Grapperhaus begint War on Pills: 'Dat massale pillen slikken op festivals geeft verkeerd signaal, moet stoppen'

Geen categoriejun 29 2019, 10:00
Minister Gabberhouse Grapperhaus vindt het mooi geweest met die hele pillencultuur op festivals en zegt in De Telegraaf: "Je moet het drugsgebruik van yogasnuivers aan de kaak durven stellen. Als het mensen lukt om vegetarisch te eten, dan kunnen we toch ook met z’n allen stoppen met pillen?"
Reden voor zijn War on Pills is de drugscriminaliteit die zich met name heeft gemanifesteerd in Noord-Brabant. Diverse onderzoeksredacties van Brabantse kranten hebben ruim honderd gesprekken gevoerd met betrokkenen bij de criminaliteitsbestrijding. Daar wordt één belangrijk punt onderstreept: de aanpak van de criminaliteit in de provincie schiet 'schromelijk tekort'.
Maar goed, hoe gaat Grapperhaus dit dan aanpakken? Hij zegt namelijk dat hij niet achter de gebruikers aan wil gaan en voegt daaraan toe:

"Maar met een pilletje kom je zo’n festivalterrein straks niet meer op. We moeten vooral de handelaren en drugsdealers harder aanpakken.”

Ja, dat zou dan toch betekenen dat bij ieder festival een gigantische rij voor de ingang staat, waar iedere bezoeker binnenstebuiten wordt gekeerd? Of gaat hij een leuke SIRE-achtige campagne lanceren die drugsgebruik gaat ontmoedigen?
Het klinkt allemaal als een hele hoop poeha zonder concrete maatregelen of überhaupt een fatsoenlijke indicatie van welke kant dit beleid nou uit gaat. 'De handelaren en drugsdealers harder aanpakken', ja nou, revolutionair beleid man! De politie staat vast te popelen om dit in de praktijk te gaan brengen!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten