Fraudeurs opgelet! Staatssecretaris heeft geniaal idee: terug te betalen uitkering mag niet meer van belasting worden afgetrokken!

Het is al weer enige tijd geleden dat er vanuit de overheid werd bericht over fraudeurs omtrent uitkeringen. Vooral mensen met buitenlandse bezittingen bleven buiten schot, tot grote ergernis van iedereen. Staatssecretaris Van Ark doorbreekt het taboe en komt met de meest Nederlandse oplossing ooit: fraudeurs mogen de terug te betalen uitkering (schuld) niet meer van de belasting aftrekken!

Het is toch werkelijk ongelofelijk? Menig ambtenaar ziet meerdere gevallen voorbij komen van bijstandstrekkers, die lachend naar Turkije vliegen om met een cocktail in de hand te genieten van hun eigen vakantiehuisje. Ambtenaren die daar al jaren terug van op de hoogte waren, deden dan ook vaker onderzoek. Het kwam namelijk wel érg vaak voor dat Turken met een uitkering toch nog bezit bleken te hebben.

In plaats van dat de rechter ook zag dat er grootschalig misbruik wordt gemaakt en hoe goed die ambtenaren bezig waren, werd heel de optie om te onderzoeken of je te maken hebt met een Turkse bijstandstrekker met een vakantiehuis, gezien als ‘etnisch profileren’. Want ja, bij Henk de Vries werd niet gekeken of hij een vakantiehuisje heeft op Texel!

En alsof dat nog niet dramatisch genoeg was, bleken die fraudeurs hun boete ook nog bij de belasting op te kunnen geven als schuld. Daardoor hadden ze op papier weinig vermogen en verrek, kregen ze zo opnieuw bijstand!

Nou, daar heeft Van Ark toch even goed naar gekeken en na zorgvuldige overwegingen toch maar besloten dat het niet oké is wat hier gebeurde. Hoe zij het geld terug wil krijgen? Hopen dat het weer tegenzit in Turkije en ze snel door het geld heen zijn…

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

11 reacties

 1. Jumping

  Nederland is een keiverrot land geworden.
  Het Linkse Demoniserende Rutte kartel, heeft alleen oog voor het vertroetelen, van de Moslim inwoners van Nederland.
  Die groep moet het aan niets ontbreken.
  Rutte is het slechtste, wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.

  1. DidiMadloba

   U vervalt akelig in herhaling.
   Met moslims heeft dit bericht niets te maken. En Rutte is niet de baas alleen maar coördinator.

   1. ManusR

    Sorry maar turken zijn nu eenmaal moslims en daar kan jij helemaal niets tegen inbrengen.

 2. peetjoh. k

  En wij maar betalen.

 3. Pescador

  Ja hun mogen wel graaien maar het gewone volk niet natuurlijk die behoren gegraait te worden

 4. Kretoloog

  Gemeenten die deze bijstandfraudeurs aan willen pakken, worden door de rechters terug gefloten. De rechterlijke macht in Nederland, die is kei verrot.

 5. james

  Eigen schuld dikke bult. Weet je nog Rutte of Rita Verdonk!! Met de kennis van nu? Ik wist het toen al.

 6. ikweetwatikwil

  Ja, Rita Verdonk hadden we moeten hebben. Die wist van aanpakken.

  1. AS210854

   +++++++

 7. Trien Knoppen

  Knettergek!

  En maar pamperen en maar thee drinken… hierdoor wordt men dus cynisch en begint een hekel aan overheid en dubbel paspoort tuig te krijgen…

  Gek hè, de opkomst van eerst pvv en nu fvd!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.