Ongeloofwaardige Wopke Hoekstra (CDA) wil ineens óók een ‘radicaal andere Europese Unie’

In de politiek wil iedereen ineens een ‘radicaal andere Europese Unie’. Wat een toeval! Zo ook Minister Wopke Hoekstra (CDA), bekend vanwege het verliezen van miljoenen euro’s. Hij pleitte in Berlijn voor meer samenwerking op het gebied van Europese defensie en wilde nog een aantal zaken veranderen. 

Niet dat het Europees Parlement daar ook maar enig invloed op heeft. Of u als kiezer, maar dat zal de CDA-voorman u wel niet vertellen. Wat hij u wel vertelt is dat hij graag méér geld wil uitgeven aan tanks en vliegtuigen. Nuttig hoor! Ware het niet dat men bij het Ministerie van Defensie al jarenlang borderline gedrag vertoond.

Noodzakelijk onderhoud vindt niet plaats. Er wordt bezuinigd en dan wordt er ijzer aangeschaft zonder dat de kennis aanwezig is om het ijzer te bedienen. Of er worden F-35’s gekocht terwijl men voor de prijs van één F-35 ook vijf gemoderniseerde F-16’s kan kopen. Maar ja, marketing hé… Bij Defensie heerst ondertussen een deplorabele toestand en onze Amerikaanse bondgenoten klagen over onze inzet. Of het gebrek daaraan.

Maar CDA-minister Hoekstra wil dus ineens een ‘radicaal andere EU’ die dit probleem ook even gaat oplossen. Alsof andere problemen wél zijn opgelost door de EU? Welke waren dat eigenlijk? Ik kan slechts nieuwe problemen bedenken veroorzaakt dóór de EU, maar goed. De minister wil graag een Europees leger net zoals Emmanuel Macron dat wenst.

Maar waarom zo moeilijk doen op Europees niveau als er al een NAVO is? De reden is simpel: via het opzetten van een Europese defensieorganisatie kunnen de juridische beperkingen, die Duitsland na de Duitse hereniging heeft geaccepteerd, omzeilen zonder het verdrag te hoeven wijzigen. Het ‘Verdrag inzake de afsluitende regeling met betrekking tot Duitsland’ stipuleert dat Berlijn slechts een handjevol soldaten in dienst mag nemen. Maar via Europese defensie en machtsconcentratie wordt dat verdrag eenvoudig omzeild. De CDA-minister van “christelijke” komaf slaat subtiel op de oorlogsdrum om de oren van de Duitse zusterpartij CDU/CSU te strelen.

Niets meer, niets minder.

Verder vertelde Wopke Hoekstra weinig nieuws daar in Berlijn.

Hij wil dat de EU méér doet tegen klimaatverandering (hoe dan?) en dat de buitengrenzen beter worden beschermd (wie niet? + 10 jaar te laat!). Verder pleit hij dus voor een ‘radicaal andere EU’. Weinig origineel dus, deze CDA-minister. En vooral zó ongeloofwaardig. Was er een CDA-leider geweest die deze zaken 9 jaar geleden oplepelde, oké. Dan zou ik daar respect voor hebben gehad. Maar dit is gewoon boter na de maaltijd.

Visie: 0, volgende!

 

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

44 reacties

 1. Joop Klepzeikert

  Christenen Dienen Allah merken dat ze weer op fors verlies komen te staan, dus gaan weer even heel popie Jopie schreeuwen dat er veranderingen moeten komen. Dat noemt zichzelf dan ‘conservatief’…
  Dit lijkt weer meer op progressief, ofwel socialistisch, zoals hun beleid ook al decennia is. En het maar gek vinden dat mensen die een conservatief beleid van een conservatieve partij willen bij het CDA weglopen. Heel gek hoor.

 2. J.Rademaker

  Verkiezingsbelofte zijn loze beloften, hoor niemand meer zeggen en daar mag u mij op afrekenen.
  Dat afrekenen doen we wel met het stembiljet.

  1. Trien Knoppen

   23 mei… gaat allen!

   1. Buzz68

    Rutte heeft liever dat je niet gaat stemmen hoor; wel luisteren hè! Vaasje en zo….

 3. santiago

  Wopke. Ik ben oud en heb in mijn leven veel met mensen gewerkt. Sommigen vertrouw je direct, voor sommigen had ik wat meer tijd nodig, maar ik kwam ze ook tegen waar ik vrijwel direct een naar gevoel bij had en vaak was dat terecht.
  Toen ik Wopke voor het eerst op de tv zag en hem hoorde spreken , had ik dat gevoel en ik geloof dat ik goed zit. Eng mannetje, onderdanig naar de baas en uit op macht. Ik zou nog geen oude fiets van hem kopen.

  1. santiago

   p.s. Geert Wilders vertrouwde ik onmiddellijk en nog steeds dus….

  2. Joop Klepzeikert

   Ik heb dat ook met heel veel politici, zelfs al voor ze hun mond open hebben gedaan. Mijn nekharen gaan dan overeind staan en vaak moet ik dan ook schijten. Dan weet ik al dat ik die figuren zo veel mogelijk uit de weg moet gaan.
   We mogen van links niet op uiterlijk oordelen. Ik doe dat juist wel.
   Doen we bij dieren ook, dus waarom bij mensen niet?
   Een gevaarlijk roofdier herkennen we ook aan het uiterlijk. Zo is dat met mensachtigen ook.

   1. santiago

    Joop. Laten we hem het voordeel van de twijfel geven, maar ik denk dat we gelijk krijgen.

    1. Joop Klepzeikert

     Dat voordeel van de twijfel heb ik al lang opgegeven. Resultaten uit het verleden geven geen zekerheid, maar zijn vaak wel een goede leidraad voor de toekomst. Wat in het verleden niets was wordt dat in de toekomst meestal ook niet. Wie in het verleden de boel al aan elkaar gelogen heeft en z’n beloftes nooit nagekomen is zal dat in de toekomst meestal ook niet gaan doen.

   2. Trien Knoppen

    Ik denk dat een wurgslang zich ook zwaar gediscrimineerd zou voelen als mensen er met een grote boog omheen lopen omdat ze denken dat ‘ie giftig is… lol

    1. Trien Knoppen

     Dat noemen ze ook wel het etnisch profileren syndroom…

    2. Joop Klepzeikert

     @Trien: Sommige mensen zien het verschil tussen een adder en een anaconda nog niet. Laat staan het verschil tussen een linkse leugenaar en een integer persoon.
     Ik zie dat verschil gelukkig wel.

 4. santiago

  Ik had die twijfel ook direct bij Guy Verhofstad, nou je ziet het. Bij Hans van Baalen heb ik dat nu weer niet , die kan er niets aan doen dat ie zo is.

  1. Jumping

   Inderdaad santiago, je moet keuzes maken.
   Bij Katja Schuurman had ik gelijk een goed gevoel.
   Heeft geen politieke knobbel maar ?
   De rest van politiek Nederland is huilen met de pet op.
   Stem in Mei een anti EU partij.
   Stem PVV of FvD.

   1. santiago

    Wel een paar andere knobbels.:))

    1. Trien Knoppen

     Sterke punten inderdaad!

  2. Joop Klepzeikert

   Hans van Baalen is inderdaad een héél duidelijk voorbeeld waar je op grote afstand van kan zien dat die volkomen debiel is.

   1. Blanke Sjors en Zwarte Sjimmie

    Hans is het voorbeeld van wat ze zeggen…”broer en zus in 1 bed…dan krijg je meer tranen dan pret”

    1. Joop Klepzeikert

     @Sjors en Sjimmie: En bij kruising van neef en nicht een scheef gezicht.

 5. Toverkol

  Maakt niet uit wat ze beloven of doen (iedereen kan beloven, maar het is ondertussen bekend wat onze overheid doet met beloften…) de EU zal nooit meer in staat zijn enige geloofwaardigheid terug te winnen.
  Voor Nederland is de EU een blok aan het been, sterker nog willen we het laatste stukje Nederland redden zullen we gard rennend de EU moeten verlaten !

  1. Joop Klepzeikert

   Laten we hopen dat de Brexit niet nog veel langer uitgesteld gaat worden. Pas als dat een jaar rond is, liefst een harde Brexit zal ook dom volk in gaan zien hoeveel beter het VK buiten de EU af is. Pas dan zullen er meer landen gaan volgen en Nederland helaas het laatste. Nederland is altijd de laatste die goede dingen door durft te voeren.

   1. Rien Noppen

    Joop weet niet dat de Brexit de UK nu al een miljardenschade heeft opgeleverd.

    Die onnozelheid is kenmerkend voor Nexiteers.

    1. santiago

     Rienie Rienie, waar haal je die onzin toch vandaan. Brussel zou dat wel graag willen, maar het VK is geen apenland he. Kan zichzelf perfect redden en ik denk dat de rest van de wereld ze niet laat vallen. Onzin wat je zegt. Dat doe je wel vaker om een beetje te voeren, maar dit is echt klinkklare nonsens.

    2. Buzz68

     … zucht. Wat een onzin en bangmakerij!

    3. Joop Klepzeikert

     @Trol Rien: De werkloosheid is in 15 jaar niet zo laag geweest en de economie in 20 jaar niet zo hard gegroeid in de UK. Ook de toevoer van gratis geld eisers is in 20 jaar niet zo laag geweest als afgelopen jaar in de UK.
     Je lult dus weer op een gruwelijk domme manier uit je reet.

     1. Brazil

      Dit komt omdat de Britten nog in de EU zitten, ze
      profiteren nog steeds, maar dit is binnenkort afgelopen, dan is het bye bye, hahahaha geweldig gewoon hilarisch 🙂

 6. Blanke Sjors en Zwarte Sjimmie

  Na mei liggen er baantjes in het pluche voor het oprapen…dus gaan de linkse allah vrienden onzin uitkramen.

  Maar als deze christen Judas wat zegt dan weet je al dat het verkiezingsretoriek is

 7. Rien Noppen

  De EU is Hot en Wopke wil een graantje meepikken in de euforie.

  1. Top

   Blablabla. Blaaskaak. Pisvlek.

 8. Vit

  Rien Noppen moet bij de marine gaan werken om tegen de golven te lullen.

  1. Rien Noppen

   Voor tegenstanders van de EU zijn dit natuurlijk geen leuke tijden.

   1. Trien Knoppen

    Geen leuke, wel gouden!

   2. Trien Knoppen

    23 mei… tic tac tic tac…

  2. Trien Knoppen

   Rien zou een geweldige bootsjunge zijn… aldus Hans Teeuwen

  3. Joop Klepzeikert

   Dan zijn zelfs die golven hem zo snel zat dat hij binnen een paar minuten van dek gespoeld wordt en aan de haaien gevoerd.

 9. Brazil

  De EU kan wel een update gebruiken,voor de rest is de EU geweldig.

 10. Tman

  Wopke Hoekstra heeft het bed gedeeld met Jetten,zodoende is Hoekstra in zijn hopeloze verliefdheid op Robje helemaal geïndoctrineerd en verzot geraak op diens politieke denkbeelden!
  Vandaar deze superlinkse retoriek van Wopke.

  1. Rien Noppen

   Tman probeert het onderwerp binnen zijn referentiekader te begrijpen.

 11. Ruiter

  Hoekstra, Dijkhoff, Asscher, Jetten, allemaal 1 pot nat.
  4 clowns die onderling inwisselbaar zijn.

  Als je meer van hetzelfde wilt, stem dan 1 van hen.
  Dus: nog meer belastingen, nog meer immigratie, nog meer leugens. Of met een christelijk sausje erover: dan is Segers uw man. Liever een islam-kebab: Kuzu is uw keus. Met een groen labeltje erbij: Klavertje 4 voor uw geluksgevoel. Poesje? Thieme heeft er 1. Liever een tomaat-pruimpje? Dan Marijnissen, en de paardenbek krijgt u er gratis bij!

  Wilt u wat anders dan hier oor genoemd, dan geen stem op VVD, CDA, D66, GL, PvdA, CU, Denk, PvdD of SP.

  Hebt u een oude gleuf? Krol maakt het u naar de zin.
  Handjes boven de dekens? Doe dat met van der Staaij.
  Uiltje knappen? Dan is Baudet uw man.
  En als u het helemaal niet weet, dan resteert Geert!

 12. Vrijedenkert

  Plotseling vlak voor de verkiezingen? Toeval? Kuch….

 13. Jv

  DDS, het is niet boter na de maaltijd, maar mosterd na de maaltijd.

 14. poldi

  Zowel Duitsland en Frankrijk moeten helemaal niet het voortouw nemen. Alsjeblieft niet. In Frankrijk heeft een nieuw soort Napoleon de leiding op zich genomen, met dezelfde kapsones als zijn illustere voorganger en in Duitsland heeft een soort Moeder Theresa al jarenlang het eens zo machtige en economisch sterke Duitsland zo’n beetje de richting afgrond gedirigeerd. Wat Hoekstra doet, is het voorbereidende werk voor zijn baas Mark Rutte doen. Vooral veel pamperen en stroop smeren, zodat hij, na uitgekotst te zijn in zijn eigen land, binnen de EU een vette topbaan krijgt. Het is een grote vriendjespolitiek. Dat zie je ook aan die blaaskaak van een Timmermans, nota bene van een partij die bij de laatste verkiezingen nog 9 zetels over had, en nu kraait dat hij de nieuwe leider van de EU wordt. God verhoede het, maar ik ben bang dat God al een tijdje de andere kant op kijkt. In ieder geval niet in de richting die een groot deel van de Europese bevolking zou willen.

 15. Florissa

  Gek dat Rutte daar niet staat,maar een katvanger stuurt ,een onnozelaar van de CDA voelt zich plots belangrijk, bij de volgende verkiezingen, vliegt hij eruit .

 16. Bes Tolen

  Onzinnig om meer aan defensie uit te geven. En dan om Rusland. De NATO is vier, vijf keer zo niet niet meer keren zo sterk als de defensie van Rusland Wat Rusland moet beschermen zijn de atoomwapens en die zullen ingezet worden in een oorlog met het westen omdat dat als enige overblijft na eerste wapenfeiten. Daarbij zou het logisch zijn dat die als eerste op noord west Europa terecht komen. De domheid van Duitsland is op dit punt bepalend. De werkelijke macht, die dat geen al te groot probleem zal vinden zit in Zuid Europa, de opvolgers van het Romeinse Rijk, het Vaticaan en consorten die eigenlijk altijd al van die Noord Europeanen af willen. Wat ze in het verleden vanaf de oorlogen tot kerstening van die noordelijke gebieden tot en met de laatste godsdienstoorlogen hebben getoond. Alleen is nu het probleem geografisch groter dan vroeger omdat ook de zuidelijke bevolking niet meer zo gemakkelijk in de zwaar geketende christelijke kooi is vast te houden. Daarom heeft het Vaticaan haar aandacht naar Afrika verlegd en wil dat continent met Europa politiek aaneensluiten. Daartoe is er de migratie naar Europa, die zo bewijst de praktijk door christelijke organisaties waaronder politiek (niet per se alleen in christelijke partijen) wordt gesteund. Wat dus moet gebeuren is de democratie versterken tegen deze de laatste decennia opnieuw opkomende oude macht, die ook vanuit de Verenigde Staten machtspolitieke invloed heeft. Reden om ook uitermate de Amerikaanse defensiepolitiek kritisch te beoordelen en daarnaar te handelen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.