Filmpje! Geert Wilders (PVV) reageert op Twitter-ban: ‘en ik nam het nog wel op voor empathiegroepen’

Tweede Kamerlid en leider van de PVV, Geert Wilders maakt zich ernstig zorgen om zijn meningsvrijheid op Twitter, tenminste daar lijkt het op. Afgelopen week werk Wilders namelijk korte tijd verbannen van het sociale medium en hij begrijpt er helemaal niets van, zo blijkt uit het gesprek dat hij met Ernst Lissauer voerde. 

Volgens Wilders was de tijdelijke ban een regelrechte aanval op de vrijheid van meningsuiting. Zo stelt de PVV’er ‘vandaag ben ik het, maar morgen iemand anders’, maar of we hier echt kunnen spreken van een beperking van de vrijheid van meningsuiting, daarover zijn de meningen verdeeld.

Enerzijds zijn er mensen die stellen dat Twitter een privaat bedrijf is met aandeelhouders en dat het bedrijf de voorwaarden bepaalt waaronder consumenten gebruikmaken van het interface. Aan de andere kant zijn er ook stemmen die stellen dat sociale media bedrijven zoals Twitter en Facebook in dienst staan van de vrijheid van meningsuiting en dus per definitie voorzichtig moeten zijn met het filteren van meningen. En ten slotte zijn er ook nog voorstanders voor onbeperkte vrijheid van meningsuiting op sociale media, behalve dan wanneer er wordt opgeroepen tot geweld.

Mensen hebben dan wel recht op vrijheid van meningsuiting. Maar behalve directe oog-tot-oog communicatie lopen vele gesprekken anno 2019 via communicatiesystemen zoals een Twitter of een Facebook. De grote vraag is dan ook: in hoeverre bestaat vrijheid van meningsuiting op private communicatiesystemen?

Maar wat al die meningen en Geert Wilders ook zeggen, uiteindelijk zijn het toch de administrators van Twitter die bepalen welk gedrag wordt toegelaten en welke niet. En wat Geert Wilders of een ander ook zou willen veranderen doet niet ter zake. Ten minste vooralsnog. Tenzij voldoende landen gezamenlijk een blok vormen tegenover Twitter en bepaalde randvoorwaarden eisen. Maar dat is weer een volgende stap waarvan nu nog geen sprake lijkt.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

19 reacties

 1. tonna

  De EU dictatuur wordt langzaam maar zeker merkbaar,het gaat allemaal veel erger worden!

  1. Brazil

   Niet erg genoeg aangezien 95% van Nederland achter de EU staat.
   De grote leugens van Wilders daar trap niemand meer is, en Ruslandknuffelaar Baudet is ook op zijn retour, ook daar helpen
   de leugens niet meer.
   Hahahahahahaha geweldig gewoon hilarisch 🙂

   1. peetjoh. k

    @Brazil 95%? . 40% van de mensen heeft gestemd. daarvan stemde niet iedereen pro europa. Het blijkt wel dat je je naam eer aan doet. Brazilië (weinig scholing en leven in krotten)

   2. Pescador

    Kijk Brazil is een duidelijk voorbeeld van de nederlandse elite, zo stom als het achtereind van een varken en overal maar achteraan lopen als het rotzooi opleverd, en compleet niet in de gaten hebben dat hij zijn eigen leven loopt te vergallen. Als er in nederland een groepje onruststokers is wat bijna met boerka´s op loopt dan zijn het linkse klootzakken die niet herkend willen worden omdat ze anders mischien wel ontslag krijgen van hun baas, het is altijd links wat rotzooi trapt. Als Baudet een toespraak houd dan staan er de volgende dag allerlei rare dingen in de krant die hij gezegd zou hebben, dat komtalleen maar omdat de linkse journalisten niet fatsoendelijk hollands kennen en ook niet goed luisteren en bij voorbaad een haat naar rechts hebben. Ik heb nooit begrepen wat de bedoeling is van die linkse groepen waarom zij steeds de maatschappij schade willen toebrengen tenzij zij door rusland worden aangestuurd, dat zou dan ook meteen het enige gevaar uit Rusland zijn wat bestaat. Want Rusland heeft niks tegen ons, het is de EU die Rusland steeds loopt uit te dagen door allerlij landen die voorheen Rusland georienteerd waren met veel geld binnen de EU te halen. Van mij mag er een bom op de EU vallen mischien dat de zaken in europa dan weer wat normaal worden.

 2. logisch denken

  wie heeft twitter nodig ? nog nooit een account gehad. Welke meerwaarde heeft dat appje ?

  1. Brazil

   Twitter is vooral een uitlaatklep voor extreemrechts.
   Hahahahahahaha geweldig gewoon hilarisch 🙂

 3. F.C. Labrouste

  Wat een beroerd Nederlands weer van Teunis.

  Heeft DDS echt geen mogelijkheden voor eindredactie van dit soort taalkreupele teksten?

  1. Kapitein Haddock

   F.C. Labrouste

   He Beukman…?????
   Kreupel emmertje? Gat er in? Dus niet te vullen?
   Kan je voorlopig doorgaan!

   1. Sealgaire

    Noppen is de pisvlek en masochist , een zelfkastijder. Hij ervaart het gekweld worden als prettig. Nadeel van die aandoening is dat de vele klappen en beledigingen die hij hier krijgt alleen maar stimulerend werken. Daarnaast, en dat is ook al vele malen genoemd, zit er een parafile kant aan dit gezwel. Als er door deze parafilie grote problemen ontstaan tussen de masochist en de omgeving, is er sprake van een psychische aandoening. Deze aandoening of stoornis is psychotisch van aard en gaat in zijn geval gepaard met narcisme.

 4. nienke

  De vrijheid van meningsuiting is alleen voor het linkse tuig, iedere andere mening wordt geboycot.
  Schandalig dat dit kan en mag in onze democratie.
  De walgelijke taal die links vaak genoeg uitkraamt op twitter dat wordt geaccepteerd.
  Vorm van discriminatie.
  Het gaat er gewoon om WIE wat zegt de linkse roeptoeters hebben waarschijnlijk veel meer rechten op vrijheid van meningsuiting dan ieder ander met een ander mening.

  1. Meester Kong

   @N
   Walgelijke taal en doodsbedreigingen komen op DDS altijd van extreemrechtse reaguurders.

   Op Twitter is dat niet anders…

   1. edoc431

    Ken nog wel linkse figuren die moorden in het echt .

    1. Meester Kong

     @e
     Ken nog wel rechtse figuren die moorden in het echt. 🙂

 5. nienke

  @Meester Kong.

  Ken nog wel rechtse figuren die moorden in het echt.

  Door wie is Pim Fortyun vermoord? en ook zovele onschuldige burgers die door aanslagen om het leven zijn gebracht?
  Door wie is Theo van Gogh vermoord????
  Bomaanslagen overal in Europa die komen niet van rechts.
  Moeilijk he om je eigen fouten te bekennen.
  Altijd de schuld bij een ander zoeken.

  1. Meester Kong

   @N
   Zijn IS aanhangers links?

 6. santiago

  Geert Wilders, de eerste president van de republiek Nederland. Klinkt goed he.

 7. Robert75

  Daar ben ik het helemaal niet mee eens dat Twitter administrators bepalen welk gedrag wel of niet toegelaten wordt op hun platform. Twitter is ook maar gewoon een bedrijf die zich oriënteert op de Nederlandse markt In dit geval internet. En zoals elk bedrijf dient ook Twitter zich maar te schikken aan de Nederlandse wet zoals elk bedrijf zich daar aan dient te houden. En de Tweet van Wilders daar is niets strafbaars aan. Dus wie denkt Twitter wel niet te zijn om Wilders daarvoor te blokkeren.

  In het ernstigste geval kan de overheid ook tegen Twitter zeggen. Jullie willen ook in Nederland actief zijn ? Is goed maar dan dien je de Nederlandse wet te accepteren want wij hebben vrijheid van meningsuiting en anders moet je maar opzouten met je flut bedrijf.

  Moet je eens zien hoe snel indammen.

 8. nienke

  Robert75@

  Helemaal met je eens.

 9. Pescador

  Vrijheid van menings uiting was een groot goed, maar wordt langzaam maar zeker kapot gemaakt, A: door die linkse rakkers B: door de eu
  Facebook en twitter behoren zich daar aan te houden of te sluiten, ook een prive onderneming die zoiets hebben opgestart kunnen daar in princiepe niet onderuit volgens onze wet. Maar helaas zijn er andere belangen zodat we daar ook gewoon even de ogen voor sluiten net als het emigratie probleem en de aardbevingen in Groningen . Nederland gaat langzaam maar zeker kapot.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.