Beelden! Donald Trump zet als eerste president voet op Noord-Koreaanse bodem

Geen categoriejun 30 2019, 14:00
Vandaag is het een historische dag! De Amerikaanse president Donald Trump wandelt namelijk als eerste president van de Verenigde Staten rond in het communistische Noord-Korea. Daar wordt hij ontvangen door de Koreaanse leider Kim-Jong un. De twee kemphanen zijn het niet over veel oneens, maar doen wél hun best om de relaties te verbeteren.
Aan het einde van de G20 bijeenkomst in Japan, Osaka, werd het verrassende nieuws openbaar: Donald Trump reist naar Korea af om daar Kim-Jong un te ontmoeten. De president liet op Twitter het volgende weten:
Ondanks alle kritiek op Donald Trump heeft hij toch een succes te pakken. Blijkbaar kan hij dus wél diplomatiek zijn, maar dan wel op zijn manier. Trump zou volgens diverse criticasters 'lomp en brutaal' zijn en men acht hem in het algemeen ongeschikt voor diplomatie. Maar al die criticasters worden vandaag in één keer de mond gesnoerd.
Geen enkele andere president lukte het om samen met de leider van Noord-Korea op het noordelijke deel van het schiereiland voet te zetten. Behalve betekenis voor Donald Trump heeft de ontmoeting ook betekenis voor Kim-Jong un. Uiteindelijk betekent het dat de Amerikaanse overheid Noord-Korea en haar leider als 'gesprekspartner' accepteert en respecteert.
De Koreaan laat het volgende weten, via het Algemeen Dagblad:

"Ik geloof dat dit een uiting is van onze bereidheid om afscheid te nemen van een ongelukkig verleden en te beginnen aan een nieuwe toekomst"

Legendarische beelden dus!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten