Filmpje! Baudet levert zoveelste wanprestatie in korte tijd, dit keer bij JFVD-congres

Thierry Baudet (FVD) was zaterdag te gast bij het congres van de jongerenbeweging van zijn partij, JFVD. Daar hield hij een toespraak, maar leek weinig motiverend. Hij wil de jonge generatie aanmoedigen een “taak” uit te voeren en stelt de FVD’er dat GroenLinks ‘overal dominant is geworden in de instituties’: klinkklare onzin. De zoveelste wanprestatie in korte afzienbare tijd.

Nadat Baudet zijn klaagzang over de lange mars van GroenLinks had afgestoken begon hij over de ‘taak van de nieuwe generatie’, die taak zou volgens de FVD’er precies hetzelfde zijn als die van GroenLinks, waar hij zich negatief over uitliet: een ecosysteem vormen in de ‘gerechtelijke macht, redacties van kranten en andere posities’. Een soort van Nieuwe Zuil dus, in de geest van Sid Lukkassen.

De Volkskrant kopieerde het frame van Baudet zonder nadenken en deed vervolgens alsof de aanwezige jongeren geheel in de lijn van Baudet denken over deze geplande ‘mars’: ‘Jonge aanhangers Baudet dromen van strijd met ‘de gevestigde orde’Maar hoeveel jongeren nu eigenlijk staan te springen om in één van de subsidieculturen terecht te komen is maar de vraag. Ook de geschiedenis is niet volgens Baudet.

‘Frans Timmermans (PvdA) is er van overtuigd, dat (diversiteit, red.) de richting is van onze geschiedenis. Wij niet alleen opponenten, maar wij zijn tegen de geschiedenis en de richting zoals Timmermans die ziet’

De voorzienigheid van Frans Timmermans over de mogelijke toekomst van Europa relateerde Baudet aan ‘totalitair denken’ en het ‘communisme’. Hoe hij zo van het één op het ander springt is vooral bijster knap te noemen, maar er zat weinig samenhang in het verhaal. Verder poneerde de FVD-voorman een aantal tegenstellingen met GroenLinks, werden wat verwijten gemaakt, om vervolgens dezelfde tactiek te propageren: ‘onze tegenstanders’.

Oké. Het was niet de beste speech van de week. En ook zeker niet Baudets sterkste optreden, maar wellicht dat de fitties tussen hemzelf en Otten, de verkiezingen en daarbij ook nog eens het Kamerwerk zijn tol eisen.Retorisch gezien was het een wanprestatie. Het is tekenend voor de vorm van de partij. Zo verliest FVD al weken zetels.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

39 reacties

 1. F.C. Labrouste

  Baudet is inderdaad een richtingloze zwetser. Gelukkig maar, het zal de oorzaak zijn van de implosie van zijn ranzige beweging.

  1. Sealgaire

   Aldus, sprak de glibber, genaamd dopper/flopper of lul, die zelf weinig tot niets heeft bijgedragen aan de samenleving. Zit al jaren in het uitkeringscircuit en heeft een ieder, op dit forum, van zich vervreemd, door zijn pedante en vervelende wijze van reageren. Zit de laatste dagen van zijn leven geïsoleerd (wonend drie hoog achter) van de echte wereld. Een van huis uit, fout en antisemitisch stuk nageboorte, die ook niet schroomt, om het met onfrisse clubjes eens te zijn. Zijn familie heeft jaren geleden, de handdoek al gegooid, om zich nog enigszins om hem te bekommeren. Mijn reactie zal dan ook zijn ‘’blablabla blaaskaak’’. En vooral tiktaktiktaktiktak.
   Geef die aarsmade toch geen repliek! Behalve, Blablabla Blaaskaak.

  2. shidaian

   te zot voor woorden

  3. F.C. Labrouste

   Wat een ijzersterke bijdrage weer, Sealgaire!

   Dit tilt het blog echt op een hoger niveau.

   1. Sealgaire

    Ja! De waarheid, over jouw leugenachtige persoontje, is nu eenmaal hard.

    1. F.C. Labrouste

     Je bent erg goed in het inhoudelijk debat, Sealgaire, maar dat weet je zelf natuurlijk ook wel.

  4. cuoretx

   Wie zwets hier dat bent u zet mebsen en partij weg zegrvietscover uw misselijkmakend gedachten betweter

 2. Zuyderzee

  Als je nou goed luistert naar het hele betoog wat hij geeft is het duidelijk dat Thierry de opvatting van Timmermans en dergelijke samenvat met “wij zijn tegen de geschiedenis”, niet dat zij dat zelf claimen te zijn.

  1. Teunis Dokter

   Dat blijkt niet heel duidelijk. Als dat zo zou zijn dan heb ik die uitspraak van Timmermans ook nog nooit gezien, en die opvatting evenmin. Dus dat zou het een nog groter gezwets maken dan het geval als Baudet het over zichzelf zegt.

   1. Zuyderzee

    Die uitspraak van Timmermans is nou juist waar Baudet het over heeft, iets van: “the future of Europe will be diverse”, Obama heeft volgens mij ook een vergelijkbare uitspraak gedaan met “we are on the right side of history”. Uiteindelijk zou je dus kunnen voorstellen op basis van deze uitspraken dat Timmermans gelooft dat FvD tegen de geschiedenis is. Baudet noemt dit juist heel gevaarlijk en vergelijkt dit met de communisten die er ook heilig in geloofden dat het proletariaat de wereld zou overnemen en als je daar kritiek op had, dan was je dus ook tegen het verloop van de geschiedenis. Dit lijkt me toch wel duidelijk te begrijpen en dit ziet eruit als een poging om weer doelbewust zijn woorden uit de context te halen, vergelijkbaar met wat Chris Aalberts doet.

    1. Vit

     @Zuyderzee

     Tegenstanders zeven items uit en geven er hun eigen draai aan, maar je moet toch wat als loser zijnde.

 3. Robert Leiden

  CD, CP, LPF, TROTS, VNL, PVV, FVD.
  Wat hebben zij met elkaar gemeen?
  Willen allemaal de grenzen dicht, willen allemaal terug naar vroeger, hebben allemaal kritiek op de gevestigde orde, allemaal een grote bek, geen van allen bereikt wat, allemaal altijd een minderheid, allemaal hebben zij een piekmomentje om vervolgens steeds verder weg te zakken.

  1. Dropje

   U vergeet de TEGEN PARTIJ

  2. Buzz68

   Daar is slechts een deel van waar.
   FvD wil juist alles anders dan vroeger.
   FvD wil de sleutel van de voordeur niet aan iedere voorbijganger geven (zou jij ik niet doen toch?).
   Daarnaast, …mensen met een grote bek hebben soms ook gelijk!
   Ik ben altijd zuinig op mensen die mij tegenspreken. Ze geven me stof tot nadenken. Aan meepraters en volgers heb je niets

   1. Brazil

    Vrouwen terug achter het aanrecht is toch echt iets van vroeger.
    Hahahahahahaha geweldig gewoon hilarisch 🙂

    1. Buzz68

     … beetje kort door de bocht.
     Gewoon lekker met z’n tweeën werken -en om 7 uur je kinderen bij de opvang droppen -en ze om 7 uur ’s avonds weer ophalen. Is dat modern?
     Er is veel te denigrerend gedaan over vrouwen achter het aanrecht. Dat moet toch ook gebeuren en is net zo belangrijk als degene die de muntjes binnen brengt. Vrouwen zelf de keuze; er zal niemand ze dit opdringen.
     Als ik een dag minder ga werken in de week kost me/ons dat netto € 25.000. Daar kan mijn vrouw niet tegenaan werken.

 4. Jean Nederland

  We hebben mensen als Baudet en Wilders nodig. Die linkse anti semieten fascisten van D66, GL, PvdA, SP, etc zullen ons land over geven aan de Islam Nazis, de Joden laten uitroeien waarbij CDA, SGP en CU mensen verstijfd zullen toekijken hoe 5% van de NL hun vrijheid proberen terug te krijgen. VVD, waar zijn die, die waren em al gesmeerd in het vliegtuigje met W4 als piloot.

 5. Ritter

  “Ook stelt de FVD’er dat GroenLinks ‘overal dominant is geworden in de instituties’: klinkklare onzin.”
  ———–

  Daarin heeft Baudet natuurlijk gelijk.

  Onderwijs; ambtenaren; de media; de rechterlijke macht; enzovoorts zijn over het algemeen linkse bolwerken.

  Misschien niet allemaal Groenlinks…………..maar wel links.

  1. Ragmilla

   Waanzinnige uitspraak. Jij vindt ze links maar ze vinden jou ook niet rechts maar extremist.

 6. Kaashoofd

  Dat links aan de macht is in het onderwijs is algemene kennis waar men niet over spreekt. Ze hebben het altijd over Rusland knuffel praktijken als ze over de FvD praten. Maar GroenLinks is de grootste pro stalinistische partij die er maar bestaat. Dat projecteren doen ze goed en vervolgens heel tactisch de extreem linkse marxistische indoctrinatie door de strotjes van onze kinderen stampen met de grote bruine laars, al vanaf groep 1.

  1. Ragmilla

   Onze maatschappij staat dan ook vol van marxistische kenmerken, tuurlijk.

   Als u het Stalinisme had bestudeerd zou u inzien dat Baudet nogal een Stalinist is. Nationalistisch conservatief fascistisch. Stalin was alleen geen racist.

   1. toetssteen

    @Satya
    Googled u eens naar ‘stalinisme’en vertel me dan aub welke overeenkomsten u ziet.

 7. Meriadoc Brandebok

  Tja, het was te verwachten. Een partij die overal tegen is, is ook tegen de geschiedenis.

 8. Heras

  Nou, ik weet niet wat verkeerd is in deze toespraak. De toehoorders zijn jonge mensen die niet alles tegelijk kunnen behappen. Ze moeten stapsgewijs begeleid worden. Misschien heeft baudet zich in een andere toespraak gericht op de vvd of d66. Het is maar 1 toespraak dat wij horen.
  Dus, het commentaar vind ik te voorbarig gesteld.

  1. Ragmilla

   U weet wat u nu zegt over deze jongeren afdeling? Het zijn geen kinderen, dit is indoctrinatie, totalitaire waanzin.

   1. Vit

    @Ragmilla

    Het is in de psychiatrie bekend dat kinderen na hun 18de jaar (zo ongeveer) niet meer te indoctrineren zijn dus het is hun eigen mening, daarbij komt dat kinderen tegenwoordig al vroeg wijs zijn.

    1. Vit

     Ps, eigenlijk ben ik er ook voorstander van om religieuze indoctrinatie voor het 18de jaar strafbaar te stellen, maar dit terzijde.

    2. Agios

     Je bedoelt ‘psychologie’. Maar je orakelt wel vaker over kwesties waar geen notie van hebt.

 9. leonvds

  Het is wel duidelijk dat de VVD deze site sponsort…

  1. logisch denken

   leonvds 2 dagen ago Beantwoorden
   Het is wel duidelijk dat de VVD deze site sponsort…

   ik mag hopen van niet anders trek ik me jas aan

 10. cmnsetv

  Ik lees graag DDS. Ik wil Baudet niet idealiseren, maar deze bijdrage vind ik echt héél erg slecht. Iedereen maakt wel eens een slecht artikel maar je slaat hier de plank volledig mis als je ook maar een beetje de randzaken volgt.

  Ik zeg: Tijd voor een nieuwe redacteur hier.
  Tijd voor: CommonSense!
  https://www.youtube.com/channel/UCl2_dKgwJ42gomtEbFsdODw

 11. Vraagtekentje

  Wat is dat hier op DDS, eerst kan Baudet niks verkeerd niks verkeerd doen, en nu kan hij niets meer goed doen.

 12. Beukman

  Het was een onfris samenzijn van deze jongeren, waarvan er net iets te veel uiterlijk probeerden te lijken op hun leider, die zijn narcisme trachtte te tillen naar een groepsniveau met zijn “We are fucking awesome”-geschreeuw.

  Ook aanwezig: de wel zeer dubieuze Te Nijenhuis, aanhanger van eugenetica en bezoeker van conferenties waar voorstellen worden gedaan tot het “uitfaseren van incompetente culturen”. Brrr.

  Ramautarsing kwam weer aankakken met zijn stokpaardje over IQ en ras, waardoor deze bijeenkomst werkelijk een bruin randje kreeg.

  Baudet die bezig is begonnen met een lange mars door de instituties. Gelooft hij zelf eigenlijk die onzin wel?

  Als toetje een versiercoach, die ongetwijfeld veel nuttige tips had voor de heren. Ze mogen van de leider geen porno meer kijken, dus dat komt dan goed uit.

  Een pluim deze keer voor Annabel Nanninga, het redelijke geluid van deze dag, die waarschuwde dat al deze dubieuze vergezichten politiek alleen maar contraproductief werken. Zij is van de school-Otten, en zoals het doorgaans gaat met scholen van redelijkheid zal ook deze het onderspit delven tegen de extremistische krachten binnen FvD.

 13. Brazil

  Tot zover Ruslandknuffelaar Baudet met zijn fascisten clubje , nu weet heel Nederland wat voor een eng clubje dit is.
  Jongeren die zich slachtoffer voelen door al het luxe wat ze krijgen vanaf hun geboorte zijn boos, hahahahahahaha geweldig gewoon hilarisch 🙂

 14. Rosasolis

  Vandaag was er een interessante artikel in Trouw over de huidige rechtse en linkse trend naar populisme. Dit kan tot veel onstabiliteit en zelfs anarchie leiden. De bekende oude partijen kiezen tijdens een ledenvergadering meestal ervaren vakmensen voor een belangrijke functie binnen de partij, en vooral in de coalitie regering. Maar de populisten denken anders. Volgens hoog-leraar en schrijver Marc Lazar is er iets nieuws onstaan:
  de “peuplecratie”. Dit nieuwe begrip komt uit het Italiaans “Popolocrazia”. Dit heeft te maken met een herstellen van de alleen macht van te bevolking. Maar er zijn gevaren van een beleid waarin alleen de bevolking achter Een leider staat, zonder ervaren medewerkers. Baudet heeft verklaard dat wij onze parlementarisme systeem moet
  vervangen worden door volksreferendums. Dus, volgens Baudet geen politiek verkiezingen meer, maar in plaats hiervan alleen referendums, waarbij de bevolking kiest, en daarna moet er vak-mensen gevonden worden die verder willen meewerken.
  Met natuurlijk de 38 jaar oude mythologisch bezeten Thierry als opper-leider van de hele troep! Hopelijk leren onze leerlingen en studenten nog steeds van de vreselijke oorlogen van volksopstanden van zowel links als rechts,waarvan vele duizenden onschuldige mensen werden vermoord: de Franse Revolutie, Napoleon, de Bolsjevek Revolutie in Rusland die dit land en vele andere dwongen tot de oprichting van Soviet Unie. De vreselijk Spaanse burger oorlog van de tegen- staanders van dictator Franco. De vele gewone Duitsers die Hitler volgde ondanks zijn ongelooflijk WREDE Nazi Volkspartij beleid. Die tot het meest vreselijk onmenselijk praktijken ooit in de geschiedenis van de westerse beschaving heeft geleid. Kortom: laten wij opkomen voor het bestaan van onze gewone oude partijen voor onze coalitie regering, die altijd moet door gaan! Onze Coalitie regering systeem is onze eigen steun tegen een opkomend gevaar van de huidige rechts-extremisten. Ik heb vanuit mijn studenten tijd artikelen in de krant gevolgd over de oprichting van E.E.G. die de voorloper van de EU was. En ik heb altijd onze Europese samenwerking gesteund: tijdens de winter maanden krijgen we heerlijke mandarijnen uit Spanje, en tijdens de hitte zomer maanden krijgt Spanje onze verse groenten. Zo gaat het nu in de EU. Samen werken
  voor Europa! En ook opkomen voor het beleid dat samen blijft werken in onze EU.
  Europa moet Europa blijven! En nu veel sterker gaan worden in onze westerse samenleving en economie. Wij moeten nu een veel strengere Europese beleid gaan voeren om op te komen voor onze hoog-waardige Europese producten. Laten wij allemaal onze EU blijven steunen.

  1. plakband

   Wat een kinderlijke naïviteit.
   Sinasappelen en sla als voorbeelden van het succes van de EU.
   Terwijl het helemaal geen verdiensten zijn van de EU.

   Bedenk eens twee negatieve aspecten van de EU.
   Kan niet moeilijk zijn, er zijn er minstens tweehonderd.
   Niet om een oordeel over de EU te geven maar om uw hersens te gaan gebruiken.
   Misschien helpt het ooit als u gaat stemmen.

  2. henk43

   Dit bericht is voor mij het bewijs dat er ook mensen op dit forum vertoeven die NADENKEN en niet alleen bla bla bla roepen.

 15. Tguard

  Het was toch een leuke bijeenkomst met nuttige informatie tja en zoals jezelf al schrijft objectieve journalistiek bestaat niet!

 16. J.Rademaker

  Toerekenbaar niet presteren volgens het wetboek maar goed dat is zout op slakken strooien. Evenals dit artikel.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.