Filmpje! Robert Jensen: ‘NGO’s coachen vluchtelingen om migratiediensten te belazeren’

Robert Jensen publiceert sinds kort prachtige video’s op zijn YouTube-kanaal waarin hij verschillende onderwerpen behandeld. Onderwerp van deze week is onder meer immigratie. Volgens Jensen kunnen Nederlanders veel leren over het fenomeen door met elkaar in gesprek te gaan in plaats van te schelden. Jensen legt verder bloot dat migranten door NGO’s worden “geïnstrueerd om de juiste dingen te zeggen” om “de immigratiediensten om te de tuin te leiden”. 

Zoals op de beelden te zien is worden migranten dus niet alleen hun portemonnee geroofd door de gladde praatjes van mensensmokkelaars, maar leren NGO’s de migranten vervolgens om “empathie op te wekken” en “de juiste dingen te zeggen tegen de media”. Op de beelden zien we cover-up beelden waarin een medewerker van een NGO dit letterlijk zegt:

“The European Asylum Support office says: ‘these are the characteristics of refugees in trauma’, so we coach people how to have these characteristics”

Volgens Jensen wordt migratie “nooit open en eerlijk besproken en dat is jammer, want door erover te praten kun je juist tot inzichten komen”. Maar gezien het feit dat migratie big business is zal dat één van de redenen zijn waarom er zo’n taboe heerst op het onderwerp.

Verder zien we op de beelden  een Jensen die direct werk maakt van zijn visie en op zoek gaat naar migratiestromen, zoals in Zuid-Amerika, om daar over in gesprek te gaan met Jorrit Smink. Smink woont in Chili en heeft een documentaire gemaakt over de migratie naar dat land. Migranten vluchten naar Chili na het natuurgeweld in Haiti en het socialismegeweld in Venezuela.

De Haïtianen waren volgens gastspreker Smink welkom omdat zij vaak lager opgeleid waren en banen uitvoerden die Chilenen liever niet wilden uitvoeren. Venezolanen bleken vaak hoogopgeleid en concurrenten van de Chilenen. Wel werken beide groepen voor hun eigen geld. Ook zijn de inwonende vreemdelingen geen last voor de Chilenen omdat de sociale voorzieningen niet voor migranten bedoeld zijn. Wel zo netjes natuurlijk, als je te gast bent.

Als we de beelden bekijken blijkt direct dat een gesprek over migratie eigenlijk helemaal niet zo spannend is, maar wel leerzaam. Wanneer gaat de politiek eindelijk eens dit belangrijke onderwerp fatsoenlijk bespreken?


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

27 reacties

 1. Confucius

  Ik denk dat, wanneer sociale voorzieningen niet voor migranten gelden, de AZC’s een stuk leger zouden zijn.

  Sociale huurwoningen komen dan ook weer terecht bij degenen die er recht op hebben maar die nu achteraan moeten sluiten en ondertussen bij pa en ma in huis moeten blijven.

  Op dat gebied zijn de Chilenen dus veel slimmer dan onze leiders.

  1. Matig rechts

   +10

  2. bejaarde

   Confucius, met u kan ik het geheel eens zijn. Waarom zouden de boven ons gestelden niet een keer bij dit fenomeen bestuurders in de leer kunnen gaan? In Chili doet men dus rechts aan de native inwoners, hier likt men de zolen van l i n k s georienteerden.

  3. Eminem2

   Het zou wel een eerste stap zijn, maar één belangrijk probleem zou er niet mee opgelost zijn als immigranten geen sociale huurwoningen meer zouden kunnen krijgen. En dat zijn de hordes daklozen die Nederlandse steden dan onveilig zouden gaan maken, dan wel het straatbeeld zouden gaan verpesten door links en rechts op straat dood te gaan liggen gaan. De reactie hierop hebben we al gezien: “bed, bad en brood” regelingen om dit soort schrijnende situaties tegen te gaan. Waarbij er gemakshalve overheen wordt gestapt dat deze regelingen vervolgens een opstapje zijn naar een permanent verblijf, doordat het makkelijker wordt om te overleven tot het volgende Pardon.

   Ook het “dan maar” opsluiten van illegalen lost het probleem niet op, want ook dat houdt een vorm van voedsel en onderdak in. En zo lang deze illegalen zich effectief kunnen blijven verzetten tegen hun uitzetting is hun permanent verblijf in dit land daarmee een feit, hoe ergerlijk dat ook is. Nee, de oplossing zal linksom of rechtsom gevonden moeten worden in effectieve uitzetting. En als fysiek verzet van de illegalen daarbij het grootste probleem is, dan zou de oplossing wellicht gevonden kunnen worden in het platspuiten voordat het proces van uitzetting begint. Dan worden ze pas weer wakker als ze op hun bestemming zijn.

   En bij het uitzetten van mensen die hun nationaliteit verzwijgen, kan misschien (tegen betaling) de medewerking van bepaalde landen net buiten Europa verkregen kunnen worden die deze mensen tijdelijk willen opvangen totdat ze hun nationaliteit prijs geven. En die daarbij wellicht hardhandig een handje willen helpen. Niet netjes misschien, maar mensen die zich met hand en tand op illegale wijze in ons land willen vestigen hebben ook geen recht op een vriendelijke behandeling.

 2. Joop Klepzeikert

  Zwakzinnig linkse trollen gaan dit gegarandeerd weer ‘extreem rechts’ noemen en hoogstwaarschijnlijk nog wat scheldwoorden gebruiken om hun totaal debiele mening kracht bij te zetten. Zoals ze dat altijd doen.
  Niet naar de bewijzen kijken, nee, schelden en tieren en werkelijk geloven dat ze ‘deugen’.

 3. Heras

  Dit is een ontluisterend filmpje.
  Eerlijkgezegd vind ik het om te janken, dat wij zo belazerd zijn.
  En wij betalen de prijs. Ik denk dat wij moeten toezien hoe de economie naar de knoppen gaat door de oplopende kosten en belastingen.

 4. Ritter

  Dat is al jaren bekend.

  Ook aan de Zuidgrens van de VS worden illegale migranten “voorgelicht” door advocaten wat ze tegen de grens politie moeten zeggen.

  Deze advocaten komen speciaal uit de VS aanvliegen en worden betaald door allerlei “open grenzen” organisaties.

 5. Angelica de Sance

  De ‘asielindustrie’ is een winstgevende business geworden. Niet alleen voor de mensenhandelaren in Noord Afrika en het Midden Oosten maar ook voor de AZC-directeuren en zelfs voor partijen als GroenLinks die er een bestaan aan ontlenen. Zelfs Halsema heeft verklaard dat er een groot probleem bestond met de islam in NL maar deze industrie gaat gewoon door. Nu verdient ze een dikke boterham als burgemeester in Amsterdam. De nieuwe NLers kiezen Denk of GL. Zonder deze mensen zouden Denk en GL niet bestaan.

  Nog een andere opmerking, gericht aan de redactie van DDS.
  U heeft in uw reglementen opgenomen dat mensen die een stuk schrijven NIET mogen schelden en beledigen. Helaas gebeurt dat op DDS voortdurend. Het wordt tijd dat u uw eigen regels naleeft en deze reacties verwijdert. Ik zeg niet dat je iemand zelf moet verwijderen. Dat zou de leesbaarheid enorm ten goede komen. Laat reacties inhoudelijk zijn op het item dat door de redactie is aangereikt om op te reageren.

  1. Sans Rancune

   Dat is hetzelfde als een opgedroogde bron vragen water te geven. Alleen nutteloze mensen gaan schelden uit onmacht.

   1. Sealgaire

    De pisvlek wordt altijd openbaar.

    1. Meriadoc Brandebok

     Huispedofiel Sealgair laat een scheet.

     1. Sealgaire

      Kan het nog dommer Guusje? Kijk liever in je eigen gierput. Stront zat te vinden.

 6. Vit

  @Teunis Dokter

  En verrast, nee toch zeker?

  Ik mag hopen dat door dit filmpje van Robert links gespuis (die er niet aan verdienen) eindelijk de ogen open gaan, zal niet gebeuren vrees ik.

  1. Ragmilla

   Dus u gaat ervan uit dat dit de normale gang van zaken is? Ik geloof eerder dat het in scène is gezet.

   1. logisch denken

    Uiteraard , alles wat niet in je linkse straatje past is een rechts complot. Een kinderhand is gauw gevuld

 7. Sans Rancune

  Youtube vervult op het gebied van nieuws voorziening een marginale rol. Personen die daarop verschijnen zijn meestal artiesten. Hieronder valt Jensen. Youtube is amusement. Een grappenmaker in alle eenvoud. DDS schenkt er teveel aandacht aan. Zo zit dat.

  1. Sealgaire

   Ach ja, Noppie/Tengo/Kawana/Dopper slaat altijd terug, met de kracht van een vlindervleugeltje. Niets om over na te denken. Het lijdt een armzalige leventje, waar zijn toekomst alleen maar zwarter wordt. Hij heeft altijd een pot vaseline binnen handbereik, want als oude PC-rukkertrol, is dat noodzakelijk voor hem, zit in de leeftijd.

  2. Bosche draak

   Zo zit dat, omdat jij het zegt zeker?
   Verander je naam maar in “hubris, pur sang”
   Dan kijk jij nog ouderwets de treurbuis zeker, nee das lekker informatief als zo’n geit als Jinek d’r mond opendoet dan heb ik al gegeten en gedronken.

 8. Tulpenstamper

  Robert Jensen publiceert sinds kort prachtige video’s op zijn YouTube-kanaal waarin hij verschillende onderwerpen behandeld.

  ‘Prachtige video’s’? Laat mij niet lachen. Zijn jullie soms een setje? Zoveel geslijm naar Jensen doet vermoeden dat je hem wel zou willen nemen….. Met heel veel slijm. Jensen heeft het intellect van een sprinkhaan, totaal geen eigen mening. Gaat als een debiel stiertje af op alles wat maar enigzins van het redelijke politiek midden afwijkt zonder de moeite te nemen zijn zogenaamde rechtse mening te onderbouwen. Doet mij een beetje denken aan van Riet (VVD). Rookte ook sigaar, ga daar vooral mee door Jensen, met sigaar roken, bedoel ik…..

 9. Ragmilla

  Erg betrouwbaar natuurlijk. Jensen heeft het beweert. Dit is natuurlijk allemaal propaganda en in scène gezet. Ongecontroleerde migratie spreek je over toen Australië en Amerika werden omgevolkt.

  Dit is overduidelijk een man die vervolgt zal worden.

  1. Bosche draak

   Het enige overduidelijke is dat jij duidelijk geen kaas hebt gegeten van dit onderwerp.

   1. Ragmilla

    Overduidelijk meer als Jensen en de reageerders op DDS. Vluchtelingen voor westerse welvaart wegzetten als profiteur van de westerling terwijl de westerling de profiteur is is bespottelijk. Kent u vluchtelingen? Jensen is een zeer verwerpelijk persoon.

    1. Brennivin

     Het is toch wat dat je moet neerdalen naar het niveau van de reageerders op DDS? Dat je hier wilt reageren verbaast me dan ook gezien je arrogantie. Maar goed, daarmee val je nu wel door de mand als troll.

    2. AS210854

     Ragmilla, zo werwerpelijk als jij zal hij nooit kunnen worden.

  2. logisch denken

   propaganda ? Ja die voort het COA volop om de eigen boterham zeker te stellen. Een soort criminele organisatie samen met mensensmokkelaars. Ze hebben elkaar nodig om de stroom bootjes op gang te houden

 10. garfield

  Mooie doku op YouTube genaamd
  Borderless

 11. victus

  Zeer lucratieve business die asiel industrie. Hangt aan elkaar van subsidies en belastinggeld wat beter gebruikt kan worden. Defensie aan laten sterken of extra snelwegen. “Werken” veel losers in met onduidelijke pretstudies, niet geschikt voor een echte baan. Vrijwilligers die de benen onder de kont vandaan rennen voor die veeleisende meute. En de eigen hulpbehoevende bevolking? Daar knallen we nog wat extra bezuinigingen en belasting verhogingen naartoe! Trappen er elke 4 jaar weer met open ogen in!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.