Oud-minister Plasterk (PvdA) haalde in 2016 hard uit naar Frans Timmermans: ‘Hij deed een half jaar niets in de Kamer omdat hij boos was!’

Goh, waarom wordt dit nu niet breed uitgemeten in de media?

In 2016, in december zelfs, exact de dag na kerst, kwam Frans Timmermans negatief in het nieuws. Zowel de Volkskrant als de NOS (beide linkse bolwerken van PvdA’ers) berichtten toen namelijk dat oud-PvdA-minister Plasterk flink wat kritiek had geuit op zijn partijgenoot (en oud-collega).

Zoals de NOS het toentertijd samenvatte:

Eurocommissaris Timmermans heeft als PvdA-Kamerlid in 2010 een half jaar lang niets gedaan omdat hij in de fractie de portefeuille Buitenland niet had gekregen. Dat zegt PvdA-minister Plasterk, die destijds ook in de Tweede Kamer zat, in een interview met de Volkskrant.

Volgens Plasterk speelde Timmermans het “snoeihard” toen hij als fractielid terugkeerde in de Kamer in 2010. Hij deed er alles aan om Buitenlandse Zaken weer te krijgen. Plasterk zei toen, in 2016:

“Timmermans zei: ‘Ik wil de buitenlandportefeuille.’ Maar daar zat al iemand op. Bovendien is het een beetje not done. Je komt uit een kabinet, je kent iedereen op het departement. Maar Timmermans heeft net zo lang zijn adem ingehouden totdat hij dat woordvoerderschap had. Hij zei ‘Nou, dan doe ik gewoon niks.’ Echt, die heeft een half jaar niks gedaan.

Dit is oud nieuws… maar je zou toch denken dat dit nu ook relevant is, zeker aangezien Timmermans a) de Europese leider van de PvdA is en b) zelfs Jean-Claude Juncker wil opvolgen als hoogste baas van de Europese Commissie. In die hoedanigheid wordt hij door onze media keihard gepromoot. Hij is De Grote Nederlandse Europeaan. Hij Zal Het Wel Even Doen Voor Ons.

En, oh ja, hij is ook nog eens een fantastische vent van wie je als kiezer op aan kan.

Misschien… maar het zou toch wel journalistiek beter zijn als men dit soort onhebbelijkheden van de man nu ook in beeld bracht.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

52 reacties

 1. Joop Klepzeikert

  Dat is een goed voorteken. Grote kans dat als Timmerzwans nu de functie van Drunker dus niet krijgt hij minstens 5 jaar niets gaat doen en dat is alleen maar gunstig, voor iedereen in heel Europa.

  1. Decca

   En de wachtgeld regelingen in Brussel zijn verrekt goed. Dat houdt hij wel vol tot zijn vervroegd pensioen. Hè mhr Timmermans. Kortom: Ze moeten U gewoon niet daar in Brussel, al schreeuwt U de haan van de kerktoren.

   1. Joop Klepzeikert

    @Decca: Die wachtgeldregeling zal hij met beide handen aanpakken en daar nog regelmatig aanwezig blijven zodra er eten of extra geld te vangen is.

  2. Korporaal Monty

   En jij durft te beweren dat ik werkeloos ben.

   Wie reageerd hier 365 dagen 16 uur per dag op ieder topic?

   De hoogopgeleide en keihard werkende Joop Klepzeiker.

   1. Top

    Niet alleen Joop ‘beweert’ het, maar ik weet het wel zeker!

 2. Lugar

  Eén foto zegt meer dan duizend woorden:

  i.imgur.com/4i68Dbd.jpg

  1. Piet51

   De houding van Juncker is precies die, die bij lumbago hoort. Ik heb die aanvallen nu en dan ook en dat is geen pretje, kan ik je zeggen. Ik voel het al als ik die foto bekijk.

  2. Behold My Negativity

   Twee verrotte oude mannen die opgehangen dienen te worden aan die stropdassen.

   1. Piet51

    @Behold My Negativity
    En ook dit is een verhelderende inhoudelijke bijdrage. Ga zo door! Ik begrijp nu in ieder geval, dat je het met beide heren heel sterk oneens bent.

  3. fockingworst

   @lugar zeker deze foto… hhaha

  4. Peter Loosduinen

   Klopt !
   Doorgestuurd aan diverse partijen.
   Timmermans moet worden gestopt !!!!!

  5. Original NL

   Idd lugar..wat een kruiper die “brusselmans”!

 3. santiago

  Sinds 2016 heeft franske buiten neuken, zuipen en vreten ook geen zak uitgevoerd. Dus wat is hier nieuw aan.

 4. Kiliaan Noppen

  Het is niet alleen oud nieuws het is ook behoorlijk irrelevant nieuws, kennelijk bedoeld om Timmermans te beschadigen.

  Opmerkelijk is wel dat DDS oorverdovend zwijgt over de politieke schandalen rond rechts-populisten in Oostenrijk. Dat is niet alleen actueel maar ook zeer relevant nieuws als het gaat om het politiek beoordelen van rechtspopulisten.

  Kwalijk dat men dat hier aan de aandacht wenst te onttrekken.

  1. santiago

   Noppen. Nieuws, kennelijk bedoeld om Timmermans te beschadigen. Nou, dat doet hij zelf wel hoor, daar is DDS niet voor nodig.

   1. Stanly2000

    Nou, Timmerfrans gaat alles oplossen vertelt hij nu op NPO1. Woningnood, klimaat, de macht van China inperken, je kunt het zo gek niet verzinnen of Frenske lost het op.

    1. Kiliaan Noppen

     Het is inderdaad te hopen dat deze bestuurlijke kanjer voorzitter van de Europese Commissie wordt.

     1. Stanly2000

      Ja, het zou wat zijn. Twee NL leugenaars in de top van de EU. Frans voor Juncker en Markje voor Tusk. Zou een “mooi” uithangbord zijn voor die zakkenvullers van de samenleving.

     2. Matig rechts

      #Negeer Noppen, deze linkse trol * en lijdt aan narcistische persoonlijkheidsstoornis en psychose!
      *{plus alle andere accounts die dit foutje van de evolutie heeft.}

     3. bejaarde

      Ik vraag me hier vaak af waar het verstand zit.
      Kanjer? La mu ni laggu. Hoogmoed komt altijd voor de val.

  2. FJ

   Hans Brusselmans is een narcist, die zichzelf boven zijn partij zet. Het vreemde is dat de PVDA mede door zijn toedoen de ene na de andere klap om d oren heeft gekregen.

   Weer zo’n salonsolialist, die aan het einde van de maand zijn revenuen telt.
   En dat hakt er aardig in, hoor Noppie, naïveling

   1. santiago

    Hij begint wel steeds meer op kabouter Plop te lijken.

  3. Hans Brusselmans

   Wat heeft Nederland met Oostenrijk te schaften op politiek gebied, het gaat nu over die megalomane vetklep van de PVDA Timmermans geheten.

  4. Peter Oudshoorn

   Aanstaande donderdag valt het doek voor Franske Timmermans.

   Arthur van Amerongen in HP/De Tijd:
   “De werkelijke Frans: een insipide, onbeduidende, humorloze en kinderachtige klerk die door decennia lang te lopen folderen en canvassen op tochtige braderieën zich langzaam omhoog likte in de pikorde van de PvdA.

   Tijdens de huidige campagne werd de sukkelige en saaie kantoorklerk Frans opgepimpt.
   In niets leek hij toen op de Vader Abraham, de Paulus de Boskabouter, de Kabouter Plop, de Holle Bolle Gijs of de Humpty Dumpty die hij nu is. Wel was hij toen al vilein en achterbaks zoals het de ware Jezuïet betaamt. Dat weet bijna iedereen binnen de PvdA. Een matennaaier en een backstabber. Timmermans schuwde geen enkel middel om zijn doel te bereiken. Vraag dat maar aan Job Cohen.

   Tijdens de huidige campagne werd de sukkelige en saaie kantoorklerk Frans opgepimpt. Hij kopieerde zelf allemaal gebaartjes van zijn grote idool Bruce Springsteen (met name de gebalde vuist) en een team visagisten, diëtisten, kledingadviseurs en andersoortige stylisten begon aan zijn uiterlijk te werken.

   Onze smulpaap was moddervet en dat is natuurlijk niet zo vreemd als je elke dag op kosten van de Europese onderdanen in een fijn Michelinesque restaurant mag buffelen.

   Op een gegeven moment was The Boss plotseling een stuk magerder en ik vermoed ernstig dat Frenske een maagballon heeft laten inbouwen, en anders slikt hij gewoon ordinaire pervetine, zeg maar de afslankpillen die Engelse huisvrouwen vroeger kregen en die ‘mother’s little helper’ werden genoemd omdat ze er zo hard en vrolijk van gingen poetsen.

   Er was veel gedoe rond de baard van Frenske. Die wisselde per week: van een Vader Abraham-baard tot een Kabouter Plop/Paulus de Boskabouter-ringbaard. Van de een op de andere dag was The Boss dan ineens weer spiegelglad geschoren.

   Het montuur van de bril wisselde steeds, net als de kleding. Op bezoek in een Rotterdamse volkswijk liep hij ineens in een bomberjack en droeg hij een baseballpetje dat je bij rappers en Mocro’s ziet. Frenske groeide in zijn rol. Hij bezocht de afgelopen maanden heel Europa en liet zich als een popster toejuichen door zijn socialistische broeders en zusters. Frenske manifesteerde zich als de redder van joden, moslims, vrouwen, invaliden, homo’s, potten en mensen van kleur. Frenske was de redder van Europa. Frenske ging oerend hard.

   Hier was helaas sprake van een vreselijke miscast want Frenske heeft de uitstraling en de tronie van een aardappel. Het werd steeds pijnlijker om te zien, die Europese rock’n rolltoernee van The Boss from Heerlen. Alles was nep, zoals in The Truman Show. De enige die er heilig in geloofde dat hij zijn baasje Juncker ging opvolgen, was hij zelf. Want waarom gaat Frans het niet worden?

   Volgens de allerlaatste opiniepeiling krijgt de EPP met Spitzenkandidat Manfred Weber ongeveer 30 zetels meer dan Frenske’s S & D.

   Bij de bookmakers maakt Frenske geen enkele kans. Manfred Weber staat stijf op 1, met de gevaarlijke outsider Michel Barnier (eveneens EPP) op een tweede plek. De Fransman Barnier speelt een belangrijke rol in de Brexit-onderhandelingen en het zal mij niks verbazen als hij de opvolger van Juncker the Drunker wordt.

   Het NRC Handelsblad blijft tot de laatste snik geloven in Frenske, vermoedelijk omdat hij een Nederlander is en omdat hij zoveel talen spreekt. En volgens Frenske’s fanzine is hij echt de beste kandidaat, temeer omdat hij volgens de Frenske-bode won op punten van Manfred Weber tijdens een van die vreselijke debatten waar werkelijk geen hond naar kijkt.

   Overigens heeft het Europees Parlement medezeggenschap over de opvolger van Juncker. Het is dus niet vanzelfsprekend dat de winnende Spitzenkandidat automatisch voorzitter van de Europese commissie wordt. Ik heb dat geprobeerd uit te vogelen maar ik snap er nog steeds geen snars van en dat zal ook wel de bedoeling zijn van die intransparante poppenkast.

   En dan is Rutte er nog. Last but not least. Gisteren ging mijn goede vriend op sollicitatiebezoek in Berlijn bij zijn goede vriendin Angela Merkel.

   Tijdens de werklunch met de bondskanselier werd de verdeling van de belangrijkste Europese topposities besproken. Ik roep al een eeuwigheid dat Rutte Tusk gaat opvolgen en dat betekent dat er niet nog een Nederlander op een hoge functie komt in het Brusselse.

   Dubieuze, troebele bronnen meldden mij dat Frenske als poedelprijs de functie van Federica Mogherini krijgt: Hoge vertegenwoordiger van de Unie voor Buitenlandse Zaken en Veiligheidsbeleid. Dat was de baan waar Frenske een paar jaar geleden op zat te azen, maar die hij nu niet bepaald als een promotie zal zien. Bovendien zou het raar zijn om een vrouw te vervangen door een dikke blanke cisgenderman van bijna zestig.

   Een alternatief baantje voor Timmermans: hoofd van de delegatie van de PvdA in Brussel blijven. Met die titel is hij immers de Europese verkiezingen ingegaan en hij zou met zijn kennis van zaken beslist een aanwinst zijn als kritisch lid in het Europese Parlement. Maar dat zie ik eerlijk gezegd niet gebeuren.

   Mijn gekke dikke kale oompje krijgt vermoedelijk ergens een anoniem erebaantje op Europees niveau en heel misschien bij de Verenigde Naties. Ik sluit deze verdrietige zwanenzang af met een positieve noot: als Frenske door een godswonder toch de opvolger van zijn baasje Juncker wordt, ga ik door met mijn Frenske-observaties! Dat de beste moge winnen!

   1. Kiliaan Noppen

    Wat een rancuneus verhaal.
    HP/DeTijd is niet meer wat het geweest is.

    1. Peter Oudshoorn

     Het is een uitstekende profielschets en observatie van de onthutsende debiel die Frans Timmermans is.

     1. Piet51

      Ik vind het ook een inhoudelijk ijzersterke analyse. Die Van Amerongen weet tenminste waarover hij het heeft: kleding, eetgewoonten, lichaamsgewicht, en meer zeer relevante feiten. Nu weten we eindelijk waar Timmermans in de EU voor staat en waarom we vooral op hem zouden moeten stemmen, …. of niet natuurlijk. Het linkse HP/De Tijd mag in zijn handen knijpen als een columnist van het niveau van Van Amerongen zich niet te goed voelt om daar zijn schotschriften te publiceren.

     2. Peter Oudshoorn

      Het uiterlijk zegt veel over het innerlijk, de persoonlijkheid en het karakter Piet51. Dat moet jij toch beseffen als je in de spiegel kijkt.

     3. Piet51

      @Peter Oudshoorn
      Inderdaad elke morgen voor de spiegel geniet ik, elke dag weer en jaar in jaar uit. Als ik hier die veel te sombere oude mannen hoor klagen over alles wat ze wordt aangedaan en ik mezelf zie staan, klaar om er weer een dagje tegenaan te gaan, ben ik alleen maar blij. Blij, dat ik nog jaren mee mag doen, ertoe doe, gewaardeerd en goed betaald wordt. Mijn fysieke uiterlijk is een spiegel van mijn innerlijk, soms zelfs nog wat al te bescheiden. Heerlijk gewoon! Dan kun je toch alleen maar links zijn?

    2. Ruiter

     “HP/DeTijd is niet meer wat het geweest is”.

     Ben ik wel met je eens. Toen jan Dijkgraaf nog hoofdredacteur was, lag de kwaliteit van HP/DeTijd stukken hoger dan nu.

   2. Original NL

    @P….Mooie analyse van “brusselmans”.

 5. Ries

  Trollen trollen om te trollen. Het gedoe met Otten werd van alle kanten belicht en als zeer ‘relevant’ beoordeeld en een niks uitvretende Timmermans is dan weer ‘niet relevant. Inschattingsfouten komen overal voor maar Timmermans hierop niet willen classificeren is wel ongelofelijk onnozel. Kies zodanig dat de omhooggevallen kind ooit nog eens een belangrijke post krijgt. Hij is de man die weet dat de islam al ‘2000 jaar’ bij Europa hoort, maar iemand zou deze kleuter eens moeten vragen of het christendom dan ook al zolang in Saudi-Arabie hoort. Het antwoord zou door hem niet of volledig verkeerd worden gegeven. Het is eigenlijk de ultieme vraag aan Timmermans. Wie gaat het hem vragen?

 6. Ruiter

  PvdA-er Timmermans voert al maanden geen klap uit. Hij is sinds 1-1-2019 permanent op campagne voor de Europese verkiezingen. Maar hij krijgt als eurocommissaris wel gewoon 30.000 euro per maand betaald en alle onkosten dubbel en dwars vergoed.

  Eigenlijk is dit te gek voor woorden: Dit jaar heeft T. al ruim 150.000 euro salaris geïncasseerd, betaald uit gemeenschapsgeld, en helemaal niets daarvoor gedaan. Hij is alleen maar met zichzelf bezig geweest.

  De nepsocialist Timmermans is een nog veel grotere graaier dan Sophie in ’t Veld.

  1. santiago

   Ruiter. En nog wel een streep of 2 erger dan Marcel van Dam.

   1. Original NL

    ….Ruiter. En nog wel een streep of 2 erger dan Marcel van Dam…..
    Nou…pruimbek van dam was anders ook een grote smeerlap..!

 7. Jumping

  Deze Timmerfrans is een mislukkeling.
  Let op als de PvdA beerput echt open gaat dus de gehele deksel eraf, komt de Timmerfrans drab pas echt goed in het zicht.
  Stem 24 Mei een anti EU partij.
  Stem PVV of FvD.

  1. DidiMadloba

   Kan het zijn dat je dat al eens eerder hebt gezegd?

 8. Cootje

  Kan je een socialist beschadigen ?

  1. Peter Loosduinen

   Waarschijnlijk niet, maar verbranden moet zeker lukken !

 9. Ries

  Wie Timmermans gezien heeft bij het debat met Weber op het ZDF heeft gezien dat Timmermans voorover gebogen stond alsof een uitpuilende drol hem dwars zat. Die houding is echter uitstekend geschikt om hem een enorme schop onder zijn derriere – even in, Brusseltaal natuurlijk – te geven…

 10. Blanke Sjors en Zwarte Sjimmie

  Als je durft te beweren dat de islam al 2000 jaar in Europa aanwezig is….dan heb je zeker geen klote uitgevoerd behalve al 5 jaar een beetje zuigen aan de schwanz van die dronken tor en Gay Verhofstadt

 11. Cootje

  Nu nog even het filmpje van de SP broeders van hun socialistisch geslacht de hansbrusselmans show geweldige voorstelling van een varken met een mensenkop de volgende aflevering is met Sofie ‘t velt hoe kunnen we onze zakken vullen , niet met trekkertje Jetten maar met dronkaard Juncker

 12. Julian

  Welke media zeggen dat? Behalve de uitzending voor politieke partijen?
  Het melden van het feit dat Timmermans eerste man in Brussel wil worden is heel wat anders dan het promoten. Dit is een stukje nepinformatie van de eerste orde wat de media betreft.

 13. Ome Wim

  Uiteraard heeft die lapzwans wèl zijn “salaris” opgestreken, en zo’n nietsnut en zakkenvuller wil het stokje van drankorgel Juncker overnemen. FvD en Nexit.

 14. Cootje

  In een speciaal winkel te koop hansbrusselmans toiletpapier. In de kringloop winkel Juncker wijn en borrel glazen slecht eenmaal gebruikt uitsluitend verkoop per doos wegens het aantal. Ook nog te koop Verhofstadt stickers uit de Oekraïne hebben de originaliteit van een dwaas

 15. PMG

  Een drammerig PvdA figuur dat niets doet, komt mij zeer bekend voor!

 16. tonna

  Dit zegt alweer genoeg,die vent is een driftige en gevaarlijke doordrammer,in Brussel gaat hij op eenzelfde manier te werk.
  Dit moeten we niet hebben,een man die enkel respect heeft voor zijn eigen ego en doelen,hij vertegenwoordigt zichzelf inplaats van Nederland of de EU!
  Hij heeft alle kenmerken van een dictator!

 17. DidiMadloba

  De pot verwijt de ketel. Plasterk werd als eminent wetenschapper aangetrokken als minister van wetenschapsbeleid maar verprutste dat zo grondig dat de hele wetenschappelijke wereld opgelucht adem haalde toen hij werd opgevolgd door MAVO -lerares Maria van der Hoeven. Toen hebben ze Plasterk maar opgeborgen op BZK, waar hij zich met provinciale herindeling bezig hield, een project dat iedereen graag zag mislukken.

 18. C.A.Barstow

  Het is een verwende linkse idioot, een ramp voor Nederland.

  Stem tegen links,
  Stem op FvD!

 19. Heras

  Dat toont aan dat het een kinderlijke man is. “Ik krijg mijn zin niet, dus ga ik bokkig zijn,, lekker puh!!!!

 20. Godefroy France

  DIT ANTISEMITISCH VOLKSVERLAKKEND BRUINHEMD REALISEERT WAARSCHIJNLIJK DE NATTE NATTE DROOM VAN “ADOLF” EUROPA’S “DRITTE REICH” JUDENFREI!!!

  ALLEEN NOG EVEN GEKOZEN WORDEN!!!

  PVV EN FVD,,,,,,, HELP ONS DIT GEDROCHT TOT IN DE HEL TE BESTRIJDEN!!!

 21. J.Rademaker

  Niets doen ligt hem wel, is ook beter voor ons.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.