Grutjes! Het COC is boos: IND negeert nieuw beleid en vraagt asielzoekers nog steeds om bewijs seksuele geaardheid

Het COCK is boos en schrijft een brief aan de Tweede Kamer en staatssecretaris Ankie Broekers-Knol (Asiel). De Immigratie- en Naturalisatiedienst negeert het nieuwe beleid rondom lhbti-en-de-rest-van-het-alfabet door nog steeds te checken of mensen wel echt in gevaar zijn vanwege hun geaardheid, of dat het slechts een smoes is voor verblijf. Via het AD.

Het COC verwijst naar zeventien zaken waarvan zij dus zeggen dat het beleid ‘onder de maat’ is. Wat veel voorkomt is de afwijzing van asielzoekers omdat ze geen ‘proces van bewustwording en zelfacceptatie’ hebben doorgemaakt. Dat is ambtenarentaal voor ‘bewijs maar dat je echt homo bent’.

Want wat gebeurt er nou precies? Een asielzoeker wordt verhoord en hangt een zielig verhaal op. Die kan ábsoluut niet terug naar z’n eigen land want daar zal die worden vermoord omdat hij bijvoorbeeld homo is. Het COC en voormalig staatssecretaris Harbers willen dat de IND niet meer twijfelt aan zulke verhalen en ze in dat geval gewoon toelaat.

De IND vindt echter dat ze dat gewoon moeten kunnen controleren, dus zoeken ze naar kenmerken en indicatoren waaruit blijkt dat de asielzoeker homo is. Dat leverde een jankpartij bij het COC op, want die kenmerken en indicatoren zouden ‘ondeugdelijke stereotypen’ zijn.

Stelt de IND dan rare vragen? Nee, helemaal niet. Zij vragen naar relaties uit het verleden en situaties die door anderen kunnen worden bevestigd, niet of je van de Bee Gees of Lady Gaga houdt. Het COC zou dan ook eens gewoon pas op de plaats moeten maken en niet doen alsof het onvoorstelbaar is dat een asielzoeker seksuele geaardheid als excuus gebruikt om binnen proberen te komen. Hij is dan met zo’n streek weliswaar een flikker, maar niet perse homo.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

7 reacties

 1. Frets

  Cock, ja dat is wel goed gevonden.

 2. van Urk

  Of zogenaamde gevluchte christenen die in Nederland de moskee bezoeken.

 3. victus

  Of Afrikanen die met de eerste de beste vakantie vlucht terug gaan naar hun land waar ze direct ter dood worden veroordeeld volgens eigen zeggen! En wij hier maar braaf ja meeknikken.

 4. rexm

  Volgens Merkel waren de vluchtelingen apothekers en hoog opgeleiden die de EU binnen kwamen.
  Daarna kwamen ze met hele horden van, ik niet begrijp, ik niet versta en paspoort natuurlijk weg geflikkerd, als men naar diploma’s vraagt knikken ze allemaal van ja en denken dat diploma sociale dienst betekend.
  Nu is er een nieuw fenomeen aan de horizon, ze zijn opeens homo, is het niet zo dat ze allemaal homo’s zijn, omdat ze de vrouwen zo slecht behandelen.!!!!!

 5. tailgunner

  “Het COC en voormalig staatssecretaris Harbers willen dat de IND niet meer twijfelt aan zulke verhalen en ze in dat geval gewoon toelaat.”
  Ik voorspel hiermee een tsunami van homo’s.

 6. Mars020

  We kunnen natuurlijk Brazil in zijn blote reet in het AZC dumpen. Krijgen de zogenaamde islamietjes geen erotische gevoelens bij het aanschouwen van zijn reet, zijn het geen homo’s en kunnen per direct retour afzender.

 7. TheovdWal

  Och wat is het allemaal toch belangrijk, dat gezeik over al die vergissingen van moeder natuur. Het gaat om de meerderheid en dat zijn hetero’s! De afwijkende soort dient zich zo goed mogelijk aan te passen door niet expliciet op te vallen in het openbaar, net als verreweg de meeste hetero’s. Zoals we heel goed weten krijgen ‘asielzoekers’ heel veel senario’s aangereikt door hun nederlandse hulpjes (landverraders). Gewoon op door blijven vragen IND, we zitten hier niet op bedriegers te wachten!!!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.