Hypocriete Jesse Klaver hekelt SP-spotje: "Ik vind het verkeerd om elkaar de maat te nemen."

Geen categoriemei 17 2019, 21:00
GroenLinks-leider Jesse Klaver, koning onder de moreel verheven vinger-wijzers, 'vindt het verkeerd om elkaar de maat te nemen'. Dat zegt hij over het SP-spotje waarin Frans Timmermans van de PvdA op de hak wordt genomen. Dat meldt het AD.
Klaver voelt de reuring binnen de linkse partijen en doet een poging tot verzoening. Hij wil namelijk samen met de SP en de PvdA een front vormen tegen rechts. Nu zijn linkse partijen daar sowieso nooit echt goed in geweest, maar de SP drijft links, vanuit de optiek van GroenLinks, nu wel écht uit elkaar.
GroenLinks is de enige linkse partij die nog degelijk overeind staat. De SP zit in een identiteitscrisis en is verdeeld over twee kampen. De PvdA bungelt onderaan met 9 zetels en kan er bij de volgende verkiezingen misschien 3-6 bij krijgen. D66 doet nog steeds dagelijks iedere vorm van idealen en waarden direct in de uitverkoop, dus veel valt er qua partners niet te kiezen voor GroenLinks.
Maar Klaver ontziet zichzelf van enige zelfreflectie en meent niet van 'elkaar de maat nemen' te houden, terwijl als je jezelf inbeeldt dat hij dit zegt, je haast niet ontkomt aan het beeld van een wijzend vingertje. Zelfs in het artikel waarin hij dit zegt, kan hij het niet laten en sluit af met:

"In 2017 zei PvdA’er Dijsselbloem nog dat onze plannen desastreus waren. Wij hadden toen ook terug kunnen zeggen dat de PvdA het land stuk heeft gemaakt in Rutte II en moest wegwezen. Maar wij sloegen niet terug."

Nee, Jesse... Hoe noem je dit dan?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten