‘Iraaks snelrecht’ – Rechtbank Bagdad houdt tempo erin: negen doodstraffen uitgedeeld aan Franse IS-strijders

In Bagdad houden ze de vaart er lekker in en geven ze ‘snelrecht’ langzamerhand een nieuwe definitie. Zojuist werd bekend dat er al negen van de twaalf Franse IS-strijders ter door zijn veroordeeld. Vorige week waren dit er nog drie en morgen volgen er waarschijnlijk weer drie Franse IS-strijders.

Vandaag heeft de Iraakse rechtbank wederom twee Franse IS-strijders ter dood veroordeeld. Één van hen heeft verklaard in gevangenschap te zijn gemarteld maar dat wordt door artsen, die hem hebben onderzocht, tegengesproken. Daarmee staat de teller, wat Franse jihadisten betreft, nu op negen. De laatste drie Syrië-gangers staan morgen terecht.

En daar blijft het niet bij. De Syrische Democratische Strijdkrachten hebben zo’n 1100 Iraakse strijders uitgeleverd aan Bagdad. Zij werden allen verdacht van lidmaatschap bij IS. Zo’n 160 hiervan zijn inmiddels ter dood veroordeeld.

Van de Europese veroordeelden is er echter nog geen één geëxecuteerd. En hoewel Frankrijk nog geen vinger heeft uitgestoken om ze terug te halen, zegt het land wel al het mogelijke te doen om de executies tegen te houden. Iedereen snapt natuurlijk dat Frankrijk totaal geen zin heeft in de hele politieke kwestie die oplaait als het wél strijders terughaalt. Het lijkt er dan ook meer op dat Frankrijk (en Europa) ‘alles doet’ in een slakkentempo, tot de jihadi’s allemaal aan een touw hangen en iedereen opgelucht adem kan halen. C’est la vie.

 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

62 reacties

 1. Behold My Negativity

  Frankrijk durft niets wanneer HUN terroristen toch worden geëxecuteerd. Wat willen ze doen, Irak invallen, opblazen of weer een lullige sanctie opleggen? Of via de VN klagen over de mensenrechtjes van terroristen?

  1. hans-e-pans

   Als strijders van IS hebben deze geen enkele mededogen getoond voor anderen, dus waarom zullen ze dan dankbaar zijn naar de Franse regering toe als deze ze zal terug halen.

 2. Mars020

  Een asielprocedure duurt veel langer en is zonde van het geld. Een touw is stukken effectiever en ook de beste optie voor terroristen. Nu zullen leden van de Groene Khmer wel weer huiliehuilie doen, omdat hun oogappeltjes een echte straf krijgen, maar dat boeit mij geen ene reet.

 3. Seneca

  de enige en juiste oplossing voor dit probleem dat geheel Europa bezighoudt.

 4. Toverkol

  Hoop dat ze net zo snel zijn met het uitvoeren van de straf voordat de sukkels de landverraders terug gaan halen MET ALLE GEVOLGEN VAN DIEN !
  Europa mag Irak dankbaar zijn !!!!

  1. Bolkestein

   Hoe eerder ze hangen, des te groter onze dankbaarheid. Done the good job!

   1. Toverkol

    Mee eens !

 5. plakband

  Bravo voor Irak.
  Europese politici zijn helemaal niet in staat om problemen op te lossen.
  Elk probleem dat Europese politici lijken op te lossen komt na verloop van tijd groter en andersvormig terug. Daarom wordt de Eurpese Unie een steeds grotere puinhoop.

  De Europese elite verschilt nauwelijks van de Franse adel vlak voor de revolutie.
  Het kan nog best een aantal jaren worden gerekt, maar de klap gaat komen.

 6. Hans Brusselmans

  Snelrecht, hebben zij al trappelend met de benen hun pisjurk vol gescheten, of duurt dit nog even?
  En nu maar hopen dat de stuiptrekkingen te zien kunnen zijn op Youtube.

  1. F.C. Labrouste

   Er zijn echt mensen die plezier ervaren bij de doodsstrijd van medemensen.

   1. Ragmilla

    Inderdaad de mensen die zich bij het kalifaat aansloten.

    Wat de ene middeleeuwse denkwijze nu beter maakt dan de ander begrijp ik ook niet. Ik geloof dat een aantal mensen op dit blog graag de galg in hun buurt tussen de flats van de sociale woningbouw zou zien staan. Bizar.

    1. Mars020

     Mensen sluiten zich niet aan bij het zogenaamde kalifaat. Dit zijn monsters en hebben geen enkel recht om ooit vrijgelaten te worden. Verder hebben ze een bloedhekel aan westerse tradities en gewoonten, dus om ze voor enige ergernis en irritatie te behoeden, laten we ze lekker daar.

    2. ManusR

     Ik heb er geen bezwaar tegen als jij zo’n terrorist in huis neemt en hem een deradicaliserings examen geeft en oh ja, vergeet dan niet je benen te sluiten, tenzij je het uit vrije wil doet wat ik me ook weer kan voorstellen, gebeurt er nog iets spannends in je leven.

   2. Mars020

    Het zijn geen medemensen, maar terroristen…

   3. Cycle25

    Ja, terroristen zijn je medemens, ’t geeft weer eens aan hoe diep links gezonken.

   4. Bolkestein

    IS-oorlogsmisdadigers (mede)mensen? Laat je nakijken! Je spoort niet.

   5. Bolkestein

    Zoals de IS-oorlogsmisdadigers.

   6. Giovi

    @F.C. Labrouste. Net zoals die IS-slachters er plezier aan beleefden om met afgehakte hoofden te gaan voetballen of met plezier een Jordaanse piloot voor het oog van de Wereld in brand staken. Al hun gruwelijkheden hebben ze met plezier met de Wereld gedeeld door die beelden op internet te zetten opdat nieuwe potentiële terroristen er inspiratie uit zouden putten. Zo bezien vraag ik mij af wat u onder de definitie van “medemens” verstaat. Dat is nogal een rekbaar begrip. Ik heb daarover althans op Google geen enkele definitie kunnen vinden waaronder je deze psychopaten zou kunnen scharen. Het zijn in mijn beleving iig geen evenmensen, evennaasten, gelijken, naasten, broeders, medezusters of natuurgenoten. Daar is wel iets meer medemenselijkheid voor nodig.

    1. F.C. Labrouste

     “Net zoals die IS-slachters er plezier aan beleefden om met afgehakte hoofden te gaan voetballen ”

     Precies, dezelfde mentaliteit.

     1. ReJa

      @F.C. Labrouste Behandel een ander zoals je dat zelf ook zou willen, nietwaar? Wie heeft, zelfs nog vele malen erger dan wat er nu gebeurt, de lijn uitgezet? Juist, de IS-slachters (kan het echt niet anders omschrijven). En dat die nu de doodstraf krijgen is volgens de politiek correcten onmenselijk?

     2. Sealgaire

      Ach ja, Noppie/Dopper/Labrouste slaat altijd terug, met de kracht van een vlindervleugeltje. Niets om over na te denken. Het lijdt een armzalige leventje, waar zijn toekomst alleen maar zwarter wordt. Hij geeft altijd een pot vaseline binnen handbereik, want als oude PC-rukkertrol, is dat noodzakelijk voor hem, zit in de leeftijd.

     3. Giovi

      @F.C. Labrouste. Precies, dezelfde mentaliteit.

      Ik dicht de Irakese autoriteiten toch wel enige beschaving toe na de voltrekking van de executies. Dat kun je van die IS-psychopaten niet zeggen. Wellicht kan hun stoffelijk overschot na de executies naar het voorbeeld van Osama Bin Laden gevoerd worden aan de haaien ipv een voetbalwedstrijdje te organiseren met hun afgehakte hoofden (sarcasm off). U hebt mijn reply kennelijk niet begrepen.

   7. peetjoh. k

    Medemensen?

 7. F.C. Labrouste

  Wout vindt dat ze in Irak er lekker de vaart in houden met het om het leven brengen van mensen.

  Niveautje weer.

  1. Confucius

   Heeft u een beter idee dan?

   Voor mij kan het niet snel genoeg gaan en daar zullen heel veel normaaldenkende mensen het mee eens zijn.

  2. Hans Brusselmans

   Mensen, je hebt het over Isis ongedierte, met de beste wil van de wereld kan je die niet onder de mensheid scharen, of je moet precies eender zijn.

   1. Giovi

    @Hans Brusselmans. Juist. Het is dat dat IS-ongedierte rechtop loopt en 1 hersencel meer heeft dan een koe (anders scheten ze de hele keuken onder) maar daarmee is ook alles gezegd.

  3. Mars020

   Dit zijn geen mensen, maar niets ontziende terroristen. Als die ooit vrij zouden komen, gaan ze per direct weer moorden en verkrachten. Dat vind jij misschien wel lekker, maar de meeste echte Nederlanders niet. Verder zijn ze geheel vrijwillig naar Irak vertrokken, dus mogen ze daar ook blijven. Zal mij benieuwen of ze daar ook zo’n grote bek hebben?.
   Of durven ze dat alleen maar in Europa?.

 8. Ragmilla

  Kon ik maar in de droomwereld van de schrijver leven. Ook hier is het weer raak, IS bouwt op dit moment al aan een nieuw kalifaat, volgens de schrijver kunnen we opgelucht adem halen als de Europese jihadisten zijn opgehangen. Droomwereld.

  1. Mars020

   Als IS een nieuw kalifaat aan het opbouwen is, dan zijn ze in Irak inderdaad een beetje te traag met het ophangen van die rukkers. Kan de EU misschien extra touwen opsturen?.

   1. Ragmilla

    Hahaha. Ik denk dat IS genoeg aanhang kan vinden.

    1. Bolkestein

     Daarom is het ook zaak de Vijfde Colonne uit Europa te verwijderen.

 9. Henk-Jansen

  Een mensenleven is oneindig waardevol, zelfs van de meest verschrikkelijke moordenaars en terroristen. Sluit ze levenslang op maar de doodsstraf is naar mijn mening moreel verwerpelijk.

  1. Mars020

   Vertel dat maar aan hun slachtoffers. Deze mafkezen weten nu tenminste wat karma is.
   Ze zijn gek op dood en verderf, dus mogen ze nu van hun eigen hobby genieten.

  2. Ragmilla

   Ik zou het risico dat ze ontsnappen persoonlijk niet willen nemen.

   1. ZiggyStardust

    Precies, en mochten ze toch ontsnappen, dan moeten er niet alleen tussen de sociale huurflat galgen staan, maar ook in de voortuintjes van de ragmilla’s onder ons die naar eigen zeggen door geërfd geld nog nooit iets uit hebben hoeven voeren, maar wel continu op iedereen en de westerse wereld neerkijken. Iedereen z’n eigen galg!

    1. Ragmilla

     Oh dus u wilt mee ophangen omdat u niet geërfd heeft? Extreem links geneuzel wat voortkomt uit jaloezie. Ik kijk helemaal niet neer op alle westerlingen alleen het deel dat de werkelijkheid ontkent.

   2. Bolkestein

    Hoe eerder ze hangen, hoe kleiner het ontsnappingsgevaar.

  3. victus

   Daar denken de ouders van de voor hun ogen vermoorde weerloze kinderen wel anders over! Op dat moment is je keurige moraal tezamen met de empathische babbels verdwenen. De daders vonden het een grote eer en taak om dat te mogen uitvoeren en deden het met veel passie en plezier. Iraakse rechters geven dat soort tuig geen medelevende zoveelste kans. Dan hadden ze die misdaden maar in Holland moeten plegen. 2,5 jaar voorwaardelijk en daarna zo vrij als een vogeltje.

 10. Westerling

  Ik vind het tempo nogal zwaar tegenvallen, met dit tempo schiet het niet op. Kunnen ze niet wat meer rechters aanstellen en wat sneller een uitspraak doen. Laat de EU wat geld geven voor een snelle maar rechtvaardig vonnis.

 11. Joop Klepzeikert

  Zo hoort dat. Niet maanden bewaren en te eten geven, zodat ze alsnog kunnen ontsnappen. Direct opruimen dat vuil.

 12. Kapitein Haddock

  Keurig Frankrijk!
  Lekker niets doen, ze ‘respecteren de wetten ” van een ander land!
  In Nederland gaat het anders:
  A ISIS kindertjes terug.
  B kindertjes kunnen niet zonder moordenares moeder, dus moeder terug.
  C in het kader “gezinshereniging” de onvoorstelbare verkrachters/moordenaars vaders mogen ook terug!
  D huis, inrichting en uitkeringen tot hun dood. (GRATIS)
  E organiseren Moslim moordplannen.
  Leve de linkse moslim-knuffelende Nederlandse Ministeries!
  Geef mij Frankrijk maar!

 13. koeiepoep

  Volgens de is- redenatie, kunnen ze alleen maar winnen. Óf ze stichten een kalifaat, óf sterven als martelaren en ontvangen de eeuwige rust en 72 maagden. Dus hebben ze gewonnen. Lekker laten hangen. Ze willen het zelf maar wat graag.

  1. Behold My Negativity

   72 maagden, bedoel je die volgevreten aziatische zweetzakken met een koptelefoon op die lijkt op kattenoren?

   1. koeiepoep

    Geen idee, hoe ze eruit zien. Maar ik denk, dat je je in dit leven wel heel erg moet misdragen, als je in t hiernamaals 1 van die maagden moet worden.

 14. C.A.Barstow

  Heel goed, ophangen dat moordzuchtig islam tuig.
  Ook in ons land moeten ze de doodstraf herinvoeren en zeker voor zulke misdadigers.
  Stel een voorbeeld en zorg ervoor dat zij nergens ter wereld rust vinden.

 15. F.C. Labrouste

  Als je de bijdragen in deze draad leest besef je dat beschaving een dun vernislaagje is.

  De barbaren wonen onder ons.

  1. Trien Knoppen

   We zijn allemaal apen Rien… Vergeet dat nooit!
   Beschaving is een illusie.
   Een democratie is immers ook niets anders dan een dictatuur van de meerderheid.

  2. Sealgaire

   Blablabla blaaskaak en pisvlek

  3. Trien Knoppen

   Een vrouw die verkracht is een abortus ontzeggen… is dat beschaafd? Nee! En toch is het democratie…

  4. Bolkestein

   Nou, de IS-oorlogsmisdadigers wonen binnenkort niet meer onder ons als ze aan een touwtje hangen. Dat zijn dan toch maar mooi wat barbaren minder minder minder. Prettig geregeld, toch?

  5. peetjoh. k

   Ja en jij bent er 1 van, een terroristen aanhanger. Van mij mogen ze jou opsporen en ook ophangen met je vieze fundamentele gedachten.

  6. Mars020

   Je mag blij zijn, dat er nog mensen op de wereld zijn, die helder kunnen denken. Stel je eens voor, dat zo’n mafkees ooit ontsnapt of wordt vrijgelaten. Die loopt dan ergens in Europa rond. Jij loopt daar toevallig ook… hakbar krijgt het ineens op zijn heupen en begint om zich heen te steken en hakken met zijn slagersmes… Hij vermoord een paar mensen en probeert jouw strot door te snijden… Jij roept nog, ik heb op GL gestemd en sta volledig achter je… Denk je dat hij jou loslaat en laat gaan?..
   Om de wereld te beschermen is het de beste oplossing om dat soort figuren op te hangen. Naïef links moet ook tegen zichzelf beschermd worden, door dit soort maatregelen te nemen. Als links zelf niet helder en logisch kan denken, moet een ander dat maar voor ze doen.

  7. Bosche draak

   Lafaards als jij hebben geen recht van spreken.
   Hoop maar dat de pleuris hier nooit uitbreken, want mensen als jij zijn de eerste die met een geknakte moraal en volgepoepte broek lopen te huilen om bescherming.
   En deze “barbaar” zal de eerste zijn wiens hoon gelach op je zal neervallen.

 16. Vit

  Zoals Rutte al zei ze kunnen beter daar sneuvelen en dat was warempel een keer geen leugen.

  1. Vit

   Barbaar hoor die Rutte, een echt staatsman.

   1. Vit

    F.C. Labrouste geeft hier maar geen antwoord op.

    1. Bosche draak

     Moet die zwakkeling vooral doen, kan hij alleen maar meer verbale ranselingen collecteren

 17. fusilier

  Als je meent dat deze isis beulen onder de categorie medemens vallen .Dan kunnen we jozef mengele ook wel als een medemens beschouwen,met duizenden gruwelijke moorden op zijn geweten.

  1. Top

   Jammer, dat ‘het volk’ de door ISIS gemaakte opnames niet mag zien, waarbij een 12 jarige jongen, het hoofd wordt afgesneden en zijn moeder verplicht is om het te kussen. En zijn oudere broer ‘onthoofd’ wordt met een zwaar luchtafweer kanon. Zijn drie zussen worden verkracht en in een kuil levend begraven en moeders wordt, na verkracht te zijn, opgehangen als laatste. Ik denk dat die sneeuwvlokje van liefde heel snel zullen smelten. En voor het triefel, wat het opneemt voor het barbarisme van de Islam? Uw tijd is beperkt.

  2. Mars020

   Gelukkig hadden we in de tijd van Mengele geen Groene Khmer, die liepen niet te janken, dat het allemaal zo zielig was voor de massamoordenaars.

 18. Godefroy France

  GEWELDIG,,,,, MEER MEER MEER ,,,,,,,, DAN WORDT HET VANZELF MINDER MINDER MINDER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  MORE IS LESS !!!!!!!!!!

e-mail:

 Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.