Links en de ziekelijke neiging tot goed-doen

Duizenden mensen gaan op 16 juni midden in de nacht de straat op, tijdens de tiende Nacht van de Vluchteling.

De gemeente Amsterdam spreekt haar eigen inwoners, ruim tweehonderd jaar na de Franse Revolutie, voortaan aan met burger, het geeft geen pas meer om de citoyen op te delen in heren of mevrouwen, want kwetsend voor de 0,0001% van de bevolking die dat niet is. Een als een kind zo blije Rutte kondigt in het Roemeense Sibiu een klimaatplan aan, met doelstellingen die nog verder gaan dan de utopisch klimaatneutrale van de Europese Commissie. Zelfs bij Business Nieuws Radio gaan er geen vijf minuten voorbij zonder dat het woord ‘hulp’ of ‘vluchteling’ valt.

Wat is er in ons gevaren dat wij de godganse dag praten over goede doelen?

Een blik op de menselijke geschiedenis van de afgelopen 3000 jaar geeft geen verklaring voor de populariteit van de Gutmensch anno 2019. Maar een reden voor de massaal vertegenwoordigde geobsedeerde wereldverbeteraars kan mogelijk wel gevonden worden in de samenstelling van de huidige Nederlandse elite.

Onze elite, voortgekomen uit de ergens in de loop van de vorige eeuw uiteengevallen ouderwetse feodaal-industriële standenmaatschappij, bestaat uit twee groepen: 1. een klasse van hogere overheidsfunctionarissen en semi-overheidsfunctionarissen, en 2. een klasse van hoge en/of zeer gespecialiseerde functionarissen in het bedrijfsleven.

Deze laatste elitaire groep, werkend in een pur sang meritocratische omgeving, heeft geen tijd, en haar maatschappelijke interesse gaat niet verder dan de hockeyclub van de kinderen. De eerste elitaire klasse, veelal bestaande uit rechters, museum directeuren, beleids-ambtenaren, slecht betaalde journalisten, tv-presentatoren, burgermeesters, pensioenfondsdirecteuren en leraren, is links. Schakel een willekeurige Nederlandse televisiezender in, en een riedel aan politieke correctheid wordt door een bevlogen vertegenwoordiger van deze elitaire klasse de huiskamer ingeslingerd. Onze maatschappij is inmiddels doordrenkt van semi-overheidsfuncties, bezet door functionarissen voor wie hun eigen politieke voorkeur nadrukkelijk leidend is in hun functioneren. Politieke correctheid hangt als een deken van stuifmeel over ons land, doorgedrongen tot in de verste hoeken en kleinste gaten van onze maatschappij.

In deze polder, waar in principe iedereen aan de universiteit kan studeren, waar de keukenboer per uur soms meer verdiend dan een account van Ernst & Young, is een fanatieke behoefte ontstaan naar het zoeken van nieuwe minderheden, naar slachtoffers, hulpbehoevenden en goede doelen. Een zelfvoedende, omvangrijke industrie, als instrument ter instandhouding van de semi-overheids elite. Bereidwillig geholpen door parasiterende politici voor wie het goede doel niet meer is dan een bereidwillig slachtlam dat dient voor zijn eigen herverkiezing. De ziekelijke-neiging-tot-goed-doen is dan ook vaak niet veel meer dan een zakelijke neiging van berekenende mensen, met in hun kielzog een naïeve groep beïnvloedde schapen.

U vraagt zich af: is dit erg?

Wel, het goede-doelen verdienmodel gaat wringen. Een aanzienlijke bevolkingsgroep lijkt mordicus tegen verdere immigratie en accepteert ook de hoge kosten voor andere goede doelen die op hen worden afgewenteld simpelweg niet meer. Het grote aantal stemmers op de PVV en FvD indiceert dat de bevolking in meerderheid niet links is, of niet langer meer links is. Onontkenbaar is dat de betweterige leraar, de ons vertegenwoordigende links georiënteerde semi-overheids elite, ouderwets, over de datum en onhoudbaar is geworden. De verstikkende goede-doelen-elite lijkt op een stuk overjarige kaas, dat uit zich zelf uiteenvalt.

Tijd voor een nieuwe frisse revolutie á la 1968. Maar dan naar rechts.

Mathijs Cuyfhooft


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

68 reacties

 1. Jumping

  Stop met deze Linkse waanzin.
  Stem in Mei een anti EU partij
  Stem PVV of FvD.

 2. Catalaanse kok

  Quote : Het grote aantal stemmers op de PVV en FvD indiceert dat de bevolking in meerderheid niet links is, of niet langer meer links is.
  .
  De zoveelste verdwaalde die denkt dat nationalisme gelijk staat aan rechts.

  1. Peter Oudshoorn

   Kokkie, Mathijs heeft het niet over de EU versus nationalisme, maar over de ziekelijke neiging tot goed doen van de linkse elite. Beter lezen.

   1. Catalaanse kok

    Beter lezen Petertje
    Quote : een klasse van hoge en/of zeer gespecialiseerde functionarissen in het bedrijfsleven.Deze elitaire groep, werkend in een pur sang meritocratische omgeving, heeft geen tijd, en haar maatschappelijke interesse gaat niet verder dan de hockeyclub van de kinderen.
    .
    Meneer de schrijvert tracht zichzelf tot een zelfverzonnen elitaire rechtse klasse te promoveren.

    1. Peter Oudshoorn

     Ik lees nog steeds nergens iets over de EU of nationalisme, Catty.

     1. Catalaanse kok

      De enige die het over de EU heeft is heer Oudshoorn.
      Vraag het eens aan hem.

     2. Sealgaire

      Ach guttegut, Jabba de Hut, trekt weer een slijmspoor op de DDS. Als of iemand daar geïnteresseerd is. Zijn sporen verdiend, met het schoonmaken van een of andere McDonald’s. En dan ben je ook gelijk een ”kok’, maar dan wel met ck!

     3. Peter Oudshoorn

      Nee, maar je hebt het wel over nationalisme kleine sukkel. En dat woord komt in het hele artikel niet voor, dat verzin jij erbij.

  2. Ries

   Het ontbreken van enige nationale trots is de grote ziekte van links. Geen wonder dat jij denkt dat nationale gevoelens bij rechts hoort.

   1. DidiMadloba

    Straks word ik ook nog gedwongen trots te zijn op de Hollandse slaapstad waar ik woon, op straffe van als links beschouwd te worden.
    Laten we liever trots zijn op de boreale Europese cultuur!

   2. Bosche draak

    Kwakbol kok moet terug de keuken in, want voor debat is hij niet slim genoeg.

   3. Ragmilla

    Sport, muziek, kunst en wetenschap. Als iemand internationaal presteert is de natie zeer trots. U heeft het over nationalistisch denken, dat verschilt nogal van nationale trots en vaderlandsliefde.

 3. NoDoubt

  Mensen die bnnvara (opgericht door arbeiders) die nu 300.000euro verdienen of meer, hebben niets met de idealen van de arbeiders, maar dringen wel heel eenzijdig nieuws op en framen nieuws. Net als D’66 de ideeën van Van Mierlo verkwanselen en PRutte met dubbele tong praat. Hij gaat met Macron en GL in zee met de EU-verkiezingen. Je mag niet critisch zijn over de moslims, (die lachen zich te barsten, want de 2e fase van de sharia wordt op een presenteerblaadje gebracht) want dan wordt je gebashed. De mensen die wel het gevaar onderkennen en de burgers willen beschermen worden ontweken of mogen niet besturen. Die linkse mensen hadden die vluchtelingen op moeten nemen dan kwamen ze er heel snel achter wat ze in huis haalden. Nu willen ze hun verlies niet toegeven en dat zal leiden tot een burgeroorlog.

  1. DidiMadloba

   Afgunst op het inkomen van Matthijs is LINKS.
   Dat hij veel verdient komt door de markt, want hij is veel waard voir adverteerders. Aversie van de markt is LINKS

   1. Bolkestein

    Afkeer van Matthijs van Nieuwkerk daarentegen is gewoon gezond verstand. Mag ik dat als gewoon belastingbetaler zeggen hier in mijn eigen land?

 4. santiago

  Verstandige en fatsoenlijke mensen stemmen PVV.

  1. Siemien

   Dat sws, burgers met een vaderlands hart stemmen PVV

 5. Siemien

  Goed doen! in het voordeel van de bank (lees: Den-Haag/migrant/islam) dus niet voor de Nederlandse burger…

  1. Tip

   Siemien de trekpop van top, samen elke dag in het sop de glibbers.

 6. Rien Noppen

  Het moeizame Nederlands en de taalfouten doen vermoeden dat DDS de volgende scholier heeft weten te strikken om voor een appel en een ei domme rechtse stukjes te schrijven.

  1. Siemien

   Speciaal voor Rientje even een leuk leerzaam stukje opgeslagen.

   Rientje is een pisvlek en masochist , een zelfkastijder.
   Rientje ervaart het gekweld worden als prettig.
   Nadeel van die aandoening is dat de vele klappen en beledigingen die Rientje hier krijgt alleen maar stimulerend werken.
   Daarnaast, en dat is ook al vele malen genoemd, zit er een parafile kant aan dit gezwel.
   Als er door deze parafilie grote problemen ontstaan tussen de masochist en de omgeving, is er sprake van een psychische aandoening.

   Deze aandoening of stoornis is psychotisch van aard en gaat in Rientjes’ geval gepaard met narcisme.

   1. Tip

    Siemien ook een flop van top, een blablabla opblaaspop een glibber, trekpop.

   2. Sealgaire

    Hij is een glibber, genaamd dopper/flopper of lul, die zelf weinig tot niets heeft bijgedragen aan de samenleving. Zit al jaren in het uitkeringscircuit en heeft een ieder, op dit forum, van zich vervreemd, door zijn pedante en vervelende wijze van reageren. Zit de laatste dagen van zijn leven geïsoleerd (wonend drie hoog achter) van de echte wereld. Een van huis uit, foute en antisemitisch stuk nageboorte, die ook niet schroomt, om het met onfrisse clubjes eens te zijn. Zijn familie heeft jaren geleden, de handdoek al gegooid, om zich nog enigszins om hem te bekommeren. Mijn reactie zal dan ook zijn ‘’blablabla blaaskaak’’. En vooral tiktaktiktaktiktak.
    Geef die aarsmade toch geen repliek! Behalve, Blablabla Blaaskaak. Je hebt hem financieel al 24/7 op je rug zitten.

  2. Beukman

   @Rien
   Welnee, Cluyfhooft is een zakkenvuller die werkt op de Zuidas. Dat zet dit (inderdaad slecht geschreven stukkie) in perspectief: goed doen is in zijn kringen een besmettelijke ziekte.

   1. Peter Oudshoorn

    Zowel Noppen als Beukman voelen zich in hun taas gepakt en reageren pissig zonder op de inhoud in te gaan.

    We mogen dus aannemen dat het artikel een hoge graad van waarheid bevat.

    1. Sealgaire

     Aldus sprak de hypocriete parasiet en supporter van de speklap, steenpuist, smeerpijp, leugenaar, blaaskaak en pisvlek.

    2. Beukman

     Ik ben toch vrij duidelijk geweest, @Peter. Het stuk bevat inderdaad een hoge graad van waarheid: dit elitepikkie met zijn topbaan op de Zuipas kijkt neer op mensen die iets goeds willen doen. Zelf gaat zijn maatschappelijke interesse niet verder dan de hockeyclub van de kinderen – hockeyclubs genoeg overigens in die contreien.
     En dan nóg heeft de man het gotspe om op te roepen voor een nieuwe revolutie à la 1968, maar dan van rechts!

   2. Rien Noppen

    Ik zie dat Cluyfhooft inderdaad een manager van de Zuidas is. Hij is zelfs bevallen van een boek. Dat wekt verbazing: dit stukje ritselt van de taalfouten en toont inhoudelijk een platheid en simplisme die je de adem beneemt.

    1. Sealgaire

     Aldus de pisvlek en masochist , een zelfkastijder. Hij ervaart het gekweld worden als prettig. Nadeel van die aandoening is dat de vele klappen en beledigingen die hij hier krijgt alleen maar stimulerend werken. Daarnaast, en dat is ook al vele malen genoemd, zit er een parafile kant aan dit gezwel. Als er door deze parafilie grote problemen ontstaan tussen de masochist en de omgeving, is er sprake van een psychische aandoening. Deze aandoening of stoornis is psychotisch van aard en gaat in zijn geval gepaard met narcisme.

  3. Matig rechts

   #Negeer Noppen, deze linkse trol lijd aan psychose

   1. Tip

    Negeer natige rechtse glibber. Blablabla.blaaskaakpop.

 7. Catalaanse kok

  Quote: Onze elite, bestaat uit twee groepen:
  1. een linkse klasse van hogere overheidsfunctionarissen en semi- overheidsfunctionarissen, en
  2. een rechtse, meritocratische klasse van hoge en/of zeer gespecialiseerde functionarissen in het bedrijfsleven.

  Het stereopenisme in dit artikel is van een ongekende hoogte.

 8. ikweetwatikwil

  Tijd voor een nieuwe frisse revolutie á la 1968. Maar dan naar rechts. Stem PVV of FVD

 9. Tman

  Een prachtig stukje van Mathijs Cuyfhooft.
  Vooral deze zin:”De zakelijke neiging van berekenende mensen, met in hun kielzog een naïeve groep beïnvloedde schapen”.

  1. Catalaanse kok

   U herkent hier ook dhr. Otten in?
   Oh wacht even, naïeve groep beïnvloedde schapen

   1. Sealgaire

    Ach guttegut, Jabba de Hut, trekt weer een slijmspoor op de DDS. Als of iemand daar geïnteresseerd is. Zijn sporen verdiend, met het schoonmaken van een of andere McDonald’s. En dan ben je ook gelijk een ”kok’, maar dan wel met ck.

    1. Tip

     Sealgaire — amadáin

     Blablabla.Canalparade danser

  2. Beukman

   @Tman
   Jammer van die spelfout. Kan Cuyfhooft niet eerst even zijn eigen proza nakijken, of laten nakijken, voordat hij op Enter drukt?

 10. Peter Selie

  Nou dit is de eerste keer voor mij dat ik een artikel van Mathijs Cluyfhooft lees, en wat ik lees geeft mij een zeer bevredigend gevoel, met andere woorden Mathijs heeft in mijn perceptie de nagel precies op de kop geslagen. Iedereen met een klein beetje boerenverstand ziet dat het totaal verkeerd gaat aflopen, vooral is de ongebreidelde migratie influx in mijn beleving de splijtzwam tussen de linkse kerk en aan de tegenovergestelde kant de realistische burger. Je ziet het ook aan de uitslagen van de referenda dat ja en nee diametraal tegenover elkaar staan, net zoals zeg maar de verkiezingsuitslag van de Amerikaanse presidentsverkiezingen.

  1. Men kan geen wetten maken om arme vluchtelingen in welvaart te laten leven.

  2. Wat de ene persoon ontvangt, zonder er voor te werken, moet een ander persoon er voor werken zonder het te krijgen.

  3. De overheid kan niet iets aan iemand geven zonder dat de overheid het niet eerst van iemand anders afgepakt heeft.

  4. Men kan rijkdom niet vermenigvuldigen door het te delen.

  5. Wanneer de helft van de mensen het idee krijgt dat ze niet hoeft te werken omdat de andere helft voor hen werkt; en bij de andere helft het idee ontstaat dat het geen toch geen zin heeft om te werken, om dat iemand anders het krijgt waar zij voor werken, dit is het begin van het eind van elke natie staat.

  Emotioneel verkeerd verbonden voelen is eigenlijk een chemische verbinding die het goede gevoel in het hoofd verdringt.

  1. Ragmilla

   De internationale herverdeling gaat uw kant op. U beschrijft een Niet bestaande situatie.

   De schrijver van dit stuk is compleet het zicht op de werkelijkheid kwijt.

   1. Peter Selie

    Je stinkt behoorlijk een uur tegen de wind in uit je linkse vagina.

 11. Korporaal Monty

  “Het grote aantal stemmers op de PVV en FvD indiceert dat de bevolking in meerderheid niet links is,”

  Mocht dit waar zijn dan zullen de verkiezingen dit bevestigen.

  Indien Wilders bereidt is met FvD samen te gaan werken wordt een Rechts kabinet een feit.

  Alleen kan Wilders niet samenwerken, ook niet met FvD.

  1. Rien Noppen

   Als Wilders bereid zou zijn met het FvD samen te werken ontstaat er in de huidige electorale verhoudingen geen rechts Kabinet, zelfs niet als CDA en VVD zouden aanschuiven, wat ze nimmer zullen doen.

   1. Sealgaire

    Ach ja, Noppie slaat altijd terug, met de kracht van een vlindervleugeltje. Niets om over na te denken. Het lijkt, altijd op zijn armzalige leventje, waar zijn toekomst alleen maar zwarter wordt. Heeft het dan ook altijd, over een stukje tekst, wat ik geschreven heb en hem blijkbaar nog steeds dwars zit en vult dat aan, met het eerste wat er bij hem in de buurt staat en dat is natuurlijk ‘vaseline’, want als oude PC-rukkertrol, is dat noodzakelijk voor hem, zit in de leeftijd. Ik heb mijn doel, in ieder geval geraakt, met grote nauwkeurigheid

   2. Cootje

    Maar gaat deze man de onvrede van deze mensen wegnemen eens barst de bom volgens mij kan je een kleinwondje laten etteren . Maar op een geven ogenblik heb je maar een linkse gek of een rechtse gek nodig 70 jaar wegkijken heeft niets opgelost. Onvrede wordt gevoed. Tot het kookpunt is bereikt, dus die baudet wilders stemmen toch maar naar luisteren of je moet als het hoofd van de katholieke kerk zeggen we hebben het niet geweten

  2. DidiMadloba

   De grote PVV en FvD aanhang toont vooral aan dat veel mensen vatbaar zijn voor populistische leugens. Populisten hebben een “alternatieve werkelijkheid” die veel mensen blijkbaar bevalt; of die echt bestaat doet er dan niet meer toe.

 12. DidiMadloba

  Is dit een pleidooi voor egoïsme en hufterigheid?

  Maar dat spoort niet met de westerse cultuur, die Baudet omarmt.

  Egoïsme spaart je een hoop tijd en geld.

 13. Ries

  Links is een verzameling zeikende females die hun gelijk halen uit theekransbijeenkomsten en van deze vrouwen afhankelijke males die tegen geouwebet niet zijn opgewassen. Een fraai stelletje bij elkaar!

  1. Catalaanse kok

   Krijg vaak het idee dat DDS een verzamelplaats van mannen met een mislukte relatie is.

   1. Ries

    Wat een rare reactie. Maak je over mijn relatie (met een mooie vrouw….dat dan weer wel…) maar geen zorgen. Dat is echt prima voor elkaar.

    1. Sealgaire

     Kock is een Jabba de Hut, en trekt weer een slijmspoor op DDS. Alsof iemand daarin geïnteresseerd is. Zijn sporen verdiend, met het schoonmaken van een of andere McDonald’s. En dan ben je ook gelijk een ”kok’, maar dan wel met ck.

   2. Mars020

    @Catalaanse Gifmenger, wat heeft een relatie met deugfetisjisme te maken?. Volgens mij dwaal jij een beetje af?.

 14. Larie Koek

  Gutte Gutte Gut, Die Amsterdammers toch met hun Babboe fietsen in de nacht….

 15. Ries

  Het volk dat zich schaart onder de linkaffers, hebben niet in de gaten dat zij hun ego hebben opgegeven en lijfeigene zijn van een systeem, dat ze wel braaf volgen, maar niet echt begrijpen…

 16. Joop Klepzeikert

  Zwakzinnig links vergeet dat ze 99,9% van de mensen achterstellen op de 0,1% die zij zielig achten.
  Het zogenaamde ‘goede doelen’ steunen is niet alleen een probleem dat je daarmee de elite die daar de pot van beheren steeds rijker maakt, maar ook dat beetje geld wat wel bij dat ‘goede doel’ aankomt is als wilde dieren voeren. Het voelt zo goed, voor dom volk, maar het werkt averechts. Waar je steeds maar gratis geld, zorg, eten enzovoorts aandraagt wordt men lui en gaat niet meer werken om voor zichzelf te zorgen.
  Dat zien we steeds ook als er in dat soort landen een storm is geweest. Dan is iedereen daar ineens vreselijk zielig en kan niet zelf de golfplaten van de grond rapen en weer op het hutje vast zetten. Nee, dat moet de hulporganisatie of overheid dan voor ze komen doen.
  Ook kunnen ze dan ineens het land niet meer bewerken, want daar ligt rommel op gewaaid. Dat kunnen ze niet zelf meer weghalen, want ze zijn gewend dat de overheid en hulporganisaties dat voor ze doen.
  Doen de overheid en hulporganisaties dat niet snel genoeg voor ze gaan ze ‘vluchten’. Liefst naar de landen waar al dat gratis geld vandaan kwam, want daar zal het vast aan de bomen groeien, uit de lucht vallen of komen aanwaaien, denken ze.
  Daarmee wordt het probleem dus niet opgelost, maar enkel verplaatst en zelfs erger gemaakt, omdat die mensen zich hier nooit echt thuis zullen voelen. Tenzij de gemeenschap zo groot wordt dat ze eigen wijken kunnen stichten, zoals de moslims nu al enige decennia doen.
  Links moet eens gaan leren dat je niet met gevoel moet proberen te denken, maar dat je daar verstand voor moet gebruiken.
  Dat heeft links niet, dus moeten ze ook eens leren het denken aan mensen over te laten die dat wel kunnen.

  1. Bolkestein

   Links moet eens gaan leren dat je niet met gevoel moet proberen te denken, maar dat je daar verstand voor moet gebruiken.
   Dat heeft links niet, dus moeten ze ook eens leren het denken aan mensen over te laten die dat wel kunnen.

   Daar mag wel even een lijstje omheen.

   1. Rien Noppen

    De reïficatie in deze bewering maakt deze tranentrekkend dom.

   2. Joop Klepzeikert

    @Bolkestein: Dank je.

  2. Peter Selie

   Joop je hebt gelijk en wel 100%.

   1. Joop Klepzeikert

    Dank je Peter.

 17. Nuts

  Goed doen………en voorral aan iedereen laten ZIEN dat ze goed doen en helpen !!!

  Daar draait het om…..het imago en ‘oh kijk eens hoe goed ik ben’…

  Gek……maar dit gebeuren van deze ‘gutmenschen’ staat exact omschreven in oa de bijbel……???

  Zit er dan toch meer waarheid en voorspelling in de bijbel dan wij denken ?

  Bertus,

 18. Cootje

  Bekijk het filmpje van de SP en de linkse garde probeert elkaar vliegen af te vangen. Socialisten zitten in alle Europese landen in alle lagen van besturen en in al die landen hebben ze een spoor van vernieling achter gelaten de corrupte verhalen kunnen niet in een boek maar in de hoofdmachten verliezen ze terrein en dan slaan ze wild omzichtig heen. Want zonder pluch is de weg naar beneden ingesteld in Nederland verloren ze aan de allochtonen vereniging Denk ook al invloed die denken ook nationalistisch in de andere EU landen zijn ze uitgekotst / behalve in Wallonië/ daar kunnen er nog vele van leven. Maar het bolwerk EU gaat kleerscheurtjes krijgen door het ontevreden van het electoraat die door de media en internet feilloos op de hoogte worden gebracht van het zakkenvullen de dronkenmanschappen de fraudes de buiten echtelijke dwalingen en de buitensporige vergoedingen die deze niet democratische zakkenvullers innen . En zo komen ze langzaam op de slachtbank te liggen maar het halal slachten gaat langzaam hans Brusselmans is misschien de eerste

 19. Michael M

  Links is zielig. Het heelal is oneindig op een klein stukje leven na.

 20. C.A.Barstow

  Het blijkt dat links zijn een uiting is van een ernstige hersenaandoening.
  Gelukkig bestaat er een afdoend medicijn tegen, 100% genezing gegarandeerd!

  Stem tegen de EU,
  Stem FvD!

 21. logisch denken

  De linkse gutmensch verdient verschrikkelijk veel geld met het vluchtelingen model. Vele stichtingen , verenigingen en andere clubjes met subsidies en ANBI status misbruiken hun vrijwilligers zodat de betaalde functies in weelde tieren. De handel in verblijfsvergunningen is voorbehouden aan de linkse gutmensch en die zijn daarom indirect mede verantwoordelijk voor de doden op de Middellandse zee. Als je stelt dat vluchtelingen geen verblijfsstatus meer kunnen krijgen stopt de handel in vluchtelingen direct omdat de handelaren er niets aan kunnen verdienen. Vluchtelingenwerk en het COA ziet je aankomen. Die oplossing is te makkelijk en te efficiënt.

 22. PMG

  Nou, t’is allemaal geen elite hoor wat je beschrijft, gewoon plebs met miezerig maandloontje. Ik, zijnde CEO, ben elite.

  De mensen die op groenlinks en aanverwante achterlijke partijen zoals D666 en de halve VVD stemmen en die dus bijvoorbeeld kinderen waanideën opdringen en tauma’s bezorgen, dat zijn echte engerds. Wat ze verkondigen is niet te betalen maar dat besef ontbreekt volledig bij deze deugmutsen en slemiele mannelijke(?) meelopers. De schapen van Jetten en Feras zijn over het algemeen kinderen van 18 jaar zonder ervaring.

  Kijk maar bij die figuren die die varkensboerderij bezetten, de politie durft niks te doen wat je mag kinderen geen draai om de oren meer geven tegenwoordig!

  Zou me graag onder het plubliek mengen op 16 juni, wil wedden dat de helft geeneens weet waarom ze daar zitten maar weer een smoes hebben om lekker om te hangen met hun vriendjes. De rest zou ik eens flink onder hun hol trappen!

 23. logisch denken

  hahahahaha , als je dit gelooft ben je nog goed geloviger dan de paus himself.

  QUOTE Rien Noppen 9 uur ago Beantwoorden
  Als Wilders bereid zou zijn met het FvD samen te werken ontstaat er in de huidige electorale verhoudingen geen rechts Kabinet, zelfs niet als CDA en VVD zouden aanschuiven, wat ze nimmer zullen doen. END QUOTE

  Rutte gaat morgen overstag en sluit direct de rijen bij FVD en PVV voor lijfsbehoud. Het is een glibberige politicus zoals u hebt kunnen ervaren de afgelopen jaren. Verkoopt zelfs zijn moeder dus aansluiten omdat het land bestuurbaar moet blijven zal straks het overwogen argument zijn van uw vvd goeroe.

 24. Kapitein Haddock

  Linkse miljonairs willen altijd laten zien hoe goed ze zijn! (Bijna 100% verdiend bij overheden). Ze liegen dat ze barsten: willen dat werkende niet-miljonairs nog meer begrip moeten hebben voor:
  EU
  Moslims
  Immigratie
  Vult u verder in………………………
  PS
  De “goedmens” wordt ook wel genoemd ‘Gutmensch” of “Good People”

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.