Peilingen! GroenLinks door het stof, verliezen ondertussen drie zetels sinds #PS2019

Peilingen! GroenLinks door het stof, verliezen ondertussen drie zetels sinds #PS2019

Volgens de peilingen van Maurice de Hond gaat het momenteel niet zo goed met GroenLinks. De partij van Jesse Klaver verloor sinds de Provinciale Statenverkiezingen van 2019 al 3 zetels in de peilingen. Daarmee komt de groene brigade van Klaver uit op 15 zetels en wordt het verschil met de nummer 2, de VVD van Mark Rutte, groter. De peilingen laten zien dat de eenheid in het linkse kamp ver te zoeken is.

Peilingen van 19 mei 2019

[caption id="attachment_226752" align="aligncenter" width="722"]De peilingen van 19 mei 2019. Bron: Maurice de Hond / Peil.nl De peilingen van 19 mei 2019. Bron: Maurice de Hond / Peil.nl[/caption]

Goed nieuws dus voor degenen die Klaver de zetels misgunnen want hij zakt afgelopen weken volledig door het ijs. Daar kan zijn vaderschapscampagne blijkbaar helemaal niets aan veranderen. De zetels komen terug bij de PvdA. De partij van Lodewijk Asscher scoort de afgelopen maanden consistent steeds beter. Al vorig jaar zagen we deze trend opkomen, die nu dus aanhoudt.

De PvdA houdt ook rekening met een zogenaamd 'Timmermans effect' net zoals Maurice de Hond dat doet. Volgens de analist maken Forum voor Democratie, VVD en de PvdA de meeste kans op een goede uitslag tijdens de Europese parlementsverkiezingen van volgende week. Ook de tweestrijd tussen Rutte en Baudet kan impact hebben op de uitslag:

"Het lijkt erop dat de uitdaging van Premier Rutte tot een 1-op-1 debat met Thierry Baudet en het vervolg ervan, een behoorlijke impact zal hebben op de uiteindelijke uitslag van aanstaande donderdag. Kiezers van VVD, D66, GroenLinks en PvdA zijn het voor het overgrote deel eens met de aanval van Mark Rutte op Thierry Baudet inzake Europa. Kiezers van FVD en PVV het absoluut niet."

Het lijkt mij vreemd als er géén groot debat wordt georganiseerd op televisie zoals men organiseerde tijdens de Provinciale Statenverkiezingen. Immers gaan de verkiezingen, ondanks alle mitsen en maren, wél ergens over. En niet alleen over de visie van Rutte en Baudet. De tweestrijd tussen beide heren is leuk voor de fanboys, maar minder interessant voor het grote publiek dan een debat waarbij ook PvdA-leider Asscher en een CDA-leider aanwezig zouden zijn.

Om maar twee partijen te noemen.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Lees meer over:
Maurice de Hond Peil.nl

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer