SCHANDE! Minister van Justitie verborg ernstige misdrijven zoals moord en verkrachting gepleegd door asieltuig

Geen categoriemei 16 2019, 11:00
Dit terwijl het rapport juist openheid moest bieden.
Vandaag komt De Telegraaf met werkelijk schokkend nieuws. Volgens de krant heeft het minister van Justitie en Veiligheid namelijk bewust ongemakkelijke informatie over misdrijven gepleegd door asieltuig onder het tapijt geveegd. Zedendelicten en zelfs moorden werden in een 'rapport' onder de noemer "overige" verborgen, zodat wij met zijn allen niet zouden ontdekken dat nepvluchtelingen verantwoordelijk zijn voor zulke vreselijke misdrijven.
Vorig jaar werden er 79 "zedenmisdrijven" gepleegd. 47 daarvan waren aanrandingen rondom of in een asielzoekerscentrum, in vijf gevallen ging het om kindermisbruik, acht keer om kinderporno, en vier keer om verkrachting.
Dit zijn natuurlijk vreselijke statistieken. Wij, de burgers van Nederland, zouden hiervan op de hoogte gesteld moeten worden, zéker als we met elkaar in debat gaan over de vraag of we de grenzen al dan niet wagenwijd open moeten zetten voor zogenaamde asielzoekers. Maar wat heeft het ministerie gedaan? Juist, al die feiten lekker verborgen onder de kop 'overige' in een rapport dat afgelopen dinsdag gepubliceerd werd.
Dus... wie gaat dit de spreekwoordelijke kop kosten? Een volidioot begrijpt nog dat dit niet zonder consequenties kan blijven. De minister van Justitie en Veiligheid? De staatssecretaris die zich hiermee bezighoudt? Wie het ook wordt, iemand moet hier politiek verantwoordelijk voor gehouden worden. Ja, zelfs als het een goede minister als Grapperhaus betreft.
Daarnaast moet er natuurlijk onmiddellijk onderzoek gedaan worden. Waarom werd dit zo verstopt? Kwam het initiatief vanuit de bureaucratie zelf? Of vanuit de politiek?
Vragen, vragen, vragen... die stuk voor stuk beantwoord dienen te worden. En snel een beetje.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten