Syp Wynia voorziet historische fout: 'Rutte en Hoekstra op koers om Oost-Europese landen te straffen'

Geen categoriemei 19 2019, 11:10
Volgens Syp 'de pen' Wynia liggen VVD- en CDA-leiders op ramkoers met hun collega's uit Oost-Europa. Een dispuut over de herverdeling van migranten zou ertoe kunnen leiden dat Nederland binnen de Europese Unie pleit voor het straffen van landen als Polen en Hongarije. Volgens Wynia 'een historische vergissing' zo lezen we op TPO.
De frustraties vanwege de fouten gemaakt tijdens de Migratiecrisis van 2015 stapelen zich op waardoor regeringsleiders deze afreageren op de soevereine regeringen van Hongarije, Polen en andere Oost-Europese landen. Minister Hoekstra (CDA) en premier Rutte (VVD) willen dat Oost-Europese landen migranten van West-Europese landen overnemen. Maar de regeringsleiders in het oosten weigeren. In plaats van bezinning kiest Nederland er voor anderen de maat te nemen.
Zo stelt Wynia geheel terecht:

"Nederland is in het buitenland graag de bovenmeester, die anderen de maat neemt. Zuidelijke Europese landen hebben een gat in de hand en moeten dus spitsroeden lopen. Oostelijke landen verdienen straf omdat ze zich geen asielzoekers vanuit Brussel laten toedelen. "

Terwijl de Europese Commissie al sinds 2010 rekening hield met de migratie van miljoenen personen, vertelden de West-Europese leiders zichzelf dat hun keuze wel zou worden gedeeld door de Oost-Europeanen. Nou, niet dus. Wynia vervolgt:

"En dus staan Mark Rutte, Frans Timmermans en Wopke Hoekstra eensgezind klaar om de Oost-Europeanen te straffen. Met het intrekken van subsidies. En met het dichtgooien van de open grenzen. Het is een historische vergissing. En behoorlijk aanmatigend."

Eigenlijk is het zielig als je erover nadenkt. Zoals Wynia terecht het woord 'aanmatigend' gebruikt. Dat Rutte, Timmermans en Hoekstra de Oost-Europeanen mu willen opzadelen met de gevolgen van hun eigen keuzes. Het woord verantwoordelijkheid kennen ze overduidelijk niet. Waarom de Oost-Europeanen dan weigeren om mee te werken? Heel simpel. Net als Derk Jan Eppink (FVD) ziet Wynia hierin oude patronen terug:

"De Oost-Europese landen zitten evenmin als de rest van de EU-landen te wachten op ‘andermans’ asielzoekers en hebben mede gegeven hun eigen lijdensgeschiedenis met het Ottomaanse Rijk geen fiducie in islamitische nieuwkomers. Ze hebben regelrecht de pest aan de gedachte dat Brussel uitmaakt wie er zich in hun land mag vestigen. Zo lang is het nou ook weer niet geleden, dat deze lidstaten van de Europese Unie dictatoriaal werden geregeerd vanuit Moskou."

De Oost-Europeanen hebben volledig gelijk dat ze de migranten, andermans asielzoekers, niet accepteren. Dat moeten de kiezers van Mark Rutte, Wopke Hoekstra en Frans Timmermans mooi zelf gaan uitzoeken. Het was immers hun keuze. Niet die van de Polen, Tsjechen of Hongaren. Dat de VVD en het CDA nu op deze manier hun fouten willen afschuiven op Oost-Europa is ronduit sneu.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten