet gaan stemmen bij Europese verkiezingen dan kan dat verlangen niet erg groot zijn.

 18. Caesar Lion Cachet

  LS…

  Wilders is moe ! Heel moe en dat kan je zien… Maar ja ! Wel koekje van eigen deeg ! Wilders is namelijk ook Zionist en die hebben de neiging om alleen de zwakkeren aan te vallen. Liefst vrouwen en kinderen zoals in het conflict tussen het Zio Nazi Israël en de Palestijnen… Wilders wordt nu door zijn eigen ratten aangevallen ! Niets nieuws onder de zon !

  1. Caesar Lion Cachet

   PS…

   Voor de goede orde: Politiek is in beginsel een grote incestueuze rattenbende. Linksom of rechtsom !

  2. Ruiter

   Opvallend dat deze overduidelijke antisemitische reactie van Caesar Lion Cachet van de DDS-redactie mag blijven staan.

 19. ikweetwatikwil

  Wilders moet blijven. Het is nog geen tijd voor vertrek. De PVV is tegen de Eu zoals die nu tekeer gaat. Alle macht naar Brussel. Grenzen wagenwijd open. Baas worden over ons geld. Dat we langzaam aan islamiseren, moet het vrije Westen maar op de koop toe nemen. NEE. En daarom moet Wilders en zijn vrienden in de kamer blijven.

  Ga door Wilders en collega’s.

 20. Rosasolis

  Inderdaad is alleen Geert Wilders de PVV. Als hij aftreed, dan zal de PVV societeit helemaal ophouden te bestaan. Behalve zeuren over moslims en migranten heeft Geert helemaal niets gedaan.
  Hoe kan een klein, prive societeit zich een “politieke partij” noemen? Zijn medewerkers hebben helemaal niets te vertellen, moeten vaak voor Geert overwerken, en krijgen een geringe salaris. Dit werd vaak verteld door de mannen die uit dit kliekje stapte.

 21. Godefroy France

  HELDEN GAAN OOK DOOR ALS HET EENS MINDER GAAT!!!!!!!!!!!!!

  ZONDER DEZE HELD DIE HET ISLAMSCHORRIEMORRIE TE VUUR EN TE ZWAARD BLIJFT BESTRIJDEN,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, NB. MET GEVAAR VOOR EIGEN LEVEN,,,,,,,,,,,,,, IS NEDERLAND REDDELOOS OVERGELEVERD AAN HET WOESTIJN VOLK!!!!

  PVV EN FVD blijf ons behoeden voor deze waanzin!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 22. nienke

  Wilders moet blijven de enige echte politicus die voor ons Nederlanders vecht.
  Het is zo vreselijk jammer dat z’n kiezers te beroerd zijn om te gaan stemmen, jammer jammer.
  Het zal heus wel weer beter gaan met de PVV.
  Ieder partij heeft zo z’n dip, ook de PVV.

 23. Caesar Lion Cachet

  LS…

  Ach arme ziel ! Heb je geen andere plaat dan de plaat voor je kop !?

 24. Joop van Leeuwarden

  Onze geblondeerde Indo, getrouwd met een Hongaarse die het constant heeft over mijn Nederland kijkt wel uit dat ie opstapt. Dan is ie zijn 9 ruggen per maand kwijt en is ie zijn beveiliging kwijt. Onbegrijpelijk dat nationalisten met deze man weglopen, zit weinig Nederlands aan deze man.

  1. Rosasolis

   @Joop van Leeuwarden. Niet alleen is Wilders geblondeerd, maar ook draagt hij soms een lelijke pruik, en ook saffier-blauw contact lenzen op zijn donker-bruine oogjes.
   Eng hoor. De pruiken van de componisten uit de 18 de en 19 de eeuwen waren van beter kwaliteit.

e-mail:

 Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.