Filmpje! Thierry Baudet (FVD) laat Grapperhaus zweten: “Theo Hiddema gaat in debat”

Op dit moment bevragen diverse Tweede Kamerleden waaronder Theo Hiddema (FVD) en Machiel de Graaf (PVV) de minister van Justitie en Veiligheid, Grapperhaus (CDA). Op rechts wil men de terugkeer van Syriëgangers voorkomen omwille van de veiligheid. 

Gisteren uitte een vertegenwoordiger van de Verenigde Naties nog haar zorgen over de IS-kinderen en verzocht om deze op te nemen in de westerse samenlevingen. Maar dat idee kan op grote tegenstand rekenen in de Tweede Kamer van onder meer FVD en de PVV.

Zojuist prak Bram van Ojik (GroenLinks) en volgens het Kamerlid is het slechts een kwestie van tijd ‘voordat IS-strijders ons land binnenkomen want ze hebben een Nederlands paspoort’. HIj vraagt zich af hoe het kabinet er voor gaat zorg dragen dat Nederland op de hoogte is mochten er IS-strijders via de Schengenzone naar Nederland reizen. Het GroenLinks-Kamerlid vindt ook dat voormalige IS-strijders moeten kunnen terugkeren, in ieder geval als blijkt dat deze ‘spijtoptanten’ zijn. Waarop hij natuurlijk de vraag kreeg wat een spijtoptant is. Daar had hij slechts één criterium voor: betuig spijt.

In antwoorden op Kamervragen laat minister Stef Blok (VVD) weten dat Nederland momenteel nog inzet op een internationaal tribunaal in Irak. Daar zouden de IS-strijders dan moeten worden berecht. In de brief schrijft Blok:

“De vervolging en berechting van ISIS-strijders in de regio wordt weliswaar door veel landen gesteund, maar overeenstemming over de precieze vorm waarin dit moet gebeuren is nog niet bereikt. Het is mede daarom dat Nederland, samen met gelijkgezinde partners en de VN, een discussie voert over het vinden van een breed gesteunde oplossing voor de berechting van ISIS-strijders.”

Mevrouw Ploumen (PvdA) liet ook van zich horen en nam de gehele weltschmerz op zich door nogmaals een betoog af te steken over hoe verschrikkelijk het allemaal wel niet is. Ze heeft ideeën over hoe het beter kan: ‘en anders heb ik nog wel een motie’.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

53 reacties

 1. Trien Knoppen

  Die lui hebben toch bijna allemaal dubbele paspoorten… laat ze met hun nageboortes lekker in Marokko gaan wonen dan!

  Of zouden de uitkeringen daar niet hoog genoeg zijn?

  1. Lao Tse

   Welke paspoort denkt Trien dat IS-gangers naast hun Nederlandse paspoort hebben?

   1. Trien Knoppen

    Het Syrische… nou goed!?

    Het antwoord zit al toch al opgesloten in de vraag Rientje…

    1. Lao Tse

     Nee, dus. Het ontnemen van het Nederlandse staatsburgerschap maakt deze mensen statenloos, een situatie die we in het internationale recht koste wat kost willen vermijden.

     1. Trien Knoppen

      Ik heb het toch over mensen met dubbele paspoorten Rien!
      Sinds 2017 is het toegestaan het Nederlandse dan in te trekken indien men aangesloten was bij IS.

     2. Lao Tse

      Als dat tweede paspoort een andere is dan dat van Syrie of Irak los je het probleem daarmee niet op.

     3. Peter Oudshoorn

      IS-gangers verdienen geen enkele bescherming van ‘internationaal recht’. Ze hebben al hun rechten verspeeld, verdienen het statenloos te zijn en eeuwig te branden in de hel.

      Dolende bannelingen die nergens welkom zijn – dat lijkt me een passende straf voor dit onmenselijke tuig.

     4. Deukman

      Blablablabla blaaskaak, speklap en pisvlek

     5. Trien Knoppen

      Voor Nederland wel! 🙂

      Ouders lokaal berechten en kinderen lekker bij familie in de zandbak. Geen cent uitgegeven aan dat tuig. Kan je beter investeren in het helpen van slachtoffers van IS.

      .

     6. Peter Oudshoorn

      Zo is het Trien Knoppen. Als extreemlinkse idioot kiest Lao Tse nooit voor de slachtoffers, maar altijd voor de daders. Daarmee is hijzelf ook een beetje dader. Smerig afval dat de gerechtigheid en realiteit volledig uit het oog verloren is.

     7. Niemandalletje

      Lao Tse 1 uur ago
      Als dat tweede paspoort een andere is dan dat van Syrie of Irak los je het probleem daarmee niet op.

      Ten eerste is het vaker zo dat hun ‘tweede’ paspoort het Nederlandse is en het eerste niet.
      Ten tweede is wat u zegt natuurlijk onzin.
      Ze zijn dan onderdanen van het land wat hun het eerste paspoort heeft verschaft, ongeacht welk land dat is.
      Of zijn alle landen buiten Syrië of Irak opeens geen landen meer?

      Dus inderdaad, mochten het Syriëgangers betreffen die als eerste paspoort het “Nederlandse” hebben, zijn het wettelijk onze onderdanen.
      Maar het feit is dat in de meeste gevallen dit niet het geval is. 😉

   2. Trien Knoppen

    En al heeft papa IS’r een bom van een F-16 teruggekopt… zijn nageslacht krijgt van de Koning van Marokko toch automatisch een paspoort?… Zo gaat dat in Nederland bij dat tuig ook.
    Dus er zal dan vast wel familie in Berberstan zijn die zijn kroost op kan voeden!

   3. Brazil

    Precies.
    Hahahahaha geweldig gewoon hilarisch 🙂

    1. Buzz68

     Ignored

   4. Brazil

    Inderdaad +10
    Hahahahaha geweldig gewoon hilarisch 🙂

    1. Peter Oudshoorn

     Ik dacht dat je de stekker uit jezelf getrokken had, Brazil. Nu zie je zelf toch ook in dat je een extreem linkse, volstrekt onbetrouwbare, pathologische leugenaar bent. Iedereen op DDS kotst op je. Vind je dat prettig?

     1. Brazil

      Aha ja sorry was ik vergeten, thanks dude.
      Hahahahaha geweldig gewoon hilarisch 🙂

     2. Deukman

      Gagagagaga heweldig hewoon gilarisch 🙂

  2. Decca

   Zet die vrouwen achter het raam. Laat ze 24 uur per dag pezen. Kunnen ze aan den lijve ondervinden wat dat kereltuig van hun heeft uitgevreten met onschuldige slachtoffers. Walgelijk volk. Hier nooit meer binnen laten.

 2. Blokkeer-Fries

  Die onnozele, extreem (s)linkse, zogenaamde volksvertegenwoordigers, kunnen dan mooi dat is-lam terrortuig en hun bomgordellarven, in hun eigen huis opnemen, om ze om te deugen in Nederlandse modelburgers. Moet je eens opletten hoe snel het afgelopen is.

  NL paspoort ontnemen, lokaal berechten volgens lokale gebruiken en nooit meer terugkomen.

  1. Brazil

   We hebben nog nooit een links kabinet gehad wat lul je nu.
   Hahahahaha geweldig gewoon hilarisch 🙂

   1. Niemandalletje

    Even een opfrissertje. 😉
    Het begon met Den Uyl 1973 – 1977 (beschouwd als het meest links-progressieve kabinet uit de parlementaire geschiedenis).

 3. Jumping

  Ze bezitten allemaal minstens twee paspoorten, dus gewoon het Nederlandse vernietigen en klaar is Feras.

  1. Brazil

   Als alles zo eenvoudig is waarom doen ze dit dan niet Jumpie.
   Hahahahaha geweldig gewoon hilarisch 🙂

   1. Deukman

    Gagagagaga heweldig hewoon gilarisch 🙂

   2. Trien Knoppen

    Omdat geitenwollensokken het land besturen!

    1. Agios

     De meeste Nederlanders en zeker de linksaffers hebben nooit geleerd een probleem zelf op te lossen. Ze rekenen erop overal en altijd geholpen te worden en stemmen daarom op deugpartijen. De doorsnee Nederlander hangt bij voorbaat laag in de touwen. Laf, neerbuigend en kotsend correct. Het zijn schapen en laten zich rustig grazend op malse weiden aanvallen en opvreten door de wolven. Dit volk bestaat niet meer uit geuzen, maar uit bakfietsmammies- en pappies, volkomen apathisch in hun Vinex woningen, ervoor wakend dat ze opvallen door een andere mening. Links heeft ze murw gemaakt en een ras van Android en geschapen.

     1. Trien Knoppen

      Zo blij dat ik geen schaap ben… al denk ik af en toe wel dat het leven dan een stuk simpeler zou zijn… maar ja… schapen zijn nou eenmaal heel simpel! 🙂

 4. DidiMadloba

  IS strijders verdienen respect. Hun opkomst is puur een gevolg van het schandalige optreden van de Amerikanen in Irak: ze ontwrichten dat land totaal onder valse voorwendselen, en riepen vervolgens vrolijk “nation building” niet als hun taak te zien.
  Het is bijna nog erger dan Vietnam.

  1. Agios

   Respect voor moordenaars, halsafsnijders, koppensnellers, vrouwen verkrachters. Wie hiervoor respect uitspreekt is geestelijk zwaar gehandicapt.

   1. Peter Oudshoorn

    DidiMadloba is een zwaar gestoorde gek die al lang geleden het contact met de realiteit heeft verloren. Deze gesjeesde rechtenstudent woont in een Zoetermeers flatje op acht hoog en plaatst hier op DDS alleen boodschappen om te trollen. Niet op letten Lena.

  2. Agios

   Dwaas!

  3. toetssteen

   @Jansen
   Zoek hulp man!!!

  4. Agios

   TT en VT door elkaar halen. Oorzaak en gevolg niet kunnen onderscheiden…man waar heb jij op school gezeten?

   1. toetssteen

    Agios
    Didi is de snugger die op de jeaup zich presenteert als Frits Jansen.
    Wat ik studeerde? ICT en economie, ik ben erg dom.

    1. Agios

     Ik heb het niet over jou Toetsteen. Mijn bent snugger genoeg.

     1. toetssteen

      @Agios
      Sorry.

 5. Peter Loosduinen

  Hahahahaha geweldig gewoon hilarisch………….
  Kan deze lachende mongool niet van dit forum worden getrapt ?
  Dat is pas echt geweldig en bovendien gewoon hilarisch.
  Leuker kan het niet worden.

 6. Blokkeer-Fries

  Hiddema: ontneem Jihadi’s het Nederlanderschap

  Wanneer stopt het softe beleid van dit kabinet? Hoeveel moet er nog misgaan voordat we eindelijk opkomen voor de veiligheid van de Nederlanders? Theo Hiddema viel Grapperhaus (CDA) en Blok (VVD) keihard aan o pde terugkeer van IS-strijders. Ontneem hen het Nederlanderschap en zorg dat ze NOOIT meer een voet op onze bodem kunnen zetten!

  youtu.be/fjgix60zwmY

  1. Blokkeer-Fries

   Snoeihard en zonder genade aanpakken dat terrortuig! Optiefen en nooit meer terugkomen.

 7. Heras

  Ik wou dat we eens leiders kregen die er voor de bescherming van de bevolking is. Terroristen neem je niet op, dat gaat ten koste van de veiligheid. De redenatie dat ze dan in de gaten kunnen worden gehouden, is van de zotte. Lever ze uit aan turkije.

 8. Piet Klein

  Voor de IS-strijders en of hun relaties zouden landen als Iran, Pakistan, Afghanistan of Saoedie Arabie de landen zijn die een samenleving hebben die veel dichter staan bij het gedachtengoed wat ze aan aanhangen. Wat komen ze in Nederland zoeken? Wellicht de veel betere sociale voorzieningen en dan ga je naar Nederland voor het geld om daarna waarden uit te dragen die niet passen, haaks staan op onze waarden, respect voor vrouwen, homo’s anders denkenden. Maar het barmhartigheidssyndroom wordt weer gecultiveerd. We moeten op komen voor de zwakkeren. Het is bij uitstek de gelegenheid om de gevoel van eigen grootheid te vieren, de king of de queen te vieren die wil opkomen voor de zwakkeren. Weerstand poetst dat gevoel naar nog grotere hoogten. Er moet iets overwonnen worden, er valt voor iets te vechten en als dan het pleit beslecht is en misschien er gewonnen wordt zich te wentelen in zelf genoegzaamheid en op de koop dan maar toe nemen dat er mensen worden binnengehaald die zelf of hun relaties op beestachtige wijze anderen hebben afgemaakt simpelweg omdat ze andere denkbeelden hadden, homo waren. Je haalt mensen binnen die ongekende wreedheden hebben begaan. En als ze hier zijn gaan ze vrouwen onderdrukken, homo’s haten, joden haten, andersdenkenden haten, misschien wel de bakermat worden voor terreur. Maar dan heb je ook zo maar wat gewonnen vooral een goed gevoel voor je zelf en een bak ellende voor de toekomst in Nederland. Geef ze gewoon een goed advies, ga naar Iran, Pakistan, Afghanistan etc. om je daar met je kromme ideeen thuis te voelen…

  1. Job Jansen

   @ Piet

   Mohammed benoemt zich als de laatste profeet. Let wel, hij noemt zich niet enkel de volgende profeet in de lange rij, maar de laatste. Hij claimt daarmee de belangrijkste te zijn en het laatste woord te hebben. Maar er is geen enkel bewijs voor deze claim. In de Bijbel zijn er geen aanwijzingen voor, Mohammed wordt nergens genoemd. En daar waar hij volgens moslims wordt genoemd, is er geen sprake van een aanspraak op het laatste profeetschap. Maar toch, hij roept zichzelf uit tot de laatste woordvoerder van God en bestempelt in één moeite door de Thora en de Bijbel als foutieve versies. Ook dit zonder enig greintje bewijs.
   De islam promoot zichzelf als de enige geaccepteerde religie (Koran 3:85). De islam is een oorlogsverklaring aan de wereld (Koran 8:39), verkleed als religie. In de islam wordt enkel onderscheid gemaakt tussen de wereld van de islam en de wereld van de niet-islam, die, kenmerkend, “Huis van de Oorlog” wordt genoemd. Het is onthutsend brutaal in zijn verstrekkende eenvoud. De leugen bestaat er uit dat de islam zich presenteert als religie, want als hij dat niet deed en hij zich enkel als oorlogsverklaring liet zien, was het waarschijnlijk snel met hem gedaan.
   In deze oorlogsverklaring, die zich voordoet als religie, is strijden voor de volgelingen van de islam verplicht (oproep tot Jihad). In de Koran staan minstens 109 verzen waarin moslims tot geweld worden opgeroepen tegen niet-moslims. Sommige passages zijn expliciet, zoals het commando hen de vingers en hoofden af te hakken (Koran 8:12), of om ze te doden, waar zij zich ook mogen bevinden (Koran 2:191). Maar de Jihad kan in vele vormen gevoerd worden. Jihad is niet enkel strijd via geweld, hoewel deze wel de belangrijkste gevonden lijkt te worden. Jihad kan ook via migratie (dat zien we in Europa dagelijks), via klagen, commissies en politiek (Jihad van het woord), via geldelijke ondersteuning (Jihad van het geld), via infiltratie in organisaties van het gastland of via veel kinderen krijgen (Jihad van de baarmoeder). Maar ook uitkeringen van het gastland krijgen is goed, en ik denk ook criminaliteit, want dat alles maakt de islam sterker en het gastland zwakker. Zo kan het zijn dat de islam zich voordoet als het huilende vluchtelingenmeisje, als de vriendelijke buurman die beweert dat islam de religie van de vrede is, als het criminele jochie in de straat dat je mobiel jat en een grote bek heeft, als de beledigde klasgenoot die altijd moppert dat hij wordt gediscrimineerd en tenslotte als de zelfmoordterrorist die het zonder waarschuwing op jouw leven heeft voorzien. Maak geen vergissing, zij werken samen. Het zijn hoofden van hetzelfde monster. De moslim die niet tegen de niet-moslims strijdt, wordt een hypocriet genoemd en zal wreed worden gestraft (Koran 4:145)
   De islam werkt met duidelijke principes zoals straffen en belonen. Het heeft grote voordelen moslim te zijn en grote nadelen om geen moslim te zijn. De gelovigen krijgen allerlei beloningen, zowel in de hemel als op aarde. Maar de ongelovigen wachten de vreselijkste behandelingen, zowel in het hiernamaals, maar vooral ook al op aarde. Een van de bekendste beloningen is dat als een strijder gedood wordt in de strijd hij een eeuwig leven krijgt in het paradijs met 72 maagden. Dit staat overigens niet in de Koran. Het staat in de Hadith, de uitspraken van Mohammed. Er is in de Koran wel een heel hoofdstuk geweid aan het verdelen van de oorlogsbuit hier op aarde (Koran 8). Een aantal opvallende zaken is daarbij dat Mohammed een vijfde deel van de buit voor zichzelf opeist en dat Allah ook een deel wil. Onder de oorlogsbuit vallen niet alleen de bezittingen van de verslagenen, maar ook hun vrouw(en) en kinderen. Vrouwen worden doorgaans gebruikt als seksslavin. Verder is het opmerkelijk dat men een oorlog mag beginnen tijdens vredestijd door een overeenkomst te verbreken, of tijdens de ramadan. Oorlog gaat dus voor de feestdag. De oorlogsbuit speelt een belangrijke rol in de geschiedenis van de islam. Met de ongelovigen mag ongeveer alles gedaan worden. Hoewel zij vreselijk gestraft zullen worden in het hiernamaals staat hen hier op aarde ook al het nodige te wachten. Waar ze zich ook bevinden, ze moeten worden gedood (Koran 4:78).
   De islam moet dus verspreid worden over de hele wereld. Dat is de opdracht van de Koran. Om dat te bereiken, zijn alle middelen zijn geoorloofd. Moorden, roven, liegen, vals spelen en bedriegen, dat is allemaal toegestaan, want Allah is de Bedrieger der Bedriegers (Koran 3:54 en 8:30).
   Bedriegen gebeurt op zo veel manieren dat het nuttig is daar bij stil te staan. Allereerst, de islam is een oorlogsverklaring die wordt afgegeven als een religie. Door zich zo te vermommen, is het gemakkelijker om verder te komen in de wereld. De leugen is nog groter: zij verklaart zich als religie van de vrede, terwijl zij bedoelt: de religie van de onderwerping. Verdere leugens zijn bijvoorbeeld dat als er een aanslag wordt gepleegd dat men dan gelijk roept dat het niets met de islam te maken heeft. Helaas, het heeft alles met de islam te maken. Een volgende vorm van gelieg is het principe van vervanging (= abrogatie). Toen Mohammed in Mekka was, had hij een vredelievende periode. Later in Medina werd hij gewelddadig. Als er over een bepaald onderwerp meerdere teksten zijn, dan moet de laatste, de meest recente, worden aangehouden. En dat zijn dus altijd de gewelddadige passages. Een ander aspect van liegen wordt Taqiyya genoemd. Als het beter uitkomt, mag je liegen. Ook mag je de zaken gunstiger voorstellen. Zo zijn er bijvoorbeeld heel wat websites waarop positieve dingen van de islam worden vermeld. Bijvoorbeeld dat de behandeling van slaven onder de Islam veel beter zou zijn dan onder het christendom. Maar er worden dan aspecten weggelaten, zoals de eunuch operaties (waarbij 4 van de 5 mannelijke slaven een uiterst pijnlijke dood stierven). In moskeeën of in het openbaar zeggen imams en islamitische leiders andere dingen dan voor een eigen gehoor of in hun thuisland. Hierop aangesproken, is steevast het antwoord dat het aan de vertaling ligt. Zo houdt een Tunesische imam in Duitsland in het bijzijn van Duitsers een integratie-preek waarbij het nieuwe thuisland alom wordt geloofd, maar in zijn eigen Tunesië is hij een voorvechter van het kalifaat. En er zijn “suikergoed-vertalingen” van de Koran, waarin bijvoorbeeld “Allah is de misleider van de misleiders” wordt vertaald als “Allah is de beste van de planners”. Op deze manier worden mensen stelselmatig op het verkeerde been gezet. Zo lang de regel van Taqiyya niet wordt herzien, is er met een moslim geen eerlijke dialoog mogelijk.
