Spanning stijgt! Iran dreigt met ‘geheime wapens’ waarmee Amerikaanse oorlogsschepen kunnen worden gezonken

Flinke oorlogstaal vanuit Teheran vandaag nadat de Verenigde Staten aankondigde 1500 extra militairen naar het Midden-Oosten te sturen. Teheran zegt Amerikaanse oorlogsschepen te kunnen zinken met ‘geheime wapens’. Dat meldt de Telegraaf.

Iran merkt op dat de Verenigde Staten twee oorlogsschepen naar de regio heeft gestuurd. In plaats van voorzichtige taal te gebruiken, zegt een Iraanse militaire adviseur het volgende:

“Als ze ook maar de kleinste domheid begaan, zullen we die schepen naar de bodem jagen inclusief de bemanning en de vliegtuigen, en we gebruiken twee raketten of twee geheime wapens.”

Nu is er natuurlijk wel vaker spanning geweest tussen beide landen, al liep dit nooit echt zo hoog op als nu en bekoelde het vrij snel weer. We kennen allemaal de Midden-Oosterse ‘Death to America’ protesten, die ook in Iran veel mensen op de been kreeg. Toch wisten beide regeringen het hoofd altijd relatief koel te houden. Dat is nu dus duidelijk anders.

Iran is geen Irak
Ook is de geopolitieke situatie eigenlijk niet meer te vergelijken met de situatie zoals wij die nog kennen van de periode van Saddam Houssein in Irak rond 2003. Irak stond toen praktisch alleen en tegenover een gigantische overmacht. Een conflict tussen Iran en de Verenigde Staten lijkt eerder te kunnen escaleren op eenzelfde wijze als de Eerste Wereldoorlog is begonnen.

Kruitvat
Wie denkt dat Iran zichzelf overschat of dat een conflict uitsluitend tussen Iran en de Verenigde Staten zou blijven, heeft het mis. Rusland staat achter Iran. Turkije neigt naar Rusland en heeft volgens mij niet dezelfde animositeit tegen Sjiitisch Iran als dat de Soennitische meerderheid in die regio dat heeft. Israël steunt de VS tegen Iran natuurlijk en Saoedi-Arabië, weliswaar om andere redenen, net zo. Alleen die paar lokale machten zou al een logische maar instabiele coalitie maken, waardoor binnen de kortste keren iedere vorm van conflict tot een kettingreactie kan leiden waarvan de gevolgen maar moeilijk zijn te doorgronden.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

56 reacties

 1. EU kok

  Quote: waarmee Amerikaanse oorlogsschepen kunnen worden gezonken.
  .
  Is dit Twents of Tukkers?

  1. Sealgaire

   Ach guttegut, Jabba de Hut, trekt weer een slijmspoor op DDS. Als of iemand daar geïnteresseerd in is. Zijn sporen verdiend, met het schoonmaken van een of andere McDonald’s. En dan ben je ook gelijk een ”kok’, maar dan wel met ck.

   1. Caesar Lion Cachet

    LS…

    Heb jij je luier al verschoond ?!

  2. Regina

   De wereld zal dit weekend niet overleven vrees ik

  3. DidiMadloba

   DDS heeft een asielzoeker in dienst genomen als verslaggever, en die Nederlandst nog niet zo goed.

   1. Regina

    Hoe kun je nou zo dom zijn om grapjes te maken in een situatie waar we vlak voor WW3 staan?

    1. DeBruijn

     @ Regnia

     Dat vraag jij hoe dom je kunt zijn?

     Koop een spiegel.

    2. Bosche draak

     Moet jij niet stompzinnige stukjes over poepen plempen of zo?
     Dat ze het midden oosten maar platwalsen, dan kunnen we het daar volgooien met zonnepanelen of zo

    3. Mars020

     Jouw vrienden zijn uit op oorlog, dus wie is er nu dom?. Moslims zijn continu de boel aan het provoceren en daar reageert Amerika nu op. Israël, wordt ook al jarenlang geïntimideerd, door omliggende landen. Gelukkig is Israël sterk genoeg om dat tuig buiten te houden. Overal waar islamieten zich vestigen is het een drama. Kijk maar naar de grote steden, waar ze er een grote teringzooi van maken. Misschien vind jij het geweldig om in de teringzooi te wonen, maar wij in ieder geval niet!. Ga A.U.B. terug naar mocro.nl of joop.nl..

 2. Appelstroop

  zucht.. daar gaan we weer..

 3. F.C. Labrouste

  De situatie indie regio is wel degelijk riskant en dat moet vooral worden toegeschreven aan de Amerikanen die een casus belli voor oorlog zoeken. De situatie doet angstig denken aan het begin van de Irak-oorlog waar de Amerikanen er ook geen been in zagen feiten te verzinnen die een inval moesten rechtvaardigen.

  1. Sealgaire

   Aldus de pisvlek en masochist , niemand moet hem, niemand wil hem, hij is een zelfkastijder. Hij ervaart het gekweld worden als prettig. Nadeel van die aandoening is dat de vele klappen en beledigingen die hij hier krijgt alleen maar stimulerend werken. Daarnaast, en dat is ook al vele malen genoemd, zit er een parafile kant aan dit gezwel. Als er door deze parafilie grote problemen ontstaan tussen de masochist en de omgeving, is er sprake van een psychische aandoening. Deze aandoening of stoornis is psychotisch van aard en gaat in zijn geval gepaard met narcisme.

  2. Peter Oudshoorn

   Ja, Amerika is de meest oorlogszuchtige natie ter wereld. Vooral Obama kon er wat van: hij voerde iedere dag van zijn ambtstermijnen oorlog, bombardeerde 7 landen en veroorzaakte 1 miljoen doden. War? Yes, we can!

   1. Bolkestein

    Hussein O’Drama, daar liep links toch zo mee weg omdat hij half blank was? En die kreeg toch al bij zijn aantreden de Nobelprijs voor Vrede, een prijs die Yasser Arafat ook ooit heeft mogen ontvangen..?

    1. Peter Oudshoorn

     Exact Bolkestein. Tevens was Hussein Obama de afgod van Labrouste Noppen. Logisch dat deze niet reageert op de negatieve feiten rond zijn grote held. Ook de diehard-communisten blijven altijd de positieve punten van de grote massamoordenaars Stalin en Mao verdedigen.

   2. F.C. Labrouste

    Ziet u een gerede aanleiding om een oorlog met Iran aan te vangen?

    1. Bolkestein

     Laat Iran en Saudi Arabië hun proxie oorlog maar lekker zelf gaan uitvechten, bijvoorbeeld in die Yemenitische zandbak als speeltuin. En gelet op dat in die contreien de wapens niet roesten, maar op worden gemaakt wordt er dan eigenlijk ook nog wat aan ontwapening gedaan als zij daar een opbrandoorlog à la Iraq-Iran 1980-1988 gaan voeren. Zou toch eigenlijk niet verkeerd zijn als beide landen op deze manier hun materieel en personeel uithollen en zichzelf beide een duw terug in de tijd geven?

  3. Trien Knoppen

   Indie regio? Midden-Oosten toch?… 🙂

   Of ben je als F.C. geen taalnazi meer Rien? Dan hou ik er ook mee op namelijk… 😉

 4. Bolkestein

  Ik vind de olie met > 69 voor een vaatje Brent eigenlijk wel hoog genoeg in een handel waar meer aanbod is dan vraag.

 5. Regina

  De wereld zal dit weekend niet overleven

  1. Mars020

   Dus dan hebben we alleen vandaag nog… Morgen is het weekend voorbij en is de wereld, volgens Regina dood.. Vroeger hadden we Jehova-Getuigen, die net als Regina voorspelden, dat de wereld zou vergaan. Die kwamen meestal op zondagmorgen langs, om hun lulverhaaltjes te vertellen. Eerst zou het in de jaren 70 gebeuren, toen 80, 90, 2000 enz.. Voorspellingen waren niet hun sterkste punt. Nu hebben we Regina, die voorspellingen kan doen op zeer korte termijn. Dat krijgt Piet Paulusma niet eens voor elkaar met het weer.. Dus Regina, als jij morgen weer in staat bent om te trollen op DDS, heb je jezelf weer voor de zoveelste keer voor lul gezet.

 6. DidiMadloba

  Niet alleen Rusland maar bijv. ook Duitsland staat achter Iran.
  Ik denk dat Iran hier net zo’n beleid voorstaat als met ISIS: niet inmengen zolang ze uit de buurt blijven.

  En als de Amerikanen gaan provoceren? Geweldloze provocaties zijn helaas normaal in het internationale domein, maar als de Amerikanen beginnen te schieten….

  Dan ben ik benieuwd of het bluf is van Iran dat ze Amerikaanse schepen tot zinken kunnen brengen. Pure bluf zal het niet wezen, dan zouden ze worden uitgelachen.

  Gelukkig heeft Minister Kaag verstand van het Midden Oosten en kan ze Stef Blok hopelijk weerhouden van stommiteiten.

 7. Regina

  We zijn nu vlak voor WW3. Dit dankzij de afval die Trump gesteund hebben. Ik ga je een geheim verklappen. jullie worden ook mee naar onderen getrokken

  1. Niet L niet R

   Je bent een zielig persoon, ga terug waar je vandaan komt!

  2. DeBruijn

   Regina

   Jij zit al in het ‘onderen’, hopelijk is het gezellig daar. Verf je haar nog een keer blauw en zet nog even groene thee op voor het te laat is.

 8. Niet L niet R

  Iran is het grootste gevaar voor de hele wereld, niet alleen voor het Westen!
  Daar hebben godsdienst fanatici de leiding, en de macht in het land!
  Die fanatici hebben meer met het hier namaals op dan het heden!
  Als zij niet gestopt worden met hun nuculaire wensen, zijn wij aan hen met hun olie overgeleverd!
  Rusland steunt beslist niet Iran, daar is Poetin te slim voor!

 9. fusilier

  Trump is toch duidelijk hierin. Als Iran onze zeevloot aanvalt, bestaat er morgen geen Iran meer.

 10. Caesar Lion Cachet

  LS…

  Ik dacht dat de meeste zwak begaafde idioten hier vertrokken waren of een ban hadden ! Vooral die Pis Fetisjist heeft het hier nog steeds naar zijn zin. Al eens een bejaarden luier geprobeerd ? Wel Kleenex in de buurt houden !

 11. Regina

  De wereld zou beter af zijn als de hele VS vernietigt zou worden. Ik hoop dat deze dag snel mag komen

  1. Top

   En dat ze van jou, een motorpak maken! Tieft toch op, domme muts.

  2. DeBruijn

   Links extreem Satty / Regina weer aan het woord.

   Zonder de VS had je nu Duits gepraat.

   Doe alles wat uit de VS of Israël komt je huis uit, dus geen computer en telefoons, want onderdelen komen en de technologie komt uit de twee landen.

   Die communisten schuwen geweld niet, daar is Regina ook niet vies van.

   1. Regina

    Ik schijt op de VS/Israel 🙂

    1. DeBruijn

     @ Regina

     Dat doe je zeker ook op jezelf?

     Enig niveau heb je niet. Zelfs de SP wilt niks met je te maken hebben.

     Zeker wel eenzaam op je zolder kamertje.

  3. C.A.Barstow

   @Regina

   Volgens mij kun jij, vanwege je merendeels idioot stompzinnige uitspraken, beter in een geriatrische inrichting worden opgenomen.

  4. Bosche draak

   De dag dat jij zweefduikt van een flatgebouw zal bekent worden als “de nationale dag van de rust”
   Val dood miskraam

 12. Caesar Lion Cachet

  LS…

  Het maakt de Zio Nazi Cabal geen flikker uit hoeveel mensen of landen vernietigd worden zolang deze als offer dienen voor Satan / Deep State / Bilderberg…

 13. C.A.Barstow

  Tegen het superieure Amerikaans militair materieel zal Iran niet opgewassen zijn.
  Misschien dat een overmacht in aantallen Iran nog een poosje staande kan houden.
  Saddam Hoessein had ook zo’n grote waffel we weten hoe dat afgelopen is.
  Het is voor de gehele wereld beter dat Iran een paar toontjes lager gaat zingen,
  om dat voor elkaar te krijgen is de Verenigde Staten het aangewezen land om dat voor elkaar te boksen.

