Europese Commissie liet in 2010 onderzoeken 'hoeveel miljoen migranten Europa kan huisvesten'

Geen categoriemei 19 2019, 9:00
Toen de Europese migratiecrisis van 2015 zich ontvouwde was de reactie uiterst luw, maar sprak de Europese Commissie wel in grote termen over het beschermen van de buitengrenzen. Nu blijkt uit gevonden documenten dat de Europese Commissie al in 2010 onderzoek liet doen naar de vraag 'hoeveel miljoenen migranten Europa kan huisvesten'.
Tegelijkertijd houdt de Commissie ons voor dat ze alles in het werk wil zetten om ongewenste migratie te beperken en dat de crisis van 2015 als een verassing kwam. Toch hield de Commissie dus al rekening met dergelijke scenario's. Maar in 2015 duidde de Commissievoorzitter de massa-migratie als 'unexpected'. Maar zo unexpected was het niet. Zo liet de Commissie al in 2010 onderzoeken hoeveel miljoenen migranten in Europa kunnen worden gehuisvest.
Het rapport heeft de eufemistische naam 'Study on the Feasibility of Establishing a Mechanism for the Relocation of Benificiaries of International Protection'. Het onderzoeksrapport is de zogenaamde "smoking gun" dat bewijst dat de Commissie wel degelijk rekening hield met de komst van miljoenen migranten voorafgaand aan de Europese migratiecrisis van 2015. Dat terwijl politici u op dit moment voorhouden dat "ze het niet wisten" of " zagen aankomen". Zo zei Commissievoorzitter Jean-Claude Juncker in 2015 tijdens de State of the Union:

"So it is high time to act to manage the refugee crisis. There is no alternative to this. There has been a lot finger pointing in the past weeks. Member States have accused each other of not doing enough or of doing the wrong thing. And more often than not fingers have been pointed from national capitals towards Brussels. We could all be angry about this blame-game. But I wonder who that would serve. Being angry does not help anyone. And the attempt of blaming others is often just a sign that politicians are overwhelmed by unexpected events." (State of the Union 2015, Jean-Claude Juncker, bron)

Unexpected? Nou, niet dus! En ook anno 2019 gaat de massa-immigratie gewoon door. In 2018 waren de immigratiecijfers veel hoger dan in 2014. Over enkele jaren lijkt een van de scenario's beschreven in het rapport dus werkelijkheid. Het onderzoek werd uitgevoerd door de private organisaties Ramboll Consulting uit Denemarken en EurAsylum, onder toeziend oog van de DG van Binnenlandse Zaken van de Europese Commissie.
We vinden in het rapport onder meer tabellen met het aantal 'maximum inwoners' per land. Aangevuld of vervangen door migranten zo u wil. De vraag is dan ook waarom de Europese Commissie zo'n uiterst hypothetisch vraagstuk van 'miljoenen migranten naar Europa' laat onderzoeken? Zo'n scenario waarbij de buitengrenzen niet werden verdedigd was in 2010 namelijk ondenkbaar.
Behalve dan in Brussel... In het document leest u verschillende scenario's en de impact hiervan op de leefomgeving van Europeanen. Nederland zou volgens één van de scenario's van de Commissie bijzonder druk worden met zo'n 25 miljoen inwoners. U begrijpt natuurlijk dat een revolte tegenover de Commissie in zo'n situatie volledig gerechtvaardigd is.
Maar, zegt het rapport er héél handig bij:

"The present report does not necessarily represent the viewpoint of the European Commission."

Wat het rapport bewijst is dat de Europese Commissie op zoek is naar antwoorden op de vraag hoe zij miljoenen migranten kunnen huisvesten in Europa. En ook dat zij al ruim vóór de Europese Migratiecrisis van 2015 deze scenario's beschreven en kenden.
De vraag is dan waarom zij zo slecht voorbereid waren?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten