Femke Halsema faalt! Bewijs voor harde beschuldigingen van salafistische invloeden Haga Lyceum blijkt flinterdun

Het Cornelius Haga Lyceum in Amsterdam lijkt door het oog van de naald te zijn gekropen. Gemeente Amsterdam blijkt namelijk de harde beschuldigingen van ‘salafistische invloeden’ jegens de school niet hard te kunnen maken. Lekker bezig Femke! Via de Volkskrant.

De beschuldigingen gericht aan het Lyceum waren tweeledig. Er zou sprake zijn van ‘antidemocratisch onderwijs’ en de verspreiding van ‘salafistische invloeden’, kortom: een terreurschool.

Voor dat antidemocratische onderwijs bleek al geen bewijs te zijn. Nu lijkt de gemeente Amsterdam ook op het punt van salafistisch onderwijs een toontje lager te moeten zingen. In beide gevallen betekent dat overigens niet dat hier geen sprake van zou kunnen zijn geweest. Het laat alleen zien dat de gemeente Amsterdam al direct in alle openbaarheid met de vinger wees, nog voor het bewijs rond was.

De Onderwijsinspectie kon praktisch niets vinden, al hadden zij wel ‘stevige kritiek’ op de financiën van het bestuur van de school. Die conclusies zijn volgens de school eveneens onjuist en het bestuur heeft de Onderwijsinspectie dan ook gedagvaard.

Samengevat ontkracht het rapport de volgende aantijgingen: (1) geen bewijs voor hierboven genoemde aantijgingen; (2) geen aanwijzingen voor ‘een klimaat gericht op afzijdigheid van de Nederlandse samenleving of het tegengaan van integratie’; (3) AIVD- en NCTV-informatie véél minder stellig dan in eerste instantie het geval leek te zijn, en; (4) twee vermeende aanjagers, Haitham al-Haddad en Fouad el Bouch, hebben buiten reguliere schooltijd om contact gehad maar vertrokken weer (en El Bouch solliciteerde maar werd niet aangenomen).

De twee Atasoy-broers, die in het bestuur zitten, worden ook als ‘aanjagers’ of ‘richtinggevende personen’ gezien die zich inlaten met jihadistisch extremisme, maar ook daar is vooralsnog geen bewijs voor te vinden en beide ontkennen dit ten stelligste. De gemeente gaat dus, plat gezegd, compleet op z’n bek.

De beschuldigingen gingen kennelijk op basis van rapport-indicaties en de situatia escaleerde toen het Haga Lyceum de bluf van Halsema callde. In plaats van direct die fout te erkennen bleef de gemeente schepjes er bovenop doen, om gezichtsverlies te voorkomen. In de tussentijd werden er pogingen gedaan om alsnog het bewijs rond te krijgen, wat nu dus keer op keer heeft gefaald.

Mochten die beschuldigingen nou alsnog wél terecht blijken, dan heeft Halsema er eigenlijk alleen maar voor gezorgd dat die school nu nóg populairder is geworden en het probleem daarmee ontzettend vergroot. Blijkt het inderdaad allemaal kolder te zijn geweest, dan heeft zij alle geloofwaardigheid de nek omgedraaid en enorme incompetentie laten zien.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

33 reacties

 1. Kretoloog

  Halsema faalt in wel meer opzichten. Na 1 jaar kan gerust gesteld worden dat zij ongeschikt is als burgemeester.

  1. EU kok

   Kretoloog faalt! Bewijs voor harde beschuldigingen van ongeschiktheid Femke Halsema blijkt flinterdun

   1. Sealgaire

    Ach guttegut, Jabba de Hut, trekt weer een slijmspoor op DDS. Als of iemand daar geïnteresseerd in is. Zijn sporen verdiend, met het schoonmaken van een of andere McDonald’s. En dan ben je ook gelijk een ”kok’, maar dan wel met ck.

    1. EU kok

     DDS vroeg laatst stukjesschrijvers.
     Helaas was knippen, plakken en herhalen geen vereiste kwaliteit.
     Anders had u zeker de goedkeuring voor uw kwaliteiten gekregen.

    2. Meriadoc Brandebok

     Sealpedofiel komt met het stukje aan dat hij al achtduizend keer op het forum heeft gegooid.

     1. EU kok

      DDS vroeg laatst stukjesschrijvers.
      Een van de vereiste was : heb jij een vlotte pen en deins je niet terug ergens je mening over te geven.
      .
      Helaas heb ik hier negatieve ervaringen met het hebben van een mening.

     2. Meriadoc Brandebok

      Je kunt je ongezouten mening wel geven, maar je moet oppassen, als Tim dienst heeft, niet op zijn tenen te trappen. Dus als Sylvana voor de twintigduizendste keer verschijnt op de homepagina glimlach je, zeg je “mooi, oké”, en loop je door.

      Wout, Teunis en Michael zijn doorgaans toleranter.

     3. Sealgaire

      Kan het nog dommer Guusje? Het is natuurlijk volslagen idioot, dat jij een waardeoordeel, denkt te moeten geven. Kijk liever in je eigen gierput. Stront zat te vinden.

   2. Kretoloog

    Halsema weigert burkaverbod te handhaven.
    Halsema wil illegalen huisvesten.
    Halsema kan geen vergadering voorzitten.
    Halsema jaagt middenstand de stad uit.

    Enz. enz. enz.

    Hoeveel bewijs wilt u hebben?

    1. EU kok

     Indien u 4 maal uw mening geven als bewijs ziet, heeft u bij deze uw bewijs geleverd.

     1. Kretoloog

      Hij toont het zelf weer eens aan: Een kok kijkt niet verder dan zijn koekenpan. Zelfs al noemt hij zich eurofiel.

    2. DidiMadloba

     Allicht, wijd en zijd zijn geen boerkas te bekennen in Amsterdam.
     Illegalen die niet vertrekken om welke reden dan ook kun je beter niet op straat laten, dan gaan ze je bestelen.
     En als je rechts bent vind je dat veel geld verdienen eerste prioriteit is, dus liever geen marginale middenstanders in de stad.
     Burgemeesters moeten afwegingen maken.

     1. victus

      Champagne kurken knallen daar op het stadhuis! Weer een streep dichter bij de afgrond voor het illegalen en wantoestanden paradijs aan de Amstel!

   3. tomygun

    Spaanse kock wat jij flinterdun noemd is wel veel
    dikker dan dat pak botoer op je kop! .

  2. toelos

   ze is geheel ongeschikt overal voor enkel achter het raam in haar #mooie stad#

 2. Kristalix

  Wat verwacht je ook van zo”n burgermeester. Het is al bestuurlijk brandhout. En dat gaat los in Amsterdam. Gelukkig in dit geval zit er een gesjeesde zwarte piet als gedrocht in de gemeenteraad. Dus valt het niet direkt op.

 3. Kapitein Haddock

  SS moet dit oplossen!
  Vagina koekeloerende clubjes hebben overal een oplossing voor!
  En…..de Zwarte Piet naar de blanken: t.w. coke-snuivende, belastinggeld verspillende, linkse pro-moslim, anti-Nederlandse gemeenteraad. Zooitje in A’dam.

  1. Lambieck

   Welzeker en gewis.
   Bij ons in Brussels gaat het gelukkig veel beter.

 4. tonna

  Eerst infiltreren,stil vooronderzoek,bewijs verzamelen om vervolgens aan te klagen!
  In Nederland gaat het anders,éérst veel lawaai in de media maken,iedere aso is alert en moffelt bewijsmateriaal weg!
  Aanklacht op de plank “mislukt”.

 5. peetjoh. k

  Halsema is eigenlijk nergens geschikt voor. Ik denk dat ze zelfs niet eens kan schoonmaken en koken. Een beetje achter het gene aan rennen waar ze bang voor is (moslims). Vrouwen met dat emotionele gedoe horen niet op hoge functies. Gooi een dood kind op het strand en alle vrouwtjes huilen en heten de moordenaars welkom. Er was er geen 1 die begreep dat t misschien wel eens expres gedaan kon zijn allemaal voor dat welkom.

  1. Rosasolis

   @peetjoh. Tot nu toe heb ik op bovenstande artikel vele vrouwen onvriendelijk , emotionele, en lage commentaren van ALLEEN mannen gehoord! Pas op jullie IDIOTEN. Wij meisjes en vrouwen scoren veel hoger op onderwijs dan jullie kerels! In mijn dorp zijn er nu heel veel school zaken met een grote roze strik en onze vlag, die tonen dat een vrouw haar eind- diploma heeft gehaald. In onze dorp zien we meer roze strikjes en vlaggen dan van de mannelijke studenten.
   Beste primitieve man, alles wat wij intelligente westerse vrouwen willen is heel simpel:
   gewoon een man-vrouw maatschappij, met gelijke rechten en plichten voor zowel mannen en vrouwen. De tijd van het schoonmaken van vrouwen, en koken is voorbij…
   alleen als een huisvrouw of een huisman dat wil! Hopelijk ben u niet zo achterlijk dat u niet wil realiseren dat we nu eindelijk leven in een man-vrouw maatschappij dat samen moeten werken voor de toekomst voor onze planeet Aarde op te bouwen. Tijdens mijn leven heb ik zoveel emotionele MANNEN mee gemaakt, Veteranen met zoveel tranen.
   Veteranen van WW 1 en 2 in rolstoelen die ik in mijn armen heb gehouden. Maar er waren rode kruis zusters erbij, en mijn moeder was er een.
   Dus ga nooit vertellen over jankende vrouwen. Ik deed mijn best om wat gezelligheid te geven voor deze zieke, ernstige gewonde mannen en vrouwen te
   geven aan een van de grootste veteranen ziekenhuizen in de westerse wereld
   Deer Lodge Veterane Hospital in Winnipeg, Canada. En omdat ik zo veel lijden onder de veteranen heb gezien en mee gemaakt, als dochter van een Rode kruis zuster, wil ik
   aan jullie ver-rechts mensen vertellen dat jullie geen alternatief hebben voor onze oude boodschap van Geloof, Hoop, en Liefde.

 6. DidiMadloba

  DDS is nu boos op Halsema omdat ze een te rechts beleid voert. Het lijkt zelfs of ze naar Wilders heeft geluisterd – die alle moslims doodeng vindt.

 7. plakband

  Typisch links gedrag. Het bewijs voor het rechtvaardigen van CO2-belasting is ook flinterdun., veelal zelfbedacht. Maar toch doordrammen.

 8. Sans Rancune

  Dat Halsema geschikt of ongeschikt voor het burgemeesterschap is maar een enkele mening hier op DDS. Niet om over druk te maken. Drie schijfjes voor het luchtdruk geweer, Sylvana, Timmermans en Halsema, dat is wat het is.

 9. Rud56

  Én toch: waar rook is, is vuur!

  Is hier weer sprake van een doofpot, na alle eerdere berichtgeving van o.a. de inspectie?
  Is er beïnvloeding van de ministeries c.q. politiek omdat het de islam betreft?

  Jazeker, het betreft de islam, dan wordt realiteitszin weggezet voor compleet wegkijken!
  De islam moet ook in dit land alle ruimte krijgen, ook al staat het dwars op onze levenswijzen!

 10. Lao Tse

  Het blijkt met de salafistische dreiging dus nogal mee te vallen. Halsema ging mee in de islamofobe hysterie.

  1. Trien Knoppen

   Halsema is inderdaad totaal ongeschikt voor deze functie… als je je zo makkelijk laat beïnvloeden.

  2. Lao Tse

   Ik ben met je eens dat bestuurders te gemakkelijk meegaan in de islamofobe retoriek. De dreiging van het salafisme werd al net zo lang schromelijk overdreven als er signalen waren dat die niet bestond.

  3. Trien Knoppen

   Het wordt tijd dat Femke de ambtsketting aan haar fsc gekeurde kapstok hangt… een burgermeester hoort boven de partijen te staan!

 11. Rosasolis

  Als er voldoende echte bewijs is dat de C. Haga Lyceum in Amsterdam corrupt was en is,
  dan moet er een rechtszaak komen. Geen burgemeester kan een proces weigeren als er duidelijk bewijs is van corruptie. Enkele jaren geleden was er een schandaal in een moslim middelbare school geweest; toen een aantal leerlingen s’nachts inbraak en eind-examens staal…Onder leiding van een van de docenten. Gelukkig had een andere docent dit ontdekt toen ze bezit waren. Omdat er duidelijk bewijs was van examen diefstal, werd dit school onmiddellijk gesloten.
  Maar als er geen duidelijk bewijs is van corruptie in de Haga school, dan kan die niet
  zomaar gesloten worden. Tot dat er bewijs wel is, heeft Halsema niets fout gedaan.

 12. Godefroy France

  WAT WEET DIT GROENE KMER GEDROCHT VAN VOLKERT,
  Ben er van overtuigd dat,,,,,,,, VAN DAM, ROSENMÖLLER, MELKERT, DE VRIES en het hele zooitje linkse, antisemitische smeerlappen ooit gaan janken !!!

  PVV EN FVD 96 ZETELS

 13. Vrijedenkert

  Hiddema had gelijk, ze had haar klep moeten houden en niks naar buiten moeten brengen en AIVD en justitie uitgebreid onderzoek moeten laten verrichten in stilte om zo genoeg bewijs te kunnen laten verzamelen om bestuur op te pakken en haathut te sluiten en definitief op te heffen!

 14. Kristalix

  Halalsema uit Islamsterdam.
  Het is niks en zal ook nooit wat worden.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.