Wilders: ‘Pure maffiapraktijken, Tweede Kamer is corrupt.’ – Debat over ‘Harbers-lijstje’ waarschijnlijk pas ná verkiezingen

Stapt er weer een VVD’er op? Het antwoord op die vraag laat nog even op zich wachten. Het debat over het zogenaamde ‘Harbers-lijstje’, waar criminaliteit door asielzoekers zo werd neergezet dat bijvoorbeeld moord en verkrachting onder ‘overig’ vielen, is uitgesteld. Dat meldt de Volkskrant.

Zoals we al eerder zeiden kan iedere halve zool aanvoelen dat er met zo’n lijstje van alles mis is en het stérk de indruk wekt dat Harbers, met zijn jaarlijkse Rapportage Vreemdelingenzaken, de boel probeerde te beduvelen. Met een top 10 zagen we fietsendiefstal en belediging voorbij komen, maar kwamen moord, verkrachting en kindermisbruik onder ‘overig’ te staan, want die kwamen minder vaak voor. Alsof het iemand maar ook iets boeit dat er 100 fietsen in een week zijn gejat, maar er ‘slechts’ 5 moorden zijn gepleegd. Die vormen van criminaliteit staan simpelweg niet gelijk aan elkaar.

PVV en FVD kregen met dit gestuntel natuurlijk een cadeautje in de schoot geworpen maar ook coalitiepartner CDA was laaiend en vroeg onmiddellijk debat aan. En daar wordt het nu interessant. Donderdag stelde Kamervoorzitter Khadija Arib nog vast dat een meerderheid zo snel mogelijk wilde debatteren. Het debat werd gepland en verscheen op de agenda voor volgende week.

Dát is tegen het zere been van de VVD. Mensen zitten te popelen om het debat met FVD én er komen natuurlijk Europese verkiezingen aan, op 23 mei. Héééle dikke kans dus dat het ‘Harbers-lijstje’-debat pas ná de verkiezingen zal gaan plaatsvinden. Geert Wilders reageerde al op Twitter en noemde dit ‘pure maffiapraktijken’, een ‘oorlogsverklaring vanuit de coalitie’ en vatte het samen met: “de Tweede Kamer is corrupt.”

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

33 reacties

 1. Jv

  Hebben jullie het nieuws gelezen over de uitlatingen van Rutte?
  Onze pappenheimer denkt dat wij, het volk, er weer intrappen.
  Hij probeerd ons weer leugens op de mouw te spelden en liegt er weer op los alsof het gedrukt staat.
  Daarbij chroomt hij niet om ons zeer neerbuigend te bejegenen alsof wij zo dom zijn om deze figurant nog langer te geloven.
  Hoe ongelofelijk hypocriet en stom tegelijk kun je zijn, Rutte!

  “Rutte: ’Een fout, maar niemand heeft dit willen toedekken’”
  Premier Rutte gelooft niet dat iemand op het ministerie van Justitie en Veiligheid bewust ernstige asieldelicten heeft willen wegmoffelen.

 2. Jv

  Hebben jullie het nieuws gelezen over de uitlatingen van Rutte?
  Onze pappenheimer denkt dat wij, het volk, er weer intrappen.
  Hij probeert ons weer leugens op de mouw te spelden en liegt er weer op los alsof het gedrukt staat.
  Daarbij chroomt hij niet om ons zeer neerbuigend te bejegenen alsof wij zo dom zijn om deze figurant nog langer te geloven.
  Hoe ongelofelijk hypocriet en stom tegelijk kun je zijn, Rutte!

  “Rutte: ’Een fout, maar niemand heeft dit willen toedekken’”
  Premier Rutte gelooft niet dat iemand op het ministerie van Justitie en Veiligheid bewust ernstige asieldelicten heeft willen wegmoffelen.

 3. Jumping

  Een belediging voor de Maffia.
  De Rutte praktijken zijn VEEL ERGER.
  RUTTE is het slechtste wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.
  Stem in Mei een anti EU partij.
  Stem PVV of FvD.

  1. henkie

   Zo is het, zeg het ook buiten dit medium voort!

   Stem tegen het partijkartel van VVD PvdA D66 CDA de uiterst smerige firma list leugen en bedrog, wat een oplichters zijn het toch.

   Stem PVV of FvD, inderdaad dat zijn de beste, maar anders SP PvdD 50+

   Laten we een eind maken aan de opmars van Rutte en consorten

 4. Blokkeer-Fries

  Hoe de belastingbetalende burger wordt verkracht door het partijkartel. Een BSN nummer betekent in dit land onderhand, een leven lang uitknijpen door de kartelpolitici, die enkel oog hebben voor hun volgende, door de belastingbetaler opgehoeste, overbetaalde relax baantje.

  I.p.v. dat er, net zoals in het bedrijfsleven, koppen zouden rollen bij dergelijk falen, wordt het om de status quo te behouden, de agenda verschoven.

 5. logisch denken

  Harbers zou beter de eer aan zichzelf kunnen houden. Wederom bewijst de politiek geen eer , respect en normen en waarden te kennen. Ik ben de vvd leugens zo ontzettend zat en ik hoop velen met mij.

  Stem FvD of PVV want de bezem moet er nu echt een keer door. Maffia moet nog oppassen voor vervolging in de politiek vervals , lieg , bedrieg je gewoon openlijk en niemand kan je verantwoordelijk houden voor je handelen.

 6. Cesare

  Typisch weer zo’n geval waarbij de regering de zgn vluchtelingen uit de wind wil houden, omdat ze ze niet durven aan te pakken. Stelletje lafbekken. Die Rutte liegt zijn hele leven al alles bij elkaar dus daar heb je niets van te verwachten.
  Moet je als gewone burger eens proberen dan ga je zo de bak in.

 7. NoDoubt

  Pinokkio wist weer van niets

 8. Matig rechts

  Hoe kan Wilders onze regering nu met de maffia vergelijken.
  Een hele domme vergelijking. Omdat de maffia wel georganiseerd is. :mrgreen:

  1. Joop Klepzeikert

   En de maffia is stukken minder corrupt en steelt ook veel minder geld van het volk.

 9. tonna

  “Een fout, maar niemand heeft dit willen toedekken”
  Wie dit gelooft kan beter euthanasie plegen,natuurlijk is het moedwillig onder “overige” geclassificeerd!
  Het draagvlak voor de EU politiek mbt de illegale criminelen moet groot blijven en op ALLE manieren verdedigt worden!

  1. tonna

   verdedigt=verdedigd

 10. santiago

  Er komt snel een debat. Harbers biedt zijn excuses aan, trekt het boetenkleed aan , wordt huilend opgevangen door Rutte, vertrekt en er komt weer een andere VVD lul.

  1. santiago

   Er komt snel een debat. Harbers trekt het boetenkleed aan en maakt excuses. Wordt daarna huilend opgevangen door Rutte en vertrekt. Daarna komt er gewoon weer een andere VVD lul

  2. logisch denken

   dat zal het script het wel zijn zo een beetje

   1. santiago

    Een VVDer kan doen wat hij wil, al schiet hi/zij een kalashnikov leeg in de tweede kamer. Er komt gewoon weer een nieuwe VVD ert en we hebben het er niet meer over. Mooi he zo’n democratie.

    1. Raveltje

     Ze komen én gaan, krijgen een gouden handdruk en
     weer een ander goedbetaalde baantje.

 11. Toverkol

  Tja… ze waren zeker bang dat het draagvlak voor die asiel Arabieren zou verdwijnen ….
  Maar ik heb een nieuwtje, dat draagvlak was daarvoor al weg !
  Er is geen woning meer over door die sprinkhanen die ons land leegvreten !

 12. Joop Klepzeikert

  Alles wat maar enigszins negatief uit zou kunnen pakken voor de kartelpartijen wordt elke keer weer over de verkiezingen heen getild, zodat dom volk nog even niet ziet wat een puinhoop die kartelpartijen er weer van maken. Elke keer weer.

 13. Lugar

  Ach… de commissie “kom-maar-binnen” heeft er geen last van, die halen hun kartelschouders op en stemmen tegen de motie Baudet (12 december 2018) waarin hij om één miljard euro heeft gevraagd om de politie nu eindelijk eens op orde te brengen.

  Wie zich nu nog afvraagt of Den Haag interesse heeft in uw veiligheid kan beter verder gaan slapen.

  Stem ze weg, stem FvD!

 14. J.Rademaker

  -We hebben een lijstje van de top tien misdrijven gemaakt –
  Bijna de helft, de zwaarste en weerzinwekkende hebben we onder het kopje overigen geplaatst, moet je echt een domme leugenaar zijn om staatssecretaris te worden.
  1000 overige vakantie eraf dus 3 per dag.
  De zakkenrollers waren ( voor zover betrapt ) precies geteld.

 15. PMG

  Ja Mark, fout op fout, u ontvangt geen duizend euro, we gaan er allemaal op vooruit behalve iedereen en nu weer een fout? Drie fout is wegwezen, hoogste tijd, wat, al drie jaar te laat! Hans Wiegel had het al door, dat gaat niet goed komen voor de VVD met een derde ronde met spineless Rutte!

 16. PMG

  Primeur!!! (of loop ik achter) – In Leersum is de burgemeester er klaar mee, er zullen er velen volgen!

  Stem FVD of PVV!

 17. sander007

  Rutte op Rotte !!!
  Mensen die geen hersenen hebben en dom zijn , die stemmen alleen linkse partijen !!
  En achteraf lopen janken , Rutte dit Rutte dat !! Zielige mensen !!
  Enige redder is FVD .. stem 23 mei op FVD .

 18. Jv

  En Rutte zegt dat dit niet met opzet of bewust is gedaan om de zware misdrijven onder de noemer “overig” te plaatsen. Ongelofelijk wat een schoffering van het volk. Rutte, denk eens na……de zwaarste misdrijven worden onder een simpele kop “overig” geplaatst. Als werkelijk dan iets onder “overig” geplaatst zou kunnen worden is het stelen van een rolletje snoep of een ander winkel diefstal, maar moord, verkrachting, kinderporno en geweld onder “overig” plaatsen doet toch alle bellen rinkelen! Zulke delicten horen juist bovenaan de lijst met naam en toenaam genoemd te worden! Maar ja, ‘t is Rutte he…….de man die alles aan elkaar liegt en goed praat. Dit ten koste van de slachtoffers om dat tuig maar te beschermen. Hopelijk is het zeer snel over en uit met deze gedoogbendes.

 19. Henk Albarda

  Rutte is geen VVD, netzomin als wiebes of nijpels; het zijn d66 ‘ers die zich de VVD in hebben gelogen en bedrogen. Natuurlijk ben ook ik het er helemaal mee eens dat de VVD fractie zich grotendeels of mede-teflon poppen tonen of niet het lef hebben op te staan tegen de fractie dictatuur van rutte.
  Mede Vanwege rutte, wiebes, nijpels en jorritsma, alsmede salafist aertsen, ben ik 2 jaar geleden overgestapt naar wel rechts (met liberale elementen) Forum voor Democratie.
  We hebben bij TK 2021 een aantal partijen nodig voor een meerderheid, meer dan 75 zetels. De VVD zou terug kunnen schuiven naar rechts, groen links blijft zeker een communistische en klimaat hysterie partij die overtuigd is van hun eigen fabeltjes.
  Voor TK 2021 wordt het dus streven naar FvD, VVD, CDA, PVV, 50PLUS, SGP.
  En wie werkelijk gelooft dat FvD en PVV na TK 2021 meer dan 75 zetels hebben, droom verder………………….

 20. victus

  Financiële delicten worden in Holland kei en kei en kei en keihard bestraft!! Zeker als de staat de benadeelde is. De rest, misdaden tegen onschuldige burgers, daar hebben we slappe taakstrafjes voor. Door die hele slappe en “spineless” houding escaleert het steeds verder, voorbeelden genoeg helaas!

  1. victus

   Als u een allochtone raddraaier van uw dochter of vrouw moet trekken, bent u dubbel in het nadeel. Niet uw dochter of vrouw is het slachtoffer maar de dader en uitlokster. De allochtoon is bij voorbaat zielig en slachtoffer. Zeker als de rechtbank bestaat uit die onverzorgde alternatieve, wereldvreemde “ u had ook weg kunnen lopen” wijven. Dan ben je echt de sjaak!

 21. Godefroy France

  PVV EN FVD REDDERS VAN NEDERLAND

  ANTISEMIETEN, ISLAMPIJPERS EN DITO BRUINHEMDEN UIT DE REGERING

  RUTTE ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;; PEK EN VEREN VOOR DEZE VOLKSVERLAKKER!!!!

 22. O.k.

  Maffia beschermt hun belastingbetalers tenminste nog 😉 Den Haag beschermt alleen hun eigen hagje. Flauw maar helaas wel waar.

 23. rujoleki

  Wat trappen er toch veel wegkijkers en huichelaars in Nederland in de vvdpraatjes. Gelukkig wonen er veel huichelaars en wegkijkers in Nederland.

 24. shimeon

  Budget wanneer krijgt hij in dit naar de ondergang gaande land eindelijk in handen? stem daarom FVD/PVV zodat we die asociale smerige apen de zee in kunnen trappen.Wanneer gaan we het recht in eigen hand nemen we laten onze vrouwen toch niet door dat ruig verkrachten?Daarom nu opstaan tegen dit onrecht als de zogenaamde leider niets doet dan hebben we het recht om ons en onze vrouwen te verdedigen,en het onrecht en misdaad uit te roeien.

 25. Kristalix

  Thierry kan hem inkoppen in zijn debat met Pinokkio.

  Rutte hoeft niet blij te zijn met zijn hufterigheid. Dat blaast nu op midden in die domme grijns.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.