Column Jan Roos: D66’er Kees Verhoeven waarschuwt altijd voor de Russen, maar papte zelf aan met Kremlin-schone

In zijn column van deze week neemt Jan Roos de handel en wandel van D66-Kamerlid Kees Verhoeven eens goed onder de loep. Het zogenaamde ‘oliemannetje’ van D66 en altijd waarschuwend voor Russische beïnvloeding, maar zelf heeft hij wat dat betreft een behóórlijke scheve schaats gereden, aldus Jan.

Er zijn zo van die dingen in de Tweede Kamer waarvan je weet dat het bij de ene partij heel veel ellende oplevert en bij de andere partij nauwelijks iets. Dat heeft vrijwel niets met die partijen zelf te maken, maar met de media die voornamelijk links georiënteerd zijn, dus bij PVV en FVD vol op het orgel gaan met hooivorken, fakkels en grote koppen om te gillen om iemands hoofd. Maar bij partijen die hen nauw aan het hart liggen hoor je er niets over.

Laat ik er eens eentje bespreken waar jullie nog weinig tot niks over hebben gehoord. Tweede Kamerlid Kees Verhoeven is het oliemannetje van D66. Hij schurkt altijd tegen de top aan, maar heeft te weinig inhoud en talent om het daadwerkelijk tot partijleider, fractievoorzitter, staatssecretaris of minister te schoppen. Wel mag Kees zich met de campagnes bemoeien en heeft hij altijd interessante onderwerpen in zijn portefeuille. Zo heeft Kees ook cybersecurity in zijn knip en waarschuwt hij ons dag en nacht voor Russische inmenging.

Maar laten we eens kijken of Kees zelf wel zo eerlijk is over Russische beïnvloeding. Want Kees papte aan met zijn stagiaire, Josta van Brouwershaven, natuurlijk erg jong en een oneerlijke hiërarchische verhouding, maar wat meer van belang is is het verleden van deze jongedame. Ze werkte een jaar en twee maanden voor de Russische overheid. Om precies te zijn de jeugdbeweging Rossotrudnichestvo, in het leven geroepen om economische en politieke invloed op de wereld te vergroten. Dus terwijl Keesie met de vijand in bed lag waarschuwde hij op hetzelfde moment voor Russisch nepnieuws, wat vaak op zichzelf ook weer nepnieuws bleek te zijn.

Het ging zelfs zover dat toen Verhoeven van zijn stagiair een vaste medewerker wilde maken zijn minnares niet door de screening van de Tweede Kamer kwam en de baan wegens veiligheidsrisico’s niet kreeg.

Dus Kees, die achter elke boom een Rus ziet, vergeet af en toe in zijn eigen nest te kijken wat voor vlees hij daar in de kuip heeft. Eind goed, al goed, zou je zeggen. Nou nee, want Van Brouwershaven kreeg wel een baan bij Fox It, een aan de AIVD gelieerde ICT-toko, en bij de Nationale Politie. Blijkbaar is de screening bij hen net zo zwaar als in de slaapkamer van Kees Verhoeven.

Maar daar zult u nooit iets over horen in de mainstream media.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

15 reacties

 1. santiago

  Als ik dan toch het meest waardeloze, nutteloze,onbetrouwbaarste kamerlid aller tijden zou moeten kiezen, wordt Kees dat met vlag en wimpel.

 2. santiago

  Fijne gozer die Kees Verhoeven. Leuke, betrouwbare man.

 3. santiago

  Fijne gozer die Kees Verhoeven. Leuke, betrouwbare man. Goeie column ook van Jan.

 4. RvdBe

  Tuurlijk is Rusland 1 van de bedreigingen voor het westen.
  Lekker met zn allen een beetje keffen tegen Rusland dat is makkelijker terwijl het grootste gevaar gewoon de grens overwandeld en praktijken als vrouwen verminking, onderdrukking, homohaat, haat tegen alles wat anders is dan het achterlijke moslimgeloof bezigd.

 5. Lao Tse

  De logica van malle Jan is dat als je kritiek hebt op de politiek van de Russen hebt je geen persoonlijke relaties met Russen mag aangaan.

  Hoe dom kan iemand redeneren?

  1. fockingworst

   @lao Tse is een zielig eenzaam figuurtje die hier 24/7 aanwezig is met zijn vele nicks om alleen te trollen en dat al 10 jaar lang.
   Of hij er nou voor betaald krijgt of niet, het is gewoon sneu als je de hele dag op dds aanwezig bent om voor gedachtenpolitie te spelen.
   De hele dag mensen treiteren plagen zuigen met de hier all om heersende mening express op een uitlokkende manier tegenspreken., gewoon super zielig.
   Blijkbaar heeft dit figuur gewoon echt niks anders te doen in zijn leven.. Lowlife

  2. Stanly2000

   Ernst,
   Niet zomaar een Russin, maar iemand die een jaar en twee maanden werkte voor de Russische overheid. Om precies te zijn de jeugdbeweging Rossotrudnichestvo, in het leven geroepen om economische en politieke invloed op de wereld te vergroten.

   Hoe dom kan iemand redeneren?

 6. zeurpiet2

  Ik snap het niet zo goed waarom die zoetwater matroos (trouwens ook al mislukt als carriere) hier een platform wordt geboden. Deze azijnzeiker neemt graag anderen de maat maar is zelf de grootste loser die er rondloopt.
  Neem nou dit stukje hierboven (of stukje, meer geblaat). Het gaat nergens over, het is een kinderachtige reflex om anderen de schuld te geven van iets dat eigenlijk normaal is.
  Soort jaloezie.
  Misschien is die roos daar nog wel voor geschikt, het onderwerp van een psychologische studie naar mannen met een Napolean complex. Voor stukjes schrijven is hij allang ongeschikt. Laatste keer dat hij relevant was was op BNR. Gelukkig noemt hij zich niet meer journalist, dat was echt een gotspe!

 7. Julian

  Weer echt een bijdrage van Jan Roos. Supergoed ook. Ik vraag me af wie het gaat plaatsen naast DDS.. Ik gok de Story.. Zelfs de Prive brandt zich hier niet aan.
  Het lijkt wel of Jan lijdt aan PTSS…

  1. fockingworst

   @julian is een zielig eenzaam figuurtje die hier 24/7 aanwezig is met zijn vele nicks om alleen te trollen en dat al 10 jaar lang.
   Of hij er nou voor betaald krijgt of niet, het is gewoon sneu als je de hele dag op dds aanwezig bent om voor gedachtenpolitie te spelen.
   De hele dag mensen treiteren plagen zuigen met de hier all om heersende mening express op een uitlokkende manier tegenspreken., gewoon super zielig.
   Blijkbaar heeft dit figuur gewoon echt niks anders te doen in zijn leven.. Lowlife

 8. Jean Nederland

  Prima stuk Jan, goed dat er mensen zijn als jij die ook de scheve schaatsen van links bijslijpen (of afslijpen) TOP!

 9. DidiMadloba

  Roos is permanent woedend, daar verdient hij zijn brood mee.
  Helaas steken achter zijn woede heel ingewikkelde en vergezochte verhalen.

  Laat ik er eentje bij zetten: de kapper van Roos is volgens mij ook communist.

  1. Bosche draak

   Didimadliba is permanent een irritante stoker, in plaats van toelichting gaat hij liever voor kletspraat.

   Hier eentje voor jou, Didimadloba is voor 2 maanden geschorst van de plaatselijke kinderboerderij, voor het stelen van brood en schreeuwen naar eendjes.

  2. Stanly2000

   En Didi is net zo dom als Fritsje jansen, Laay me er eentje bijzetten: Didi is Fritsje, de rechter uit Berlijn

 10. Veteraan

  Allemaal wel boeiend en zo.
  Maar was het een lekker ding ?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.