Facebook gaat dan eindelijk ZELFS te ver voor NPO’ers: “Ze willen alleen MEER MACHT hebben”

Facebook komt met een cryptomunt… en daar worden zelfs NPO’ers heel ongemakkelijk van.

Het gebeurt niet zo heel vaak, maar NPO’ers en andersoortige linkse nepjournalisten zijn dan eindelijk iets van kritiek op het uiten op Facebook. En dan bedoel ik: vanuit het perspectief dat het ‘sociale netwerk’ te veel macht aan het vergaren is.

“Spoiler: #Libra is geen cryptomunt, geen blockchain, geen idealistisch betaalplatform voor mensen zonder bank, maar een ordinaire poging van #Facebook om toezichthouders buiten spel te zetten en nog meer macht te krijgen,” aldus Eva Wiessing.

Nou heeft u wellicht nooit van Eva gehoord, maar zij is dus verslaggever economie voor de NOS. Het is dus wel degelijk van belang wat ze tweet — nou ja, in zoverre dat andere linkse nepjournalisten haar ongetwijfeld volgen en haar mening serieus nemen.

Hoe dan ook, mevrouw heeft zowaar een keertje gelijk. Wat Facebook hier doet is inderdaad een poging om toezichthouders buitenspel te zetten en meer macht te verzamelen. Maar dat is niet alles, hier komt nog eens bij dat Facebook in de afgelopen jaren bijzonder veel informatie heeft verzameld over gebruikers. Zuckerberg en co. zijn doodsbang dat andere bedrijven — die cryptomunten ‘verkopen’ — diezelfde informatie in handen krijgen, of in ieder geval deels. Dat zou voor Facebook voor serieuze problemen zorgen, dan komt er immers ‘concurrentie.’

Uiteindelijk zullen Facebook, Google, en Twitter teruggeroepen moeten worden. Ze hebben veel te veel macht, en willen alleen nog maar méér macht hebben. Daardoor zijn ze onderhand een gevaar voor de individuele vrijheid.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.