FvD hoogstwaarschijnlijk in provinciebestuur Limburg

Forum voor Democratie werd in drie provincies de winnaar van de Provinciale Statenverkiezingen. In zes provincies werden ze tweede en drie keer werden ze derde. Nadat de onderhandelingen in Zuid-Holland ook stuk liepen, doet FvD alleen nog in Limburg mee voor een plek in het bestuur. Dat meldt Het Parool.

De lijsttrekker voor FvD in Limburg, Ruud Burlet, is kandidaat om gedeputeerde te worden. Ook de PVV maakt kans om in de Gedeputeerde Staten te komen. Bestuursdeelname is echter nog niet definitief. Er komt namelijk een zogeheten ‘extraparlementair college’, waarbij de Provinciale Staten zich op 28 juni uitspreken over alle voordrachten.

Zelfs met zo’n monsterzege is er dus alsnog te vroeg gejuicht. De redenen die vanuit de diverse provinciale partijen hiervoor worden gegeven, zijn samen te vatten in een drietal opvattingen:

1. Onverenigbare standpunten van FvD met die van andere partijen.
2. Geen of te summier partijprogramma.
3. Angst voor negatieve publiciteit of onenigheid met de landelijke partij.

Welke reden er ook voor wordt gegeven, qua beeldvorming heeft FvD de wind in de zeilen gekregen. Zij hebben nu namelijk een prima stok om mee te slaan, namelijk dat zij als winnaar worden buitengesloten en ‘het partijkartel’ er alles aan doet om dat zo te houden. Waar de PvdA met de Europese verkiezingen een ‘Timmermans-effect’ had, zul je bij de volgende Tweede Kamerverkiezingen een ‘anti-partijkartel-effect’ zien voor FvD.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

22 reacties

 1. tonna

  We zijn zó in 2021,dan gaat het rechtse balletje pas echt rollen!
  Dat gaat niemand tegenhouden!

  1. Ragmilla

   U bent niet rechts maar nationaal socialist. Waar zou u zonder herverdeling zijn? Baudet is ook niet echt rechts maar totalitair, boekverslag en Zwitsers interview dus u past goed bij elkaar. Heeft u naast een crush voor Jensen ook één voor Baudet? Sommige vrouwen zijn zo idolaat dat hun verliefdheid aan lagere school chrushes doet denken, ik stel me u als één van die dames voor. Misschien heb ik het helemaal mis en bent u net als ik erg gelukkig met de man waar u eventueel mee getrouwd ben. Ik kijk alleen af en toe naar knappe mannen maar uw opmerking over Jensen leek op een verliefde dame.

   1. tonna

    @Aytas
    Baudet een autocraat,met plannen voor een technocratische regeringsstructuur?
    Dat zul je bedoelen?

   2. Matig rechts

    Negeer Ragmilla links trol het zijn natuurfoutjes.
    Dan pas zullen uiteindelijk oprotten. Er valt niet meer te op te fokken.
    Ze hebben bij dit soort figuren het kind met het badwater weggegooid en de nageboorte opgevoed.
    Door te reageren voed je ze alleen.

  2. santiago

   Tonna. Jonge jonge, wat een verstand. Ik zou zeggen, reken maar nergens op dan valt het niet zo tegen.

 2. Flapuit

  Weer dat verongelijkte gelul, we zijn de grootse en worden buitengesloten.

 3. C.A.Barstow

  Hoogstwaarschijnlijk, het zou wel een wonder zijn,
  dat linkse tuig is net als de ratten overal aanwezig.

 4. Ragmilla

  “Zij hebben nu namelijk een prima stok om mee te slaan, namelijk dat zij als winnaar worden buitengesloten en ‘het partijkartel’ er alles aan doet om dat zo te houden.”

  Ze worden niet buitengesloten. U heeft wel een punt dat het FvD het slachtoffer jasje nog beter gaat passen. Ze sluiten zichzelf buiten liegen en bedriegen er op los en aangezien de bevolking zichzelf niet goed informeert gaan ze er mee winnen. Dit alleen al is een reden tegen referenda te zijn, schoolplein demonstratie is niet productief.

  1. tonna

   @Aytas
   Met die steeds groter wordende stok wordt niet iedereen geslagen!
   Er wordt in de nabije toekomst misschien letterlijk en figuurlijk hard en selectief geslagen,net zo als toen de bruinhemden in 1934 steeds machtiger werden,alleen
   de doelwitten zijn anders!

   1. Ragmilla

    Maar de daders hetzelfde. Uw dreigementen maken geen indruk. Liever trots en vrij ten onder dan door een nazi als u gedomineerd. Ik ben in tegenstelling tot mijn zus voorzichtig met het gebruik van het woord nazi maar u geeft toe er één te zijn. U bent een zwaar gestoorde vrouw en ik ben blij te weten dat de veiligheidsdiensten het DDS forum in de gaten houden, een vpn helpt u niets.

    Dit geldt niet voor andere reageerders maar alleen deze extremist. Met de anderen verschil ik van mening maar dat is geen reden om anderen geweld of onderdrukking toe te wensen. Wat een triest figuur.

    1. tonna

     @Aytas
     Ik ben vrij!
     Jij niet?

     1. tonna

      Overigens je verdraaid of begrijpt zinsverbanden niet,je hebt recht op een blok!

     2. Ragmilla

      Ik beweer niet dat ik nog niet vrij ben, ik wil vrij blijven. Die letterlijk en figuurlijk stok zijn uw woorden niet de mijne. Ik heb niemand bedreigd of uitgescholden. Uit uw beweringen maak ik een analyse dat u vind dat ik uit mijn geboorteland zou moeten worden geschopt omdat ik een andere huidskleur en mening heb. Ik ben een Nederlandse vrouw en vind uw beweringen stom. Ik zal als FvD verkozen wordt dat moeten accepteren en zal niet oproepen tot geweld. Ik hoop dat ik dan nog dezelfde vrijheden heb als vrouw en anderddnkende met een andere huidskleur. Ik twijfel daar gezien Baudet Zwitsers interview en boekverslag, veel liberalen doen dat trouwens, aan.

      Ik zie geen enkele reden waarom ik of u een ban zou moeten krijgen. In tegenstelling tot u hou ik wel mijn fatsoen, probeer af en toe een beetje te dollen met mensen. Ik hoop niet dat u aan de macht komt met uw gedachten maar zodra men u echt wil onderdrukken zal ik ook u verdedigen. In Afrika heb ik genoeg onderdrukking gezien om van het onderdrukken van mensen om meningen of afkomst te kotsen. Ik hoop dat mijn vaderland, ik ben Nederlandse daar vrij van blijft en dat geluiden als het uwe geen kans meer krijgen. Gezien veel van de artikelen hier en reacties denk ik dat in ieder geval de schrijvers maar ook een aantal reageerders niet zitten te wachten op mensen die met stokken door straten lopen om anderen te slaan als ze hun mening uiten of een andere huidskleur hebben. Ik ben tegen iedere vorm van extremisme maar voor een land waar het je vrij staat je mening te geven. Ook u en ik hoop dat u geen ban krijgt ondanks dat ik uw meningen verwerpelijk vind en niet respecteer. Ik zou niet weten waarom ik een ban zou verdienen. Ik vind het vragen om bans infantiel en doe er niet aan mee. Ik ben Satya niet, ik ben wel gek op mijn zus en ben het vaak met haar eens maar soms is ze mij te zwart wit en mag ze wel iets meer nuance betrachten.

     3. tonna

      Ik geef een prognose van toekomstmogelijkheden en jij beschuldigt mij!
      Je bent emotioneel en misschien een beetje psychotisch,maar daar kan ik niets aan doen,haha.

 5. F.C. Labrouste

  En nu maar hopen dat Baudet een tijdje zijn mond dicht houdt.

  1. santiago

   Dat hopen we allemaal.

  2. Sealgaire

   Blablablabla blaaskaak vol met giermest, beter zelf je kop houden.

  3. Matig rechts

   Negeer Ragmilla links trol het zijn natuurfoutjes.
   Dan pas zullen uiteindelijk oprotten. Er valt niet meer te op te fokken.
   Ze hebben bij dit soort figuren het kind met het badwater weggegooid en de nageboorte opgevoed.
   Door te reageren voed je ze alleen.

  4. edoc431

   Ja of jij dat zou nog veeeeeeeeeeel beter zijn kinder lover

  5. logisch denken

   kan u de eigen raad aan Baudet in uw persoonlijke geval opvolgen ? bespaard enorm veel form vervuiling

 6. toetssteen

  Dit is democratie, prima gedaan van Limburg.

 7. Dollaert

  Rechts = Links en andersom geworden. Kortom er is geen touw meer aan vast te knopen.
  Dit systeem heeft afgedaan. Ik ben 60+ en kan het echt weten.
  Oplossingen moet de snowflake generatie maar gaan bedenken. Naar mij wordt toch niet geluisterd.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.