PvdA'er Ronald Plasterk haalt uit dronkelap Junker: 'Hij maakt duidelijk dat het EP een nepparlement is'

Geen categoriemei 27 2019, 13:00
Hij vindt het volstrekt belachelijk dat Juncker de Duitser Manfred Weber al naar voren geschoven heeft als zijn opvolger.
Jean-Claude Juncker heeft zich ongekend impopulair gemaakt onder PvdA'ers. Hoe? Nou, best simpel: door Manfred Weber -- een Duitser natuurlijk -- naar voren te schuiven als zijn favoriete mogelijke opvolger.
https://twitter.com/EPP/status/1132323439753097222
Het is bijzonder apart dat Juncker dit doet. Zijn maatje in de Europese Commissie, Frans Timmermans, is immers door de sociaaldemocraten naar voren geschoven als hún kandidaat. En ja, hij wordt bijzonder serieus genomen.
Ronald Plasterk -- de hoogleraar die ooit PvdA-minister was -- is dan ook helemaal klaar met Juncker. Volgens de intellectueel -- die onlangs ook al in het nieuws kwam omdat hij kritisch is over de klimaatreligie -- bewijst Juncker met zijn steun voor Weber dat het Europees Parlement, in zijn ogen tenminste, een nepparlement is.
https://twitter.com/RPlasterk/status/1132901530422644737
"Deze man maakt, nog voor het EP is geïnstalleerd, al duidelijk dat het wat hem betreft een nepparlement is, en dat de uitslag vast staat," aldus Plasterk over Juncker. "De verhoudingen in het parlement doen er niet toe. Spitzenkandidat-stelsel is parodie op democratie."
Het moge duidelijk zijn: Plasterk heeft gelijk. De manier waarop Juncker dit doet is walgelijk. Het maakt hem blijkbaar helemaal niet uit dat het Europees Parlement, in theorie tenminste, de macht zou hebben. Welnee, alle beslissingen worden achter gesloten deuren genomen, door een handvol machtige figuren. Juncker weet dat en vindt het prima.
Dit is precies wat er mis is met de EU. De vraag is alleen: kan daar ooit nog iets aan gedaan worden of is dat een verloren strijd?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten