Journaille van NU.nl smeert Boris Johnson de broek vol: 'naar rechtbank om LEUGENS Brexit-campagne'

Geen categoriemei 29 2019, 18:00
De journalisten van NU.nl zijn al tot een conclusie gekomen: de conservatieve Britse leider Boris Johnson moet voor de rechter verschijnen 'vanwege leugens in Brexit-campagne', zo lezen we op de website. Nu is het zo dat er inderdaad twijfels zijn over de juistheid van Johnsons uitlatingen, maar of het woord 'leugens' gepast is terwijl de rechter de uitspraken nog onderzoekt is de vraag.

NU.nl noemt uitspraken Johnson 'leugens'

[caption id="attachment_227542" align="aligncenter" width="511"]NU.nl weet de uitspraken van Johnson al te duiden voordat de rechter een uitspraak doet: leugens. Bron: NU.nl NU.nl weet de uitspraken van Johnson al te duiden voordat de rechter een uitspraak doet: leugens. Bron: NU.nl[/caption]
NU.nl kennen we onder meer van het censureren van berichten over klimaatverandering. Scepticisme in opmerkingen tegenover de hypothese dat er een 1:1 relatie bestaat tussen CO2 en de globale temperatuur worden daar namelijk verwijderd. De website werd onderwerp van gesprek en Martin Bosma (PVV) sprak zelfs van 'klimaatcensuur' en nu komt de website wederom in het nieuws vanwege het oordelen alvorens de rechter geoordeeld heeft.
Dat mag natuurlijk, maar heel netjes is het niet. Een (vooralsnog) onjuiste weergave van de realiteit is het sowieso wel, immers gaat de rechter nog een uitspraak doen over de uitingen van Johnson. Maar dat de blonde heer in het beklaagdenbankje zit is voor NU.nl blijkbaar al voldoende reden om in haar nieuwsweergave te spreken van 'leugens'.
Men denkt vast "het zal wel niet zonder reden zijn" en "een aanklacht is hetzelfde als een veroordeling". Maar, nee dat is niet zo. Behalve dan bij NU.nl waar men de fiere Brexiteer en mogelijk komende premier van het Verenigd Koninkrijk de broek vol smeert.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten