Rutger Bregman slaat door: “Radicalisme is de toekomst!”

Hij heeft het dus over links-radicalisme he.

Rutger Bregman is een graag geziene gast bij het mediakartel. Hij is zogenaamd een “expert” en wordt met enige regelmaat voor de camera gesleept zodat hij — slissend en al — kan vertellen waarom Trump zo slecht is, en waarom we allemaal doodgaan als we niet héél snel iets aan het klimaat doen. Ik hoef de kop van die vent maar te zien en ik ben al misselijk.

Die Bregman wordt er door types als Robert Jensen al tijden van beschuldigt dat hij een extremist is — een radicale linkse activist die mensen bewust, willens en wetens, voorliegt over ‘het klimaat’ om een politieke agenda te implementeren.

Nou, diezelfde Bregman bevestigt die kritiek nu door dit op Twitter te gooien:

Als je, net als ik, zijn stem liever niet hoort kun je het geluid uitzetten. De video is namelijk ondertiteld. Volgens Bregman worden types als Greta Thunberg en Alexandria Ocasio Cortez weggezet als ‘radicaal’ en ‘out of touch.’ Maar, schrijft hij, “de werkelijkheid is: hun radicalisme is de toekomst. Zolang de opwarming van de aarde doorgaat, zijn het de zogenaamde ‘gematigden’ die ‘out of touch’ zijn.”

Meneer pleit hier dus nadrukkelijk voor links radicalisme. Maar ondertussen wordt hij wel gepromoot als zijnde een “historicus” en zelfs als een “journalist” door het walgelijke linkse mediakartel. Waarom een ‘historicus’ een klimaatexpert pretendeert te zijn is mij een raadsel, maar wat de NPO betreft is deze gek een absolute held.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

47 reacties

 1. santiago

  Als zwakzinnige idioten als Bregman het voor het zeggen zouden krijgen in Nederland, was de zaak snel naar de kloten.

  1. Ragmilla

   Extreem links drammertje is tegen links beleid. Koekoek deze man is net als jij autoritair socialist.

 2. santiago

  Al dit soort kudt volk en ook wat ze ons door de door onze belastingcenten gesponsorde idioten op de NPO door onze strot duwen. One liners om de boel op te kloten. Hoor ik bij aanvang van het programma MMMMM, die gestoorde pot van van de Linden roepen:”moeten onze jongeren de oude dag van de babyboomers betalen.” Neeee stinkpot dat hebben de babyboomers met hard werken en sparen allemaal zelf gedaan. Donder toch eens op met die smerige rooie opruierij.

  1. Ragmilla

   Afrikaanse sponsoring. Leer toch een keer hoe het herverdeling in zijn werk gaat! Stop je eigen leugens te geloven. Jij bent hooguit solidair met je gelijken. Je pensioen en zorg krijg je kado van de rijken en uiteindelijk van Afrika dus. Aaaaahhhhh zoveel onnozelheid.

   1. Mars020

    Herverdeling??.. Er gaan al miljarden per jaar heen.. Voor mijn pensioen heb ik een verzekering, waar mijn werkgever en ikzelf iedere maand geld in storten voor later. Niemand anders stort geld op die rekening, dus van jouw zogenaamde herverdeling vind ik niks terug. Heb nog nooit een bedrag ertussen zien staan uit Afrika. Voor de zorg, betaal ik iedere maand ongeveer 200 euro en er is geen Afrikaan, die de betaling overneemt. Wie is er nu onnozel?.

 3. Ragmilla

  “Als je, net als ik, zijn stem liever niet hoort kun je het geluid uitzetten.”

  Dan weet je dat je met een geestelijk zwakkere te maken hebt. Wat ook uit de verdere analyse blijkt die inhoudelijk zelfs niet probeert om iets tegen de boodschap van Bregman in te brengen. Zeer ernstig dit soort radicale rechtse propaganda.

  1. santiago

   Ragmilla. Je hebt je medicijnen weer niet ingenomen.

   1. Ragmilla

    U vindt dit stukje tekst iets inhoudelijks bevatten?

    1. santiago

     In jouw geval helaas wel, maar toch beterschap.

     1. Joop Klepzeikert

      + veel

     2. Confucius

      Santiago, ik zou niet teveel aandacht aan deze persoon schenken.

      Die schreef net nog ergens dat Trump erger is dan IS.

      Nou dan weten we wel hoe het is gesteld met de verstandelijke vermogens van dit figuur.

     3. Ragmilla

      Confusius

      U bent gewoon niet op de hoogte van de werkelijkheid. Trump laat meer terroristische aanslagen plegen als IS. Komt u dan met iets waar het tegendeel uit blijkt. U bent gewoon zeer oneerlijk en erkent niet dat terreur door alle machthebbers gebruikt wordt.

  2. hoolie295

   jij praat verkrachting nog goed , 80 procent wat in de lik zit is u volk
   maar u trolt erop los ofdat hun t slachtoffer zijn en ja t is een ander
   onderwerp maar komt op t zelfde neer ……..

   1. Ragmilla

    Ook hier weer een kennis gebrek van ongekend niveau. Blanken worden in Nederland minder zwaar gestraft. Genoeg informatie over te vinden. U bent het die waarschijnlijk op een man stemt die verkrachting normaliseert en komt met een ongefundeerde uitspraak over mij.

    1. hoolie295

     minder gestraft ? hahaha jullie willen dolgraag in een witland wonen , maar verder deugt t niet ? hahah of komt t toch door de welvaart en gratis geld ? overal in t midden oosten is t alleen maar oorlog rara hoe komt dat toch , zal t je maar vertellen ; 300 jaar achter lopen heet dat , en dan hier willen zeggen dat t anders moet ? welk normaal mens laat zijn eigen vrouw voor schut lopen met een doek op ? ach we komen r niet uit maar 300 jaar haal je nooit meer in

     1. Ragmilla

      Nogmaals toont u maar aan dat mijn opmerking over verschil in straffen niet klopt, gaat u niet lukken.

      U kunt uw superieure waazin wel naar het midden oosten vertalen maar daar denken ze net als u.

      Oh wat liepen uw grootmoeders voor lul met hun doeken op hun hoofd. Hoe lang is dat geleden? 60 jaar of zo? En nu volgt men een ‘intellectueel’ die de tijd terug wil draaien. Complete waanzin heeft zich van een deel van de bevolking meester gemaakt.

     2. Peter Oudshoorn

      Ragmilla, je historisch besef is dat van een pinda. Onze grootmoeders en moeders droegen geen hoofddoekje. Alleen als ze de grote schoonmaak deden, dus als een soort werkkleding. En op een paar momenten omdat het een kortstondige modetrend was.

      Nooit hoefden ze gedwongen door ultra-orthodoxe religieuze waanzinregels of onder druk van de complete macho-omgeving een hoofddoek op. Zul je dat nu eens proberen te onthouden?

     3. Beukman

      @Peter
      Onze moeders en grootmoeders moesten bij bepaalde gelegenheden wel degelijk het hoofd bedekt houden.
      Hetzelfde gold voor de benen vóór pakweg 1940, en ook de borsten moeten zelfs anno vandaag under cover blijven met als uitzondering op het naaktstrand.

    2. Top

     Blabla, motorpak!

   2. Bosche draak

    Op het moment dat ze Trump boven IS qua dreiging zette, was ze af.
    Achterlijk stokend wangedrocht dat ze is.

 4. Joop Klepzeikert

  Alleen het hoofd van die malloot spreekt al boekdelen. Hoef je geeneens te weten wat hij te raaskallen heeft, z’n hoofd verraad al dat het een ultra extreem socialist is.
  Dit soort mensen tonen aan waarom we van zwakzinnig links niet op uiterlijk mogen oordelen. Het uiterlijk vertelt meestal heel veel over het innerlijk.
  Als het eruit ziet als een debiel is het meestal ook een debiel.

  1. Ragmilla

   “Als het eruit ziet als een debiel is het meestal ook een debiel.”

   Iemand die zulke zwakzinnige teksten schrijft is het in ieder geval.

   1. santiago

    Goed inhoudelijk stukje. Neem nou eerst je drankje maar eens in.

   2. Joop Klepzeikert

    @Ragmongool: Lekker inhoudelijke bijdrage weer, zoals we van jou wel gewend zijn.

   3. Bosche draak

    Een randdebiel als jij plukt ze er zo uit is het niet?

  2. santiago

   Joop.+
   Als dit soort figuren werkelijk iets te zeggen zouden krijgen in Nederland, is het leed niet te overzien.

   1. Joop Klepzeikert

    @santiago: Helaas hebben een aantal van dit soort totaalidioten het al voor het zeggen in Nederland. Daarom worden er nu ook weer terroristenkinderen naar Nederland gehaald.

    1. Niet L niet R

     Geheel juist , kort en bondig weergegeven!

 5. Watcher

  Ook boeiend, Micgael 🙂 op Twitter.

 6. Beukman

  Rutger zegt juist nadrukkelijk dat het niet links vs rechts is maar “the people” vs de elites en plutocracy vs democracy. Dit zou de lezertjes van DDS juist moeten aanspreken.

  Ook de boodschap dat bepaalde zaken die wij nu heel normaal vinden, zoals vrouwenkiesrecht, aanvankelijk verre van mainstream waren, maar dat nieuwe ideeën nu eenmaal als een grassroot ontstaan, zou koren moeten zijn op de molen van… ja, ook op die van Michael.

  Kortom: well said, Rutger, de geschiedenis geeft je gelijk.

 7. F.C. Labrouste

  Tegen de analyse van Bregman is weinig in te brengen: inderdaad beginnen grote veranderingen nooit in het centrum van de gevestigde macht en en de ‘common sense’. Het zijn altijd mensen aan de rand die veranderingen agenderen, veel weerstand ondervinden van gevestigde machten en geleidelijk mainstream worden.
  De klimaatdiscussie is een goed voorbeeld, maar ook in de afschaffing van Zwarte Piet en de Me Too-beweging zie je dat patroon van verandering.

  Bregman agendeert de groeiende ongelijkheid in inkomen en vermogen en de krankzinnig grote macht van de multinationals die weigeren belasting te betalen. De kans is groot dat dit ook het dominante politieke thema van de komende tijd wordt.

 8. Cycle25

  2009, Al Gore met z’n onzin dat in de zomermaanden de Noordpool ijsvrij zou worden.

  21 September 2014, Antarctica breekt alle zee ijs records : 20,156 miljoen km2.

  Net zoals medeoprichter van Greenpeace beaamt, links is een radicale beweging geworden tegen de mensheid en gooit alles op klimaat.

  Je hebt straks niet eens een 3e wereldoorlog nodig, die gaat fanatiek links zelf wel creëren.

  1. F.C. Labrouste

   Ja, Al Gore werd in het begin voor gek verklaard maar hij voorzag het probleem dat nu internationaal wordt erkend en waarover akkoorden worden gesloten.

   1. tonna

    @FCL
    “internationaal wordt erkend”
    Door de linkse milieu idioten,spreek voor je éigen groep!

  2. Beukman

   Antarctica is niet de Noordpool maar de Zuidpool, @Cycle. De Noordpool is inderdaad bezig ijsvrij te worden.
   Maar ook de Zuidpool verliest in een rap tempo ijs, zij het niet overal.
   Gore zat er dus misschien naast met zijn planning, maar niet met zijn voorspelde teneur.

   1. Cycle25

    @ Beukman,

    Waar schrijf ik dat Antarctica de Noordpool is ? Antarctica is bij mij de grootste graadmeter, en heeft veel meer impact dan het noorden.

    1. Beukman

     @Cycle
     Je leek het te suggeren, omdat je je opmerking over de Noordpool niet liet volgen door een weerlegging, waardoor het leek alsof je tweede opmerking (over Antarctica) die weerlegging was. Soit.

     Anyway, tussen ’12 en ’17 is het jis op west-Antarctica 3x zo snel gesmolten als de 20 jaar ervoor. Dit lijkt te komen doordat het zeewater ter plekke warmer is geworden.

     Ik ben geen klimatoloog en weet ook wel dat de discussie sterk ideologisch gekleurd is, maar langzaamaan begint het wel duidelijk te worden dat er echt wat aan de hand is.

     1. garfield

      Waar komen die boomstronken vandaan die onder de gletsjer in Groenland zit de boom grens lucht paar honderd kilometer zuidelijker .
      En de fossiele die in Limburg zijn gevonden van planten die alleen in een subtropisch klimaat kunnen groeien.
      Denk je nou echt dat al die honderd duizenden jaren overal altijd het klimaat het zelf de is .
      Daarbij is zijn de magnetische polen aan het verschuiven nu .
      Uit onderzoek is gebleken dat dat al veel vaker is voorgekomen op aarde .
      Wat denk je wat de invloed is van HAARP en de geo-engineering.
      Maar is natuurlijk heel normaal dat de condens spoor uren lang blijft hangen van vliegtuigen.

 9. J.C.

  Is er een relatie tussen de personen, die destijds (na WOII) bijltjesdag tegengehouden hebben en degenen, die nu ISgangers terughalen naar Nederland?

  1. F.C. Labrouste

   Dat is goed mogelijk: Bijltjesdag was een zwarte bladzijde in onze geschiedenis.

   1. logisch denken

    deze thermologie vindt sylvana niet aardig, dat kan ze niet goedkeuen,
    QUOTE
    F.C. Labrouste 2 uur ago Beantwoorden
    Dat is goed mogelijk: Bijltjesdag was een zwarte bladzijde in onze geschiedenis.
    END

    Doe maar een duivelse bladzijde ! ooo doe eigenlijk maar niet anders gaat seegers weer over zijn nek. doe maar een donkere , ojee we zitten weer bij sylvana. Hoe moet je zo een bladzijde nu noemen zonder op die lange tenen te staan

 10. Niet L niet R

  Voor een keer spreekt deze uiterst linkse terrorist de waarheid!
  De gewone hardwerkende doorsnee Nederlander weet dit al jaren, dankzij de linkse elite club, wordt het alleen maar erger, en laat nog maar meer ongecontroleerde moslimse gelukzoekers ons land binnen komen!

 11. Godefroy France

  HEB HEM ALTIJD GEZIEN ALS DE TWEELINGBROER VAN DE MOORDENDE GROENLINKSE FASCIST VOLKERT,,,DE HELD VAN DE GROENE KMER!!!!!!!!!!

  PVV EN FVD OP NAAR 76 ZETELS

  1. tonna

   @Godefroy France
   +++++

 12. C.A.Barstow

  Weer zo’n zwakzinnige linkse januskop, het is hoogste tijd dat dit soort randdebielen de mond gesnoerd wordt.

  1. Beukman

   @Barstow
   Wil je hem opsluiten of meteen maar doodschieten?

 13. Bes Tolen

  Van hem zeggen “progressieven”: hij weet veel over alles. Maar zullen we het eerst maar houden op: hij weet een weinig over alles. Rutger Bregman komt uit een domineesfamilie. Hij treft het niet, dat er zo weinig originele denkers zijn in deze tijd zodat hij te weinig weerwoord krijgt. Dat heeft zijn groei in kennis bepaald niet bevorderd en dat is toch echt aan die ”progressieven” te wijten, die in deze tijd luidruchtig hun gelijk menen te moeten verkondigen. Weinig diepgang en dat kan heel anders maar het mag niet. Maar wat moet om het beter te doen? Wel de oude leugens, die weer in de mode zijn en de nieuwe, die in wezen steunen op die oude, die moeten in de westerse wereld worden aangepakt. Maar dat gebeurt niet want daar zit de echte macht achter, een macht de zich niet laat kennen maar de mensen in haar greep houdt. Bregman zou verder komen als hij door had wie de werkelijke macht uit maken, wie de eigenaren van veel zijn en daar had zijn voorgeslacht ook al mee te maken. Op één of andere wijze. Als dominees. Maar toch zat die hen niet zo op de huid als tegenwoordig het geval is bij de mensen. Specifiek de protestanten en die er van af stammen in Nederland zoals deze domineeszoon, hadden dat beter moeten begrijpen. Maar dat is niet gebeurd. Hun denken is bezit geworden van wie door de protestanten vroeger fel werden bekritiseerd.
  Als we het toch over radicalisme hebben. Begin bij het begin. De onzin van het begin, die de werkelijke macht dient en niets meer. Pak die aan.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.