Historisch! Sociaaldemocraten én christendemocraten verliezen hun meerderheid in Europees Parlement

Geen categoriemei 27 2019, 12:00
Het is afgelopen met de hegemonie van de sociaaldemocraten en christendemocraten.
Hoewel het CDA en de PvdA een behoorlijk goed resultaat hebben neergezet in eigen land, zijn zij de uitzondering. Op Europees niveau hebben sociaaldemocraten en christendemocraten namelijk fors verloren. Sterker nog, hun nederlaag wordt zelfs door de NOS (ja, ik weet het: ongelooflijk) "historisch" genoemd.
https://twitter.com/Teletekst/status/1132896431382192128/photo/1
Het is voor het eerst in de geschiedenis dat deze twee groepen samen slechts 328 van de 751 zetels kregen, wat betekent dat ze samen in de minderheid zitten. Bij de vorige verkiezingen kregen zij nog 404 zetels toebedeeld, waardoor ze samen de dienst uitmaakten in de EU -- zoals ze altijd gedaan hebben.
Maar dat kan nu dus niet meer. Hun eurofilie is bestraft door de kiezer. Die is helemaal klaar met hun bedrog en hun Grote Europese Project. Het resultaat? De 'rechts-populisten' hebben flink gewonnen. Zo gaat de EVN-fractie van 37 naar 58 zetels, dit terwijl onze eigen PVV weggevaagd is (wat maar weer eens bevestigt dat Wilders er écht een puinhoop van gemaakt heeft).
Je zou denken dat sociaaldemocraten en christendemocraten door hebben dat de oude manier van zaken doen niet werkt, en eurokritici daarom nu wél serieus nemen. Nou, niets is minder waar. Zoals de NOS uitlegt zijn ze nu van plan om samen te werken met de 'liberalen' (dat is dus het ALDE van de knettergekke eurofiel Guy Verhofstadt) en de groene communisten (van onder meer GroenLinks).
Met andere woorden, ze doen er gewoon nog een schepje bovenop.
Maar goed, getuige de uitslag in Nederland vindt de Nederlandse kiezer dat -- anders dan kiezers in alle andere EU-landen (met de uitzondering van Duitsland) -- geen enkel probleem. Bij óns hebben de christendemocraten (CDA) en sociaaldemocraten (PvdA) wél een goede uitslag afgeleverd. Hoe bizar dat ook is.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten