Verkrachtende Eritrese asielzoeker gaat trouwen met slachtoffer, rechtbank ‘onderzoekt’ of zaak verworpen wordt

Een asielzoeker uit Eritrea die in voorarrest zit wegens de verkrachting van een minderjarig meisje probeert onder zijn straf uit te komen door te beweren dat de families van hem en zijn slachtoffer het pleit hebben beslecht: de twee gaan trouwen. De rechtbank trekt de zaak nog niet terug, maar raadpleegt wel een expert op het gebied van Eritrese gewoontes om te kijken of de zaak gesloten wordt.

Veel bizarder dan dit ga je het vermoedelijk niet krijgen: een misdadige verkrachter, die een 15-jarig meisje seksueel heeft misbruikt, zegt dat hij zijn eigen strafzaak heeft opgelost. Hoe? Nou, zijn familie heeft het op een akkoordje gegooid met dat van het meisje, en dat betekent dat zij haar aangifte intrekt en de twee gaan trouwen. WTF:

“Een 20-jarige man uit Eritrea zit sinds vorig jaar vast op verdenking van een verkrachting van een minderjarig Eritrees meisje in Oisterwijk. Volgens de verdachte hebben de families de zaak ‘onderling opgelost’ en trekt het meisje de aangifte in, maar daar gaat Justitie niet mee akkoord.

De verkrachting zou op 12 juli 2018 hebben plaatsgevonden. Zowel de verdachte als het slachtoffer verbleven op dat moment in het azc in Oisterwijk. De destijds 19-jarige man zou zijn slachtoffer van achteren hebben benaderd, een doek over haar hoofd hebben gegooid en haar vervolgens hebben verkracht. Het meisje was op dat moment 15 jaar.”

De rechter gaat niet meteen in op deze eis, en verlengd het voorarrest van de 20-jarige crimineel. Maar tegelijkertijd wordt de deur wél op een kier gezet voor een mogelijke vroegtijdige beëindiging van de strafzaak in de toekomst: “Indien nodig wordt er ook een deskundige op het gebied van de Eritrese cultuur geraadpleegd,” aldus het Algemeen Dagblad.

In politiek Den Haag is de beroering groot. PVV-Kamerlid Fleur Agema kan totaal niet leven met het feit dat hier een misdadiger op mensonterende wijze zijn straf probeert te ontlopen:

Agema heeft natuurlijk gelijk: eerst wordt je vastgebonden en verkracht, en alsof je leven dan nog niet genoeg verziekt is moet je ook nog met zo’n monster trouwen? Laten we hopen dat deze freak ondanks welk Eritrees cultureel gebruik gewoon keihard de Nederlandse bak in draait. Voor jaren.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

69 reacties

 1. Joop Klepzeikert

  Er zal vast wel weer een D66 ‘rechter’ gevonden gaan worden die hem vrij gaat spreken en een grote schadevergoeding toe gaat wijzen. Zo dwaas is het Nederlands linkssysteem wel.

  1. Blokkeer-Fries

   Zelfs nog tijdens de procedure je volgens “Eritrees gebruik” zo schandalig, een minderjarige verkrachten, kan m.i. maar 1 ding betekenen, veroordelen & uitzetten en never nooit meer de EU in. Niet te filmen dit!

   En ja dat kan met een D666 sharia rechter heel makkelijk. Dat hebben we met die zielige Afghaanse getrouwde en net vader geworden verkrachter, van een licht verstandelijk gehandicapt meisje in Drammerdam gezien. Kreeg een lagere straf waardoor hij niet zou worden uitgezet, omdat deze kansparel al genoeg “gestraft” was.

   PS: saillant detail, deze vrouwelijke (?) rechter was een voormalig asieladvocaat…

   Elke keer denk ik, het kan niet debieler en verdomt het lukt!

   1. Joop Klepzeikert

    De D66 idioot die zich ‘rechter’ mag noemen die een ‘deskundige’ op het gebied van de Eritrese cultuur wil laten raadplegen mogen ze van mij ook direct met dat beest uitzetten naar Eritrea. Dat soort malloten zouden zich in geen enkel fatsoenlijk land rechter mogen noemen. Alleen in Nederland kunnen zulke geestelijk beperkten een machtspositie bekleden.

    1. Blokkeer-Fries

     Helaas, deze diversiteit, multiculti slechters worden hier voor het leven benoemd en geroemd door de linkse kerk. Het zijn allemaal deug kampioen taakstrafjes uitschrijvers.

     1. Joop Klepzeikert

      Tja, ook zoiets, linksers voor het leven benoemen en alleen door andere linksers de laan uit gestuurd kunnen worden, waardoor alleen echte rechters dus de laan uit gestuurd worden. Zo wordt dat linkse bolwerk steeds linkser. En een fatsoenlijke advocaat is er ook al haast niet meer te vinden.

     2. Dik

      De islamisering is op koers…

      #27102010

 2. Politiek Profeet

  Juridisch bewijs van verkrachting,een eerdere aangifte….en dan nu terugkrabbelen als openbaar misjustitie om een asiel/gelukszoekende migrant zijn coeltoer te laten prefeleren boven ons nederlands strafrecht?
  Hoezo geen islamisering van nederigland?

  1. Joop Klepzeikert

   Nederland islamiseert inderdaad niet, Nederland is al een islamitisch land. Heel het onderwijs, politie, justitie en politiek doen exact wat moslims eisen. De originele Nederlandse bevolking moet dat betalen en z’n muil dicht houden.
   Valt dus niet verder meer te islamiseren. Het is nu alleen nog een kwestie van de originele bevolking nog verder wegpesten uit dit islamitische land en dan heeft het partijkartel z’n zin.

   1. Blokkeer-Fries

    Waarschijnlijk was de folder niet op tijd vertaald. Hij kon het niet weten, dus ontoerekeningsvatbaar met een “foei!” aantekening.

    https://www.dagelijksestandaard.nl/2018/05/zweedse-regering-maakt-seksvideos-voor-asielzoekers-gebruik-glijmiddel-als-je-niet-vochtig-genoeg-bent-eh/

  2. Trien Knoppen

   Eritreeërs zijn over het algemeen Gristen volgens mij… maar los daarvan… een aangifte kan je niet intrekken!

   1. Blokkeer-Fries

    50% islamitisch en 50% Christen.
    Maar wat voor straf staat er op verkrachten van een minderjarige in Eritrea?

    1. Trien Knoppen

     Is over het algemeen niet strafbaar… in die zandbak staten… neem die ‘geweldige’ profeet…

    2. Dik

     “50% islamitisch en 50% Christen.”

     Dat is al een groot probleem.

     Bij 40% verschijnen de wijdverbreide bloedbaden, voortdurende terroristische aanvallen en aanhoudende oorlogvoering door milities…

     Bosnië – 40% moslim
     Tsjaad – 53.1% moslim
     Libanon – 59.7% moslim

     Vanaf 60% kun je ook verwachten: ongebreidelde vervolging van ongelovigen en andere religies, sporadische etnische zuiveringen
     (genocide), het gebruik van de wetten van de sharia als wapen en het invoeren van de jizya, de belasting voor ongelovigen:

     Albanië – 70% moslim
     Maleisië – 60.4% moslim
     Qatar – 77.5% moslim
     Soedan – 70% moslim

   2. Joop Klepzeikert

    Eritrea is 50% gristenDOM en 50% koranderthalers. Wat uit die bushbush hierheen komt is voornamelijk booslim en hersenlooslim.

    1. Trien Knoppen

     Die ‘vluchtelingen’ hier in Nederland zijn volgens mij meestal Gristen… ze hebben toch ook een eigen kerk hier waar ze elkaar bedwelmen en vervolgens verkrachten…

     1. Joop Klepzeikert

      Uit Eritrea komen geen vluchtelingen. Enkel gratis geld zoekers en dat zijn voornamelijk booslims en hersenlooslims.
      Daar zullen vast ook wat gristenen tussen zitten, maar dat is wel een heel kleine minderheid.

     2. Trien Knoppen

      Daarom staan ze ook tussen haakjes Joop!

   3. DeBruijn

    @ Trien Knoppen / DidiMadLoba / Henk-Jansen

    Een persoon met heel wat accounts.

    De verdeling ligt op 50% christen en 50% moslim.

    Maar we weten uit ervaring dat je wel vaker iets roept wat niet waar is, gewoon omdat je het niet weet of om anderen uit de tent te lokken.

    1. Trien Knoppen

     Een schizofreen is nooit alleen… haha

     Maar iets te veel eer voor die andere hoor! Ben nog een beetje aan het inkomen…

     1. Mars020

      Maar de liefde bij een schizofreen, moet natuurlijk wel van twee kanten komen, anders is een van de twee ongelukkig. Die gaat vervolgens trollen op DDS. Misschien is de alter ego van Regina iets voor @De Bruijn?.. als die andere twee elkaar ook leuk vinden, kunnen ze een kwartetje doen.
      Zijn wij gelijk van dat domme linkse gelul af.

     2. Trien Knoppen

      Amen!

     3. DeBruijn

      @ Mars020

      Ik wist niet dat ik links was, maar goed dat je het zegt.

      Over dom gelul gesproken Mars020.

    2. Dik

     @DeBruijn: Niet zeuren DeBruijn, zolang jij de zuigtrol voert blijft hij kopjes geven.

 3. Kapitein Haddock

  En Nederland Islamiseert niet?
  Wie dit gelooft is hartstikke knettergek links of lid van de regeringscoalitie!

 4. Mars020

  Dus als je met je slachtoffer gaat trouwen is er niets aan de hand?. Als die islamitische kopschoppers van hun straf af willen komen, moeten ze gewoon die ober uit Praag ten huwelijk vragen. Voor moordenaars is het een beetje lastig om te trouwen met je slachtoffer, want dan ben je gelijk een gerontofiel.

 5. Trien Knoppen

  Zo deden wij het duizenden jaren geleden toch ook…
  Knuppel op de kop en mee de grot in!

  1. Mars020

   Dat waren nog eens tijden…

   1. Trien Knoppen

    Toen was geluk nog heel gewoon…

  2. toetssteen

   @Trien
   Volgens mij kreeg je van de rest van de stam een knuppel in je nek! Maar kom met steekhoudend bewijs dat het anders was.

   1. Trien Knoppen

    Kop… Nek… allemaal prima… als het licht maar uitging!

 6. NoDoubt

  Terugsturen allebei naar Eritrea.

 7. NoDoubt

  Waar is amnesty, waar zijn de GL,s die altijd heel hard roepen om de bescherming van het kind.

  1. Kapitein Haddock

   NoDoubt

   O wee,…o wee, als het blanke (sorry Links zegt witte) Nederlanders waren! Dan vragen tot aan de 2e kamer toe.
   Maar het zijn Moslims, dus……………..wij Groen-Linksers hebben begrip voor de noden van de verkrachter. En het meisje? Gepresst om te trouwen, maar…..ook daar hebben we begrip voor! Je moet begrip hebben voor de (uit de woestijn getrokken) ouders.

  2. Dik

   “waar zijn de GL,s die altijd heel hard roepen om de bescherming van het kind.”

   Bij GroenLinks heeft de islam voorrang op het kind. Halsema gaf de voorzet op 27 oktober 2010.

 8. Politiek Profeet

  Tja, no doubt@
  Die zitten zelf achter het kind(je) aan.

 9. Regina

  Het hoort nou eenmaal bij hun cultuur en daar moeten we ons niet mee bemoeiend. We moeten daar respect voor hebben

  1. Kapitein Haddock

   Regina

   Wat let je? Voeg je bij deze woestijnverkrachters!
   Veel geluk!

   1. Bosche draak

    Wordt ze eindelijk eens aangeraakt, god mag weten hoe lang geleden dat was!
    (Hint: toen betaalden we alles nog met guldens)

    1. Trien Knoppen

     Guldens?… ruilhandel bedoel je!
     Weet bijna zeker dat ze voor 3 kippen en een geit is verkocht.

    2. Joop Klepzeikert

     Ik vermoed dat de gulden toen ook nog van hout gemaakt was.

  2. Trien Knoppen

   Hoezo doorzichtig…

  3. Mars020

   Klopt helemaal.. daarom mogen ze hun hobby, genaamd cultuur in hun eigen land uitvoeren en niet hier. En respect moet je verdienen, net als spuug..

  4. DeBruijn

   Regina/Satty

   Je wordt wel erg tegendraads Satty. Eerst zeuren over vrouwenrechten en dan dit.

   Zegt wel iets over jou, maar het is niet iets wat we al niet wisten.

   1. Mars020

    Als het om kansparels gaat, dan gelden vrouwenrechten niet meer bij Regina. Dan is ze ineens niet meer geëmancipeerd, maar gaat ze gelijk op haar rug liggen. Krijgt ze eindelijk een beetje aandacht, want er is geen normale kerel te vinden, die daarop kruipt. Dat is ook de reden, dat linkse wijven zoveel van die mafkezen binnen willen halen.

  5. Siemien

   Regina speelt hier de onschuldige pedofiel waarschijnlijk zal Rientje niet heel lang op zich laten wachten..
   Stelletje viezeriken zijn jullie

  6. marco1

   Zwarte Piet hoort nu eenmaal bij hun cultuur daar moeten ze respect voor hebben.Regina gaat het hun vast uitleggen samen met de andere dingetjes waar ze respect voor moeten hebben.Regina gaat het vast lukken zijn we van een hoop gezeik af.

   1. Veteraan

    @ Marco 1
    Umfufu lukt dat wel en ze heeft toch niets anders te doen.
    Denkt hetzelfde als haar mede idioten.

  7. Tman

   Je gaat géén aandacht krijgen haha!

  8. Mars020

   @Regina, stop nou eens met dat racistische woord. Je wil het woord”Het”laten schrappen en je gebruikt het zelf continu!..

  9. Reganto

   Natte Scheet, Eugenie de la Fleur, CJD, Uiterst Links, Regina, Brazil

 10. DeBruijn

  Hier in de straat hetzelfde meegemaakt met een Syriër. Alleen hij is nooit opgepakt, de smeerpoets. Meisje was 14!!!

 11. Jumping

  Het Nederlandse recht bestaat uit onnozele acties.
  Stem in Mei een anti EU partij.
  Stem PVV of FvD.

 12. marco1

  Toch mooi dat de families het onderling regelen scheelt weer kosten voor een rechtszaak.

 13. C.A.Barstow

  Dit vervloekte land is volkomen verloren.

  Stem tegen de elite politiek,
  Stem in mei ook op FvD!

  1. De Waarheid1

   Nee stem PVV

 14. Veteraan

  Tja, zo gaat links NL met misdaden om hé.
  Taakstrafje of gewoon niet voor laten komen is normaal.
  Kijk maar naar hoe we mensenhandelaars [moordenaars en verkrachters] behandelen.
  En hoe het criminele allochtonen tuig hier alles kan doen wat ze in hun doorgesnoven brein kunnen bedenken.

 15. Vandutch

  Huh, wij zijn toch in Nederland toch niet in Eritrea dus waarom een Eritrese expert raadplegen?

  1. Trien Knoppen

   Dat is nou links redeneren…

 16. Willem Bever

  We zijn in NL en houden ons aan NL wetten (al zijn ze soms onrechtvaardig) dat betekent dus nix geen eritreese deskundige geen intrekking aangifte maar veroordelen en idd het land uit pleuren…..naar eritrea kan je daar volop gebruik maken van de daar aanwezige gewoonten.
  Iedere rechter die meegaat in deze waanzin moeten ze opsluiten in een kliniek

 17. jjvdberg

  Die vent heeft een 15 jarig meisje verkracht in Nederland. Strafbaar bij de Nederlandse wet. Dus gewoon naar de rechter die beoordeelt of hij schuldig is en daarna een vonnis. Waar komt dat geleuter vandaan over HUN cultuur. Waarom daarmee rekening houden ?Er zijn al cultuurverschillen in Nederland tussen autochtonen. Staat niets over in het Wetboek van Strafrecht. Dus gewoon behandelen. Wat hij en/of zij beslist daarna heeft met het strafrecht niet NIETS te maken. Er is geen apart artikel over culturen!!!!

 18. Toverkol

  Met andere woorden…
  Je kunt hier doen en laten wat je wilt, gebruiken staan boven de wet.
  In welk ziek land woon ik ??
  Kind huwelijken worden zeker ook erkend ?
  Onze beschaving is al reeds verdwenen….

 19. Nog1

  Ik vraag me wel af hoe je zonder de hulp/verklaring van het slachtoffer kunt bewijzen dat er sprake is van een verkrachting.

  Wat niet wegneemt dat dit te gek voor woorden is.

 20. Dik

  Islam is nooit vrijblijvend! Het is levensgevaarlijk en ontneemt meisjes de kans op een leven in vrijheid.

 21. Jantje

  Hebben we hier Nederlands recht of Eritrees recht?
  Nederlandse cultuur in Nederland.
  Eritrese cultuur in Eritrea.
  Ik wil hun “cultuur” niet, het is barbarisme.

  1. Dik

   @Jantje: Lastig in een land waar nog een paar kwezels rondlopen die zichzelf haten. Helaas kunnen ze nog heel wat roepen in medialand.

 22. Rud56

  Voor jaren hier de bak in? Als ongewenst vreemdeling overdragen aan justitie in zijn thuisland!

  En vanwege zijn cultuur zijn kinderverkrachting zijn toegestaan? En dat wordt notabene onderzocht? Flikker toch op met zulk rechtelijk wangedrag c.q. deugpolitiek!
  Als die nikker zijn gelijk bevestigd ziet door een gerechtelijke uitspraak zet dat een deur open: dan wordt het “moeders houdt uw dochters binnen” “want mijn cultuur…”

 23. Bolkestein

  Heeft het slachtoffer van deze verkrachting dankzij een (gedwongen) huwelijk met de dader toch maar mooi steniging wegens schenden van de eer ontlopen.

 24. Decca

  Wat een gvd tuig is het.

 25. De Waarheid1

  Waar zijn de reacties van linkse vrouwen die normaal moord en brand schreeuwen bij pedofilie?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.