  1. Caesar Lion Cachet

   LS…

   Je moet toch je medicatie veranderen of minder Matses eten…

 14. Vrijedenkert

  Iran is zeker in staat om militair flinke schade te veroorzaken en militair een klap uit te delen richting de VS, hier staat tegenover dat de VS relatief eenvoudig in staat is Iran militair compleet weg te vagen uit de Golf van Oman en Perziche Golf en alle daar aanwezige kuststreken!
  Ja het zal Iran zeker lukken om enkele toestellen van de VS neer te halen, mischien zelfs een of meerdere schepen te beschadigen of tot zinken te brengen…

  Consequentie zal zijn de complete vernietiging van de Iraanse vloot, vernietiging van alle militaire installaties, vliegvelden en havens in en rondom kuststreken en al het aanwezige miltiair matrieel in de regio die een bedreiging kunnen vormen!
  Ook verder landinwaarts in Iran zullen militaire doelen aangevallen worden zware schade ondervinden.

  De uitslag zal minstens 10 tegen 1 worden voor de VS v.s. Iran

  1. Regina

   En vervolgens zal Rusland de VS aanvallen en dat was het dan. Zeg maar dag met je handje. Idioot!

   1. peetjoh. k

    En dit weet jij uit betrouwbare bron?. Of zit je weer fantasie verhalen te verzinnen.

   2. Meriadoc Brandebok

    Ik ga ervan uit dat Rusland Iran gaat steunen, mogelijk zelfs met militairen en tanks. De Verenigde Staten en Rusland staan dan recht tegenover elkaar, al dan niet met hun voeten in de nucleaire stront.

    1. Sealgaire

     Kan het nog dommer Guusje? Het is natuurlijk volslagen idioot, dat jij een waardeoordeel, denkt te moeten geven. Kijk liever in je eigen gierput. Stront zat te vinden.

    2. Vrijedenkert

     @Meriadoc Brandebok,

     Wat is dit voor een domme onzinnige nikstoevoegende opmerking?
     Russische tanks en grondeenheden naar Iran en wat dan vervolgens?

     Mocht er binnenkort een confrontatie uitbreken tussen Iran en de VS zal zich die gaan afspelen op zee en in de lucht waarbij doelen in kuststreken en op zee worden aangevallen.

     Tanks en grondtroepen heeft Iran niks aan, die hebben ze zelf meer dan genoeg.
     De VS zijn niet in staat om Iran op de grond uit te schakelen laat staan binnenvallen een grondoorlog van de VS tegen Iran is geen optie, Iran is daar militair veel te sterk voor.
     De VS hebben grondtroepen in Irak en Koeweit maar in zo weinig getale dat ze geen kans maken tegen Iran.
     Een grondoorlog van VS tegen Iran vergt minimaal 4 tot 6 maanden voorbereidingstijd waarbij honderdduizenden militairen met matrieel verscheept moeten worden naar het M.O. en dat gaat niet gebeuren…
     Hoogstwaarschijnlijk krijgt Trump nooit geen toestemming van VS congres en senaat voor een grootschalige oorlog tegen Iran.

     Als de Russen Iran gaan steunen zal die steun voornamelijk bestaan uit gevechtstoestellen, luchtdoelsystemen en anti-scheeps raketten, RPG en handheld systemen tegen luchtdoelen om de VS op afstand te houden uit het luchtruim en kustwateren van Iran.

   3. Vrijedenkert

    @Ellendige naieve-linkse soepkip,

    Wie zegt dat de VS zomaar Iran aanvallen?

    In mijn commentaar heb ik het over een eventueel conflict waarbij Iran zelf kiest voor de confrontatie b.v. afsluiten Straat van Hormuz of onverwacht VS eenheden gaat aanvallen in de regio die b.v. koopvaardijschepen begeleiden.

    Als Iran zelf kiest voor confrontatie op welke manier dan ook zal Rusland op geen enkele manier Iran militair bijstaan!

    Het zeer naieve onrealistische wereldbeeld van dromerig links komt weer eens zeer duidelijk bovendrijven in uw onzinnig commentaar…

 15. Meriadoc Brandebok

  Een conflict tussen de Verenigde Staten enerzijds, en Iran anderzijds, zal in veel opzichten anders zijn dan die tussen de Verenigde Staten en Irak – welke overigens tot een rampzalige chaos heeft geleidt.

  Zp heeft Iran de beschikking over nucleaire wapens en bondgenoten in de hele regio. Bijvoorbeeld Hezbollah, in Libanon; aartsvijand Saoedi-Arabië, Israël, de hele regio kan in een grootschalig militair conflict worden meegetrokken.

  Maar goed, laten we even stellen dat de VS het islamitische regime weten te verjagen. Dan komt er gewoon weer een ander islamitisch regime voor in de plaats. En begint het van voor af aan.

  1. Peter Oudshoorn

   Meriadoc, het grootste deel van de Perzische bevolking is de ayatollah’s spuugzat. Een regime change zou dus best een westers georienteerde regering kunnen betekenen, of een overgangsregering met vrije verkiezingen.

   1. Regina

    Na een genocidale oorlog met Iran zal er niets meer te verkiezen vallen.

   2. Meriadoc Brandebok

    Dat wat trol regina zegt klopt inderdaad. Het resultaat zal volledige chaos zijn.

    1. Sealgaire

     Kan het nog dommer Guusje? Het is natuurlijk volslagen idioot, dat jij het over een trol hebt. Kijk liever in je eigen gierput. Stront zat te vinden.

 16. Kristalix

  *proest* de raad van geitenøkers en hun geheime wapen? Zo geheim dat ze het zelf niet weten? Als de yenken losgaan? *pakt chips en gaat achterover zitten*. Dat geeft prachtige plaatjes. Life tv uitzendingen op CNN. Trump is dom genoeg Armageddon te starten om zijn impeachment uit te stellen. Voordeel is wel dat we dan een rustig midden oosten hebben als de yenken klaar zijn. Gaza zonder sponsor van raketten. Dit conflict is een maatje te groot voor Putin die ook zijn vingers niet wil branden aan Israel. Als de rookwolken op zijn getrokken boven Teheran zullen we vriend Assad ook in zijn onderbroek rennen door de straten van Damascus.

 17. Kristalix

  Vrijedenkert,
  Putin kijkt wel uit zijn vingers te branden aan de combi VS – Israel die losgaat. Die kijkt gefrustreerd de andere kant op terwijl hij in zijn neus peutert. Putin heeft een economie gelijk aan Italie onder sancties. En een leger wat geen match is aan Amerikaans-Israelische hardware.

  Trump is stupide genoeg de interventie te beginnen.
  “De held die geitenøkers uit hun rubberenlaarsjes bombardeert*
  Geen reden voor paniek dus.

 18. Kristalix

  Regina,
  Putin heeft nog de middelen nog oorlogstuig om geitenøkers te helpen. Bovendien zal hij het weinige wat hij heeft niet willen opofferen.

  Putin zal gefrustreerd toekijken.
  Meer kan hij ook niet.

  1. denktenk

   Ben ik blij, dat de Amerkanen onze broek ophouden.
   De EU heeft niks en kan niks, nou ja een beetje dom links lullen……., dat dan weer wel.

 19. Ome Wim

  Laat de VS maar oppassen, straks gaan ze Trump-poppen en Amerikaanse vlaggen verbranden en in de lucht schieten met geweren van voor WOII net als in Irak indertijd, later lag de woestijn vol met sloffen die waren verloren tijdens het wegrennen voor de Amerikanen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.