NOS en Nieuwsuur werken mee aan vooroordelen: ‘Nederlander te lui voor werk, arbeidsmigranten werken wél hard’

Het is maar een rustige zondag, zo rustig dat NOS en Nieuwsuur weer uitgekauwde verhalen de wereld in gaan slingeren om de views op peil te houden. Zo stoffen ze vandaag hun arbeidsmigranten-artikel vol met vooroordelen weer af. ‘Nederlanders zijn weer lui en arbeidsmigranten goed voor de economie!’

Poeh, poeh, wat zijn die arbeidsmigranten toch absoluut broodnodig! Ruim 800.000 arbeidsmigranten ploeteren keihard, 30 uur per dag en wel 13 maanden per jaar. Een flink deel van hun loon verdwijnt door huur en van de rest kunnen ze als koningen leven in eigen land. Die arme glas- en tuinbouwbedrijven wilden wel heel graag Nederlanders aan het werk hebben maar die zijn gewoon allemaal zo lui!

Maar, dat gezegd hebbende, maakt de NOS zich wél hard voor het bestrijden van vooroordelen. Want ene Twan Christiaens van uitzendbureau Sun-Power wil toch wel even wat uit de wereld helpen over de arbeidsmigranten uit Polen en Roemenië:

“Dan kom je weer bij die vooroordelen: het zijn criminelen, drankoverlast en verkeersoverlast en ga zo maar door. Dat is allemaal gebaseerd op emoties, niet op feiten.”

Ah ja, maar niet happig zijn op een baan als Aardbeienmedewerker, voor 9,82 euro bruto per uur, met flexibele uren en contractduur, maakt je lui. Want het is kennelijk heel normaal werk als je de ene week drie uur en de week erop acht uur per dag moet werken. Ook is het totaal geen punt dat je de ene week tien minuten moet rijden en de week erop anderhalf uur kwijt bent! Dat van je brutoloon ook nog eens tussen de 30 en 40 procent belasting afgaat, daar moet je ook maar niet om zeuren!

Nee joh, je bent gewoon ‘lui’! En laten we vooral ook even buiten beschouwing laten dat Roemenen met die 9,82 bruto per uur, drie keer zoveel verdienen als thuis. Maak dan een eerlijke vergelijking, (zeg 9,82 : 3 (Roemeens minimumloon) = 3,27 x 0,6 (40% belasting) = 1,964) en kijk eens of die Roemenen in eigen land voor 1,96 netto euro per uur hun bed uitkomen. Dikke kans dat ze dan ineens ook een stuk luier zijn.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

67 reacties

 1. Nuts

  Vroeger kwamen er gewoon mannen en scholieren uit het dorp om voor 10 gulden per uur zwart te plukken..

  Maar ja….zwart werken op het veld tegenwoordig word zwaar bestraft…
  En wit hou je er geen kloot van over als de overheid zijn deel opeist.

  Bertus,

  1. Joop Klepzeikert

   @Nuts: Zwart werk wordt alleen bestraft als je blank bent. Vooral als je dat naast je gewone witte werk doet.
   Uitkeringsparasieten worden nergens voor gestraft.

   1. santiago

    Je moet eens een keer stoppen met overal blank en zwart bij te halen. Iedereen hoort bestraft te worden als hij zwart werkt. Of je moet het anders regelen, maar niet meteen weer de racismekaart trekken. Typisch FvD gedrag, bereik je niets mee.

    1. Sealgaire

     blank en zwart blank en zwart blank en zwart blank en zwart blank en zwart blank en zwart blank en zwart blank en zwart

     1. santiago

      tiktaktiktaktiktak etc. Weer je medicijnen niet ingenomen.

     2. hans-e-pans

      Is de opmerking “zwart werken” eigenlijk nog wel politiek correct?

    2. Janna47

     @Santiago
     Leg eens uit wat typisch FvD gedrag is….overal zwart en blank bij halen??
     Ik merk het niet bij FvD….maar leg eens uit…
     De haat naar FvD is wel erg groot hé….ik denk dat PVV en Fvd het prima met elkaar kunnen vinden….alleen u niet kennelijk…sneu..ik heb met u te doen…zoveel haat…

     1. santiago

      Janna47 Typisch FvD gedrag vind ik overal als een kip zonder kop achteraan lopen en zomaar met iedereen mee schreeuwen. Het FvD komt nog maar net kijken dus laten die zich eerst maar eens bewijzen.
      Ik ben van mening dat het FvD enkel is opgericht om de PVV in de wielen te rijden. Ze willen dezelfde dingen als de PVV dus waarom weer een nieuwe partij erbij. Baudet had met Wilders kunnen gaan praten om een grote sterke partij te maken waar de elite niet meer om heen kan. Baudet gaat voor eigen succes en ik kan je wel vertellen , dat als het FvD ooit mee gaat regeren dan zal het zijn met de VVD, CDA of D66 en dan moet er zoveel water bij de wijn gedaan worden dat er van de z.g. idealen vanhet FvD niets meer over blijft. Kijk naar Wilders, die is al 15 jaar bezig, is al 15 jaar een luis in de pels geweest en heeft zonder ooit mee te regeren toch al heel wat bereikt. Neem van mij aan dat Nederland er nog veel gekker uitgezien zou hebben zonder de PVV.
      Maar nee, Baudet gaat het allemaal wel eens even regelen. Laat je niet beetnemen Janna, want dat gaat op deze manier niet lukken. Je kent mijn mening waarom ik dus denk dat het FvD is opgericht. Dat is mijn mening, maar we gaan het zien.
      Haten doe ik niemand, maar ik vind mensen die zonder meer achter Baudet aanrennen wel erg naief.
      Mijn opmerking over typisch FvD gedrag over blank en zwart was meer gericht tegen Joop Klepzeikert die me publiekelijk voor galbak uitmaakte. Eigenlijk nooit zo slim om op dergelijke idioten te reageren, maar elk mens kan zich een keer vergissen.

    3. Joop Klepzeikert

     @santiago: Je moet eens een keer stoppen met overal FvD bij te halen. Iedereen hoort bestraft te worden als hij zwart werkt, het gebeurt echter niet. Dat moet inderdaad anders geregeld worden, maar niet meteen weer de FvD trekken. Typisch zwakzinnig links gedrag, bereik je niets mee.

     1. santiago

      Joop. Stop toch eens met dat domme links/ rechts gelul, dat heeft er niets mee te maken. . Typisch FvD gedrag. Te dom om zelf na te denken.

     2. Sealgaire

      links rechts links rechts links rechts links rechts links rechts links rechts links rechts

    4. Nuts

     Waarom moet iedereen gestraft worden die zwart werkt ?

     Heb jij enig idee hoeveel werk en rompslom het is om even voor kort een scholier of volwassenen aan te nemen voor een of twee weken ??

     Laatstaan dat er niks meer overblijft van dat geld wat de werker krijgt.

     Wij betalen met zijn allen zo ontzachelijk veel belasting….dat iedereen tegenwoordig wel 2verdieners moet zijn om een dak boven he hoofd te hebben..

     Bertus,

    5. Bosche draak

     Je moet eens een keer stoppen overal FVD of PVV bij te halen. Het staat iedereen vrij te stemmen waar hij/zij op willen.
     Of je moet het voort anders zeggen maar niet meteen weer de FVD kaart trekken.
     Typische santiago gedrag waar je niks mee bereikt.

    6. cuoretx

     Ovover wegzetren gesproken typich FvD ??dus zet alle mensen weg als wat racist die FvD zijn. zou zeggen moreelridder uw gedachtengoed schuurt behoorlijk tegen een duister gedrag wat in het verleden voor veel elend3 heeft gezorgd en u beschuldigd emand van racisme ?? hypcriete gutmensch dat is wat u hier vertoont

 2. Joop Klepzeikert

  Toch vreemd dat er in de land en tuinbouw sector maar zo’n 250.000 arbeidsmigranten werken en zo’n 2,5 miljoen Nederlanders, die dus zogenaamd “te lui voor werk” zouden zijn.
  Die 800.000 arbeidsmigranten werken niet allemaal in de land en tuinbouw. De meeste in heel andere functies.
  Het probleem is dat vooral tuinders liever minder dan het minimumloon betalen en daarom oost Europese uitzendbureaus inschakelen, die met smerige constructies de arbeidsmigranten voor behoorlijk minder dan het minimumloon laten werken.
  Sommige bieden al personeel voor €5,- per uur all-in aan.

  1. DidiMadloba

   Klagen over te lage betaling is LINKS.
   Laten die uitzendbureaus een voorbeeld nemen aan Ryanair, die beginnende piloten een negatief loon geeft, want ze krijgen ervaring én een opleiding, en allebei komt ze van pas.

   En op deze rechtse site aarzel ik ook niet om herinvoering van slavernij te bepleiten, al is dat eigenlijk een beetje links, want een slavenhouder zorgt er voor dat zijn eigendom in goede staat blijft, om het ooit goed te verkopen, terwijl werkgevers je laten barsten als ze he niet meer nodig hebben.

   1. Joop Klepzeikert

    @trol Didi: Dat je zwaar geestelijk gehandicapt bent wisten we al, maar dat hoef je echt niet in elk bericht zo gruwelijk duidelijk te etaleren hoor. Wordt erg eentonig.

 3. Matig rechts

  Beroeps werklozen moeten ze gewoon verplichten om bepaalde werkzaamheden uit te gaan voeren.
  Verpesten ze het, of wordt het geweigerd, Helaas dan geen uitkering.

  Zo heb je geen arbeidsmigranten nodig.
  Misschien weer een idee om de functie GASTARBEIDER in te voeren.
  Geen recht om familie hereniging en na het arbeidscontract genieten in je eigen land genieten van je verdiende centen

  1. Seneca

   Matig Rechts
   ++++++++

  2. PMG

   @matig rechts – heel slecht idee, jij bent eentje van diegenen die het hier verpest hebben. Mensen met een uitkering in NL gaan gewoon aan het werk of krijgen niks, we hebben met zoveel Eigen parasieten GEEN ENKELE buitenlander nodig, zelfs Sinterklaas en Zwarte Piet hebben nederlands paspoort

 4. AS210854

  Nou Twan uit de Melderse, wel een eenzijdig antwoord naar de nederlanders toe. Ik zou wel eens willen weten wat j ouw percentage turken Marokkanen enz zijn die bij sun power werken?

 5. van Urk

  Merk er niks van. Gastarbeiders moeten, vanuit hun eigen situatie gezien, wel meer gaan werken maar zijn van nature net zo lui. Door te lage uurlonen zijn ze genoodzaakt om meerdere uren te moeten maken maar dan wel op hun eigen tempo die zij normaal gewend zijn in hun eigen land. Wat wij dus normaal in veertig uur presteren zijn zij gewend om dat in vijftig uur te doen. Omdat zij dus tien uur in de week langer werken, lijkt het voor buitenstaanders alsof het harde werkers zijn. Ook het gebrek aan goede opleiding, taal en inzicht op het werk zorgt ervoor dat Nederlandse arbeiders nog de nalatigheid van de arbeidsmigranten op moeten gaan lossen. Gastarbeiders merken trouwens ook dat een lage uurloon en verblijf in Nederland weinig zoden met zich meebrengt vanwege al die dure winkelprijzen en lasten. Dat zorgt voor financiele conflicten bij hun opdrachtgevers zodat vele gastarbeiders ook alweer uit Nederland vertrekken.

 6. DidiMadloba

  Het is al zo vaak gezegd: aardbeien plukken kan iedereen.

  Alleen niet in het tempo waarin een ervaren Roemeen dat doet.

  En klagen over lage lonen is LINKS

  1. Ragmilla

   De mensen hier zijn ook absoluut niet rechts.

   1. Bosche draak

    Spreek voor de verandering eens voor jezelf Salty 2.0

  2. van Urk

   Gastarbeiders zijn in hun eigen land gewoon op de arbeidsmarkt uitgekotst. Krijgen niet zoals hier een uitkering en zijn juist daarom gedwongen om elders te gaan werken. Als je alle Nederlandse ”luiaards” hun uitkering stop laten zetten dan zijn zij ook gewoon gedwongen om te gaan werken.

  3. toetssteen

   @Didi
   Kwekkous! Mijn blonde kleindochter steekt nu full time asperges en studeert ook nog eens een keer! Geen Roemeen te zien!

  4. DeBruijn

   @ DidiMadLoba

   Probeer maar eens een Westlander bij te houden, dat lukt u niet en een Roemeen ook niet.

  5. marco1

   Uhhh ik weet niet hoe het tegenwoordig is maar toe ik voor wat vakantiegeld te verdienen aardbeien ging plukken kreeg je per bakje betaald. Het maakt dus niet uit hoe hard je werkt want je kreeg betaald naar arbeid. Wil je wat meer pluk je wat sneller ben je met minder tevreden dan ging je wat minder hard.
   Vind het trouwens ook nogal wat om te zeggen Nederlanders niet hard werken ik heb meer hef idee dat dit vooral geld voor de nieuwere generaties. Ook ligt het eraan met wie je vergelijkt ,als je kijkt naar zuideuropeanen denk ik dat we nog best hard gaan.

 7. Ragmilla

  Het is een feit dat Polen 20% meer presteren in dezelfde tijd, minder eisen stellen. Laat de Nederlandse werknemer de hand eens in eigen boezem steken.

  1. van Urk

   Nou Ragmilla, Ik werk met gastarbeiders maar ze presteren heus niet meer of harder. Zij maken alleen maar meer uren om hetzelfde te kunnen gaan verdienen wat een Nederlandse arbeider gemiddeld verdient. Als je 8 uur lang keihard zwaar werk moet verrichten dan heeft niemand echt nog zin om nog over te gaan werken. Maar door een lage tempo aan te houden kan iedereen wel 12 uur per dag gaan werken.

   1. DeBruijn

    @ Urk

    Waar is er nog zwaar werk in Nederland? Wij werkten altijd van 5 – 6 uur ‘s-ochtends tot 17.00 – 18.00 uur. En wij moesten tig kisten van 20 kg sjouwen per uur, nu gaat alles in rolcontainers en hoeft er niets meer getild te worden en zitten ze op elektrokarretjes die vanzelf rijden. Wij liepen nog of zaten op onze knieën.

    1. van Urk

     In de vissector. Ook daar kun je beginnen van 5 uur s,morgens tot wanneer het stopt. Maar u moet eens weten hoeveel gastarbeiders in die sector komen maar ook weer gaan omdat zij het werk niet aankunnen, een conflict hebben of veroorzaken of denken dat het gras ergens anders groener is. Een speciaal trekje dat Nederlandse arbeiders ook hebben. Dus een gastarbeiders is heus niet beter dan een Nederlander arbeider maar is gewoon sneller vervangbaar voor een nieuwe gastarbeider.

     1. DeBruijn

      @ Urk en Marco1

      Ik bedoel in vergelijking met 30 jaar terug valt het in heel veel sectoren wel mee met zwaar werk, dus ik bedoel te zeggen dat velen geen excuus hebben dat zij bepaald werk zwaar vinden.

    2. marco1

     Zwaar werk nog genoeg hoor.

     1. marco1

      Klopt meneer de Bruyn machines hebben zwaardere beroepen lichter gemaakt en ook het echte vakmanschap uit beroepen gehaald. Ik denk dan bv aan een straatmaker die 30 jaar geleden nog elke steen met de hamer erinsloeg waar het nu vaak machinaal gebeurd. Een machine voelt een zwakke plek niet en gaat gewoon door. Vaak zie ik een nieuw bestrate weg en denk dan ze hadden het beter niet kunnen doen.

  2. van Urk

   Polen stellen de laatste tijd wel degelijk meer eisen. Want zij zijn heus niet gek wat een gemiddelde Nederlander verdient en wat hun uitzendbureau,s aan hen betalen en achterhouden.

   1. van Urk

    Laatste zin moet zijn; -ten opzichte- wat hun uitzendbureau,s aan hen betalen en achterhouden.

  3. DeBruijn

   @ Ragmilla

   Dat is waar, maar dat geldt ook voor allochtonen tegenwoordig. Die zijn hetzelfde gedrag over gaan nemen van de autochtonen.

   Alleen nieuwkomers die hier voor werken komen, die schijnen hard te werken. Na een decennia of wat vlakt dat weer af en zijn we terug bij af.

  4. toetssteen

   @Satya
   In welke categorie dame? Mijn broer heeft een installatiebedrijf/bouwbedrijf waar nogal wat kennis voor nodig is. Lassers bijvoorbeeld. …. Geen Oostblokker te zien.
   Wellicht eens even verder kijken dan uw neus lang is.

  5. Siemien

   Onzin Ragmilla, jullie slapjanussen denken echt dat een werkdag van de gemiddelde Nederlander van 9 tot 3 is ofzo, echt jullie werkethiek is om je kapot te schamen.

   De gemiddelde Pool drinkt ook véél meer dan een hardwerkende Nederlander…

   Arbeidsmigranten maken de markt kapot voor Nederlanders die keihard willen werken, erger nog, onze lonen die maar niet stijgen gaan hetzelfde worden als in landen als Polen maar de prijzen gaan wel omhoog…

 8. Siemien

  Ik ken geen luie Nederlanders wel luie migranten

  1. Matig rechts

   Bekijk dit filmpje eens.
   Zo zijn er honderden

   https://www.youtube.com/watch?v=1XuVYtw9Xu8

   1. Siemien

    Je leest niet goed domoor, IK ken ze niet, maar blijkbaar vind jij het prettiger om de zogenaamde arbeidsmigranten de hand boven het hoofd te houden…

 9. Cycle25

  NOS, die gaat de boeken in als Nederlandse Omvolk Stichting, en dat voor een staatsruif omroep die zegt dat Nederlanders te lui zijn ? Typerend voor een volkje wat leeft van andermans centen.

 10. DeBruijn

  Veel Nederlanders (autochtoon en allochtoon) zijn inderdaad te lui en verslaafd aan de uitkering.

  Waar ik woon is een proef geweest met 1200 mensen uit Rotterdam, die met de bus hier naar toe werden gereden, gratis nog wel, na een paar dagen waren enkele tientallen over en eind van de rit hebben 2 mensen werk gevonden en die later ook afhaakten.

  Is niet de eerste proef die we hier gehouden hebben.

  1. santiago

   Gewoon geen geld meer geven. Niet zo moeilijk toch?

   1. DeBruijn

    @ Santiago

    Inderdaad, maar dat is in Nederland ondenkbaar, helaas en dat weten deze lieden.

  2. M de ruyter

   Er zijn 2 oplossingen, of uitkeringen omlaag of lonen omhoog.
   Ik heb dat werk ook wel gedaan en dan in 3 talen uitgevloekt worden en je eigen te barsten werken voor minimumloon,
   Nee dank u de koekoek.
   Ben blij dat ik eigen baas ben en niet zo,n slavendrijver boven me.

 11. Kapitein Haddock

  Waarom hebben “arbeidsmigranten” na relatief korte arbeid, allemaal een uitkering?
  Ze weten hoe het systeem in Nederland werkt. M.n. allochtonen staan vooraan bij de loketten voor gratis geld!
  Wie kan mij vertellen dat het NIET zo is?
  Maar goed, ruim bekend dat Nieuwsuur en NOS “winkelen” met het brengen van nieuws. Liefst HUN nieuws!
  PS
  meningen/reacties van nicknamers worden weggekiepeld!

 12. PMG

  Nederlanders zouden dat werk makkelijk kunnen overnemen en dat zou verplicht moeten worden. Iemand die leeft op kosten van de gemeenschap moet verplicht aan het werk voor een minimumloon. Dat er haken en ogen zijn zoals reistijd en dergelijke kan allemaal vrij eenvoudig worden opgelost.

  Het is van de gekke dat wij werkelozen betalen en tegelijk buitenlanders binnenhalen omdat er geen arbeidskrachten zouden zijn!

  Het is de overhead die deze variabele constructies toelaat om de economie gaande te houden op verzoek van de werkgevers.

  Ooit is het ook zo begonnen, de linkse rakkers waren te beroerd om te werken en zaten liver thuis met uitkering van Joop en Turken werden binnengehaald omdat ze goedkoper waren en ineens werd de term ‘passend werk’ uitgevonden door links.

  Ik vind dat er een passende uitkering moet komen voor deze Nederlandse werkelozen, te weten nul-komma-nul euro! Aan het werk of omscholen, maar hoe dan ook weer aan het werk! Je teert op mensen die wel aan het werk zijn!!!

  1. Kapitein Haddock

   PMG

   Juist+++

   Maar……het probleem: de gehele ” zieligheidsindustrie” komt in opstand!

   1. PMG

    En wat dan nog? Opdoeken die hele zooi, bespaart nog meer belastinggeld!

    Gele hesjes komen ook in opstand en daar ligt tot nu toe niemand wakker van, wat van die geitenwollensokkendragers en linkse deuggleuven daar wordt echt niemand warm of koud van!!!

 13. PMG

  Er is gewoon een minimum loon en dat geldt voor elke werkende, dus werkelozen hebben geen enkel excuus!!!

