Filmpje! Hiep! Hiep! Hoera! Felicitaties voor DDS-uitgever Michaël van der Galiën met z'n 35 jaar

Geen categoriejun 18 2019, 21:50
Het is niet elke dag zijn verjaardag en dat is ook de reden waarom we niet dagelijks dergelijke video's publiceren, maar vandaag is het dus een speciale dag voor ons allen want DDS-uitgever Michaël van der Galiën (1984) is 35 jaar oud geworden. Verschillende bekenden uit de politiek, waaronder oud-DDS redacteur Paul van der Bas en Joost Eerdmans (Leefbaar Rotterdam) doen hem de gelukswensen per video overkomen.
Aangezien we toch bezig zijn met relaties, een korte anekdote van mijn kant over hoe ik Michaël van der Galiën heb leren kennen. Dat is alweer enige tijd geleden. Als mijn geheugen het goed heeft was het 2012 of 2013. Destijds hanteerde DDS de oude huisstijl nog met 'lady liberty'-elementen in het logo. De destijds geschreven artikelen werden altijd hoffelijk ontvangen door Michaël en/of anderen van de redactie.
DDS heb ik altijd leren kennen als een plek waar ruimte is voor debat en 'andersdenkenden'. Waar iedereen weleens fouten maakt, maar ze ook durft toe te geven. Waar mensen uit hun slof schieten en ze de handschoen durven oppakken. Kortom een plek waar mensen met elkaar in gesprek gaan over gebeurtenissen om ons heen. Soms gaat het er fel aan toe. En ook de redacteuren zijn het niet altijd met elkaar eens, maar waar wrijving is, volgt glans.
Goed, voldoende anekdotes. DDS-eindbaas Van der Galiën is vandaag dus 35 jaar oud geworden. We kennen hem natuurlijk van DDS, maar ook van zijn legendarische interview met de Volkskrant waarin hij stelt:

'Ik wil niet dat de deuren geopend worden. Andrew Breitbart zei altijd: I want to destroy the mainstream media. Hij had helemaal gelijk. Ik wil de deur op slot en alles afbranden.'

En the house keeps on burning, mede dankzij Van der Galiën. Laten we hopen dat hij zijn missie samen met DDS blijft voortzetten 'in goede gezondheid'. Proost!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten