PvdA’er Ronald Plasterk haalt uit dronkelap Junker: ‘Hij maakt duidelijk dat het EP een nepparlement is’

Hij vindt het volstrekt belachelijk dat Juncker de Duitser Manfred Weber al naar voren geschoven heeft als zijn opvolger.

Jean-Claude Juncker heeft zich ongekend impopulair gemaakt onder PvdA’ers. Hoe? Nou, best simpel: door Manfred Weber — een Duitser natuurlijk — naar voren te schuiven als zijn favoriete mogelijke opvolger.

Het is bijzonder apart dat Juncker dit doet. Zijn maatje in de Europese Commissie, Frans Timmermans, is immers door de sociaaldemocraten naar voren geschoven als hún kandidaat. En ja, hij wordt bijzonder serieus genomen.

Ronald Plasterk — de hoogleraar die ooit PvdA-minister was — is dan ook helemaal klaar met Juncker. Volgens de intellectueel — die onlangs ook al in het nieuws kwam omdat hij kritisch is over de klimaatreligie — bewijst Juncker met zijn steun voor Weber dat het Europees Parlement, in zijn ogen tenminste, een nepparlement is.

“Deze man maakt, nog voor het EP is geïnstalleerd, al duidelijk dat het wat hem betreft een nepparlement is, en dat de uitslag vast staat,” aldus Plasterk over Juncker. “De verhoudingen in het parlement doen er niet toe. Spitzenkandidat-stelsel is parodie op democratie.”

Het moge duidelijk zijn: Plasterk heeft gelijk. De manier waarop Juncker dit doet is walgelijk. Het maakt hem blijkbaar helemaal niet uit dat het Europees Parlement, in theorie tenminste, de macht zou hebben. Welnee, alle beslissingen worden achter gesloten deuren genomen, door een handvol machtige figuren. Juncker weet dat en vindt het prima.

Dit is precies wat er mis is met de EU. De vraag is alleen: kan daar ooit nog iets aan gedaan worden of is dat een verloren strijd?

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

34 reacties

 1. Jantje

  Het is sowieso een nep-parlement.
  De regels en het spel worden namelijk bepaald door de ONGEKOZEN Europese commissie.
  Het EU parlement heeft hoegenaamd niets te vertellen.

  1. Brazil

   92% van het volk vind het prima zo.
   Hahahahahahaha geweldig gewoon hilarisch 🙂

   1. Siemien

    Dat liegt Brazil

   2. garfield

    92% van links zeker, net als dat onderzoek van de ipcc .
    die weer toegegeven heeft dat het toch niet klopt en hier even in een sneltrein vaart de wet doorgedrukt, een wet die op voorbedachte rade niet klopt.
    nee ze zullen en moeten het volk arm maken. Om zo gelijkenis in verdienste als in het oosten te creëren.

  2. Piet51

   Zo’n ongekozen commissie is iets wat veel kiezers in het verkeerde keelgat schiet. Maar de regering wordt in Nederland toch ook niet gekozen? En de coalitie ook niet. Zo bijzonder is dat allemaal niet. En beiden bepalen hier een deel van de regels van het spel. De Commissie wordt net als de Nederlandse regering, aan het Parlement voorgelegd voor instemming.

   1. santiago

    Piet51. In feite kiezen wij wel de mensen die we in de regering willen zien. De samenstelling gebeurt door een formateur.
    Dat de informateur er vaak een rommeltje van maakt door partijen uit te sluiten en coalities te vormen die onwerkbaar zijn, tja, zo werkt het nu eenmaal. Ik stemde vroeger VVD, omdat ik niet wilde dat de PVDA de macht zou krijgen. Vervolgens ging de VVD , weliswaar met andere partijen, een coalitie aan met de PVDA, toen ben ik maar gestopt met stemmen. Stemmen heeft alleen maar zin als je in een echte democratie woont. In Nederland bepaalt uiteindelijk de elite wat het “beste” is voor het hen zelf. Het volk is bijzaak.

    1. Piet51

     @santiago
     Stemmen betekent niet dat de gekozenen precies doen wat elke stemmer wil. Datzelfde geldt ook voor democratie. Het gaat om de macht van de meerderheid. En die meerderheid wordt voor het grootste deel na verkiezingen bepaald. Dit is een denkfout die veel kiezers maken. Het gaat bij ons altijd om meerderheden en dan moet iedereen geven en nemen. Uitsluiten van partijen vind ik ook een verkeerde term. Het gaat om het creëren van meerderheden en dan kan het gebeuren, dat er een heel mooie meerderheid ontstaat, waar een heel grote partij niet bij hoort. Het is zelfs wel eens gebeurd, dat de grootste partij, toen de PvdA, buiten spel bleef. In het buitenland is dit nog veel gebruikelijker. En zelfs in Amerika is de partij met de meeste stemmen nu niet aan de macht. Dat was ook een gevolg van het systeem. Niets bijzonders allemaal.

     1. santiago

      Piet51. Je bent wel erg naief en hebt een onterecht vertrouwen in onze z.g. overheid.

  3. DidiMadloba

   Gelul.
   Ten eerste heeft het Europees Parlement de laatste tijd meer te vertellen gekregen.
   Ten tweede schijnt “Jantje” niet te weten dat nog steeds het machtigste orgaan van de EU de Europese Raad van Regeringsleiders is. En die worden stuk voor stuk democratisch door hun nationale parlementen gecontroleerd.
   De Commissie moet je vergelijken met ambtenaren. Die worden ook niet gekozen. Ze zouden een derde politiek orgaan worden, maar dat is echt te veel van het goede.

 2. F.C. Labrouste

  De kwalificatie ‘dronkelap’ en ‘walgelijk’ is niet van Plasterk.

  1. santiago

   Zeker niet van plasterk. Daar is hij veel te laf voor.

  2. Siemien

   Maar Juncker is het beide

  3. EU kok

   Quote: PvdA’er Ronald Plasterk haalt uit dronkelap Junker:
   .
   Wist niet dat Plasterk ook chirurg was.

 3. Regina

  De sociaal democraten doen net zo hard mee met het machtspel in Brussel dus nu niet zeiken. Het laat alleen zien wat een hypocriet bende het is.

  Toen Wilders het woord “nepparlement” in de mond nam waren de rapen gaar en toen de SP met dit Brusselmans filmpje kwam werden ze hierop keihard afgerekend. Voor de PvdA gelden er blijkbaar andere regels.

 4. Ruiter

  Dat de druiven zurr zijn voor PvdAer Plassterk (die als minister overigens opzichtig faalde, niet voor niets werd hij Minister van Feesten & Recepties genoemd), valt te begrijpen. Maar evenzeer valt te begrijpen dat Jean Kloot Juncker voor Manfred Weber als opvolger gaat. Juncker en Weber zijn namelijk partijgenoten.

 5. Joop Klepzeikert

  Ronals Pisvlek wil maar niet begrijpen dat Schrans Brusselzwans slechts de secretaresse van Jan-Kloot Drunker is. De secretaresse baas van de zaak maken is niet bepaald gebruikelijk. Ook niet in de zaak die EU heet dus.
  Zwakzinnig links denkt altijd de beste en de grootste te zijn. Cijfers bewijzen elke keer hun ongelijk weer.
  Zelfs Jan-Kloot Drunker snapt dat je geen extreem socialist als Schrans Brusselzwans aan de top van zo’n belangrijk orgaan moet willen hebben.

 6. Rosasolis

  Ik ken een aardige intelligente man die loopt zo net als Juncker. Hij heeft last van chronisch reuma in zijn rug, maar op de pijn te proberen te lichten, gaat hij ieder dag voor een korte wandeling. Zoals hij rondloopt zou je kunnen zeggen dat hij alcoholist is. Maar velen in onze buurt weten dat rugpijn kan heel pijnlijk zijn. Net als mijn vingers.
  Ik heb wat gelezen over Manfred Weber. Hij is een jonge politicus van een van de Duitse christelijke partijen, zeer trouw aan de EU, maar wel met weinig ervaring.
  We hebben twee Nederlanders die wel heel veel ervaring hebben:
  Mark Rutte, die voor jarenlang premier van Nederland nog steeds is.
  En Frans Timmermans die sinds 2014 in het EU parlement zit. Twee zeer ervaren
  politici die de EU steunen. Een liberaal en een socialist. Volgende week gaat de
  EU parlement stemmen voor de opvolger van Juncker. Laten wij hopen dat het een van
  onze trouwe Nederlandse politici wordt.

  1. Dragonmaster969

   die vent is gewoon een drankorgel: rughoax!

   1. van Urk

    Jicht in zijn rug door overmatig alcohol gebruik.

  2. garfield

   hahaha laat me niet lachen , heb je die neus van die klootzak junker wel eens gezien ?
   het is gewoon een alcohollist.

 7. Piet Patat

  Dit is de €U ten voeten uit.
  Handjeklap, konten likken, koehandel, voor wat hoort wat.
  Dit is geen parlement, dit is een grote baantjesmallemolen.
  En dat bestuurt €uropa, een nepparlement met een ongekozen politburo, geleidt door een drankorgel. Die Plassterk zou ook beter moeten weten want die gespeelde verontwaardigdheid slaat ook als een tang op een varken.
  Jaren in de politiek en dan nog niet “weten” ( lees : niet WILLEN weten ) dat die hele €U van vriendjespolitiek en corruptie aan elkaar hangt.
  “een parodie op democratie” Zeg, laat me niet lachen man.
  Die €uropse verkiezingen zijn slechts voor de buhne, het politburo heeft de touwtjes in handen en dat weet jij maar al te goed.

  1. van Urk

   Altijd al gezegd, je bereikt niets door goedgelovigheid. En dat is nou het hele probleem met Nederlandse europarlementariers en leiders die nooit voor ons land willen vechten of dreigen.

 8. Ome Wim

  Typisch (s)links, gaat het niet zoals zij het willen en/of past het niet in hun straatje reageren ze als kleine kinderen die een speeltje wordt afgepakt, in hysterische machteloosheid dat ze hun zin niet krijgen reageren dan ze agressief en gaan over tot ordinaire scheldpartijen, zelfs protesten met geweld en vernielingen worden dan niet geschuwd.

 9. Ome Wim

  Leuke foto hoe Rutte een dronken Juncker meesleept, of bloeit er misschien iets “moois” op tussen die twee ??????????

  1. Niet L niet R

   Wie zal het zeggen!

  2. Maurits Dekker

   Is Juncker ook homo?

 10. Duckday

  Als we gewoon FvD of PVV gestemd hadden waren we er misschien snel van dit hoogmoed waanzin en belust op macht project (EU) af geweest Ik kan nog steeds niet begrijpen dat de PVDA VVD zoveel stemmen heeft gehad

 11. Meriadoc Brandebok

  Wat Plasterk zegt raakt kant noch wal en ik vermoed dat hij dat zelf ook wel weet.

  1. Siemien

   Blijft staan dat Juncker een walgelijke drankorgel is

 12. Heras

  Het maakt niets uit of ze weber kiezen of timmermans; het EP is bagger.
  Ik zal mij wel rot lachen als het toch weber wordt, al is het maar om timmermans van zijn voetstuk af te halen.
  Volgens mij zijn beiden voor open grenzen en kunnen wij “de nieuwe bewoners” binnenkort begroeten.

  P.s.; ik hoop dat het kinderlijke gebalk van “hahahahilarisch” eens een keer ophoudt…

  1. Vit

   @Heras

   “ik hoop dat het kinderlijke gebalk van “hahahahilarisch” eens een keer ophoudt…”

   Eerdaags wordt hij gewurgd.

 13. Niet L niet R

  Dat Plasterk nu spreekt van een nep parlement, had hij veel eerder moeten doen, dan was hij geloofwaardig!
  Nu is het kinnesinne om dat zijn maatje Timmermans buiten spel wordt gezet, om dat die alcoholist zijn maat Weber naar voren schuift, en zij nog de grootste partij zijn ook is, uithuilen en niet weer opnieuw beginnen!
  Voor Nederland beter, want Timmermans had ons land uitgeleverd aan de EU!

 14. Maurits Dekker

  Het is niet erg netjes van Plassterk om Juncker te beschimpen.
  Hij weet toch ook wel dat Juncker 24 uur per dag straalbezopen is en dus niet verantwoordelijk voor zijn daden?

  1. toetssteen

   @Maurits Dekker
   Mmmmhhhh, verplicht aan de muntthee, zal hem leren! 😉

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.