   Zoals hierboven al werd opgemerkt, wordt de wereld in de islam opgedeeld in twee delen, namelijk het “Huis van de Islam” (het deel van de wereld dat islamitisch is) en het “Huis van de Oorlog” (het deel van de wereld dat niet islamitisch is). De niet-moslims die onder islamitisch bestuur staan, worden dhimmi’s genoemd. Voor hen gelden tal van beperkingen waarvan de Jizyah de bekendste is. Behalve dat dit vaak een hoge belasting is, wordt in de Sharia ook bepaald dat zij in een staat van vernedering betaald moet worden. Voor gebieden die door moslims veroverd worden, geldt de situatie dat niet-moslims een twee-keuze vraag gesteld krijgen: de dood of de Jizyah belasting betalen. Deze belasting is vaak zo hoog dat zij niet betaald kan worden, waardoor mensen zich gedwongen voelen om voor hun leven te vluchten. Overigens gelden er veel meer bepalingen voor niet-moslims in islamitische gebieden. Zo mogen er geen nieuwe kerken gebouwd worden en bestaande mogen niet worden gerepareerd. Er mag geen andere religie dan de islam in het openbaar worden beleden. Men mag geen bekeerlingen maken en er moet respect betoond worden tegenover de islam. Men kan niet tegen moslims getuigen en mag niet in het leger dienen. Men moet in aparte wijken wonen en de huizen moeten lager zijn dan die van de moslims. Men mag niet paard rijden en geen wapens dragen. Daarnaast zijn er ook ongunstige verschillen met betrekking tot het erfrecht en het strafrecht.
   Een andere slimmigheid om het de tegenstanders moeilijk te maken, is de opvatting dat de islam en zijn profeet niet beledigd mogen worden. Deze opvatting gaat verder dan de meeste westerlingen zich kunnen voorstellen, want er mag ook geen onderzoek worden gedaan naar de koran en elke twijfel is verboden. Mohammed gaf hierin al het voorbeeld en zoals bekend is hij het lichtend voorbeeld dat moet worden nagevolgd. Hij heeft meerdere mensen wegens belediging vermoord of laten vermoorden. Dit staat wel bekend als Mohammed’s orde van de dode dichters. De fatwa van Rushdie en de moord op Theo van Gogh zijn hedendaagse versies. Het staat in schril contrast met wat er in de Koran zelf gebeurt. In de Koran worden ongelovigen als „rotbeesten, apen en varkens” beschreven. En iedereen die gelooft dat Christus de Zoon van God is, moet worden gedood. Kortom, het minste of geringste wordt door de islam als belediging opgevat met als gevolg daarvan de wreedste straffen, maar zelf beledigt en bedreigt hij anderen continu. Onder andere om deze reden is communicatie met en berichtgeving over de islam altijd problematisch. Want men kan altijd zeggen dat men zich beledigd voelt, het is een subjectief gegeven. Het simpele feit dat iemand geen moslim is, is al een belediging in hun ogen. Zo worden onze politici en journalisten continu bedreigd, waardoor hun het werken zeer moeilijk wordt gemaakt. Open communicatie met moslims is hierom onmogelijk.
   Hierboven werd al gerefereerd aan de opdracht van de Koran om de hele wereld aan zich te onderwerpen. Deze opdracht is heden ten dage in zeer gedetailleerde vorm beschreven door de Moslimbroederschap. Dit is al bekend sinds 2001 toen dit document werd gevonden door de Zwitserse politie. De media hielden het nieuws toen onder de pet, maar een dappere Zwitserse journalist, Sylvain Besson, schreef het later op in een boek. In 2005 werd het document bij huiszoekingen ook in Parijs gevonden. Ook toen bleef het onvermeld in de media. In dit document, doorgaans “Het Project” genoemd, wordt de tactiek voor de verovering van het Westen (en de rest van de wereld) tot in detail beschreven. Hoe men zich dient te gedragen, welke allianties op welke wijze moeten worden gesloten, hoe er in Palestina een cultuur van haat gekweekt moet worden. Palestina wordt gezien als de bakermat van de Arabische Renaissance, onder geen beding wil men vrede. Onder deze cultuur van haat valt ook het betalen van mensen die (zelfmoord)aanslagen plegen of die anderszins wegens verzet in een Israëlische gevangenis komen. Nee, de islam is werkelijk geen religie van vrede.
   En dan tenslotte, tenminste voor wat betreft deze kleine opsomming, is het verboden om de islam te verlaten. Apostasie wordt bestraft als desertie in oorlogstijd: met de doodstraf. De islamitische elite beseft ook wel dat als deze regel er niet was het snel gedaan zou zijn met de islam.
   De islam doet zich hiermee kennen als een zwaar bewapende, oorlogszuchtige en gewetenloze parasiet, waarmee niet op een open of oprechte manier valt te communiceren. De islam is als een val: je kunt er wel in, maar niet uit. Daarnaast: hij beledigt, bedreigt en vermoordt hen die hem niet bevallen, maar schreeuwt zelf moord en brand bij zelfs maar de geringste belediging. Het cliché van de beledigde moslim is inmiddels maar al te bekend. Maar wat belediging inhoudt, wordt niet duidelijk gemaakt: het eenvoudige feit dat je leeft en geen moslim bent is eigenlijk al een belediging. Het is duidelijk dat er met deze monopolistische houding geen compromis te sluiten valt. Samenleven met hen is daarom onmogelijk.

   In dit artikel heb ik een top tien van trucs weergegeven die bijdragen aan het “succes van de islam”. Let wel, deze slimmigheden komen rechtstreeks uit de Koran zelf. Deze tien mechanismen zijn zeker niet uitputtend voor wat betreft de islam, want er valt nog veel meer te vertellen over deze afschuwwekkende ideologie die zich vermomt als religie. Voor wie verder wil lezen, is er inmiddels gelukkig een indrukwekkende hoeveelheid aan boeken en sites. Hier op “E.J. Bron” kan men zich al goed oriënteren. De geïnteresseerde lezer kan ik dit boek aanraden: Islamic Jihad. Legacy of a forced Conversion, Imperialism and Slavery, door M.A. Khan. Het is zowel op papier als op internet via pdf (gratis)

   1. Blokkeer-Fries

    @ Piet & Job:

    ++++++++++

    Helaas blijven de linkse deugprutsers is-lam knuffelaars, tot dat hun ogen door het lot worden geopend, of men eindelijk tot inzicht komt, om anders te stemmen dan deugstemmen. Islamsterdam is geen Nederland. De volledig gestoorde en extreem linkse communisten aldaar, denken dat ze boven de wet staan en met hun wanbeleid en wensdenken in Sprookjesland leven. Ook in Eindhoven zie je weer de zwakkelingen buigen voor de terror van de dubbele paspoort is-lammers.
    Stop met wensdeugen en kies voor Nederland!

   2. fockingworst

    @job Jansen geen speld tussen te krijgen, ijzersterke reaktie.

   3. Lao Tse

    “In de Bijbel zijn er geen aanwijzingen voor, Mohammed wordt nergens genoemd.”

    Dat is natuurlijk ook niet mogelijk. De legendarische (of hij feitelijk heeft bestaan blijft historisch duister) Mohammed leefde eeuwen nadat de laatste letter van de Bijbel werd geschreven.

 9. Peter Loosduinen

  Plus Theodor Holman
  25 juni 2019
  Omgekeerd kwam vaker voor, maar mij zijn ook wel eens excuses aan­geboden. Woordkeus en het daarbij behorende gedrag hadden altijd iets wonderlijks.

  Iemand ‘biedt aan’ (dus je kán weigeren), en wat hij aanbiedt zijn ‘excuses’ (meervoud). Wat die excuses precies inhouden, is onduidelijk. Althans, dat is het eigenlijk helemaal niet. Of het nu meervoud of enkelvoud is, een ‘excuus’ of ‘excuses’ is niet meer dan een woord of zijn woorden waarvan de inhoud of de zwaarte of de status wordt bepaald door de luisteraar.

  Jij ‘aanvaardt’ ze en knikt.

  Het aanbieden en aanvaarden van excuses is een verbaal ritueeltje. Tussen ‘mijn excuses dat ik te laat ben’ en ‘mijn excuses voor ons slavernij­verleden’ zit wat betreft de gebeurtenis een wereld van verschil, maar met dat woord ‘excuses’ moet als een wij­waterkwast worden gezwaaid. Wie ze krijgt moet knikken en dankbaarheid uitstralen.

  Dat ritueel schijnt nodig te zijn, want er is behoefte aan. Sommigen worden daar blij van.

  Zo gaat Amsterdam volgend jaar ‘excuses maken’ voor de betrokkenheid bij het slavernijverleden. Hoe dat ritueel vorm wordt gegeven, weet ik niet (meestal een paar ontroerende redevoeringen en wat kaarsen die worden aangestoken plus een mooi lied), maar het gevolg is dat je na het maken van die excuses de ander niets meer mag kwalijk nemen. Excuses ‘aanvaarden’ betekent: je hebt je fout en je schuld ingezien, we nemen je niets meer kwalijk. Een verschoningsritueel. We doen net of na het maken van de excuses de boze geesten van de schuld verdwenen zijn.

  Juist om de inhoudloosheid van het ritueel vind ik het aanbieden van excuses ridicuul. Geef extra geld voor diepgaand historisch onderzoek, subsidieer een leerstoel of ­promovendi, bereid een mooie publicatie voor – dat zijn concrete zaken waaraan iedereen meer heeft dan aan het maken van excuses.

  Amsterdam maakt nu excuses aan… Amsterdammers.

  Die excuses worden straks ook namens mij gemaakt, terwijl ik echt niet zou weten waar ik ‘schuldig’ aan ben. In Amsterdam wonen zo’n 170 nationaliteiten, daarvan hebben er weinig schuld aan ‘ons’ slavernijverleden. Dat er in de zeventiende eeuw schurkenstreken zijn uitgehaald, wéét ik trouwens al.

  Nazaten van slachtoffers zullen er ongetwijfeld zijn; we zijn tenslotte allemaal slachtoffer van iets dat in het verleden is gebeurd, zoals we allemaal ook schuldig zijn aan bepaalde zaken.

  Mijn excuses als ik met dit stuk iemand geërgerd of gekwetst heb.

  Theodor Holman(1953) is columnist, schrijver, televisie- en radiomaker.

 10. tailgunner

  Als je terroristje denkt te kunnen spelen in den vreemde, je steun verleent aan het levend verbranden van een Jordaanse piloot, juicht bij bomaanslagen met onschuldige doden, daarbij je kroost ook nog indoctrineert met je religieuze vergif, etc…etc…etc….dan heb je wat mij betreft je Nederlanderschap wel verspeeld, met of zonder paspoort: Oprotten. Risico van het vak.

 11. fusilier

  Laten de slachtoffers van deze islam barbaren maar beslissen wat er met hun gebeuren moet.En als die er niet uitkomen,dan weet ik nog wel een oplossing.

 12. Jackpot

  Kunnen we er over eens zijn dat de jonge kinderen in ieder geval wel opvang kunnen krijgen? Zij zijn immers nog te redden van de radicalisering…

  1. logisch denken

   2 x nee ,

 13. tonna

  Heil …… had het probleem allang opgelost!
  Men zegt dat elke eeuw een daadkrachtige en charismatische volksleider opstaat?
  Waar blijft ie nu,of is hij er al?
  We moeten niet al te lang hoeven wachten op z’n “actions”,niet dan?

 14. plakband

  Ze kunnen allemaal naar de Zuidpool. Daar heb je geen paspoort nodig. En na korte tijd blijken ook voordelen voor het klimaat. Linkser en groener kan het niet.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.