Haha! Zelf-verheerlijker Frans Timmermans stemt heel trots op... ZICHZELF

Geen categoriemei 23 2019, 13:00
Normaal gesproken stemt de nummer één op de nummer twee. Gewoon, om netjes, beleefd en nederig te zijn.
Trouw bericht vandaag dat Frans Timmermans vanmorgen vroeg meteen gestemd heeft. Op wie? Nou, op zichzelf. No, I kid you not:

“Dit is voor het eerst dat ik op mezelf stem. Ik wil president van de Europese Commisie worden en heb geen plan B”, zei hij voor hij zijn stem uitbracht. “Als voorzitter wil ik vooral de klimaatcrisis op de agenda zetten en grote bedrijven belasting laten betalen.”

Dit is in de politiek echt not done. Als nummer één heb je op een ander te stemmen, vaak is dat dan de nummer twee. Op jezelf stemmen wordt gezien als arrogant en niet netjes.
Maar ja, Timmermans is zo overtuigd van zijn morele superioriteit en wil zó graag winnen dat hij zich niet aan die ongeschreven regels kón houden. Hij is immers degene die Nederland, nee, Europa!, moet gaan redden. Wat nou stemmen op de nummer twee? Die speelt op zijn hoogst een irrelevante bijrol! Het draait allemaal om Frans. Die gaat het wel even doen.
Aldus Frans zelf.
Nou, ik zou zeggen: reden des te meer voor voorstanders van een kleine overheid én een kleine EU om vandaag massaal naar de stembus te gaan.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten