snapshot7

Peilingen! Schermutselingen Mark Rutte en Thierry Baudet houden aan, beiden op gelijke hoogte, vijf zetels

Geen categoriemei 15 2019, 19:00
Het gaat erom spannen welke partij als winnaar uit de Europese verkiezingen komt. We zagen Mark Rutte en Thierry Baudet via de media al wat schermutselingen uitvechten en als we de peilingen van Ipsos erbij pakken begrijpen we waarom. Baudet en Rutte zijn komende week elkaars grootste concurrent. Maar de beslissende slag blijft voorlopig nog even uit.
Forum voor Democratie en VVD staan beiden op gelijke hoogten met 5 zetels volgens het Ipsos. Maar voor Rutte moet dat toch een beetje anders voelen dan Baudet. Voor de laatste is het een bevestiging dat hij met zijn partij de juiste koers vaart. Niet alles gaat even lekker, maar waar mensen zijn worden natuurlijk fouten gemaakt. De partij slaat absoluut geen pleefiguur.
Voor Rutte wiens VVD op gelijke hoogte staat met vijf zetels moet het gevoel anders zijn. De grote liberale partij van weleer onder Frits Bolkestein is passé. Wat rest is een nest van grijze muizen dat de kruimeltjes die zijn achtergebleven snel oppeuzelt. Jammer genoeg. Al is er ook nog wel talent te vinden. De VVD staat eveneens al jaren aan kop als het gaat om integriteitsschandaaltjes en dat een nieuwkomer als FVD nu al op gelijke hoogte staat is veelzeggend:
Behalve de tweestrijd tussen FVD en VVD zien we verder weinig verschuivingen tussen de partij. Wel wint het pro-Europese kant aan geluid en volume, maar of een eurocraat daar vrolijk van wordt is maar de vraag. D66 pakt namelijk één extra zetel net als de PvdA overigens.
Het is waarschijnlijk dat we komende week nog verschuivingen gaan zien. Zondag presenteert Maurice de Hond zijn wekelijkse peilingen en schenkt ons daarmee nog meer inzicht in de komende Europese verkiezingen. Wellicht dat de tweestrijd tussen VVD en FVD dan in alle hevigheid is losgebarsten.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten