Video! Israëlische toeristen belaagd door pro-Palestijnse actievoerders op de Dam

Alhoewel de Dam in Amsterdam het hart van de hoofdstad is, blijkt de plek toch niet de meest geschikte locatie voor iedereen om langs te komen. Israëlische toeristen die ons land bezoeken, moeten zich ernstig afvragen of de Dam nog wel veilig genoeg is voor hen. Dat blijkt uit een nieuwe video die pro-Israëlactivist Michael Jacobs het afgelopen weekend maakte. Geschreeuw, gescheld en kantjeboord antisemitisme – allemaal omdat de toerist in Israël geboren is, en niet in een Arabisch land.

De overheid zegt weliswaar het antisemitisme ‘serieus’ te willen bestrijden, maar in de praktijk weigert zij antisemieten te identificeren en te vervolgen. Politieagenten op straat verzekerden mij zelfs dat dit niet hun opdracht is – ik heb het op band.

Zo schiet het natuurlijk niet op, en daarom gaat het uitschelden, bedreigen en beledigen van Joden en Israëlische toeristen door antisemieten zoals Simon Vrouwe en diens handlangers in Amsterdam en Rotterdam onverminderd voort. De bijgevoegde video maakte ik afgelopen zondag op de Dam.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

45 reacties

 1. Blokkeer-Fries

  In Drammerdam zie je op de Dam allerlei vlaggen, behalve de Nederlandse driekleur. Waarschijnlijk is dit verwende tuig verdwaald en denken ze dat ze in hun eigen land zijn. Laat Kuzu ze maar naar huis brengen met een zakje snoep.

  1. Matig rechts

   Klopt helemaal.
   De Nederlandse regering heeft ze niet laten integreren, maar koloniseren.

   Gelijk eruit trappen het tuig.
   We zijn toch zo tolerant, nou als je andersdenkenden niet kan respecteren. Oprotten en nooit meer naar binnen

   1. Cilka

    U gaat nu wel erg tekeer tegen die Israeliers… Het zijn dan geen Semieten, maar dat wordt wel antisemitisme genoemd!!

 2. Korporaal Monty

  Hoe herken je eigenlijk een Israëlische toerist?
  Zien die er anders uit dan andere toeristen?

  1. Meester Kong

   @K M
   Pijpekrullen en daar bovenop een sjtreimel 🙂

   1. edoc431

    Is jou al verteld dat je een zoon van een h.@ertje bent ….

   2. DeBruijn

    Communist Kong is er weer.

    Gek dat mensen nog steeds in het socialisme en communisme geloven na 150 miljoen doden.

    Gevaarlijke lui.

 3. Jumping

  Deze actievoerders zijn bijna zover, dat zij de beruchte Jodenster gaan uitreiken.

  Stem 23 Mei een anti EU partij.
  Stem PVV of FvD.

 4. tonna

  Het is niet enkel antisemitisme,de tendens is vooral anti autochtonen!
  Iedereen kent de volksspeeltuintjes,daar wilde mijn kleinkind spelen.Daar is niets van gekomen omdat op het glijbaantje marrokaanse kinderen zaten die weigerden mijn kleinzoon erop te laten,vervolgens liep ik met hem naar de schommel,heel snel rende een van de allochtone kinderen erheen en ging er vlug erop ging zitten!
  De moeders van deze kinderen zaten op een bankje en keken toe,maar reageerden totaal niet.Ik moest het kind op de schommel zeggen dat mijn kleinzoon nu aan de beurt was,maar hij wilde niet meer schommelen,hij wilde naar huis!
  Dan ga je écht niet meer luisteren naar linkse politici die spreken over discriminatie en multiculturele samenleving,wat is Nederland een waardeloos land geworden!

  1. Vit

   @tonna

   Ik zie het helemaal voor me.

   1. Ragmilla

    Vit

    Echt? Ik geloof er helemaal niets van na 21 jaar in Nederland te zijn opgegroeid en nu zelf een dochter op te voeden. Of je woont in zo’n achterbuurt dat je je mag afvragen of het iets met autochtonen te maken heeft en allochtonen maar gewoon asociaal volk. Als je in in zo’n achterbuurt woont jezelf maar eens afvragen hoe dat komt en wie daar verantwoordelijk voor is en wat het over Tonna zegt.

    Nu zal ik het wel weer fout hebben. Nu zal wat Tonna beweert over de voorrangspositie van allochtonen wel kloppen volgens u. Ik denk dat Tonna sociaal achtergesteld is, daar geen verantwoording voor neemt en op basis van afkomst een voorrangspositie wil. Om die te krijgen bendenkt ze maar één of ander onzin verhaal. Zo zijn mensen die sociaal economisch de boot hebben gemist.

    1. Vit

     @Ragmilla

     In islamitische gezinnen stelt opvoeding veelal niet veel voor want de moeder is daarin minderwaardig, net zo heeft vrouwelijk onderwijzend personeel ook daar geen invloed op, in onze westerse samenleving is het juist de moeder/juf die daar het grootste aandeel in heeft, ten goede.

     1. Vit

      Ps, in de koran wordt ook verkondigd dat de vrouw minderwaardig is die normaliter in een gezin de opvoeding op zich neemt vanwege afwezigheid van de vader.

     2. Vit

      Correctie: Dat geldt voor mannelijke kinderen, want bij vrouwelijke is de positieve invloed wel merkbaar, valt het jou niet op dat vrouwen het best gedijen?

     3. Vit

      Simpel voorbeeldje?

      Vrouwelijke (moslim) caissières, zeer vriendelijk en behulpzaam.

     4. Ragmilla

      Vit

      Dit staat in de bijbel ook. Ik denk dat uw analyse voor een deel terecht is, in conservatieve (salafistische) kringen zal het zo zijn. Ik geloof toch dat in dit soort gevallen sociaal economische omstandigheden een grotere rol spelen.

     5. Vit

      @Ragmilla

      “Dit staat in de bijbel ook.”

      Woorden van die strekking ken ik niet uit de bijbel, daarin wordt ‘Maria’ juist opgehemeld.

     6. Vit

      @Ragmilla

      “Ik geloof toch dat in dit soort gevallen sociaal economische omstandigheden een grotere rol spelen.”

      Een grote rol spelen is wel zo als de vader geen werk heeft en zich overdag met de kinderen bemoeid.

     7. Vit

      @Ragmilla

      In mijn jeugd hadden ouders niets met kinderpsychologie wat tegenwoordig ook met dank aan internet wel anders ligt, maar moeder was er altijd als je thuiskwam dat wel, tegenwoordig is dat anders met tweeverdieners maar dan nog.

      Zelf draag ik vrouwen op handen en zie ze als gelijkwaardige wezens, dat merk je wel.

     8. DeBruijn

      @ Vit

      Ook in de Hadit komen vrouwen er slecht vanaf.

     9. Mars020

      Ze worden inderdaad niet opgevoed. Het zijn losgeslagen mafkezen, zonder rem en fatsoen. Toeterend en uit auto’s hangend, rijden ze als imbecielen rond. In Rotterdam is er van de week eentje met zijn harses tegen een paal geknald, omdat hij zo nodig uit het autoraam moest hangen. Er zitten niet voor niks stoelen in een auto, dus volgende keer even de gebruiksaanwijzing lezen van die auto. Ik begrijp, dat er in de woestijn geen lantaarnpalen zijn en je gewoon met je kanis uit het raam kunt hangen en schreeuwen, maar hier is dat toch anders.

    2. DeBruijn

     @ Ragmilla

     Het gebeurd wel wat Tonna zegt. Mijn nichtje, alleenstaande jonge nette vrouw, is weggepest uit haar straat door Marokkanen. En dat was geen achterbuurt in Den Haag, maar een dorp. Kinderen van 4 jaar riepen steeds h.oer of zelfs k.nker h.oer na haar. Hun oudere broertjes en neven vonden het normaal om de vooruit van mijn nichtje als doel te gebruiken. Zij haar vader er een keer iets van werd gezegd ‘opk.nkeren of wij jou dood maken’, terwijl hij met zijn vinger langs zijn keel gaat.

     En die Marokkaanse vrouwen hadden niet in te brengen, interesseerde het niet eens. Want die Nederlandse vrouwen zijn toch h.oeren. En buiten dat, die vrouwen mochten alleen het huis niet uit.

     Ook weet ik moslims waar de vrouw naar boven moet als er mannen op visite komen, zelfs als haar zoontje een vriendje van school meeneemt.

     Ik snap niet hoe je zoiets kunt denken en zo vrouwonvriendelijk kunt zijn. En als zo een vrouw het niet pikt, dan zwaait er wat. Kijk maar naar de blijf van mijn lijfhuizen, zit er vol mee.

    3. Mars020

     De getto’s in grote steden, zijn inderdaad een ramp om in te wonen. Je ziet er alleen maar bontkragen, schoudertasjes, baarden, jurken, scooters, schotels enz. Speeltuinen worden daar grotendeels bevolkt, door koters uit islamitische landen, terwijl er op de bankjes aan de zijkant, boerka’s zitten te kijken. Tonna heeft groot gelijk, want het zijn ook altijd dat soort figuren, die de leefbaarheid en het woongenot verpesten.

  2. Peter Oudshoorn

   Ja Tonna, dit soort verhalen met gelijke strekking heb ik al heel vaak gehoord en gelezen. Erg jammer dat we dat kutvolk hebben binnengehaald. Hoe komen we er weer van af?

   1. Bolkestein

    Voor wie hier het passende antwoord op deze vraag heeft wil ik gerust gul zijn met doneren als er met de pet wordt langs gegaan, als was het een beloning voor de gouden tipgever.

    1. Joop Klepzeikert

     @Bolkestein: Het antwoord op die vraag is heel simpel. Zodra de roverheid stopt met ONS geld gratis aan crimigranten uitdelen gaan en blijven die etterbakken vanzelf weg.
     De 2% die hier wel werkt, zich wel aangepast heeft en zich wel gedraagt mag van mij ook gerust blijven.
     Wij moeten dus gaan eisen dat de roverheid stopt met ONS geld aan dat allochtuig weggeven. Wij zijn dat allochtuig niets schuldig.

   2. Mars020

    Door heel veel lantaarnpalen te plaatsen.. Dat soort heeft een namelijk een haat liefde verhouding met lantaarnpalen. Die dingen werken als een soort magneet op kansparels.

  3. Joop Klepzeikert

   @tonna: Goed dat je dit verhaal hier in het kort op durft te schrijven. Velen durven dat al geeneens meer, omdat ze bang zijn voor alles wat lelijk is uitgescholden te worden door ‘fatsoenlijk’ links.
   Links vind dat we dit soort gruwelijke misstanden niet mogen vertellen, want die crimigranten zijn ‘zielig’ volgens dat linkse krakerstuig. Wij moeten ons maar aan de ongeciviliseerde gewoonten van die koranderthalers aanpassen, vind zwakzinnig links.

   Ik hoop dat meer mensen dit soort misstanden veel vaker naar buiten brengen. Net zo lang tot bij iedereen de ogen eindelijk eens open gaan en die enorme plaat voor de linkse koppen weg gaan vallen.

 5. Siemien

  Uiteraard vinden er hier een paar dat het de schuld is van de toeristen

  1. Bolkestein

   Blame the Jews, nietwaar?

 6. Joop Klepzeikert

  De roverheid ZEGT het antisemitisme ‘serieus’ te willen bestrijden, maar doet dat niet.
  De roverheid geeft politie zelfs de opdracht dat tuig volledig ongestraft hun gang te laten gaan en politieagenten doen dat maar wat graag. Die landverraders zijn zelf ook geen haar beter.
  De roverheid haalt zelfs elk jaar zo’n 100.000 nieuwe antisemitisten ons land binnen.
  Alleen een gehandicapte met een Israëlische vlag, die mensen heel netjes te woord staat, zelfs als hij weer wordt belaagd, wordt regelmatig door politie van de dam gehaald, opgesloten en aangeklaagd.
  De roverheid en dan met name de dienst politie doet precies het tegenovergestelde van wat ze zeggen.

 7. J.C.

  In Den Haag liep onlangs een oudere man, met een geel hesje en Nederlandse vlag, die niemand lastig viel. Hij werd op brute wijze overmand door een nationale politiemacht van wel 5 man, om hem zijn Nederlandse vlag af te pakken. De politie verklaarde later , dat dat was vanwege de stok.

  In Amsterdam gelden voor de nationale politie kennelijk andere regels: er liepen meerdere mensen met een “palestijnse” vlag op stok, die Joodse toeristen lastig vielen. Geen politie te bekennen.

  Ra, ra politiepet………

  1. Joop Klepzeikert

   @J.C.: Politie is weer net zo fout als ze in WWII waren. Zodra politie de kans krijgt om Joden en in hun ogen andere ‘kapitalisten’ weer aan de vijand uit te leveren zullen ze dat ook weer niet laten.

  2. Behold My Negativity

   Marokkaanse/Turkse vlaggen uit een hele stoet auto’s die met hun gezicht tegen het claxon gelijmt zit en het OM die ze negeert… maakt niet uit of iemand overreden wordt, het zijn allochtonen!

   Zij mogen zichzelf bevredigen met het aanhangsel van een olifant in hun kelder!

 8. Jantje

  Nog een reden om voor Baudet en tegen Rutte te zijn.

 9. Fritsie

  Trap dat gajes er meteen uit.
  Oprotten zo snel mogelijk,laat onze joodse medeburgers en toeristen met rust!

 10. Godefroy France

  SINDS LANGE TIJD VOORSPEL IK DE OPTOCHTEN VAN ONZE BRUINHEMDEN!!!
  KLAVER MET Z’N GROENE KMER, JETTE MET Z’N ANTISEMIETEN, WOESTIJNSCHOREM VAN DENK, PVDA, SS MET BIJ1,,,,, DITO ISLAMPIJPERS LATEN DE GESCHIEDENIS ZICH HERHALEN,,,,, WAGONS GAAN DEZE KEER NIET ROLLEN!!! ISRAEL KOMT OP VOOR Z’N ONDERDANEN,!!!!!!!!!! ENTEBBE IN AMSTERDAM MAKE MY DAY!!!

  PVV EN FVD VOOR ONZE BESCHAVING

 11. Caro

  Het filmpje bekijkend, niet te volgen omdat veel geschreeuw.
  Niet alleen in het engel.

  Het komt op mij geregisseerd over.
  Ik heb zelf joods bloed, uit niets blijkt toeristen.

  1. Cilka

   OK Caro!

 12. Madpo

  Deze lawaaimakers ontvluchten Palestina om het vredige Nederland in hun ROTTE oorlog te betrekken. Deze onzin geeft ons land bovendien een slechte naam in de wereld. Ik begrijp ook niet waarom bij deze rassenhaat niet wordt ingegrepen door de overheid. Alleen wanneer wij Nederlanders onze cultuur beschermen tegen alle opvreters die in ons land neerstrijken wordt er ingegrepen en komt de rechter er aan te pas. Het lijken wel NSB praktijken tegen de eigen bevolking.

 13. Caro

  Staaltje nepnieuws.

 14. C.A.Barstow

  Smerig links en Jodenhaat,
  het is van hetzelfde laken een pak.

  Stem tegen links,
  Stem op FvD!

 15. Behold My Negativity

  Normaal heb ik niets tegen mensen, laat staan joden.
  Maar als mensen openlijk zich zo onbeschoft gaan gedragen zoals deze activisten, dan krijg ik sterk de neiging om met een tank de straat te verven zodat het weer rustig is op de straat.

 16. Cilka

  Misschien wordt het tijd om wat meer beelden te laten zien van de bergen Palestijnse slachtoffers van de niet Semitische Europese Joden (Askhenazim)…

 17. Freud

  Jacobs, jij maakt je schuldig aan manipulatie. Iedereen mag in beginsel demonstreren toch? En hoe weet jij nou dat die vrouw een israëlische toerist was? En al was zij dat, zij zoekt toch de confrontatie? Er wordt niemand belaagd of mishandeld. Ik hoor slechts onverstaanbaar geschreeuw. Een blind paard ziet dat er iets anders aan de hand is dan wat jij suggereert. Waarom? Maak het niet erger dan het is. En dan dit nog: Ik zou de kost niet willen geven aan jodenhaters die op extreem rechts hebben gestemd b.v. op pegida. De werkelijke bedreigers van onze democratie zijn dus de nieuwe “bruinhemden” die als ze geweld gaan gebruiken of uitlokken inderdaad verdienen om van de straat te worden geramd.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.