Eritreeër vluchtte met eigen vlot naar Engeland, kwam aan in IJmuiden

Asielzoekers hebben het maar zwaar: eerst de Middellandse Zee overleven, dan de afkeurende blikken van Italianen doorstaan, vervolgens verder vluchten naar West-Europa, wéér een oversteek wagen richting Engeland en dan aankomen in IJmuiden. Wat een hel.

Eerder vandaag berichtten we al over migranten die de oversteek probeerden te maken richting het Verenigd Koninkrijk. Hen wordt namelijk verteld dat de Brexit eraan komt en ze daarna mogelijk niet meer binnen kunnen komen. Dat heeft natuurlijk niets met geluk zoeken te maken, er was gewoon geen werk te vinden in Frankrijk!

Één Eritreeër heeft echter duidelijk een cursus marketing gevolgd. Hij kwam vandaag in de spotlight met zijn zelfgemaakte vlot, waarmee hij ook Engeland binnen wilde komen. Deze 26-jarige maritiem bouwkundig ingenieur zal binnenkort wel een baan aangeboden krijgen, als ze in de maritieme bouwsector niet zo discriminerend zijn natuurlijk!

Er zitten ook nadelen aan deze originele variant van de elevator pitch, mensen geloven nu natuurlijk niet meer dat dergelijke vluchtelingen/asielzoekers deze kant uit komen om te werken. Al zal Rob Jetten van D66 wel weer blij zijn met deze aanwinst in IJmuiden, die boffen maar met zo’n creatief talent dat ze zo is aan komen waaien! De woordvoerder van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) spreekt echter van ‘een wanhoopsdaad’, want West-Europa is natuurlijk niet uit te houden.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

25 reacties

 1. Ragmilla

  “Dat heeft natuurlijk niets met geluk zoeken te maken, er was gewoon geen werk te vinden in Frankrijk!”

  Alleen domme ezels zoeken geen beter leven. Natuurlijk maar een detail. Zo’n oversteek zal voor de schrijver waarschijnlijk een dagje Efteling lijken die niet aangeeft hoe wanhopig de man zal zijn. Als mensen nu eens eerlijk zaken zouden doen zou de wereld er heel anders uitzien maar dan moet een simpele schrijver wel op zoek naar een beter bestaan en waarschijnlijk gaan migreren. Tenzij hij een ezel is.

  1. Joop Klepzeikert

   @trol Ragmilla: Dat tuig zoekt geen beter leven, maar het land waar ze het meeste en makkelijkste gratis geld kunnen krijgen en waar het minst voor misdaden gestraft wordt.
   Alleen zwakzinnig linkse malloten zoals jij blijven die crimigranten verdedigen, net zoals jouw soort 80 jaar geleden ook met de moffen deed.

   1. Ragmilla

    80 jaar geleden? Lijkt me stug. In 40-45 was rechts aan de macht.

    1. Joop Klepzeikert

     @trol Ragmilla: socialisme is links. Rechts is conservatief. Die waren ook 80 jaar geleden niet aan de macht. Dat waren de socialisten.

    2. toetssteen

     @Satya
     Klopt u eens in ‘warum sind wir sozialisten’, was een lezing van Goebbels.
     Ik denk dat u na het lezen ervan nog zult ontkennen, maar dat is dan uw zaak.

  2. Mars020

   De gemiddelde ezel heeft meer verstand, dan die dobberaar.

 2. Confucius

  Ja inderdaad Wout, hoeveel pech kan een mens hebben.

  1. Meester Kong

   @C
   Gebruik zijn naam niet ijdel 🙂 🙂 🙂

   1. Confucius

    U bent waarschijnlijk de ware meester maar maak dan ook gebruik van letters i.p.v symbolen.

 3. Heras

  Het zal mij niets verbazen dat de Eritreeër de boel weer manipuleerde. Als hij echt vluchteling was geweest dan was Italië ook goed. Maar hier is het beter; je krijgt alles gratis en je hoeft er niet voor te werken. En wij nederlanders-de regering- werken er aan mee.

  1. victus

   Drukste scheepvaart route die er is en daar komt het vlotje aan gemaakt van tuinafval op een onberekenbare Noordzee. Wat een afgang aangezien volgens sommige bronnen hoofdzakelijk artsen, ingenieurs, chirurgen en wetenschappers deze kant op komen, toch? Die moeten beter weten.

 4. jasper38

  Sind wanneer is er in Frankrijk oorlog?

  1. Joop Klepzeikert

   Sinds de Fransen hun gele hesjes aangetrokken hebben. De Franse roverheid zet een steeds groter leger zwaar bewapende etterbakken tegen ze in.

 5. Joop Klepzeikert

  Had iemand van zo’n hersenloos wezen verwacht dat die de goede kant op zou gaan dan? Ze verwachten dat als ze het water op gaan er wel één of andere leipe linkse organisatie ze op komt pikken en daarheen brengt waar ze willen zijn.

 6. Vraagtekentje

  Jammer dat hij geen tijd had om zich aan te kondigen doordat hij zijn kompas niet bij had natuurlijk anders hadden we het linkse welkomsdeugkoor in IJmuiden op de kade gezet.

 7. van Urk

  Je vraagt je inderdaad af wat die gozer heeft uitgespookt dat hij na een vlucht van 5.109 kilometer er nog 900 kilometer erbij wil gaan doen.

  1. Seneca

   @van Urk
   + 1

  2. Mars020

   Hij had nog een heleboel vakantiedagen staan en wilde met dit warme weer lekker dobberen. Komen ineens die ongelovige hufters van de KNRM langs om zijn rust te verstoren. Gun die man nou gewoon zijn dagje dobberen op zee.

 8. Matig rechts

  Kwam er zeker achter dat je in IJmuiden minimaal 10 jaar moet ingeschreven staan om en woning te krijgen 😀

  1. Mars020

   Dat geldt alleen maar voor Nederlanders. De gemiddelde dobberaar krijgt gelijk een woning.

   1. Nico-Levering

    Ja, met uitzicht op zee.

 9. C.A.Barstow

  Hij wilde naar Engeland?
  Geef hem een paar roeispanen en wegwezen uit Nederland.
  Gaat dat niet lukken? terug naar je eigen land en ga dat maar opbouwen werk te over daar handen uit de mouwen steken en dan heb je hier niets te zoeken, wegwezen hier.

 10. peetjoh. k

  Deze man is verantwoordelijk voor vervuiling van onze zee en kust. Links pak hm eens op deze milieu vervuiler. Niks met een vluchteling te maken dit sinds waneer is ons land onveilig? Van Nederland naar Engeland varen heeft niks met vluchten te maken.

 11. logisch denken

  Waarom die gasten redden ? morgen gaat ie weer als ie genoeg petflessen bij elkaar verzameld heeft

  1. Mars020

   Geef dat figuur een rubberbootje van de Action en laat hem lekker roeien naar Engeland.
   Dan is links ook weer gelukkig en zijn wij van hem af.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.