Sodeju! Millennials TRAAGSTE generatie ooit: 'leven in de wachtstand'

Geen categoriemei 14 2019, 17:00
Hoogleraar sociale demografie van de Universiteit van Amsterdam Jan Latten, stelt dat de millennialgeneratie langer wacht met het opbouwen van een bestaan dan voorgaande generaties. Zo zouden millennials minder snel een vaste baan hebben dan hun leeftijdsgenoten tien jaar geleden.
Men noemt de millennials een 'gefrustreerde generatie'. Men is er snel bij om te duiden waarom de millennials zo 'traag' zijn, maar een millennials vragen wat er aan de hand is? Ho maar. Toch klopt het dat de generatie gefrustreerd is. Gefrustreerd door de omgeving zo u mij vraagt.
Op een bepaald moment kom je tot de conclusie dat de omgeving niet langer het levensgeluk dient, maar een obstakel is (geworden). Zodra dat besef er is kun je niet anders dan emigreren uit dit land. Simpelweg omdat alle basale randvoorwaarden ontbreken voor het opbouwen van een gemeenschap. Dat joden en masse Europa verlaten zegt niet alleen iets over een toename in het antisemitisme, maar ook in de toekomstverwachting van de 'leefbaarheid' van dit continent op middellange termijn. Dat de millennials nu 'trager' zijn dan vorige generaties is ook een veeg teken aan de wand.
Sommige millennials duiden de situatie als volgt:

"krappe woningmarkt, veel flexcontracten en weinig stabiliteit"

De woningmarkt is dus zo enorm krap omdat de zogenaamde "volwassenen" afgelopen decennia in hun wijsheid op partijen bleven stemmen die de grenzen wagenwijd open houden. Het gevolg is een enorme druk op de huizenmarkt. Zo stelde Jan Latten onlangs nog in Trouw:

"We denken in Nederland over van alles na, maar niet over de bevolkingsgroei. Onbegrijpelijk"

Gezellig is het land ook niet tenzij je naar hedonistische technofeestjes gaat. Zelfs een festijn als het sinterklaasfeest is ondergesneeuwd door het geschreeuw van radicale actiegroepen. In Oost-Europese landen waarderen ze hun volkscultuur ten minste nog wel:
Tevens kampen de millennials met het probleem dat de studieschulden dus meetellen voor het verkrijgen van een hypotheek. Het resultaat? Een huis kopen zit er niet in, maar je mag wél huren voor €900 per maand. Tegelijkertijd is een hypotheek met kosten van €450 per maand mijlenver weg. Als je die twee bedragen met elkaar vergelijkt en even nadenkt dan begrijp je al vrij snel waar de 'frustratie' vandaan komt.
Jan Latten stelt het volgende:

"Er is een grote groep die het liefst gewoon een vaste baan wil, een huis en later een gezin. Bij veel lukt dat niet. Ze zijn afhankelijk van hun werkgever. Vooral de midden opgeleiden blijven langer in onzekerheid."

In de Bijbel wordt de huidige situatie en intergenerationele strijd voorspeld als een teken van het 'einde der tijden'. Niet het einde van de wereld, maar wel het einde van de gemeenschap die Nederland ooit was en nooit meer zal zijn als men niet beter gaat nadenken in dit land:

"En de ene broeder zal den anderen broeder overleveren tot den dood, en de vader het kind, en de kinderen zullen opstaan tegen de ouders, en zullen hen doden." - Mattheüs 10:21

50 jaar na de "grote bevrijding" van de jaren '68 blijkt hoe waar deze tekst dus is. Logisch dat je daar gefrustreerd van raakt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten