Laat Mark Rutte het niet lezen! Meerderheid Europeanen verwacht EINDE EU binnen 20 jaar tijd

Geen categoriemei 16 2019, 13:00
En drie van de tien Europeanen denken dat een "conflict" tussen EU-lidstaten een serieuze mogelijkheid is.
De heersende elites vertellen ons nu al jarenlang dat de eindoverwinning van de Europese Unie een foregone conclusion is. Eigenlijk is er niets dat we daar aan kunnen doen. De EU is here to stay. Al dat geklaag over de groeiende macht van Brussel heeft totaal geen zin. Geef je over, het uiteindelijke resultaat is duidelijk.
Nou, jammer genoeg voor die eurofiele megalomanen denkt de gewone Europeaan daar heel anders over. Uit onderzoek blijkt namelijk dat een meerderheid van de Europeanen denkt dat er over 20 jaar geen Europese Unie meer is. Oh ja, en drie op de tien Europeanen houdt serieus rekening met een toekomstig conflict tussen twee lidstaten of meer.

In France, Germany, Belgium, Italy, the Netherlands, Austria, Slovakia, Romania, Greece, the Czech Republic and Poland, a majority of people surveyed thought EU disintegration was a “realistic possibility” in the next 10 to 20 years.

Ja, dat lees je goed. Ook in Nederland denkt een meerderheid dus dat het over 20 jaar (maximaal) game over is voor het Grote Europese Project. Alleen in Zweden, Denemarken en Spanje zijn de 'doemdenkers' (of eigenlijk: de heilsdenkers, het einde van de EU betekent immers meer nationale soevereiniteit, yes!) in de minderheid. Kijk maar naar deze handige grafiek van The Guardian, een eurofiele, linkse Britse krant die desalniettemin de moed heeft om dit nieuws te brengen:
Screen Shot 2019-05-16 at 09.45.27
Daarnaast zeggen drie op de tien Europeanen dat ze serieus rekening houden met een toekomstige oorlog tussen twee (huidige) lidstaten of meer. In Frankrijk en Polen hebben we het zelfs over 33% en meer die daar zo over denkt. Natuurlijk is dat toekomstbeeld dan weer niet plezant, maar het geeft wel aan dat de gemiddelde Europeaan absoluut geen fiducie heeft in de EU-droom van de elites. Heel gek is dat natuurlijk niet. Ten eerste ziet iedereen dat nationale parlementen eigenlijk niets meer in te brengen hebben, en ten tweede kennen gewone Europeanen hun geschiedenis maar al te goed. De historische ervaring leert ons dat dit soort waanzinnige projecten gedoemd zijn om te mislukken.
Natuurlijk moet een mogelijke oorlog ten koste van alles voorkomen worden, maar ironisch genoeg zorgt juist de machtshonger van de EU ervoor dat zo'n toekomstbeeld een mogelijkheid is. Gedwongen 'eenheid' zorgt voor spanningen. Tegenstrijdige belangen kúnnen niet altijd verenigd worden... wat betekent dat één land (of een hele regio) telkens weer het onderspit delft. Het zal niemand verbazen dat dit voor spanningen zorgt... en dat spanningen uiteindelijk in serieuze conflicten kunnen resulteren, of in ieder geval in het einde van de EU.
De gewone Europeaan begrijpt bovenstaande maar al te goed, wat dan ook de reden is dat hij ervan uitgaat dat de EU over 20 jaar niet meer bestaat, en zelfs rekening houdt met een toekomstige oorlog. Het trieste -- en gevaarlijke! -- is dat de elites daar heel anders over denken.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten