BREAKING: Forum voor Democratie en Robert de Haze Winkelman verzoenen zich

Thierry Baudet samen met Robert de Haze Winkelman en Betty Jo Wevers. Bron: Forum voor Democratie / www.fvd.nl
Foto: Thierry Baudet samen met Robert de Haze Winkelman en Betty Jo Wevers. Bron: Forum voor Democratie / www.fvd.nl

Het gaat nu snel bij Forum voor Democratie! De partij van Baudet komt steeds vaker positief in het nieuws en professionaliseert rap. Zojuist publiceerde de partij wederom goed nieuws. Twee jaar geleden werd de samenwerking met vrijwilliger Robert de Haze Winkelman beëindigd, maar nu verzoent de partij zich met Winkelman.

Destijds in februari 2018 werd Winkelman de deur gewezen nadat de samenwerking steeds stroever verliep. Vandaag laat de partij weten zich met hem te hebben verzoend. Zo stelt de partij:

“Forum voor Democratie heeft het conflict met Robert de Haze Winkelman bijgelegd. Ruim een jaar geleden gingen we uit elkaar omdat er fundamenteel meningsverschil ontstond over de uitbouw van de partij-organisatie.”

Volgens Baudet waren Winkelman en zijn vrouw Betty van grote waarde bij de opstartfase van de partij. Destijds in februari 2018 waren ze het oneens met Baudet en Henk Otten over de te volgen stappen om FVD groot te maken, maar nu is ‘de strijdbijl begraven':

“Robert was vanaf de oprichting betrokken bij FVD en de campagne voor de eerste Tweede Kamerzetels. Hij en zijn vrouw hebben een belangrijk aandeel gehad in de opstart van de partij. Februari 2018 namen we afscheid omdat we op dat moment niet hetzelfde idee hadden over de wijze waarop onze partij zich moest ontwikkelen. Ik ben enorm blij dat we de strijdbijl nu kunnen begraven en samen verder gaan. Met zijn talenten kan onze missie nu nóg sneller worden gerealiseerd. Ook de andere als gevolg van dit conflict vrijwillig of gedwongen vertrokken leden nodig ik van harte uit om weer lid te worden.”

Robert de Haze Winkelman is inderdaad een zeer intelligente man en dat hij terugkeert bij FVD is een braingain. De partij stelt in een persbericht dat hij zich gaat bezig houden met de organisatie en verdere uitbouw van de partij:

“Hij zal nauw gaan samenwerken met de provinciale fracties om gezamenlijk de beste ideeën en talenten de kans te geven om in onze partij tot ontplooiing te komen.”

Winkelman is zelf ook te spreken over hoe de situatie zich nu ontvouwt:

“Ik constateer dat er nu binnen FVD hernieuwde energie is om de uitbouw van de partij ter hand te nemen. Dat is altijd mijn streven geweest. Er is heel veel te doen. Zo zal gewerkt gaan worden aan de kandidatenlijst voor de Tweede Kamer, aan de invulling van organisatorische verbanden binnen de provincies en aan commissies op verschillende terreinen. Dat is geen geringe opgave voor een nieuwe partij die in korte tijd zo gegroeid is, maar ik  ben er van overtuigd dat we voldoende goede kandidaten voor alle functies zullen vinden. “

Volgens de partij betekent deze nieuwe situatie dat er binnenkort nieuwe ontwikkelingen zullen volgen.

 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

58 reacties

 1.   

  ” De partij van Baudet komt steeds vaker positief in het nieuws en professionaliseert rap.”

  “Het gaat inderdaad reuzegoed:

  “Forum voor Democratie-Statenlid in Noord-Holland Robert Baljeu is door zijn partij uit de fractie gezet. Dat heeft fractievoorzitter Johan Dessing via Twitter laten weten.
  “Als gevolg van een ontstane situatie in de Statenfractie van FvD Noord-Holland heeft de voltallige fractie het vertrouwen in het Statenlid Robert Baljeu opgezegd”, schrijft Dessing. “Het gaat hier om een interne fractieaangelegenheid waar verder geen mededelingen over worden gedaan.”

  :)

  1.   

   Met d66 gaat het ook reuze goed.
   Benieuwd wat u vindt van d66 burgermeester jos heijmans over asielzoekers.
   Ieder recht oo eigen mening, persoonlijke vrijheid.

   1.   

    #Negeer Noppen, deze linkse trol lijd aan psychose

  2.   

   Noppes Noppen

 2.   

  De goals stapelen zich op, een mooie opwarming voor de megazege van 23 mei a.s.

 3.   

  Wordt dds betaald door fvd?
  Breaking nieuws?????

  1.   

   kan , vara wordt toch ook gefinancierd uit middelen van de pvda en zijn aanhang.

 4.   

  FvD heeft er heel goed aan gedaan om Henk Otten even wat minder macht binnen de partij te geven. De resultaten daarvan zijn nu al duidelijk zichtbaar.
  Wat zal zwakzinnig links weer ziek zijn nu het weer steeds beter gaat met FvD… Heerlijk.
  Kleenex doet weer goede zaken met die linkse huilebalken.

  1.   

   Het probleem voor Baudet is dat Otten nog steeds veel invloed heeft binnen het FvD en, zoals in Noord-Holland blijkt, ook trouwe aanhangers heeft. Ik voorspel dat er binnen de PS-fracties de komende tijd heel wat splitsingen zullen optreden.

   Klepzeikert zegt dat steeds beter gaat met de FvD-club. Dat blijkt nog niet uit de peilingen, maar alles kan natuurlijk. Er zijn genoeg boze en gefrustreerde Nederlanders om 15% van de stemmen te vergaren.

   1.   

    Aldus sprak de hypocriete parasiet van de speklap, steenpuist, smeerpijp, leugenaar, blaaskaak en pisvlek.

    1.   

     Bah..weer een nieuwe nick..van de oppertrol……
     #kletswijf

     1.   

      Ach ja, Noppie slaat altijd terug, met de kracht van een vlindervleugeltje. Niets om over na te denken. Het lijkt, altijd op zijn armzalige leventje, waar zijn toekomst alleen maar zwarter wordt. Heeft het dan ook altijd, over een stukje tekst, wat ik geschreven heb en hem blijkbaar nog steeds dwars zit en vult dat aan, met het eerste wat er bij hem in de buurt staat en dat is natuurlijk ‘vaseline’, want als oude PC-rukkertrol, is dat noodzakelijk voor hem, zit in de leeftijd. Ik heb mijn doel, in ieder geval geraakt, met grote nauwkeurigheid

   2.   

    @Noppen: Zozo, een fatsoenlijk geschreven bericht van jou… Heb je wat geleerd van je ban? Niet dat het klopt wat je schrijft, maar het is al op een heel wat fatsoenlijker manier dan ik van je gewend was. Houdt dat vol en verbeter daar nog wat aan, dan kan het misschien ooit nog wat met je worden.

    Ook in de PS-fracties zitten helaas nog wat foute figuren, maar ook die worden er 1 voor 1 uitgewerkt of op hun nummer gezet. Op een zeer professionele wijze, die ik al heel lang bij geen enkele partij meer gezien heb.
    Dat FvD nu even 2 weken stil staat in de peilingen is niet heel gek, na de enorme groei van de afgelopen tijd. Dat houdt altijd een keer even op, tot de storm in het glas water rond Otten en nog een paar foute figuren opgelost is. Dan gaat de groei echt weer door.
    Nederland is overduidelijk klaar met het extreem socialistische beleid van de afgelopen 40 jaar.

    1.   

     “Ook in de PS-fracties zitten helaas nog wat foute figuren, maar ook die worden er 1 voor 1 uitgewerkt ”

     Dat er veel foute figuren binnen het FvD rondlopen zal ik niet ontkennen. Of de figuren die deze foute figuren nu proberen weg te zuiveren minder fout zijn betwijfel echter ten zeerste.
     Het is veeleer een boevenbende waarin de bendeleden slaags zijn geraakt.

     1.   

      @trol Rien: Daar ga je weer. Toch weer niets geleerd van je ban. Denk alvast maar weer na over je volgende nickname. Die zul je binnenkort weer nodig hebben. Zwakzinnig linkse trol.
      “Dat er veel foute figuren binnen het FvD rondlopen” is jouw totaal debiele ultra extreem linkse onderbuikgevoel. Dat is heel ver van de waarheid weg en dat weet jij ook, maar je kunt het totaal debiele trollen niet laten.
      Laat je opnemen knul, voor je helemaal doordraait. Dit gaat niet goed met je.

    2.   

     Ach ja, Noppie slaat altijd terug, met de kracht van een vlindervleugeltje. Niets om over na te denken. Het lijkt, altijd op zijn armzalige leventje, waar zijn toekomst alleen maar zwarter wordt. Heeft het dan ook altijd, over een stukje tekst, wat ik geschreven heb en hem blijkbaar nog steeds dwars zit en vult dat aan, met het eerste wat er bij hem in de buurt staat en dat is natuurlijk ‘vaseline’, want als oude PC-rukkertrol, is dat noodzakelijk voor hem, zit in de leeftijd.

 5.   

  Nu nog even die oplichters en linkse draaideuren van de VVD richting nul zetels helpen ,en we gaan de goede richting op .

 6.   

  Wat Ajax dit jaar niet lukte om de top van Europa te halen, gaat het FvD zeker lukken.
  Na de gigantische stroom leugens van Rutte, is de eerlijke manier van communiceren van Baudet, een verademing.
  Geen leugens, maar klare taal.
  Stem in Mei een anti EU partij.
  Stem PVV of FvD.

 7.   

  De Haze Winkelman was een uitgesproken tegenstander van Henk Otten. Het terughalen van deze dissident heeft kennelijk tot doel de fractie van Otten verder te verzwakken in de hevige interne machtsstrijd.
  We gaan nog veel LPF-taferelen tegemoet.

  1.   

   Aldus de pisvlek en masochist , een zelfkastijder. Hij ervaart het gekweld worden als prettig. Nadeel van die aandoening is dat de vele klappen en beledigingen die hij hier krijgt alleen maar stimulerend werken. Daarnaast, en dat is ook al vele malen genoemd, zit er een parafile kant aan dit gezwel. Als er door deze parafilie grote problemen ontstaan tussen de masochist en de omgeving, is er sprake van een psychische aandoening. Deze aandoening of stoornis is psychotisch van aard en gaat in zijn geval gepaard met narcisme.

  2.   

   Het lijkt er op dat het werk van Otten door 5 anderen gedaan moet worden.
   Wat is dan wijsheid: 1 of vijf salarissen?
   Gezien het taalgebruik van Baudet heeft Otten duidelijk gelijk gehad maar niet gekregen.

  3.   

   U reageert niet op inhoud als er vragen gesteld wordt over d66
   Uw eigen keuze, u had wel dan een punt kunnen maken.
   Jammer

 8.   

  Vanmorgen las ik het bericht dat de statenlid Baljeu door het FvD-politbureau is weggezuiverd. Deze man behoorde nadrukkelijk tot Ottens kamp en moest eruit.

  Met een keiharde richtingenstrijd begrijp ik de jubelstemming niet.

  1.   

   ” weggezuiverd”

   Wat bedoelt u met deze term?

   1.   

    Met wegzuiveren wordt in dit verband wellicht bedoeld dat je iemand eruit gooit die naar het oordeel van de partijtop niet loyaal is aan de partijlijn. Dat is wat hier gebeurt. Binnen het FvD woedt een machtsstrijd waarbij dissidenten worden weggezuiverd.
    Zoals bekend is het FvD net echt een democratische partij.

    1.   

     @Nop
     “iemand eruit gooit die naar het oordeel van de partijtop niet loyaal is aan de partijlijn”
     Correct! Deze handelswijze vereist geen verdere toelichting.(uitgezonderd debielen)

     1.   

      Dat heeft dus weinig met een forum voor democratie te maken, Tman.

     2.   

      Koekoek, bejaarde pisvleksupporter

    2.   

     Wegzuiveren, u antwoordt op een vraag die ik aan iemand anders stel.
     Uw antwoord in casu ook arbitrair, ik heb u toch al in eerdere post over d66 vraag gesteld.
     Daar reageert u niet op.
     Velen vinden u een trol.
     Ik heb daar niets mee, ik vind wel dat u willekeurig reageert.

     Op inhoudelijke reacties ook.
     Beetje selectief.

     1.   

      “ik heb u toch al in eerdere post over d66 vraag gesteld.
      Daar reageert u niet op.”

      Dat spijt me, Caro, de vraag moet me zijn ontgaan.

      Op welke vraag miste u een antwoord?

    3.   

     Dat bedoelde ik inderdaad, Kiliaan.

     1.   

      Aldus sprak de hypocriete parasiet van de speklap, steenpuist, smeerpijp, leugenaar, blaaskaak en pisvlek.

     2.   

      Zuiver dan lekker door MB.

     3.   

      Oké, Caro.

    4.   

     “Een soort van”…

     1.   

      Heinz koekoek.

 9.   

  Er is onweerlegbaar een hoog percentage van de Nederlandse intelligentsia en de hardwerkende Nederlanders, onder wie sprake is van consensus over de politieke koers van FvD (al weer een tijdje virtueel de grootste partij in de Tweede Kamer). Hoe zou dat toch komen?

  1.   

   Propaganda. Populisme. Domheid. Oogkleppen. Racistisch.

   Ik ben niet overtuigd dat intelligentsia zo weg zijn van FvD. Ik heb het idee dat het vaak mensen zijn die hogere opleidingen hebben gevolgd en arbeiders die een vorm van herverdeling verwachten die op nationalisme gestoeld is.

   1.   

    @Aytas
    Nationalisme!
    Bedoel je het Joseph Goebbels gedachtegoed en zijn propaganda techniek?
    Heb je een obsessie mbt WO2?

    1.   

     @tonna
     Als je dit niet begrijpt is verdere uitleg verspilling van tijd.

   2.   

    @Ragmilla

    “een vorm van herverdeling verwachten die op nationalisme gestoeld is”.

    Het ging ook goed met Nederland, als deelnemend land aan de E.E.G. Kortom: er is niets mis met pro Nederland te zijn.

    De antidemocratische EU heeft Nederland tot nu toe niet veel goeds gebracht. Ik ben daarom voor Nexit (zo snel mogelijk, graag).

 10.   

  Dat is uitstekend nieuws,de denktank van het FvD wordt groter en doeltreffender!

 11.   

  Goed nieuws,
  professionalisering is hard nodig om de landverraders elite te verpletteren,
  in het bijzonder het rooie ratten nest in beide kamers.

  Stem op FvD!

  1.   

   Kapitein Haddock
   De trollen zijn weer druk bezig!

   De moderatie is hier zeer treurig.
   De linkse trollen verpesten inderdaad het forum, precies zoals ze Nederland verpest hebben.

   Jammer dat deze psycopaten gewoon door kunnen gaan omdat hier niet gemodereerd wordt.

   Zijn naam veranderd hij, omdat Noppes overal vanaf gegooit wordt, en daarom weer met een andere naam terug komt. Alleen op de linkse groepen is hij welkom.

   Treurig maar ben bang dat links hier ook de leden wegjaagt en DDS straks verdwijnt.
   Het is ze niet vreemd om te terroriseren tot ze hun zin krijgen.

   1.   

    ‘veranderd hij ‘ ‘vanaf gegooit wordt’ ‘psycopaten’ Valt het taalmisbruik ook onder trollen ?

    1.   

     Blablablabla Heinz blaaskaak.

 12.   

  De trollen zijn weer druk bezig!
  DDS moet toch echt hier iets aan doen! Anders wordt het een trollen forum!
  Nieuwe reageerders zien hier geen heil in!
  PS
  Noppen heeft een nieuw account: Kiliaan Noppen; de naam van zijn huis-luis!

  1.   

   Levert clicks op, is al jaren bekend. En de pisvlek? Die slaat altijd terug, met de kracht van een vlindervleugeltje. Niets om over na te denken. Het lijkt, altijd op zijn armzalige leventje, waar zijn toekomst alleen maar zwarter wordt. Heeft het dan ook altijd, over een stukje tekst, wat ik geschreven heb en hem blijkbaar nog steeds dwars zit en vult dat aan, met het eerste wat er bij hem in de buurt staat en dat is natuurlijk ‘vaseline’, want als oude PC-rukkertrol, is dat noodzakelijk voor hem, zit in de leeftijd.

  2.   

   @ Kaptein,

   Het is als nieuwe reageerder lastig.
   Ik denk dat DDS hier niets aan gaat doen, ondanks huisreglement.
   Ik vermoed inkomsten op iedere reactie.

  3.   

   Het wordt er inderdaad niet leuker of interessanter op, weg met de trollen !

   1.   

    Eensch

    1.   

     Warum?

     1.   

      @ Heinz,

      Retorische vraag, Marije heeft haar visie gegeven en ik deel haar visie. Niet meer, niet minder. Punt en geen komma.

     2.   

      ☝️hardliner.. (dubbele punt)

     3.   

      Blablablabla Zouaaf blaaskaak.

 13.   

  Zouden die eerste haarscheurtjes in de partij vanwege Otten nu zover zijn doorgetrokken dat het barsten zijn geworden. En om die reden is het aannemelijk dat men op oude kameraden terug valt.
  Het is een knutselpartij. Een partij als VOLT staat er ! In minder tijd. Braingain that’s it.

  1.   

   Blablablabla Zouaaf blaaskaak.

 14.   

  PVV & FVD REDDERS VAN NEDERLAND !!!!

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!