Duitsers nemen ‘uitzetwet’ aan voor afgewezen asielzoekers

In de Duitse Bondsdag werd zojuist een wetsvoorstel aangenomen dat ervoor moet zorgen dat afgewezen asielzoekers ook daadwerkelijk worden uitgezet. Zo kunnen afgewezen asielzoekers nu bijvoorbeeld makkelijker vastgezet worden in afwachting van hun uitzetting. Via de NOS.

De wet verbiedt eveneens de bekendmaking van de datum van uitzetting. De wet wordt nu al ‘oprotwet’ genoemd en is dan ook behoorlijk omstreden.

Momenteel zitten er in Duitsland 240.000 mensen zonder geldige verblijfsvergunning. Van die groep zijn er 180.000 die een ‘gedulde status’ hebben. Dit zijn asielzoekers zonder identiteitspapieren, die meestal nodig zijn voor uitzetting. Wie nu niet meewerkt aan het proberen te achterhalen van de identiteit, krijgt een variant van deze ‘gedulde status’, de light-versie. Daarmee krijgt de Duitse overheid het recht om de woonplaats te bepalen en krijgt deze asielzoeker een werkverbod.

Deze status belemmert ook de asielzoeker in een eventueel pardon, omdat gedurende deze status de verblijftijd niet meetelt bij een eventueel pardon bij een te lange asielprocedure. Eveneens kunnen uitkeringen worden gekort als deze statushouders niet meewerken aan hun uitzetting. De noodzaak voor zo’n wet is hoog. In 2018 mislukte het bijvoorbeeld 31.000 keer om ze uit te zetten.

Vooral vanuit links is er veel kritiek: ‘mensenrechten’, ‘catalogus van wreedheden’, ‘onmenselijk’ en natuurlijk ‘racisten’, zijn termen die allemaal voorbijkomen. Het zijn ook altijd dezelfde figuren die menen dat alles maar binnenlaten de enige juiste optie is en voor wie het hele idee van grenzen en een natiestaat al racistisch is en ‘exclusiviteit bevordert’. Er zit voor die mensen ook geen verschil tussen een migrant, asielzoeker, vluchteling of gelukszoeker. Wat een belabberde kijk op de wereld.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

66 reacties

 1. Sprookjesfiguur

  Too little too late.

  1. Korporaal Monty

   Beter laat dan nooit.

   1. Peter Loosduinen

    Zo is het en niet anders !

    1. hans-e-pans

     Dit soort wetten worden alleen maar aangenomen om, in dit geval de Duitsers, weer enige tijd rustig te houden, totdat ze er weer achterkomen dat dit soort wetten een zoveelste wassenneus zijn/waren.

  2. Peter Loosduinen

   Neen !
   Een hoopvol begin.

 2. koeiepoep

  Misschien kan er een inlegvelletje bij het akkoord? :
  “Vindt U dit een onmenselijke wet, dan kunt U één van de kandidaten voor een retourtje afzender geheel vrijblijvend en 100% op Uw eigen kosten in huis nemen. U ontvangt hiervoor geen enkele bijdrage en U draagt de volle verantwoordelijkheid voor alle schade die deze persoon veroorzaakt. Dit geldt ook voor zaken, waarbij justitie moet worden ingeschakeld.”

  1. Ragmilla

   Als we mensen die deze wet ondersteunen gewoon hun pensioen afpakken, dat kun je gerust als door uitbuiting verkregen beschouwen en hiermee het levensonderhoud van vluchtelingen voor westerse welvaart bekostigen is het probleem zo opgelost. Waarom zouden mensen die niets meer aan uitbuiting hebben gedaan maar bij wie het geweten normaal functioneert gestraft moeten worden en jij niet? Jij wilt als niet geestelijk normaal functionerende anderen voor jouw aandeel laten opdraaien, lijkt me niet de normale gang van zaken.

   1. Mars020

    Die rukkers kunnen natuurlijk ook gewoon een baan zoeken in hun omgeving, want dat moeten wij ook!. Jij wilt ze graag sponsoren en vertroetelen. Dat is niet mijn probleem, dus ga je gang. Doe lekker wat je wilt, maar laat ons daarbuiten.

    1. Ragmilla

     U wordt vertroeteld, door linkse uitvreters als u zit ik met een hoge inkomensafhankelijke zorgbijdrage en zorgpremie.

     Welk werk daar? U bedoelt op de in beslag genomen velden waar uw voedsel met behulp van machines wordt verbouwd? Of in een fabriek voor 2 dollar per dag zodat u een betaalbare broek aan uw onrendabele kont kunt trekken.

     1. Mars020

      Ik een linkse uitvreter??.. Zit in de het hoogste belastingtarief… Ben dus verplicht om jouw vrienden te sponsoren… Jij spoort echt voor geen meter.. Zoals ik al eerder heb geschreven, moet jij maar het voorbeeld geven en je poen afstaan aan die gasten. Ik heb er geen trek in om jouw hobby’s te sponsoren en dat verwacht ik andersom ook niet. Net als jij zit met die inkomensafhankelijke zorgpremie en zorgbijdrage. Al die bijdrage’s zijn bedacht om jouw vrienden te sponsoren en bijvoorbeeld geheel gratis om te laten bouwen tot het gewenste geslacht. Dus omdat Achmed liever Fatima was geweest, moet ik een hogere premie betalen?.
      Laat jezelf binnenkort even nakijken, want dat slinkse virus is ietsjes te diep in je pan gekropen.

     2. Ragmilla

      U kent mijn vrienden niet eens.

      U dramt over bijstand en klaagt over zorg. Het zijn beide solidariteit principes en ik ben eerder voor zorg dan bijstand. U schreeuwt dat u rechts bent en noemt mij links. Omdat ik liever mensen help die beroofd zijn in plaats van vertroeteld? Tja en u durft uzelf rechts te noemen.

     3. ZiggyStardust

      Nou nou “Ragmilla”, je valt wel erg hard door de mand vandaag. Verkondigde je eerder deze week nog dat je niets hebt met zwakke mensen en iedereen voor zichzelf verantwoordelijk is, verantwoordelijk voor hun eigen opleiding, kansen en succes dmv oa planning, nu moeten ze weer gratis geld krijgen. Jouw standpunt is net zo veranderlijk als het weer hier in Nederland.

  2. Bosche draak

   Durf te wedden dat de wilde weldoeners dan in een keer genezen zijn.
   Zeer fraai, dhr vlaai!

 3. Kees

  Dan krijgen ze een “werkverbod” , nou dat willen de meesten heel graag!

  1. Mars020

   Een werkverbod is een zege voor de gemiddelde Afrikaan!. Als de tamtam dit nieuws verzend, naar Afrika, worden ze daar helemaal gestoord en stappen massaal in de rubberbootjes. Dat idee van dat werkverbod, moet een linkse kronkel zijn geweest!. Iedere randmongool in Europa weet, dat je daarmee juist die gasten lokt.

   1. Ragmilla

    Als de wereld verdeelt zou zijn naar het plukken van de vruchten van arbeid zou Afrika geen probleem zijn. Verteld u mij maar waar ter wereld een 40 urige werkweek normaal is. Afrikanen werken vele malen harder dan u voor veel minder dan u. Voor u is 12 uur per dag bezig zijn met eten en drinken voor het gezin regelen waarschijnlijk geen werk, zo verwend bent u.

    1. Mars020

     Als die gasten daar nou eens een keertje hun leuter achter die lap houden, dan wordt het daar gelijk minder druk. Hoe dommer het volk, hoe meer koters ze fabriceren. De oplossing is simpel… stop met fokken en ga aan het werk!.

     1. Ragmilla

      Hoe dommer het volk hoe minder ze begrijpen waarom in arme regio grote gezinnen zijn. U bent zo in de watten gelegd dat u niet begrijpt dat kinderen eeuwen ook hier de oude dag voorziening waren.

      Het falen van het Nederlands onderwijs in vol ornaat.

     2. Mars020

      @Ragmilla, dus wordt het de hoogste tijd, dat ze eens aan het werk gaan en een soort van pensioenstelsel gaan opbouwen. Voorbeelden genoeg in de rest van de wereld, maar daar zijn ze te dom voor. Door al swaffelend om een totempaal heen te rennen en daarna weer het volgende kotertje gaan fabriceren, bouw je geen economie op.

     3. garfield

      @ragmilla .
      De dieren in Afrika zijn nog slimmer dan de mensen die daar wonen .
      Die dieren weten wel hun populaties in stand te houden .
      En ga niet zitten janken dat die negertjes honger hebben . Maar intussen wel blijven door fokke als de konijnen.
      Tja als er hongers nood is dikke pech, dan blijkt toch dat er te veel mensen op dat continent wonen en in andere plaatsen waar honger nood is .
      Gvd als kind zag ik al die zielige kindjes op tv wandelen en die wandelen nog steeds.
      Rot aub op naar een ander land eentje waar iedereen blij is met je geliefde geloof het socialisme.

     4. Peter Loosduinen

      Mars020
      U kent de neger niet ! Werken ???
      Voortplanting is het enige werk wat aantrekkelijk is voor hen.

    2. ManusR

     Als er 1 volk lui is, komen ze wel uit Afrika, van noord tot zuid en is algemeen bekend.Ik kan de hardwerkende op 1 hand tellen, u heeft 17 miljoen handen nodig waarschijnlijk.

    3. ManusR

     @Ragebol, ik vertel u waar een 40urige werkweek, of meer, normaal is.Hier in het Aziatische deel van de wereld en, natuurlijk, Amerika. Zo, u mag weer met uw poppetjes gaan spelen.

 4. Ragmilla

  ” Er zit voor die mensen ook geen verschil tussen een migrant, asielzoeker, vluchteling of gelukszoeker. Wat een belabberde kijk op de wereld.”

  Het zijn allemaal vluchtelingen, de meeste voor de welvaart in het westen. Geradicaliseerde mensen als schrijver verzinnen allerlei dingen om dit maar niet onder ogen te hoeven zien. Jammer genoeg is het overgrote deel van de bevolking zwak, ze hebben met geluk nog een beetje invloed op hun eigen leven maar op de rest van de wereld hebben ze geen enkele controle en zien niet in hoe die invloed te verkrijgen.

  Dan is de enige methode mensen die veel sterker als jou zijn en wel de controle over hun leven proberen te verkrijgen als zondebok te verklaren.

  De lafheid gaat bij deze mensen vaak ook nog zo ver dat ze niet op een eerlijke manier migratie willen stoppen. Stel je voor dat ze niet twee keer per jaar op vakantie kunnen.

  1. edoc431

   Ik stel vast dat jij hier van 0 en gene waarde bent, jouw feiten boeien hier niemand iets. Ik weet niet of je het weet dramorgel, maar je zit op de verkeerde site. Niemand hier heeft enige interesse in jouw gelul. Jij hebt geen bord voor je kop maar een complete balk, dat jij hier na al die jaren nog steeds rondhuppelt, man ik had je allang zo ver verbannen dat je zelfs met een VPN niet terug zou kunnen komen.

  2. Mars020

   Begin jij dan maar eens om zelf op het niveau van een bijstandstrekker te gaan zitten, de rest van je geld gaat direct naar de dobberaars toe. Probeer gelijk ook al jouw vrienden en kennissen te motiveren om hetzelfde te doen. Kijken we een jaartje later of het bevallen is?. Of jij en je vriendjes nog steeds zo positief zijn over de gelukzoekers?.
   Links is altijd al royaal geweest met het geld van anderen, dus nu wordt het de hoogste tijd, dat ze hun eigen geld gaan uitdelen.

   1. Ragmilla

    Geld van anderen, echt? Ik geloof dat u een herverdeling voor staat die nog verder gaat dan de huidige. Ik vind dat u erg blij mag zijn dat ik gedwongen wordt om mijn geld met u te herverdelen.

    Bijstand wat een luxe, een goede maar wees tevreden. De mensen uit de derde wereld hebben groot gelijk dat ze hierheen komen omdat hun potentiële welvaart hier wordt genuttigd.

    1. Mars020

     Jij bent niet in staat om begrijpend te lezen. Ik bedoel dus dat jij dat eens moet gaan doen!. Ik betaal mezelf scheel aan belastingen en werk dus voor een stelletje randdebielen, die hun leuter belangrijker vinden, dan werken. Jij wilt die gasten toch zo graag?.. Betaal er dan ook voor!.. Wie weet geven ze jou een gratis beurt?.. Ze zullen je denk ik wel dankbaar zijn?..

    2. Top

     ”Mijn geld”? Hahahahaha! Jij is leuk. Doe je sjaaltje wat losser, je ben aan het hallucineren.
     Kolere zeg! Wat ben jij eigenlijk een diep triest figuur. De gehele dag en zo ook te zien, nacht, hier je verbijsterende domheid etaleren. Is er nu echt niemand, die maar iets om je geeft? Ach ja, de vraag stellen, is hem beatwoorden. GET A LIVE!

    3. Top

     Wat je doet heet ‘spiegelen’ in de psychologie. Daarnaast pretendeer je, dat alleen jouw soortgenoten, het bij het rechte eind hebben. En dit allemaal, terwijl je afhankelijk bent van een ‘aalmoes’, die anderen met hard werken op moeten brengen. Daarom is een goed gesprek, met u of uw soortgenoten onmogelijk, omdat de geesten verdorven zijn van haat en onkunde, wat moet worden botgevierd, op mensen die wel iets voor de maatschappij willen betekenen. Maak je een keer nuttig en stap eruit.

    4. Janna47

     @Ragmilla
     Als de mensen uit de derde wereld zich eens wat meer zouden laten leiden door mensen met verstand, dan zou het er daar heel anders uit zien. Maar het probleem is dat ze denken zelf te kunnen besturen….en dan kun je wachten op problemen. Toen de Afrikaanse landen zo nodig afhankelijk moesten worden, is de ellende begonnen. Die mensen kunnen niet regeren, jammer maar helaas. Begrijpen willen ze dat niet….zijn ze te dom voor. Dus waar komt de ellende vandaan?

     1. Janna47

      @Janna
      Uiteraard bedoel ik onafhankelijk….

 5. edoc431

  Laat links het betalen kijken hoe lang dat goed gaat hahaahaha hilarisch .

  1. Joop Klepzeikert

   Links en betalen? Waarvan dan? Van hun oetkering en soepsidies? Dan betalen wij dat dus alsnog.

   1. Korporaal Monty

    “Van hun oetkering en soepsidies? Dan betalen wij dat dus alsnog.”

    Zo sprak onze hoogopgeleide reageerder.

    En als jij over twee maanden in Amerika woont hoef jij hier niet voor te betalen.
    Dan mag je mee betalen aan Trump zijn muur omdat het er zo veilig is in Amerika.

 6. Hans Brusselmans

  Men had deze wet beter ‘ deportatiewet ‘ kunnen noemen, dan heb je dat linkse vuil helemaal op de kast.

 7. Menno B

  Lege huls natuurlijk. Wat waar naartoe willen ze die mensen gaan uitwijzen?

  Wet of geen wet, uitwijzen dat kan alleen naar het land van herkomst. Als dat onbekend is door ontbrekende papieren houdt het vaak op. Opsporen van een vermiste of verhulde identiteit lukt alleen als herkomstlanden meewerken. Maar die hebben geen belang en werken dus zelden of nooit mee.

  .

  1. Joop Klepzeikert

   Herkomst is met DNA te bepalen.

   1. Menno B

    Dat is een fabeltje. Hooguit kan je een hele grove herkomstregio vaststellen (Afrika, Midden-Oosten, Zuidelijk Europa ed) en daar schiet je dus niks mee op.

    1. Hans Brusselmans

     Grof geweld lost heel veel op voor dit soort gevallen, opzouten met dat ongedierte dat rooft en moordt bij de vleet!

     1. Ragmilla

      Ik denk dat u 100 jaar te laat bent geboren.

    2. Joop Klepzeikert

     @trol Menno: Hoe wisten ze dan dat die moordenaar uit Zaandam een Turk was? Uit 15 jaar oud DNA materiaal. Juist, omdat jij zwaar uit je nek kletst.
     Je kunt uit DNA materiaal zelfs opmaken uit welke provincie iemand komt.

     1. Vit

      Neemt niet weg dat organen onderling uitwisselbaar zijn op de operatietafel als je begrijpt wat ik bedoel

     2. Menno B

      Denk nou ’s na man. Toen bij DNA onderzoek vast kwam te staan dat de dader in Zaandam roots in het midden-oosten had, lag het nogal voor de hand de dader in de Turkse gemeenschap te zoeken, omdat waarschijnlijk 95% van de bevolkingsgroep in Zaandam met midden-oosten roots in Zaandam (zeker rond 1990) Turken waren. Als onder de Turken geen DNA match was gevonden had men verder gaan zoeken onder de 5% overige midden-oosten migranten.

      Provincie? Tuurlijk. En binnenkort je postcode+huisnummer.

     3. Ragmilla

      Grenzen houden geen verband met volkeren.

     4. Joop Klepzeikert

      @Vit: Arabieren kunnen geeneens een bloedtransfusie van blanken, negers of Aziaten krijgen en andersom ook niet. Dat wordt door het lichaam verstoten.

     5. Vit

      @Joop Klepzeikert

      Dit is geheel nieuw voor mij, maar zo hoor je nog eens wat.

      Ik heb overigens vernomen dat een varkenshart bij mensen geïmplanteerd kan worden, tenminste dat kan alleen bij moslims.

     6. Vit

      Ps, om een of andere reden.

   2. Peter Loosduinen

    Herkomst is met DNA te bepalen.
    Velen zullen het DNA vergelijkbaar met dat van Rif apen hebben.

  2. Mars020

   Hebben ze een Noord Afrikaans uiterlijk, retour naar de zandbak. Zo kan je alle soorten rangschikken en op transport zetten naar het gewenste werelddeel. Het is niet zo moeilijk. Alleen links heeft daar moeite mee. Die begrijpen namelijk nooit iets en daar maken gelukzoekers misbruik van.

 8. Joop Klepzeikert

  Hier zou Nederland een voorbeeld aan moeten nemen, maar zal wel weer niet gaan gebeuren. Onze roverheid zit daar veel te ramvol met linksgekkies voor, die niets zelf beslissen, maar als kudde schapen doen wat de lobbyisten ze opdragen. En dat is zo veel mogelijk nieuwe klanten voor de elite binnenhalen. Hoe dommer hoe beter.
  Liefst net zo dom als de linkse trollen hier op DDS

 9. Vrijedenkert

  Dus als ik het goed begrijp.

  Duitsland heeft bestaande wetten waarbij men als vluchteling wordt afgewezen dus geen recht of verblijf wordt toegekend deze worden uitgezet maar deze wetten werken niet dus worden deze afgewezen asielzoeker, migranten en illegalen niet uitgezet…
  Maar nu heeft men een nieuwe wet gemaakt die ervoor moet zorgen dat mensen die volgens bestaande wetten moeten worden uitgezet en niet worden uit gezet nu met deze nieuwe wet wel worden uitgezet…
  En als deze nieuwe wet ook niet werkt?
  Gaat men dan vervolgens weer een nieuwe wet maken die er voor moet zorgen dat mensen die volgens de bestaande wet moeten worden uitgezet en niet worden uitgezet en met die nieuwe wet die ervoor moet zorgen dat men wel wordt uitgezet maar ook niet uitgezet wordt men met die neuwe wet vervolgens wel weer wordt uitgezet?

  Ik denk dat het veel praktischer is om al deze migranten en illegalen gewoon niet binnen te laten want dat scheelt een hoop wetten maken om ze vervolgens niet uit te kunnen zetten!

 10. Ritter

  Verreweg de meeste asielzoekers zijn illegale migranten die onder het mom van “vluchteling” naar Noord/West Europa reizen …………aangetrokken door het “gratis” geld ( ons sociaal stelsel).

  Eenmaal in Europa zullen deze asielzoekers er alles aan doen om hier te blijven; dus ook blijven procederen en dat soort dingen totdat ze uiteindelijk “beloond” worden met een verblijfsvergunning.

 11. Benny

  Waarom is ragmilla het nooit eens met geen enkele stelling op dds… Oja ragmilla is een trol die verder geen leven heeft….. Zielig figuur

  1. Mars020

   Plus ze heeft tot nu toe nog nooit een argument gehad in haar reacties. Alleen maar zeggen, dat het niet zo is. Het woord waarom staat niet in haar woordenboek, dus kan ze ook geen voorbeelden benoemen. Het continu roepen.. Het is niet zo!.. Hebben wij weinig aan. Ik wil bewijs zien, daarom geloof ik bijvoorbeeld ook niet in Allah.

  2. Vrijedenkert

   @Benny,
   Volgens gesjeesd en naief-links is de rest van de gehele wereld welkom in Europa en Nederland, links zou het liefst zien dat iedereen maakt niet uit wie of wat zich in Nederland kan vestigen wonen en werken en probleemloos gebruik kan maken van alle maatschappelijke en sociale voorzieningen in dit land!

   Als dit ingevoerd zou worden en alle verworvenheden, voorzieningen en pensieoen dan al na twee weken dan definitief worden stopgezet is iets wat links totaal niet wil begrijpen…

 12. tonna

  Hoopgevend de nieuwe Duitse ‘oprotwet’,dat zal Merkel wel niet leuk vinden!
  Het “ihr seid willkommen” verandert drastisch in “ihr seid ungewünscht” .
  Het gaat de goede kant op!

  1. Hans Brusselmans

   “ihr seid ungewünscht” .

   Raus, klinkt nog veel beter.

 13. DidiMadloba

  Wat doe je met iemand die zijn paspoort heeft opgegeten en waarschijnlijk uit een land komt dat gelukzoekers niet terugneemt.

  Ga je zo iemand de rest van z’n leven blijven sarren?

  Dat zijn sharia-methoden die niet bij onze christelijke cultuur passen.

  1. Mars020

   @DidiMadloba, jij bent zo te lezen niet zo slim. Als zo’n mafkees zijn paspoort opvreet zet je hem op de pot met een laxeermiddel en daarna kunnen ze zijn naam wel ergens tussen de shit terugvinden. Hebben ze die gevonden, dan het land uit pleuren. De landen waar dat gajes vandaan komt dwingen ze terug te nemen en anders financiële sancties toepassen. Als ik ongevraagd een artikel van een postorderbedrijf ontvang, stuur ik het ook retour. Dat die gasten te lui zijn om hun eigen land op te bouwen, betekent niet, dat wij ze maar moeten blijven sponsoren. Het is allemaal niet zo ingewikkeld als jij denkt.

   1. Vrijedenkert

    Meer meer meer laxeermiddel!

   2. Vrijedenkert

    Gespuis wat aankomt op luchthavens zonder documenten is heel simpel, per direct weer retour met datzelfde toestel!
    Gespuis is ergens opgestapt in toestel met document en luchtvaartmaatschappijen weten waar hij is opgestapt!
    Dus als gespuis uitstapt zonder document direct weer in datzelfde toestel plaatsen en dat toestel gaat vertrekken met datzelfde persoon zonder document!
    Luchtvaartmaatschappij zorgt er maar voor dat men dit persoon dat met document is opgestapt weer gaat afzetten op locatie waarvan bij is vertrokken…

 14. logisch denken

  Nu we heel Europa verziekt hebben met stromen illegalen en gelukszoekers passen we zelf de wet aan weil wir schaffen es nicht. De rest mag het uitzoeken en zit met de gevolgen van dit Duitse beleid. Nexit nu.

 15. Heras

  Volgens mij is dit water naar de zee dragen. Volgens mij kun je beter de grenzen in heel europa sluiten.
  Nu krijgt nederland weer 50 libiers, omdat daar zg oorlog is. Wat moet je nu met deze laag-opgeleide mannen. teruggaan doen ze niet meer. Werken al evenmin.

  Dat duitsland eindelijk een beetje wakker gaat worden is wel een pre.

 16. AntiPartijKartel

  Volgens mij hebben we in Nederland ook plek zat in de gevangenissen. Tijd voor dezelfde wet in NL.
  Is men uitgeprocedeerd, dan moet je gaan, zoniet dan maar de cel in.
  Er dient een einde te komen aan dat oneindig gedogen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.