 14. M. Brandenburg

  Ach, de argumenten om dit soort onzin de wereld uit te helpen zijn heel simpel. 1hoe hoog is de werkeloosheid onder Nederlanders, daarna hoe hoog is de werkeloosheid onder nieuwe mede-landers even tot derde generatie meetellen, vervolgens kom je dan tor de schokkende conclusie daaronder Nederlanders met enkel paspoort verdomd weinig werkeloosheid voorkomt in verhouding tot de geïmporteerde nieuwe Nederlanders die zogenaamd de vergrijzing tegen moeten gaan. Gooi gewoon een keiharde taaleis en opleidingseis op het recht voor een verblijfsvergunning, en een Nederlanda paspoort enkel en alleen wanneer de oude nationaliteit wordt opgeheven, en moet je eens opletten hoe snel de zaken beter worden. Succesvolle immigratielanden hebben allemaal keiharde eisen aan hun immigranten, naar wij kiezen ervoor dat te negeren. Oh ja en wie zijn oude nationaliteit niet kan opgeven dan dus nooit de Nederlandse krijgen, moetje eens opletten hoe je vervolgens enkel nog immigranten ontvangt die qillen werken, koppel er ook nog eens een vijf onafgebroken fulltime baan aan het recht op een uitkering voor een jaar en je bent in een klap af van de aangetoonde uitkeringsimmigranten, zoals ze alle landen mijden waar er geen gratis geld wacht. En vervolgens heb je een situatie, waar onzin als de Nederlander is te oud om te werken en dergelijke de wereld uit is.

  1. toetssteen

   @M.B
   Ah, daar komt de vergrijzing weer opduiken. Vertelt u mij nu eens waarom vergrijzend Nederland uit de voegen groeit. Zijn Bram en Saar weer bezig geweest? Neen, natuurlijk niet! Van al die staatjes klopt geen ene bliksem.

   Het naakte feit ligt er dat de autochtoon met baan zich wild betaalt aan belastingen. Raad eens waarom?

   1. Rien Noppen

    “de autochtoon met baan ”

    Uiteraard heeft dit allemaal niks met racisme te maken.

    1. Sealgaire

     Jij bent Dopper en bent uit het zelfde soort hout is gesneden als Volkert van der Graaf. Opruien opstoken beledigen en als het je niet bevalt feiten verdraaien naar eigen gewin en als je deze dan onderuit haalt geen reactie meer ontvangen / trol alert krijgen.

     Het feit dat jij nog geen ban hebt omdat je bij vrijwel elke post die je hier plaatst complete onzin uitslaat gezien mag worden als een wereldwonder.

 15. Cycle25

  Enfin, het bericht moet natuurlijk zijn : Nederlander te DUUR voor werk, arbeidsmigranten werken wél VOOR MINDER. Bolkenstein’s uitvinding is allemaal goed voor de uitbaters, net zoals het binnenhalen van goed opgeleide vluchtelingen. Dat hoort allemaal in de huidige VOC agenda, desbetreffende landen worden gestript en zakken verder het moeras in. Brussel zit tjokvol met koloniaal gajes, en het shoppen is nog lang niet klaar.

 16. Tman

  ” 800.000 keihard ploeterende arbeidsmigranten”
  Zo’n bericht stemt mij vrolijker dan “ploeterende belastingbetalende autochtone Nederlanders die het uitkeringsloket voor onderontwikkelde,criminele illegale moslims in stand moeten houden”

 17. nienke

  Niet willen werken uitkering stoppen eens kijken hoe snel men aan het werk gaat.

 18. Juriaan

  Links gedachte goed stuur ze weg npo

 19. Heras

  Laat de overheid nu maar eerst de statushouders met een uitkering dwingen om te gaan werken. Anders moet er gekort worden.
  “Wij zijn hier niet gekomen om te werken hoor”, zei een Syrier.
  En al die andere mensen moeten zich beschikbaar stellen (als ze niet lichamelijk gehandicapt zijn), dan heb je geen oost-europese mensen meer nodig.

 20. Rosasolis

  Dit is alweer het bekende oude verhaal, over de “gast-arbeiders” uit Marocco en Turkije die naar Nederland kwamen om de simpele werk te doen, in de kassen of in fabrieken.
  Die Nederlanders niet wilden doen. En zo werd Nederland vanaf de 70er jaren een halve-moslim land. Met 2de en 3de generaties met dubbele-paspoorten. En nu zijn er velen uit Polen gekomen om hier te werken of studeren. Onze Poolse buren zijn enkele weken geleden verhuisd, en zijn nu eigenaar van hun mooie nieuwe eigen woning. Zij heeft haar diploma hoog-verpleegkundige gehaald, maar hij werkt nog steeds in een kas voor tomaten en paprika’s. Samen hebben zijn hard gewerkt en gestudeerd, en hebben ze een leuke woning. Ik gun dit Poolse echtpaar al het beste,
  ze hebben het verdient. Als Nederlanders dit de simpele werk niet willen doen, dan laten wij liever mensen uit oost-Europa laten komen, die werken voor hun betere toekomst. En dat verdienen ze. Laten wij niet de oost-Europeanen vergeten.

  1. Joop Klepzeikert

   @Rosasolis: De Nederlanders wilde en willen dat simpele werk wel doen, maar niet voor minder dan hun uitkering.
   Ook die ‘gastarbeiders’ kwamen er al heel snel achter dat ze van het GAK meer gratis geld konden krijgen dan ze met werken konden verdienen. Vooral in de land en tuinbouw kregen en krijgen ze stuksloon, waarmee ze in hun werktempo nooit aan het wettelijk minimumloon kunnen komen. Daarom lieten en laten ze zich maar afkeuren voor dat ‘soeware werruk’.
   De Oostblokkers pakken het nog slimmer aan. Die komen vaak een paar weken werken, laten zich ontslaan, halen een oetkering en gaan terug naar eigen land, om daar naast die oetkering te werken. Valt toch niet te controleren.
   Slechts een uitzondering die hier werkelijk iets aan de samenleving bijdraagt.
   De roverheid moet eindelijk eens wakker worden en ophouden met iedereen maar gratis geld te geven. Dan gaan en blijven crimigranten vanzelf weg en gaan werkschuwe socialisten ook vanzelf aan het werk.
   Dan hebben we geen arbeidsmigranten meer nodig en kunnen belastingen en premies heel hard omlaag.

   1. Rosasolis

    @Joop klepzeikert. Mijn vroegere Poolse buren willen hier blijven. Zij hebben de Nederlandse nationaliteit aangevraagd. Ik grote bewondering voor die hard-werkende paar. Vooral voor de vrouw. Zij werkt nu bij de intensive care in de
    ziekenhuis in Den Helder. Beiden volgen nog steeds Nederlands taal les op
    de avond school.

 21. Bes Tolen

  Inderdaad ja, het getal van 800.000 arbeidsmigranten werd genoemd. Dat geeft dadelijk de indruk dat het alleen om Nederland gaat maar dat kan niet de bedoeling zijn geweest toch?
  Ja, en dan werken in de tuinbouw tegen goedkope lees gesubsidieerde aardasprijzen en dan die uitstoot van CO2. Ja of nee? De immigratiepolitiek en daar moeten we langzaam maar zeker van doordrongen zijn, is vooral het werk van Rome waaraan ook de protestantse kerken mee doen. Ja, het is zelfs nu zo, dat zeker bij die protestanten veel kerkleden niet eens meer geloven in god maar wel in zijn woorden om het zo uit te drukken. Ze zijn cultureel christelijk. Niet protestants want daar kunnen ze niets meer mee.
  De kerleden betalen kerkelijke contributie, die overigens in veel gevallen meer dan terug wordt verdiend door …. dienstverlening. [De enige soort contributie aftrekbaar voor de belasting. ik vergat het bijna]. Als vrijwilliger zullen we even aannemen voor de meesten maar het kan ook voor een heel extra inkomen zorgen afhankelijk van wat je meer doet. Alles dubieus. En die tuinders? Wel dat is de eerste categorie, die in aanmerking komt voor steun en die is er altijd geweest vanuit de christelijke politiek. Juist. Hardwerkende lieden inderdaad. Vaak te hard en te hartgrondig en dat leidt nog al eens tot hartklachten. Juist dat laatste. De wil om maar door te gaan. Maar het zou heel wat beter zijn als iedereen zich in die bedrijfskolom flink matigde. Dus in totaal in de omvang van de tuinbouw en de steun vanuit die bepaalde politiek. Want per saldo levert het Nederland niet veel goeds op. De winstmarges van de tuinbouw zijn bepaald niet die van het land. Jammer dat de christelijke politiek daar nooit van was en is doordrongen. Dat geeft een diskwalificatie.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.