Oostenrijkse bondskanselier Kurz: 'Schrap duizend EU-verordeningen en geef bevoegdheden terug'

Geen categoriemei 12 2019, 21:00
Oostenrijkse bondskanselier Sebastian Kurz laat er geen gras over groeien. Twee weken voor de Europese verkiezingen zet hij flink druk op de ketel: 'Schrap duizend Europese verordeningen of geef de bevoegdheden terug aan de lidstaten. Dat meldt het ANP via The Post Online.
In heel heldere taal ligt hij zijn opmerkingen toe: “Geen mens heeft Europese richtlijnen nodig over de bereiding van schnitzels en frieten”, aldus de regeringsleider. Het moge duidelijk zijn dat Kurz het helemaal heeft gehad met "regelwaanzin" en "betutteling" vanuit de EU.
Ook geeft hij aan dat mensen juist snakken naar een fatsoenlijk antwoord op vragen rondom de thema's van veiligheid, buitengrenzen of klimaat. De EU heeft aantoonbaar een veel te trage reactiesnelheid op dergelijke ontwikkelingen.
Kurz vertaalt het volkssentiment helder en uit zich zeer kritisch. Dit zijn langzamerhand steeds meer partijen en kopstukken aan het doen. Ook heeft dit een steeds meer merkbaar effect op pro-EU partijen, die nu vooral spreken van 'bij de EU blijven, om te hervormen'.
Maar het triest aan deze noodzaak tot hervorming is dat al lang en breed bekend was wat de fundering van de EU had moeten zijn: democratisch, kleinschalig, gericht op economische samenwerking en ter bevordering van Europese landen. Daar hoefde geen nieuwe vorm van democratie voor te worden bedacht en daar waren ook geen ondoorgrondelijke regels en procedures voor nodig. In plaats daarvan heerst dus ook terecht het beeld van graaiers, beroepsvergaderaars, kartelvormingen, lobbycratie, onnozele bureaucratie en EU-propagandisten!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten