ABN Amro heeft goed nieuws: “Arbeidsmigratie uit Polen, Bulgarije en Roemenië zal afnemen. Ooit”

Zo, dat is nog eens goed nieuws. Uiteindelijk zal het afnemen. Toch?

De staatsomroep heeft heugelijk nieuws voor tegenstanders van ons opengrenzenbeleid. De NOS bericht namelijk dat, volgens ABN Amro, de migratiestroom uit het oosten van Europa de komende tijd flink zal afnemen. Nou ja, komende tijd… over een jaar of wat. Mogelijk.

Het aantal Polen, Bulgaren en Roemenen dat naar Nederland komt om te werken zal volgens ABN Amro de komende jaren afnemen. Het loonverschil tussen Nederland en de Oost-Europese landen wordt steeds kleiner. Bovendien krimpt de beroepsbevolking daar. “Met andere woorden, ze zijn nodig in eigen land”, zegt Nora Neuteboom, econoom van de bank in het NOS Radio 1 Journaal.

Daar komt bij dat ze hun eigen land steeds vaker een vast contract aangeboden krijgen. Ook dat zou het prettiger voor ze maken om lekker daar in het oosten te blijven in plaats van de autorit naar Nederland te maken.

Natuurlijk denk je dan: als dit soort nieuws gebracht wordt hebben ze cijfers waaruit die (komende) afname blijkt.

Haha! Tuurlijk niet!

In de cijfers van de bank zijn nog geen concrete aanwijzingen te zien voor de afname. Neuteboom: “Maar de cijfers die we hebben zijn oud. De meest recente cijfers gaan over 2017 en juist vanaf 2017 zijn de lonen in Oost-Europa gestegen.”

Nora verwacht dat we dat wel kunnen zien in nieuwe cijfers, maar weet dat niet zeker.

Kortom, ABN Amro en de NOS komen met ‘nieuws’ dat eigenlijk helemaal geen nieuws is, omdat er geen feiten zijn die het ‘nieuws’ onderbouwen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

11 reacties

 1. Piet51

  Gelukkig bestaan er mensen die wel vooruit kunnen kijken en wel degelijk (beperkt) beschikbare informatie kunnen interpreteren en extrapoleren naar te verwachten ontwikkelingen. Anders blijft journalistiek gemakkelijk beperkt tot terugkijken, behoudend en conservatief dus.

 2. Kretoloog

  Natuurlijk, ANB AMRO, die weet wel hoe het zit. Een bank zal even vertellen wat ons te wachten staat. Want banken zijn heel goed in toekomst voorspellen.

  Is Zalm nog steeds directeur daar? Ook al zo’n fijne vent. Die wist precies dat het met de invoering van de euro allemaal veel beter zou gaan worden. Nou ja, hij bedoelde natuurlijk: beter voor mij. Want zijn zakken heeft hij flink gespekt. Met euro’s!

  1. Mart

   Deze pleuris bank heeft mij en duizenden buiten Europa wonenden hun diensten opgezegd,zodat wij nu een veel meer duurdere en gecompliseerde manier moesten zoeken om onze pensioentjes binnen te krijgen………Nogmaals bedankt ABN/AMRO.

 3. Korporaal Monty

  Hopelijk duiken dan de Nederlanders massaal in dit gat en laten we voor deze banen niet weer voor mensen van buitenaf.

  Een gewaarschuwd mens telt voor twee.

 4. Vrijedenkert

  Na de wereldwijde financiële crisis van 2008, Word Online schandaal en woekerpolisaffaire met enorme zelfverrijking in die sector vertrouw ik geen enkele bank meer dus ook ABN niet!
  Deze voorspelling van ABN neem ik dus met een enorme korrel zout…

 5. Mart

  DE NEGERS blijven natuurlijk wèl binnen stromen.

  1. Piet51

   Lekker hé, dat woord zomaar opschrijven, met hoofdletters nog wel. Lekker provoceren op z’n tijd moet kunnen. Ik doe je met deze reactie graag dat plezier. Ik vind het een vondst en heel knap van je. En nog zonder foutjes ook. Goed opgelet vroeger. Kun je ook langere zinnetjes maken, gewoon eens proberen.

 6. RvdBe

  Het moet wel waar zijn, niets zo betrouwbaar als uitspraken van banken of overheden.

 7. logisch denken

  Heeft het bureau toeslagen dan eindelijk de gaten gedicht in de regelingen van de toeslagen ? Ik denk het , ze leven heerlijk van de w.w in Polen na een paar maandjes werken

 8. victus

  Er lopen hier in Holland genoeg long term bijstandtrekkers die toch maar de hele dag blowen en tot 4 uur uur in hun stinknest liggen te spelen met hun L¥L. Kunnen die dat mooi overnemen voor een paar grijpstuivers. Simpel toch?

 9. Bes Tolen

  Men denkt dat later wel Oekraïners naar hier moeten komen. Dat door oorlog en door andere onvrede geplaagde land, dat miljoenen mensen nu in Polen, Rusland en andere buurlanden heeft zitten. Als gevolg van het “liberale” westen, dat eventjes daar de zaken meent te moeten regelen. Wel onder geheimhouding van wat er gebeurt en hoe. Hoeveel doden en gewonden en wat voor ander onheil na de troebelen in 2014? Waarom worden we helemaal niet naar behoren bericht? We horen toch ook van elke asielzoeker als die aan de zuidkant van de Middellandse Zee verdrinkt? [Overigens lijkt het erop dat de naam van de havenplaats van waaruit die schepen vertrekken zoveel mogelijk uit de publiciteit wordt gehouden. Dat heeft dan mogelijk te maken met fantasie, die in het Nieuwe Testament staat! Dat is dan een heel ander verhaal.]
  Terwijl we in Nederland een lage lonen politiek kennen. Met veel (maatschappelijk) onrendabele werkimmigratie uit Oost Europa. In werkelijkheid bijpassing door de belastingbetaler en verkapte subsidiëring, bijvoorbeeld door extra lage gastarieven. Terwijl ons een lage rente politiek, nou ja nul procent, is opgedrongen door werkelijke machthebbers, de deep state van “Rome” onderdeel de grootbanken in de VS die o.m. de FED beheren. Waardoor bijna overal een forse scheefgroei in de economie plaats vindt. Waardoor we als Nederland niet toekomen aan fiscaal economisch beleid dat het land wel kan dienen. Een economie met hogere inkomens waaronder ook pensioeninkomens e.d., gericht op de belangen van de eigen bevolking. We hebben nu wel een regering die het voor het volk erger maakt. Door dogmatisme. Vooral in grote volgzaamheid waar de ”grote jongens” in Europa en de VS blij mee zijn.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.